Friday, February 10, 2012

kapel- bahasa panggilan

Assalammualaikum

   Halo semua. Hati tengah panas dengan esmp ni sebab kate waktu pejabat da boleh daftar subjek tapi harem. Tu lah die akademik. Geram betol. Sabo jelah hati. Tapi gua nak rebut kelas bi lah der. Aiyo. Ok lah jom la bace cite daku ni. Kasi cool sikit. Ahaks.


   Panggilan kapel. Ape panggilan yang korang panggil kat bf gf korang? Bukan ape kadang2 lucu jugak bile dengar panggilan2 ni. Alah bukan daku tak berpengalaman nak panggil2 tu bagai kan. Tapi kan ade jugak certain panggilan yang buat daku geli & annoying jugak haha. Yelah sebab macam tooo too over & kalah orang kawen kau.

   Meh sini nak share antara panggilan manja korang2 :

  • baby/b
  • abg/syg
  • abg/anje
  • mama/papa
  • umi/abg
  • ayang/abg
  • saye/awak
  • kite/awak
    Banyak lagi lah kot. Tapi kan sory to say lah daku agak tak berkenan nak dipanggil 'ayang' & 'mama' bile kapel. Sebab entah. Macam geli pulak. Haha. Sory lah . Thats my opinion not yours. Korang lantak korang lah nak panggil ape pun kan. Korang yang kapel.

    Alah even akak daku pon dok bermama papa. Kalau depan mama & abah sayang abang. Aww. Naseb kau dah bertunang. Boleh consider sikit. Bile tengok adik2 kecik sekolah tu berpanggilan macam ni dengan pakwe makwe, rase alahai. Manjenye. Kalah aku nyah.

   Sepanjang daku kapel kan mase dulu2, 2 orang mintak daku tukar panggilan bile dah kapel. Persoalan : "perlu ke nak tukar2 panggilan lepas kapel?". Oh atas 1 sebab untuk nampak lebih mesra. Awak saya pun mesra & manje ape.. Opss. Terpulang kat korang ye sayang. Just saying. 


    Nak bermanje bagai ikut suke korang lah tapi jangan bikin orang meluat sudah der. Bukan awak sorang je yang bercinte. btw tak payah nak butt heart sangat. Tata

p/s : tolong2. Nak daftar bi cepat2 :(

20 comments:

  1. saya awak sudah lah. sayang mayang ke apa ke..datang dengan sendiri nya..hehe:)

    ReplyDelete
  2. akak dl aku kau je.. muahaha.. bile berdua br manja².. :P

    ReplyDelete
  3. papa mama memang aku takleh belah dari dulu agi... haha

    ReplyDelete
  4. haha..biar dia jd naturally..tp rasanya kalau dah ada ikatan sah lagi nikmat dgr panggilan2 mcm tu.. :D

    takde frust menonggeng kalau keciwa..tak gitu?hihi

    ReplyDelete
  5. betul tu..jangan dok tergedik-gedik depan org....malo lah cket....adooiiii

    ReplyDelete
  6. erghh..tang budak sekolah yg tak tahann..carta no 1 tahap annoying..huhu

    ReplyDelete
  7. kalau depan orang, memang segan nak guna panggilan macam tu..sanggup nak guna kata ganti nama..haha..tapi tidak la nak guna papa mama..geli..huhu

    ReplyDelete
  8. Dulu guna sy awak jek. Geli lar mama/papa tu.erkkkk~ =.='

    ReplyDelete
  9. dulu masa becinta suami akk nk pgl ayang tp akk xnak..ramai sgt org guna pggln tu...nyampah dah..haha...kalo dh kawin skrg ni ok la..hehe

    ReplyDelete
  10. kita awak ;D mcm comel kan?? hehehe...
    panggilan syg tu biar pakwe yg ckp, kita x mau ckp..hehehe

    ReplyDelete
  11. saya awak je lar.. x payah tukar2.. haha.. sbb ngan kawan2 kte dah guna kau aku kan.. dgn bf sye awak jek.. kan berbeza.. haha..

    ReplyDelete
  12. kite n saye lebih suweetttt kot :)) hehe

    ReplyDelete
  13. anjeeee....

    hahaha..teringat bini bini ku ganster.

    ReplyDelete
  14. Mama/papa. Phewwwiiittt.. Dah kahwin ke? Cuba tanya dorang. Hahaha

    ReplyDelete
  15. kanda dinda sweet tak? hahahaha

    ReplyDelete
  16. Kawen laju2..bleh start nama panggilan baru

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi