Thursday, February 2, 2012

aku gagal & kecewa

Assalammualaikum

   Mood hari ni tak bape nak ok lah. Nak update pasal gagal. Gagal sebab ape? Semua bende dari cinta hidup belajar semualah. So kalau korang nak bace bace jelah. Pastu nak komen suke ati. Yang penting nak luahkan perasaan ni ha. Bengkak dah dada pendam haha

   Alkisah semalam. Cek result. Hem. How i can say. Very2 disappointed. Kecewa dengan diri sendiri. Hanye 1 je daku katekan lepas tengok result tu " Ya Allah, alhamdulillah". tahu tak kenape? Expecting 2 paper was being terrible & alhamdulillah those paper was great. Even tak de lah sehebat mane tapi still bersyukur sebab jauh dari yang disangkekan. Bersyukur.

   Dalam mase tu sedih jugak sebab tak dapat ape yang kite nak. Siyes. Bile dah nak tido malam tadi baru lah mengalir air mate ni pikir kan bende tu. Dah lame tak nangis sekali nangis terok weh. Haha. But then alhamdulillah free2 dapat advice dari kawan2.

" ko kne amik pengajaran, jgn cepat give up."
" x pela fara, next sem kite cube lagi. Jgn la sedih2"
" kite same je fara,x de rezeki"
" tu lah ko banyak main." - that what abah said to me

    Bukan kali pertama gagal dalam blaja ni. Sebelum ni ade jugak. Before nak masuk u ni. Dapat result matrik hancur. Nak jadi doktor tah kemane. Hancur! Mase tu dah set dalam kepale tah dapat ke tak aku masuk u. Tapi Allah Maha Mengetahui semuanya. Allah Maha Kaya. Alhamdulillah. Duduk menternak kat upm ni ha. Haha.

   Bile kecewa dalam blaja ni 1 je daku pikir. "Kau dapat setimpal dengan ape yang kau usahakan". Beselah tak selalunye kite selalu kat atas kan berjaya. Tak bermakne hidup kalau tak penah fail. Bile dah fail ni kecewa reti2 lah muhasabah diri. 
  • kenang ape yang kau buat dulu
    Selalu ape yang daku buat bile kecewa dalam belajar ni :
  • termenung
  • makan
  • bace blog Dr Cinta
  • mesej kawan2
  • menangis 
    Tu kalau dalam belajar. Kalau bercinta? Tu lagi 1 hal. Daku akan cite share dengan korang dalam next entry eh. Pengalaman kecewa dalam bercinta. 

    What can i say. Yet for self motivated. Keep on moving even it was hard & full of pain. Allah ade untuk bantu kite selagi tak henti kite berdoa kan. Cuma hati ni rasa sedih sangat. Tak pelah. Sedih hati boleh diubat. Sem depan kan ade lagi. Semangatlah hati. 



    Bukan sebab bodoh ke pandai ke. Tu rezeki. Kalau dah tak de rezeki nak buat macam mane. Padan la dengan daku mase exam tak blaja sangat pastu nak nyesal memang tak gune. 

time will heal everything

p/s : bile taip entry ni ase nak menangis lagi. Cengeng betul lah kau. Sory korang kalau bosan 

20 comments:

  1. alahai dear..sbr ea..lumrah hidup ni kan..

    kdg2 kt berjaya kdg2 kegagalan tiba..

    sbr ea..

    ReplyDelete
  2. kegagalan adalah titik permulaaan sebuah kejayaan kan kan??

    lepas ni mesti terus smgt n bgkit dri tido lena

    ReplyDelete
  3. Never give up dear! Keep it up & teruskan usaha..InsyaAllah something miracle will be happen! =)

    ReplyDelete
  4. chaiyok2 akq :)
    jgn nangis2 ok
    saya tahu akq bole bt better
    sem pasnie kita sama2 tingktkan usaha ^_^

    ReplyDelete
  5. sbr la .. tak mudah nk berjaya .. usaha doa dan tawakkal ..

    ReplyDelete
  6. bukan kamu kena buang pun kan...sabarlah...belajar dari kesilapan kamu...boleh diperbaiki

    ReplyDelete
  7. akak suke abah awk ckp tu..haha..

    jom karok!!! alamanda..

    ReplyDelete
  8. smile fara..

    everything will be oke:)

    ReplyDelete
  9. akk dh tak terkira bape banyak kali akk nanges masa blaja dulu.xpe,menyesal buat kite rajin lagik blaja,xpe.no worries k.

    ReplyDelete
  10. hayooooo
    cedeh je bace..
    tamo2
    tamo sedih2 taw..
    sebenanye apa yg kita dpt tu adlh yg terbaik buat kita kan ;)
    sebab Allah itu mang tahu yg terbaik buat kita.. ;)
    next sem lagi koat okeh!

    fara, sori sgt lame x singgah sebab tenet akak sgt emm...huk2
    take cre dea! ;))

    ReplyDelete
  11. jgn putus asa...ni baru permulaan. Byk lg dugaan hidup. Ini dijadikan pengajaran. So, berusaha lebih keras lg. All da best. Study lek lok. Study smart. Cheer dear ^_^

    ReplyDelete
  12. sem depan cuba lagi..

    jangan sedih-sedih..pasni tak mau main2 dah

    ReplyDelete
  13. sabar la ye...sekali gagal bukan bererti gagal selamanya...ada hikmahnya...teruskan usaha ye...:D

    ReplyDelete
  14. Sabar ye kak. Mari kita gigih berusaha lagi ye? :)

    ReplyDelete
  15. jangan sedih2 k..usaha lagi dan lagi
    ingat

    "tiada kejayaan semanis madu tanpa kegagalan sepahit hempedu"

    :)

    ReplyDelete
  16. jika kegagalan itu dipandang dari sudut yg positif pasti kita akan terus usaha dan usaha.

    jgn bersedih ye, tingkatkan usaha next sem. ^^

    singgah dan follow. nice blog!!

    ReplyDelete
  17. hidup ni kalau kita xpernah gagal, kita akan jadi lupa pulak untuk bersyukur dan usaha lebih..hanyut dibawa kejayaan yg melalaikan..

    ReplyDelete
  18. sabar ye kakak. bila kte susah, kte pandang org yang lebih susah dan di bawah kte, mudah2an kte taklupa pencipta...

    p/s : tengah sedih jgk. huu.

    kuat :)

    ReplyDelete
  19. jgn putus asa k cik najihah. ada peluang lg next sem. next sem strike betul2 okay . jgns edih tau !!:)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi