Thursday, February 16, 2012

kawan

Assalammualaikum...

   Tetibe hari ni rase nak post entry personal. Saje2. Sebab rindu sangat. Sory lah der kalau bosan. Bukan ape. Semenjak umo dah meningkat ni aku rase makin jauh pulak dengan mereka2 ini. Yelah masing2 dah bawak haluan masing2. Even dekat je pon tempat belaja pon susah nak jumpe. Wuuuwu

    Aku ni jenis senang nak bawak berkawan. Senang nak close dengan orang. Nak2 dengan yang sekepale gile2 macam aku ni. since aku sekolah rendah menengah matrik sampai U ni alhamdulillah mostly kawan2 yang aku kenal sebijik perangai cam aku. Tapi biaselah manusia. Ade yang berubah

 
    Tu ha himpunan gamba2 girl2 prengs aku. Starting from school being a classmate then sampai sekarang jadi soulmate. Aww. 1 of them she is Anis Adila Aris. Dari zaman sekolah kat maktab dulu, i do have 10 great frens that used to called bes preng. Tapi bile dah abis spm ni masing2 split semua dah jarang2 contact. Nak wat cane.

    Honestly kan aku rase rendah diri dengan mereka2 ni semua sebab mostly dorang ni amik kos yang hebat2. Tesl,doctor,civil,biomedic,akaun,kimia,ukur bahan semua lah. Bile dah besar of kos keje masing2 besar kan. Compare to me yang emm tah la tak tau lagi hale tuju ni.

   Ok biakan jelah. Cume nak luahkan je perasaan ni. Sekarang ni perlu berhati2 pilih kawan der. Yang nampak baik tu lah yang jahanam sebenarnye. Even kawan baik sendiri pun sanggop tikam kawan sendiri kan.So nak percaye tu boleh but not too much. Nak2 bile kat U ni kan lagi lah susah nak jumpe "kawan" yang betul2 kawan. Kau paham kan maksud aku. belum tentu yang ade sekarang akan stick dengan kite sampai bile2.

   Tapi kan honestly aku cakap, kawan dari sekolah dari kecik tu selalunye lebih baik dari sekarang atau sebaliknye. Alhamdulillah even sekarang selalu jugak hangout dengan kawan2 sekolah. Ade yang dah tunang dah pun. Tahniah & rase gembira sangat tengok dorang.

   Cume yang sedihnye. Aku ade sorang member,laki. Dulu rapat gila tapi since die dah ade awek die sangat lebihkan awek die dan sangat jarang dah contact aku. Kalau dulu even ade masalah pun ngadu kat aku sekarang dah lain. Lost terus dengan die. Biakan jelah die. Asalkan die bahagie. Malas nak mencari pasal menagih simpati kate itu ini nanti kate merampas hak orang pulak. Biakan.


   Opss panjang pulak cerita kawan ni. Ok lah . Sory kalau buat korang bosan bace entry ni. Sekali sekala nak meluahkan perasaan. Ok lah kan. Their you, aku rindu sangat2 korang & wish to meet korang 1 hari nanti. Amin

hilang bf @  gf tak pe boleh  cari tapi hilang kawan rapat memang payah nak ganti 
p/s: sensitif doh cite pasal member. Mudah nak nangis

13 comments:

  1. yup,kwn ramai tp ramai bw haluan msg2..aduh..rindu mereka!

    ReplyDelete
  2. BFF akak yg knl bertahun dh tunang.. sob..sob..

    ReplyDelete
  3. dear..rindu ko sangat-sangat.. nak jumpa balik dgn semua dak plkn..
    nanti akak ko kawin ajak aku tau #mukataktahumalu#

    ReplyDelete
  4. kadang kadang jumpe balik member member ni masing masing kunun kunun malu nak bercakap.

    ReplyDelete
  5. kawan-kawan memang ramai tapi tak semua boleh pakai..tak semua boleh ada ngan kita time susah senang..bila dah besar2 ni masing2 dah bawak haluan hidup masing2..
    tambah2 bila kawan-kawan tu dah kawin ermm lagi laa makin menjauh!!

    ReplyDelete
  6. yg penting kualiti berbanding kuantiti...biar kita ada sorang kawan jer asalkan ingat kita sampai bila2 berbanding ramai tapi masing2 membawa haluan masing2...

    ReplyDelete
  7. taw xpe..byk jugak entri aku psl kawan...kawan yg plg lama aku kawan dh kawen..wuu.rindu giler kat dia..setahun dh x jumpe..

    ReplyDelete
  8. betul la kan. boys and girls can't be a friends. sesekali pun jgn la ok. sbb ada limit. ye, kwn boleh jgn rapat sgt. nnt kalo kwn kite nk kawen, kite kena tinggal cam tu je. huhu. sedih plak ptg2 ni. haha

    :))

    ReplyDelete
  9. b'kawan biar ikhlas dan jujur..:)

    ReplyDelete
  10. Part kawan rapat lelaki tu saya terasa. Huhu. Adeh. Lama tak contact. Senyap sunyi je >.<

    ReplyDelete
  11. time masing masing kejar kerjaya memang lah jarang untok contact . itu lumrah ;)

    http://syazanasani.com

    ReplyDelete
  12. time belajar je rapat. nnti dah habis belajar...masing2 dah ada haluan yang nak dituju. time tu kita akan rse rindu nak belajar balik. :)

    ReplyDelete
  13. ssh nk dpt kawan yg memahami...
    tol tu...hilang gf@bf tkpe tp jgn hilang kawan baik...sedihhhhh tau:)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi