Tuesday, February 7, 2012

manusia - bile diberi kebebasan untuk bergaul

Assalammualaikum..

   Sekadar untuk berkongsi. Manusia bila dah diberi kebebasan bergaul maka akan timbul 4 perkara yang kemudiannye menjurus kepada berlakunya maksiat :

  1. pandang2
  2. senyum
  3. tegur menegur
  4. berjumpa
   Daku terpanggil nak share dengan korang ape yang Ustazah Nor Baiyah cakap kan kat Suria fm. Kalau korang pasan ade je ustazah akan bagi motivation & talk dalam tu kan. Tak rugi dengar. Boleh kite share same2. 


11 comments:

  1. hati2 bila nak bergaul... niat dan cara mesti betul...

    ReplyDelete
  2. biasa la tu
    lumrah manusia kak
    nak2 lagi zaman skrg
    pas da berjumpe tu
    wallhualam

    ReplyDelete
  3. suka kalau ada lelaki cuba approach parents dulu or ckp niat dia berkawan sbb ape..br tau serius ke x kan..hihi

    ReplyDelete
  4. ikut plhn keluarga je..xyah bgaul2..eekekeke

    ReplyDelete
  5. okla, xmo pandang, xmo senyum, xmo semua la.. hehe

    ReplyDelete
  6. yang penting ada batas2 dalam pergaulan!!!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi