Wednesday, February 8, 2012

Fake profile

Assalammualaikum

    Lately banyak yang ngadu sebab ade manusia jahanam buat fake profile kat fb kan. Mostly lah. Sebab kawan sendiri pon penah kene. Kadang2 wonder, terjadinye & wujudnye fake profile ni sebab ape eh?

  • terlalu banyak gambar yang diuplod
  • iri hati sebab cantik sangat 
  • dengki
  • prank!
   Bahaye jugak kan. Tak dinafikan daku sendiri pon adore & teruja bile tengok orang cantik2 ni. Tapi tu lah kadang2 tengok over sangat uplod gambar. Banyak sangat. Kadang2 tu lah punce yang jadi nye fake profile ni. dah name komputer. Manusie skang dah tak de yang bute IT. Terlebih celik lagi ade. Just right clik then save as. Done. Bersepah2 gambar si cantik2 semua.

9GAG

   Jaranglah dengar fake profile untuk laki. Ade tapi tak sebanyak pompuan kan. Kenape? Maybe sebab pompuan lebih tinggi daya tarikannya. Mungkin lah. Tapi setiap orang ade tarikan die sendiri kan. Jadi kite pun pandai2 lah beringat sendiri. Almaklumlah ramai orang tak de keje. Nak cari keje buat bende2 gile ni lah. 

   Haruslah orang bile dah cantik fofular ada yang tak senang duduk. Itulah manusia. Tapi kan boleh jadi jugak kawan2 saje nak kenekan kite kan. Aww. Gila. Awas. Fakers ade je bersepah2. Jangan sampai gambar kite ade tercalon dalam profile2 yang memalukan macam "koleksi awek2 hot" & macam2. Dan kau tak rase itu seram?

14 comments:

  1. yang paling tak best, fake account tuh sampai masuk kes polis sebab orang yang buat fake acc tu post benda2 tak elok.. hhmmm...

    ReplyDelete
  2. Dah banyak dah jumpa. Dorang tak ada kerja lain dah tu -.-

    ReplyDelete
  3. nasib baik saya tak se popular tu nak dijadikan model tuk para2 faker tu bt
    hehe
    mintak2 kita semua dijauhkn ngn bnda2 tu semua :D

    ReplyDelete
  4. org yg suke gune profile org lain adalah org yang x caya pda diri sendiri n punya rasa iri hati yg super duper tinggi

    ReplyDelete
  5. kadang-kadang pinjam nak wat profile pic..

    ReplyDelete
  6. setakat ni xde lg fakers..almaklumla..bukan retis..t tlg la jgn copycat kwn2 blogger saya kan..hihi..


    dan2 emo kat sini..

    ReplyDelete
  7. cuba najihah add fb miss purple klu nak taw fake ke tak hehe ;)

    ReplyDelete
  8. tak tunjuk gambar pun org kata fake. haaa...namee pun tak fake tau jihah. hehe

    ReplyDelete
  9. tulah bahayanya letak gambar beriban-riban dalam alam maya ni tak kira dalam fb atau blog..

    ReplyDelete
  10. gune gmbr sndiri lagi cunn ! :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi