Monday, February 13, 2012

jenis kedai makan yang aku banned

Assalammualaikum..

   Halo koreng. Korang penah tak pegi makan kat kedai makan yang super duper buat korang rase nak bako je kedai tu? Means what? Haha. Macam cite kat bawah ni

  • order cepat, sampainye bapak lambat
Family aku kan bile pegi je kat kedai ni kompem angkat kaki bla. Tak peduli dah owner kedai tu nak marah ke orang tengok ke ape ke. Kalau lambat dalam 5 minit ke 10 tak pe ni nak sampai 20 minit . Tengok customer tak de lah ramai mane pon. Yang hangin yang datang lambat tu yang dapat dulu. 


  • order lain dapat lain
Sekali sekale tak pe der. Ni berkali2 memang babai lah. Order nescafe ais dapat susu ais. Nak kate kurang dengar aku rase dah terlebih kuat dah kate kan. 
  • jenis pelayan tak reti bahase
Dah kate nak ikan tu garing sikit. Ape yang die bagi ikan tak masak. Then my mum panggil pelayan susruh kukus balik ape yang tinggal kuah ikan yang kering gila. Bile bayar komplen kat tuan punye kedai. Kurang harge. Pekerja die kene sembur on that time!
  • kotor
Agak2 nak tak korang makan kat kedai yang masyaAllah kotor gila. Tak de selera kan nak makan. Bau nye lagi. Err.
  • mahal sangat
Harga terlalu mahal. Nak kate kedai makan eksklusif tak de lah sangat takat tepi jalan je. Harge kalah kedai mewah. Ish2
  • kedekut
Ade kedai yang daku pegi sup die mangkuk kecik. Pesan sup ayam supposed bekas besar lah sikit kan. Nak makan dengan nasi puteh, ni bekas kecik yang nak makan dengan nasi goreng tu. How come?


   Ha tu lah kedai2 makan yang aku banned. Memang tak lah nak pegi dah. Serik. Bukan ape, kalau dah name nakniage tu buat la care nak niage. Kate nak maju kan kedai. Kenelah jage prior customer kan. Jangan ikut kepale sendiri je. Itu aku korang cane?

p/s : maaf, tukar panggilan ke 'aku' pulak. Lebih selesa. Maaf, hati tengah panas. Sekian

16 comments:

  1. yg lmbt tu pernah.. kt serdang, area padang tu.. ms tu dh la bru blik kelas kul 10mlm, order nasi n air la.. air dh smpi, sampi cairla ais tu, siap tuan kedai bg ais segelas lg, dia kt ais dh cair.. dh tau gitu, apsal lembap nk mamp msk nasik?? lebih sengah jam tunggu, pastu trus blah..

    ReplyDelete
  2. memang kalau macam tu, confirm taknak pergi kedai tu lagi kan..

    ReplyDelete
  3. remember this.. customer always right . haha . kn ? ;D

    ReplyDelete
  4. haha lebih kurang l
    memng angin je klo nk ken tgu lama2
    lagi satu kalo mahal, mahal kalo mknan sedap takpe
    ni mahal, tapi makanan hampeh, memang angin gak

    ReplyDelete
  5. family wan sekali.
    pernah g satu kedai ni.
    dari pukul 5, untill nak magrib tunggu makanan.

    bila abah tanya
    dorang cakap terlupa.
    kat situ jgak abah sembur.

    ReplyDelete
  6. Biasa kene dgn yg lmbt servis laa. Yg tk dgr tu ada jgak tp jrng laa. Hehe.
    :D

    ReplyDelete
  7. namee paling tak suka kalaua da tikus !!!! :( geliiiiiiiiii.benci. lepas tu rasa loya tekak nak makan. :(

    ReplyDelete
  8. Bakor je kak. Bakor! Hahaha. Saya memang tak pergi Pizza Hut dah sebab service yang sangat lambat. Macam tu la. Dia pergi bagi dekat orang lain dulu. Bikin panas je -.-

    ReplyDelete
  9. ahh mmg sume prnah rse. mmg skit hati gilaa lah kan. kdai mcm ni, maki je. bio pdn muka. hahahaha

    ReplyDelete
  10. paling tak suka kalau mknn smpai lambat. paling bengang kalau org yg DATANG LAMBAT, DAH DAPAT MAKAN. -,-

    ReplyDelete
  11. jadi menyampah bila makan kat kedai yang nampak biasa2, masakan pun kira tahap boleh telan je tapi harga mahal giler..

    ReplyDelete
  12. bab kedai mkn ni mmg akk amik berat..bkn pe..byk sgt kedai mkn yg kotor..tp yg peliknya ramai gak org lalu mkn mkn kat situ..yerk..tgk lantai pun kotor, org yg mn tu xberasa pape ke..huhu

    ReplyDelete
  13. da selalu dpt tu..order lain dpt
    lain.harga mahal kemain tp kedekut.
    ni bykkkkk jumpa.ish....jom kite
    buka restoran kite la .nak?haha

    ReplyDelete
  14. xsuke kalo order kemain lambat sampai..memang xmoh p dh.. hee

    ReplyDelete
  15. yang part lambt smpai kita zsuka..kebulur duk tnggu order tu..haishh..:)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi