Monday, February 6, 2012

sweet talker

Assalammualaikum

   Hai semua. Sory mendiam tak update. Malas + tak sehat. Cite hari ni pasal sweet talker. Tau tak sweet talker tu ape. Laki bermulut manis. Kenape laki? Sebab dah memang laki sinonim dengan panggilan ni. Ahaks. Jom sini teruskan bace entry.

   Simptom sweet talker ni cane?

  • kuat sangat mengeluarkan kata2 manis 
  • berjanji itu ini tak hengat dunia
  • kau tengok mimik muke die tu 
  • kerap sangat bagi lirik lagu bagai
   Opps. Pengalaman daku jumpe mat sweet talker ni adelah sekali. Kau nak tahu ape yang die cakap? Kate2 yang die taburkan walamak sumpah kau sendiri akan rase diawang-awangan. Ala mase tu daku ni jahil lagi bab2 cinta ni. Mudah sangat nak caye pastu dah kene tinggal baru reti bahase nak sedar.

   " nanti kite kawen duduk kat umah mak i ye, die bole jage"
" i janji i akan jage u baik2"
" u, lirik lagu ni same macam ape yang i rase"

   1 je daku bole kate dengan laki yang macam ni. Pui! Mase yang daku dipermainkan oleh mat sweet talker ni daku lepas spm. Gila lah mase kapel dengan die bahagie tak usah nak cakap sebab yelah kau dikaburi dengan kate2 manis die kan. Nak2 MASE tu muke hensem tapi skang macam jamban rosak. 


   But then Allah Maha Kaya & alhamdulillah Allah masih sayangkan daku. Dengan kebesaranNya terkantoi semua perangai2 die. Bialah die. Then lepas pade situlah daku banyak sangat berpikir pasal laki & cinta ni oi. Kau nak tahu memang serik tahap gaban weh nak bercinta bagai ahaks. 

   Bout near to 2 years i was keep on being alone. Alhamdulillah 'tak mati' langsung tak de cinta dalam hidup. Dari situlah jugak kite boleh tengok kawan yang mane boleh pakai & yang mane tak boleh harap. Luckily i have Anis Adila Aris. Blogger ni power beb bab nasihat. Siyes die jugak yang tolong daku mase tengah down tu. Thanks babe.

   Sweet talker ni daku nasihatkan kalau nak berkawan tu boleh aje tapi tapi tapi jangan sesekali kau percayakan die. Nak2 lagi kate2 die. Sakit bile kene tipu ni wa cakap lebih sakit dari kene tipu dengan member sendiri. Tak caye? Pegilah try. Tapi bukan semua lelaki mulut manis begitu


   Bagi adik2 yang macam sangap sangat nak bercinta bagai ni kan. Bukan adik2 jugak lah, kakak2 semua tu. Bukan ape, lebih baik beringat sebelum kene kan. Adik2 kakak2 kalau ade laki2 yang lain macam dengan kate2 bapak manis tu tak payah nak cair sangat lah. Tak besar, sikit daku cakap kan it was a lie! Tipu semua. Mane ade laki yang umur dalam 17 18 tahun tu nak siyes sangat. Nak2 die tengok kau lurus je. Ikut je.

   Tapi tu semua terpulang kat korang. Cuma ingat ini je. "Ape yang kite buat, akan kite dapat balik balasan nanti baik cepat @ lambat". Sekian. Maaf lah kalau annoying dengan entry ni der. Nak lebih paham bace lah entry minah cun ni .Tinggalkan & ditinggalkan. It was all about karma. 

p/s : gagahkan juge update entry ni even sakit.

16 comments:

  1. ye, bila tanya membe laki sndri pun, peratus dyorang nak jujur dan ikhlas or serius dlm perhubungan tu hampir sifar je kak.

    tu bukan ckp mulut je pun, tu pun fakta kan..
    huk2.


    ayuh bangun, tak matipun tanpa cinta dr manusia palsu.

    :)

    ReplyDelete
  2. tak penah percaya sweet stalker ni....

    ReplyDelete
  3. aku pom sweettalker jugak ni..hahaha

    ReplyDelete
  4. penah gak jumpa awal2 sem ari tu.tp Allah tu nak tunjukkan.kantoi depan2. tp yg peliknya we r still friend.a very gud friend.no feeling2 neh.

    ReplyDelete
  5. penah gak jumpa awal2 sem ari tu.tp Allah tu nak tunjukkan.kantoi depan2. tp yg peliknya we r still friend.a very gud friend.no feeling2 neh.

    ReplyDelete
  6. penah gak jumpa awal2 sem ari tu.tp Allah tu nak tunjukkan.kantoi depan2. tp yg peliknya we r still friend.a very gud friend.no feeling2 neh.

    ReplyDelete
  7. penah gak jumpa awal2 sem ari tu.tp Allah tu nak tunjukkan.kantoi depan2. tp yg peliknya we r still friend.a very gud friend.no feeling2 neh.

    ReplyDelete
  8. em namee pernah buat entry pasal ni. dan tuju juga pd semua laki yg suka add perempuan kt fb ni..pastu kata terpikat lah apa lah. padahal keliru tgk pmpuan kt fb lawa2 sgt.bukan serious pun. sekadar sweet talker je.

    ReplyDelete
  9. bila laki cakap..tolong jgn pecaya.. senyum je..then laki tu mesti ingt kite akan pecaya cakap die..

    psykologi tu penting -.-

    ReplyDelete
  10. hahaha..lelaki sweet talker baca nie..berasap telinga..kahkahkah..
    betul2.setuju dgn entri nie..jgn mudah mcair dengan kata2 manis lelaki..yg manis tu la kdg2 jadi racun.huhu

    ReplyDelete
  11. selamat buat , selamat la kena balik kan :D

    ReplyDelete
  12. lelaki remaja tak ke mana pun. tak matang -.- tau nak enjoy je. hampeh

    ReplyDelete
  13. mulut manis hati pahit..puih..hihi..

    p/s: jemput join cntest.. tamat jumaat ni..

    http://nusha1706.blogspot.com/2012/02/contest-duit-vs-mimpi-by-yui-eza.html

    TQ..

    ReplyDelete
  14. alamak cam saya je..ades.. tapi saya bukan yang cam tu..hahaha


    ps: ehem rindu ke?hahaha

    ReplyDelete
  15. emy dulu kena tipu mentah2 depan mata dia tgh syok bersuap-suapan ngan pmpuan. adehla.

    *moral of d story. lelaki ni kalau rasa diri hensem sgt (tak hensem pon) mula la jadi buaya

    ReplyDelete
  16. yupp
    setju sgt dengan entry akq
    fara pon masa tu baru terkena dengan laki sweet talker nie
    sek baik da tak de perasaan kat dia
    bukn nak harap ape2 buruk jadi kat dia
    tp hope ape yg dia buat,akan dpt blasnnye

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi