Friday, March 30, 2012

a guy with his left hand playing guitar

Assalammualaikum

   Aku nak share dengan korang bakat salah seorang kosmate aku ni. His name was Siau Kah Ming. Mase time kelas Ob aku die main gitar. Dan aku kagum sebab die kidal act. Dah 2 tahun 1 kelas baru aku perasan haha. Meh tengok. Ade 2 rhythm die mainkan




Autumn In My Heart punye rhythm kan?Sory sebab kualiti tak bes tengah terpegun haha. Enjoy

Thursday, March 29, 2012

kata kata Jumaat 2

Assalammualaikum

    Post cepat2 sebab dah tak de mase nak update dah.

Aku kurus ke gemuk ke papan ke balak ke itu bukan hak kamu untuk persoalkan ape yang Allah kurniakan ke atas aku. As long as sihat & paling penting bersyukurlah dilahirkan cukup sifat.
u're not the judges but u're only observing & have no rights to judge peoples.
Salam Jumaat

cantik x cardigan aku heee

Tuesday, March 27, 2012

Resepi : Lemon Sorbet

Assalammualaikum..

   Hari ni aku nak share dengan korang macam mane nak buat lemon sorbet. Tau tak ape itu sorbet. Rupe die ala2 aiskrim. Senang je nak buatnye. Aku buat pakai mesin kat food complex kat UPM tu kalau nak buat kat rumah kene lame sikitlah. Jom try.


Bahan2 :

  • 5 biji lemon ( amik jus je)
  • 1/2kg gula
  • 2 sudu teh telur putih
  • secubit garam
  • parutan kulit lemon (dihiris halus2)
  • 1/2L air
  • daun pudina (ikut rasa masing2)
Cara2
  1. perah lemon & amik jus die. Kalau korang malas nak perah2 korang beli je jus lemon instant tu. Dah name lemon sorbet mesti nak rase lemon lebih kan.Depends la kalau korang suke masam boleh banyakkan jus tu kalau tak sikit je lah ye.
  2. pastu larutkan air, gule & daun pudina atas api yang slow. Kacau sampai gula larut sepenuhnya.
  3. masukkan jus lemon tu. Kacau sebati. Letak garam sikit. Sikit je tau.
  4. Lepas tu sejukkan sekejap larutan sirap kat atas ni.
  5. then masuk dalam peti ais kat rumah tu. 
  6. biarkan selama 8 jam.  Tapi make sure setiap 1 jam korang keluarkan & kacau bagi elok sikit texture & rase die ok.
  7. agak2 dah beku tu korang letak putih telur tu & kacau
  8. then korang scoop kan die cantik2 pastu makan sambil tengok tv.Masyuk weh
  9. siap!
   Senang tak? Bes weh buat bende ni. Aku syok je buat sorang2 mase ade event minggu lepas tu. Bes lah sebab dah ade mesin kan. Kalau nak buat portion yang banyak korang just tambah air dengan gule ikut yang korang nak ok. Balance kan rasa masam & manis die tu. kalau ade ape2 yang nak tanye bole la tanye. Ok selamat mencuba

p/s : Thanks nuffy bagi kejutan. Terlalu banyak asigment.Time kaseh

Monday, March 26, 2012

cara pakai tudung bawal dwi tone (tutup dada)

Assalammualaikum..

    Hai semua. Aku nak share dengan korang cara nak pakai tudung bawal labuh yang boleh tutup dada. Act tuto ni inspired by kosmate aku. Tengok blog dia kat sini Dutchess Diary . Ok jom tengok sini & try. Thanks pade 2 kawan aku yang sudi jadik tukang lilit & model tak berbayar haha



  1. Pakai tudung bawal warna yang 1 macam biasa
  2. Letakkan tudung bawal warna yang ke 2 kat atas kepala. Letak belakang sikit
  3. Pinkan kat bahagian belakang macam dalam gambar no 3
  4. Ambil bahagian tudung bawal yang belakang bawak ke belah kanan. ( ikut keselesaan)
  5. Ambil sebelah kanan tudung bawal yang 1 bawak ke bahagian bahu & pinkan.
  6. Tarik bahagian kiri tudung bawal 1 naik ke atas kepala dan pinkan. 



  • Macam ni lah rupe bile dah siap pin tu. Memang nampak berbelit tapi senang je.
  • Kaler combination yang sesuai akan nampak lagi menyerlah.


   Maaf lah tukang jadik model ni pakai seluar tido je. Spontan. Btw korang boleh apply pakai tudung cara ni kalau nak pegi majlis ke jalan2 ke. Sory aku tak buat video sebab tak bape minat. Aku letak gambar je lah ye. Selamat mencuba. 

p/s : akan ada cara ke 2. Nanti aku update

Sunday, March 25, 2012

Irma Hasmie : Bidadari cantik dihari pertunangan . Subhanallah.

Assalammualaikum..

     Semalam Irma Hasmie tunang. Subhanallah tak berkelip aku tengok gambar die. Cantik sangat. Ditambah pulak dengan dress yang hatta dolmat buat lagilah bertambah2 cantik. Oh btw aku suka warna dress die. Lembut je. Ape pun aku rasa sangat2 bertuah tunang die. Jom tengok gambar


Credit to hatta dolmat for the pictures





Credit to the kliker for the pictures





Ok nak tengok gambar lagi banyak boleh pegi sini the kliker

    Aku kagum sangat dengan irma ni sebab beliau berhijrah terus berhijrah. Paham tak maksud aku. Bukan macam certain artis yang on off. Lagi berseri2 aku tengok die ni. Diana Amir pun same. Ape yang aku suke pasal gambar tunang2 die ni?

  • gabungan baju & selendang yang menutup aurat
  • very light mekap
  • tak tunjuk pun tunang die kat situ. Ade tu lagi makin nak tayang kan
  • cantik!
   Ok done. Aku rase macam nak menangis tengok betape cantiknye ciptaan Allah ni. Subhanallah. Semoga berbahagia sehingga ke syurga. Time kawin nanti mesti lagi2 cantik. Tak sabar!

Saturday, March 24, 2012

blogger cantik yang bertapak kat blog aku

Assalammualaikum

    Hai semua. Tajuk entry aku malatop tak? Ni aku nak share link2 blog yang tak putus2 bagi trafik kat blog aku. Jom tengok sini

Beliau punye blog ni aku rase dah lebih sebulan blog die menapak kat nuffy aku. Thanks dear namee! Mulenye aku ingat die ni sombong tapi lame2 kenal so so humble. Tak sombong even tengah menaik sekarang ni.
Kakak kepada ex classmate bi aku cucu cik embun. Kak zoey ni terer mekap. 
Selalu komen blog beliau. Tak sombong
The most close blogger. Beliau sangat2 peramah & gila2 nyah. I sayang u lah kakak. Mulut banyak cam aku jugak haha
A very close friend or called kawan sampai mati aku since plkn. Nak date :(
Suke bace entry die. Hope kite dapat kenal lagi rapat :)

Aku suke blog beliau sebab entry beliau berdasarkan pengalaman. Pun baik dengan beliau
Hai kamu. Salam perkenalan :)
Salam kenal dari beliau juga :)

Kak aimi. Rindu blog die :)

    Thanks untuk blog2 yang kat atas ni. Aku harap sangat2 dapat jumpe mereka2 ini semua 1 hari nanti. Nak jugak jumpe :) . Thanks awak2 kat atas & semua. Oh btw silelah jenguk & follow blog mereka2 ni. Tak rugi pun berkawan even dalam alam maya still boleh close Macam aku dengan Kak Tina ahaks. 

tengah bosan. Tunggu mama lame sangat. Hai!

Friday, March 23, 2012

cinta monyet

Assalammualaikum..

    Rindunya kat blog & kawan! Sory terpaksa tinggalkan dunia internet ni sebab tengah bz dengan test. Ape kaba semua? Ok lah tak nak panjang2 cite nak share dengan korang pasal cinta monyet. Ha tak payah bohong kate tak pernah alami bende ni. Hihi. Ok as usual aku penah. Jom share cite.

     Bile ingat balik zaman dulu2 yang aku galak sangat nak bercinte bagai ni rase kelakar pun ade weh. Yelah mase tengah hingus2 lagi mase tu spm tak lepas lagi dah sakan bercinte kan. Pastu janji macam2. Miss that moment walaupun sedikit jahil. Opss. Tapi percaya atau tak itu semua kenangan manis dalam hidup kite yang pernah terjadi kan.


      Aku dulu pernah cinte monyet ni semua mase aku zaman form 3 weh. Nasib baik tak kantoi result. Hihi. Then form 5. Kite tengah remaja mase tu semua bende kite nak cube kan. Tak dinafikan mase tu fikiran singkat sebab bile tengok orang ade pakwe sebok nak ade pakwe jugak sebab nak tunjuk diri ni pun boleh jadi macam mereka. How worst was that time. tapi masa berlalu pemikiran berubah diri pun berubah.

     Skang bile aku dah 21 tahun ni baru lah aku tau ape erti semua tu. Lambat kan aku nak matang. Lantak lah. Bile dah macam2 pengalaman bercinte aku da kene lagilah memberi kesan kat aku yang cinte di awal2 tanpe ade "serius" nye disitu takkan kemana2. Unless kalau korang betul2 plan untuk betul2 serius dengan hubungan korang tu.

     Aku bukan nak kate ape, member2 aku sezaman aku sekolah menengah dulu pun bercinta bagai nak rak dating bagai nak muntah last2 clash. See. Hati jugak yang parah. Dan ade jugak yang stay sampai sekarang ni alhamdulillah. Dlu mase zaman sekolah selalu cakap " kat U nanti berlambak2 pakwe makwe korang boleh jumpe nak jadikan special one" tapi sekarang bile dah masuk U selalu cakap "zaman keje nanti lagilah macam2 orang kau jumpe". Keadaa & pikiran berubah ikut mase. Tak semestinye tak. Depends pade diri sendiri. Dah kalau kau nak sangat bercinte bercinte jelah. Tak de sape nak larang.

    Tapi aku nasihatkan adik2, yang baru nak up kalau boleh jauhkan lah terlibat dengan cinte diawal usia ni. Membazir mase je dik. Kalau betul kau tengok pakwe kau tu boleh jamin mase depan kau tak pe ini nak beli topup pon harap duit mak ayah duit minyak moto duit kau baik tak payah. Simpan jelah dulu angan2 tu sampai kau betul2 tahu ape bende itu cinte. Kalau takat ikut trend je baik tak payah. Tak rugi langsung kalau tak de yang special buat mase sekarang ni.

    Memanglah disekeliling kite bersepah budak2 sekolah yang bercium2 peluk2 bagai tapi itu mereka. Even adik aku pun aku cakap tak payah bercinte lagi. Bukan aku tak tau adik aku tu sakan nak berpakwe tapi awal2 aku sound dulu. Jadinye beringat. Cinta zaman sekolah tak menjamin ape2. Keseluruhannya. Aku tak cakap semua. Adik2, dont trust too much, worried u will hurt too much :)

ini bukan cinta monyet tapi cinta abg adik haha. Rindu akim

     Bagi aku cinte zaman sekolah hanye untuk seronok2. Cube bagitau aku bape percent yang bercinte zaman sekolah dulu kekal kawin sampai sekarang. Sikit je kan. Majoritinya terbengkalai macam tu je. Mane pegi janji2 monyet yang dulunye konon nak sehidup semati kan. Cube kite pikir balik. Sangat2 tak berbaloi. Dan aku respek for those pakwe yang cakap kat makwe die " sy akan berusaha kumpul duit & belajar untuk kite bersatu 1 hari nanti. Sy btul2 nak kan awak". Ade pakwe2 adik2 yang cakap macam tu sebelum ni? Even aku pon tak penah. See what. Aku bukan nak salah kan laki ke pompuan ke tapi tu semua mase depan. Please, dont be stupid because of love. Macam aku.

" janji kite pegi U same2 ye"
" ye syg, anje janji"

last2 dua2 lingkup tah kemane

     Alhamdulillah cinte monyet aku sekarang dah jadi kawan baik aku. See tak jadi pakwe boleh jadi kawan baik ape. Sape kate tak boleh kan. Jadi awak2, baik besar @ kecik ke sebelum nak berjanji untuk semati serumah sebilik air sebantal tu pikir dulu. Jangan senang2 je lafaz kata macam tu. Dan bagi adik2 lelaki jangan sakan sangat nak bawak anak orang ye. Awak tu dah cukup ke nak tampung diri sendiri? Kalau rase masih lagi tak mampu lepaskan dulu. Kalau dah jodoh tak kemane.

    Aku tak kisah orang nak pandag aku ni ape bile ditanye "tak kan lah x de pakwe. Layan je" . Itu mulut kau aku tak boleh nak tutup janji aku tahu ape yang aku buat & aku rase. Itu hidup aku kau jangan masuk campur. Aku share pengalaman aku. Jadinye korang nak bace ke nak kritik ke its up to you all. Aku tak boleh halang. Tapi ingat, Allah sentiasa memerhati. Ok awak2, jage diri jage hati & jage perasaan sendiri supaya tak terluka dengan cinta palsu. Oh btw tahniah for those SPM candidates yang dapat result gemilang tu & again my ex school Mrsm Gemencheh did performed well! Sekian.

being loved by somebody doesnt mean that u already got the happiness but get ready for the upcoming possible things that u'll get love by nobody will happened 

p/s : malam ni test lagi. Wish me luck kawan2 :)

Tuesday, March 20, 2012

ww 17- Roti Arang & Red Velvet

Assalammualaikum

    Pernah makan roti pelik ni?

aku beli kat Sri Serdang. Tak sedap :(

yang ni sedap. Nyummy

Monday, March 19, 2012

indahnya ujian yang Allah berikan

Assalammualaikum

    Hai. Aku tak tahu kenape tapi aku nak update entry ni. " Jangan terlalu sayang dikhuatiri akan membenci, jangan terlalu benci akan dikhatiri menjadi sayang". Common statement kan. Yup aku akui statement ni sangat2 betul & mempengaruhi. Kenape aku cakap macam tu? Ok lets begin. Lepas bace entry ni aku harap sebahagian dari beban & rase perit aku sepanjang minggu ni terlepas. Dan korang yang membaca, aku harap kalau ada yang tidak berkenan sile maki dalam hati. 

     Aku akui aku bukan lah manusia yang pandai berkata2, yang sempurna dimata semua orang. Aku perempuan yang selalu buat salah yang selalu buat silap tanpe aku sedar. Even tak nampak tapi aku tahu aku ade buat silap disebalik tutur kate aku dalam lisan atau pun disebalik kate2 aku dalam text mesej. Tapi at least let me know. Awak awak, tak semua perkara kita boleh tahu dengan berfikir & hanye berdiam diri. Kadang2 berterus terang itu lebih baik dari terus mendiamkan diri tanpe berkata apa2. 


     " Bila dah jatuh sayang & cinta maka menangislah, dan bila dah jatuh benci maka bergembiralah". Bila kita pernah menyatakan kita terlalu sayang & cinta kepada sesuatu atau seseorang itu, kite akan menangis tanpe sedar. Dan bile kite dah benci sesuatu & bende tu kite akan gembira lambat atau cepat. Sebab tu dalam sesuatu perkara kite tak boleh terlalu cepat selesa. Sama dengan perasaan. Once bila terdetik dihati dah sayang, simpan sedikit kebencian dihati agar tak terlalu sayang & tak terlalu terseksa dikemudian hari apabila dikecewakan.

      Semalam tengah2 aku buat tuto math aku termenangis. Tiba2. Aku pun tak tahu kenapa. Dalam hati aku cume ade 2 perasaan je mase tu. Benci & marah. Ye. Tu memang semua setan punye hasutan niat nak pesongkan hati aku dari fokuskan kat tuto tapi aku tahu disebalik itu ade hikmah yang Allah bagi kat aku untuk aku sedar yang aku dah tak boleh bertahan. Perasaan benci & marah meluap2 sampai kan aku menangis bila sedar perasaan tu ade untuk orang yang aku sayang. Keji sangat aku rase mase tu. Subhanallah.

     Allah Maha Kaya. Allah Maha Mengetahui semuanya. Aku serahkan semuanya pada Dia sebab dah tak mampu nak buat ape2. Mungkin dari pandangan orang lain akan ade pandangan yang bercanggah dengan aku mungkin :
  • perasaan aku dimase itu je
  • situasi aku & dia yang tengah worst
  • takdir
     Thats why wujud ayat bahagia tapi mungkin tak selamanya. Ini qada' & qadar yang tertulis untuk aku. Kalau korang kat luar sana same dalam situasi macam aku, please. Give me your words. Remaja. Masing2 ade perasaan ingin tahu. Bile umur dah makin meningkat banyak perkara yang berubah & mengubah persepsi kite. Orang yang dahulunye kite rase kite boleh percayekan die 100% sekarang tak boleh pakai lagi. Yelah bile diberi hati tidak dihargai tidak dijaga malah dihancurkan kepercayaan itu. See. Too painful & horrible nyah. 

    Bila aku menangis sebab soal perasaan ni aku selalu terpikir " kenape aku yang Allah pilih untuk menangis & kecewa?", "aku tak layak kah untuk bahagie macam orang lain?", " dah tak ade ruang lagi untuk aku rasa cinta manusia?". Semua pertanyaan tu aku selalu pikirkan. Disebalik senyuman aku tak de sape tahu yang aku tengah tanggung sakit yang teramat sangat. Tak de sape yang tau aku tengah kecewa yang amat sangat. Apelah sangat dengan tampakan luaran kan. 


    Ok positif thinking. Aku anggap semua ni ujian & dugaan dari Allah. Allah takkan menguji hambaNya dengan ujian yang tak tertanggung oleh kita. Alhamdulillah semua ni aku boleh hadapi. Senyum walaupun menangis. Senyum walaupun pahit. Sebab semua tu tak jadi kudis pun buat aku untuk terus kehidupan. Cuma yang aku perlukan sokongan dari orang sekeliling termasuk kalian semua.

   Aku mintak maaf kalau entry aku yang ni buat korang tak paham, annoying semua tapi aku tak tahu aku nak luah kat mana. Akan ada hikamh yang lebih besar buat aku kan. Hope so. Please, give me your words to let me still hold on. Thanks.

“Sesungguhnya orang-orang yang bersabarlah sahaja yang akan disempurnakan pahala mereka dengan tidak terkira.” (Az-Zumar: 10) 



   p/s : aku jauhkan diri bukan untuk tambahkan kesedihan tapi untuk diri kamu. :)

Sunday, March 18, 2012

Family Day & Abon - A Famosa Resort

Assalammualaikum

   Hai semua. Sory lambat post pasal entry ni. Demam la weh. 5 hari aku demam lame gilos. Tak penah2 aku demam lame tu aduhai. Alhamdulillah dah baik dah. Hari tu mase 10 Mac aku sibuk2 ikut family aku pegi family day kat A Famosa Resort. Abah pulak kate artis jemputan Abon. Lagilah aku nak pegi kan. Jom sini cuci mate. Lame tak cuci mate kan

bende tu ayah aku yang dapat aku yang beriye
    Tema family day hari tu "Jawa". Memang lah jemput abon kan.

meet my lovely parents. Ha jawakan abah aku

aku tak de baju nak pakai g dinner. Rembat Baju raye tahun lepas

tengok pakcik ni

haruslah kakak aku pon nak jugak. Aku yang amik gambar jadi tak cantek opss!
   Mase nak amik gambar sempat die cakap " naseb baek aku same level aje dengan budak2 ini". With the slang of jawa, he told again " ramai jugak peminat2 aku neh". See how funny he is kan. Yang aku suke die sangat tak sombong. Die yang turun pegi salam dengan VVIP kat situ. Aku suke retis macam ni. Compare dengan yang bajet tu kan ngee.

adik bawah aku. Lain kan

roti cicah cup bawang. Sedap
***lari topik

rindu kat anak2 aku :(
   Dah la tu. Banyak gambar kat kamera akak aku. Aku tak de kamera mahal nak amik gambar lawa :) Ok bai. 

p/s : minggu ni test. Wish me luck kawan2 :) 

Saturday, March 17, 2012

REVIEW : Movie tak payah tengok - Devil Inside

Assalammualaikum

    Amboi kau fara lepas baik demam seronok je kau pegi dating ye haha. Ok semalam aku pegi mendatingkan diri dengan member sekolah aku a.k.a awak tu. Jumpe pun sebab die dah nak fly dah. Sedih nyah sebab 2 tahun tak jumpe dah nanti. Jepun tu :(

   Lepas semayang jumaat aku terus beli baju kat die kau tahu bole in direct aku tanye saiz die. Dasar muke tak malu camtu lah kan hee. Seronok lah ade orang belanje wee. Btw nak tengok cite John Carter tapi seat sume penoh yang tinggal betul2 depan screen. Last2 amik cite Devil Inside ni. Sumpah aku geram!


    Yang aku tau pasal rasukan setan je. Ending die tak boleh blah. Eksiden pastu habis. Bikin panas je. Ok korang tak payah tengok ye. Lepas ni kalau nak pegi tengok bace review orang dulu haha. Ok bai

Thursday, March 15, 2012

Next Event - Greek Cuisine on 21 March 2012

Assalammualaikum

   Hari tu kat aku ade promote untuk Thai Cuisine kan. So untuk next event aku promote untuk Greek Cuisine pulak. Untuk lunch set kali aku rase memang sangat2 kenyang sebab ade 6 course semuanya dengan harga RM25.  Kalau kat hotel ni aku rase berganda mahal weh. Jom tengok sini hidangan yang ada.



Appetizer
Mushroom, Corn & Salad A'la Grecque

Soup
Shrimp, Tomato & Basil Soup


Lemon Sorbet
Made my me :)


Main Course

'En Papillote' Chicken with Pilaf Rice & Stuffed Eggplant

Dessert
Semolina Halvas & Lemon Yogurt Cake
Terliur tak? Btw ade lagi 1 act. Village bread tapi tak de dalam gambar sebab hari tu tak sempat nak amik gambar. Gerenti kenyang aku cakap sebab kali ni punye cuisine aku rase banyak sangat makanan nye.

    Yang Thai Cuisine minggu lepas alhamdulillah mendapat sambutan yang sangat2 baik dari guest. Majoriti puji & berpuas hati dengan masakan & layanan kami. ume neves lah 1st time. Jom lah datang ramai kat L'apprenti Restaurant UPM near Banquet Hall dari 12pm - 2 pm. 

p/s : next entry aku kongsikan resipi nak buat sorbet tu ye. senang je :)

Wednesday, March 14, 2012

ww 16 - Fabon = Farah & Abon

Assalammualaikum



he was so so so humble & low profile. Suke!
Tunggu next entry

Monday, March 12, 2012

bercinta - sebaya @ lebih tua @ lebih muda

Assalammualaikum..

    Hai semua. Ape kabo? Sihat? Bagi pendapat korang korang lagi suke bercinte dengan orang yang sebaya @ lebih tua @ lebih muda? Tak kirelah korang laki ke pompuan ke jawab je. Mostly nanti mesti akan cakap " kalau dah jodoh.." 

    Dari dulu lagi mak aku selalu pesan " angah kalau boleh nak bercinte tu jangan lah yang same umur". Dulu aku selalu memberontak sebab yelah nak bercinte tapi yang aku bercinte tu sama umur. But then bile dah jadi kat akak aku baru aku paham kenape mak aku beriya2 cakap jangan. Semua sebab kakak aku yang dulu nye bagai nak rak bercinte dengan ex die for about 4 year kot. Same umur. Tapi last2 putus.


    Start pade tu mak aku macam dah tak yakin dengan perhubungan same baye ni. Bile aku tanye kenape mak aku jawab :

  • takut akan timbul ungkit mengungkit bile dah kawin nanti
  • risau tak boleh survive bile masing2 same umur
  • tak matang
  • terlalu remaja untuk sebuah perkahwinan yang sama umur
    Sekarang baru aku paham. Memang lah kite nak bersame dengan orang yang kite cinte tu kan tapi kate2 mak itu 1 doa & disitulah terletaknye kebenaran. Kalaupun aku bercinte dengan orang yang same baye dengan aku tapi dah tak de jodoh nak buat macam mane. 

     Aku berkate2 dari pandangan aku sebagai seorang pompuan ye. Yang laki2 tu pikirlah sendiri. Bagi aku, aku lebih memilih laki yang lebih berusia dari aku bukan muda dari aku. Kenape aku lagi suke lelaki lebih tua dari aku?
  • lebih nampak kematangan die nak2 cara nak handle perhubungan
  • mase depan lebih terjamin - keje & kemampuan 
  • boleh jage aku yang macam budak2 ni
  • boleh yakinkan mak abah aku
     See. Bezakan. Laki ni kalau betul die nak kan kite die sungguh2 nak cari duit nak kumpul duit buat pinang kite nanti. Bukan nye takat cakap " abg sayang anje sungguh". Tapi habuk pon takde. Memang lah mude lagi pun kalau nak kawin kan tapi at least persediaan untuk ke arah kawin tu dah ade. Tak banyak sikit pun jadilah. Skang barang dah mahal hantaran lagilah mahal. Kalau si laki tak de duit cane nak kawin kan. Kawin lari? Pastu kene terajang dengan family.


    Bile terlalu mude pulak macam budak2. Kalau boleh elakkan lah. Setakat adik tu boleh lah kot. Tapi terpulang pade pasangan masing2 lah. Korang yang dah ade ehem2 tu silelah jage die & berusaha yakin family die yang kau betul2 nak anak die nak jage die nak kawin dengan die. Jangan cakap je lebih ye. 

    So bak kate mak aku, "kalau kawen sebaye buatnye laki ko malu dengan level ko dengan die mulelah nak gaduh2. Skarang ni memanglah tak de ape2, esok luse dah kawin timbul bende ni".  Korang pun paham kan. Bukan nak kate setaraf ke tak ke. Tapi kefahaman tu penting. Nak kawen bukan takat nak kawen dengan gf bf je tapi kene kawen sekali dengan family die tahu.

    Aku berkate2 berdasarkan ape yang mak & kakak aku pernah alami. Terpulang pade korang untuk menilai. Ape pun, jodoh ajal maut rezeki semua ditangan Allah & sudahpun ditetapkan sejak kite dalam rahim ibu kite lagi. kalau itu jodoh kite, alhamdulillah.  Maaf kalau ade yang tersilap. Sekian

p/s : aku paling tak suke bile upm tak de air. Adoiiila

Wednesday, March 7, 2012

jiwang band dulu kala

Assalammualaikum

    Alhamdulillah event aku untuk Thai Cuisine berjalan dengan jayanya. aku akan cite detail pasal pengalaman 1st aku dalam hidup serve guest for real hokeh. Ni aku nak share dengan korang band2 zaman dulu kale. Zaman 90'an dulu tu. Korang layan? Kalau tanye aku konpem aku layan. Lagu mereka zaman dulu2 kala best lah ok. Tak de merepek meraban macam lagu2 skang ni. Opss!

    Jom sini aku refresh balik kumpulan2 zaman dulu yang aku suke sangat lagu die. Tangkap leleh ma.





   Tu antara band yang aku paling minat lah. Nak2 spring, mega ngan exist. Woho. Kalau karoke pun bes. Dulu2 nye lagu bes sebab layan je lagu die. Dah la sedap je telinge ni dengar. Korang cane plak? Suke? Meh share dengan aku kumpulan yang korang suke. Sebelum tu jom layan lagu2 yang bikin lentok.


Butakah cinta

Janji Padamu

Ok la tu kan. Malas nak cari dah. Nanti karok same2 ok hihi. Btw thanks for still stay around visiting my blog even tak selalu update. :)

Thai Cuisine - Lunch Promotion At L'apprenti UPM

Assalammualaikum


ENTRY MELEKAT SAMPAI RABU DEPAN

    Aku nak promote kat korang ni. Kawan2 kosmate aku masak untuk Thai Cuisine. Ok that 1 adelah 1st event kitorang untuk subjek ni. Jom tengok brochure bawah ni.


Ok kat bawah ni gambar menu yang kami sediakan untuk Thai cuisine
Bubur Pulut Hitam

mango sorbet

Appertizer : Fish cake & Papaya Salad ( somtam

Soup : Tomyam Soup

Main Course : Green chicken curry with rice and fried vegetables
   Rm 25. Ade 5 course dari appertizer, sup, main course, sorbet sampai dessert. Kalau tak nampak menu ape yang kitorang sediakan bole tekan brochure tu besar2 okeh. Meh datang ramai2 for sure korang tak kan nyesal sebab yang tukang masak ni semua nya hebat2. Kalau nak jumpe aku pon bole kat situ hahaha. Opss terlebih sudah. Oh btw korang kene rase mango sorbet tu. Sedap sangat

   Minggu depan event untuk masakan Greek pulak, then Itali then Bugis. Setiap kali event aku akan promote ok. Btw kalau agak2 teringin nak try bolehlah inform aku kat sini ye. Thanks.Ajak kawan2 lain bagi meriah.

p/s : hari ni name aku pemes betol. Berkat dari orang kutuk aku kot.  Alhamdulillah

Monday, March 5, 2012

MALAYSIA'S NEXT TOP BLOGGER!

Assalammualaikum

nak join tekan header ni

Bes jugak segmen ni. Dapat aku kenal makwe2 & pakwe2 blogger yang hebat2. Ok pilihan aku :


To be honest he was my idol my inspiration for both in blogging & study passion. Aku memang nak menuntut cara kegigihan beliau belajar dari beliau dip sampai PhD skang. Siyes memang sangat2 jarang ade blogger macam beliau hokeh. Adorable! Abg eq, teringin nak jumpe for real lah hee



She was so brilliant with her words. Aku kagum dengan entry2 beliau. Tak penah tak bagi advice & keep on supporting other. Thats namee. 


Aku suke bace sebab entry beliau sentap2. Even sentap aku lagi suke bace. Even ade sikit2 blue ade moral dalam entry die. Sory bro jangan marah oke :)

    Dah tu je. Aku nak ingatkan. Aku pilih blogger2 ni semua bukan sebab nak kipas ke ape. Tapi sebab aku rase dorang memang layak dapat title tu. So tak payah nak busuk sangat mulut tu ye sayang. Sekian. 



   

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi