Thursday, April 12, 2012

Pahit Manis aku berblog

Assalammualaikum

   Hari ni aku nak share dengan korang segala pengalaman yang aku dapat sepanjang aku berblog for almost 2 years ni. Yes for sure memang banyak pun pengalaman aku sepanjang jadi blogger ni. Nak masin tawar pahit payau semua ado.

   Aku mulekan dengan pengalaman manis aku dulu ye. Aku berblog ni start hujung tahun 2010. Kenape aku berblog? Mule dari kawan baik aku lah, aku saje try2 nak buat blog. Mule2 aku buat blog saje nak suke2 nak luah2 kan perasaan. Ceh bajet diary kan. Zaman dulu punye blog sumpah teruk gila weh. Aduhai. Malu aku kalau ade sape2 yang follow aku dari dulu sampai sekarang. Ni ha post 1st aku mase aku mule2 blogging. Kau jangan gelak bile bace eh haha. they were everythings.

  • sweetest moment
  1. time raye tahun lepas aku dapat agak banyak kad raye dari blogger. Antaranya dari kak yui, kak anis melon, kak fad, anis adila, abg eq, kak tina . Semua blogger tu boleh dikatakan rapat jugak dengan aku. Selalu tegur2 kat fb blog twitter. Korang boleh bace dengan lebih lanjut entry tu kat sini  
  2. Dapat hadiah GA dari blogger. Aku tak ingat blogger mane tapi dulu aku sangat gila join GA & contest. Sekarang ni dah jarang. Aku pun tak tau kenapa. Macam dah tak meriah macam dulu je dunia blog ni opss!
   Aku listkan 2 je sebab aku tak ingat. Maaf ye. Kalau korang rajin korang godek entry aku yang dulu2 ye. Cume sepanjang aku berblog perkara yang paling manis aku ade ialah dapat berkawan kamceng dengan blogger2 lain. Dulu aku ade usha2 blog  kak tina ni ha. Dulu sikit pun tak pernah terlintas nak bertegur dengan akak rock ni. Tapi sekarang alhamdulillah gua kacip die nyah. Haha. Plan jugak nak jumpe die naik cuti ni. U tunggu i ok. 

   Bukan beliau je. Blogger lain pun same jugak. Abg Eq yang aku mule2 kenal lepas die masuk paper dulu tu. Start dari blog die before direnovate lagi. Ape yang aku puji abg eq ni beliau murah hati nak bagi ape2 pun kat blogger lain & followers die. Beliau sangat pemurah & baik hati. Same goes to namee, blogger yang dulu aku ingat sombong tapi hakikatnye peramah gilos. Kak rara yang manis aku follow dari sebelum die kawen sampai die dah soon to be mom dah. Sayang akak. Kak Yui, Kak jijah, Nadh  dan lain2.
    
      Dan tak lupa semua blogger juga. Maaf kalau aku tak mention name awak semua. Aku hargai semuanya. Thanks korang sudi jadi member alam maya aku. Bajet menang award lah kan .
  • the bitter moment ever
  1. blog aku diserang anon kureng kasih sayang. Diserang anon gila seks pon ade
  2. tak de 1 komen pun yang datang 
  3. pernah ade hanye 5 viewers je
  4. disisihkan oleh blogger lain - alasan aku blogger baru time tu. Agak dem disitu
  5. dihentam di salah 1 group di fb
   Pahitlah sangat kan. Mesti akan ade yang kate " eleh baru sekejap blogging dah bajet nak ade kenangan pahit manis". Aku mintak maaf lah kalau entry ni buat kau rase annoying ke ape. Aku cume nak share aje dengan follower aku. Kalau kau tak nak bace its ok nyah. 

   Mustahil kalau jadi blogger tak bende2 ni semua kan. Tak senang pun nak jadi blogger ni. Kene tempuh maki haun benci iri hati dulu baru tempuh senang. Aku penah terbaca 1 blog ni. Die baru lagi dalam blogging. Die ngadu yang blog die selalu kene maki lah tak de orang nak bace lah macam2. Bagi aku adik tu tak tahu lagi dunie sebenar blogging ni. Bukan blogger kalau tak kene hentam kan. Bak kate aku dengan kak tina "nak jadi blogger hati kene mau kental kalau tak selalu sentap"

    Maaf lah aku dah merepek panjang. Cube kau tengok entry aku yang zaman dulu2. Budak gile kan. Tapi ape gune ade blog2 lain. Belajar lah dari situ. Ingat! Belajar bukan copy hokeh. Yang itu bikin orang marah kalau nak copy2 ni. No no no. 

muke blogger yang letih sampai payah nak update blog 

   Ok lah. Thanks for reading. Dan maaf kalau menyampah :) Last but not least lots of love from me to you haters & dear followers :)

p/s : Alhamdulillah tiada tsunami berlaku. Itu peringatan dari Allah untuk kita. Subhanallah

20 comments:

  1. mcm2 kngn bila kt berblog kan dear..

    pahit manis sume ada.. hihi.. takpe,yg pntg kt cekal ^__^

    ReplyDelete
  2. manis je entry ni. pahit tu kisah lame. haters takbole nak halang. dengki ble org lebih dari dia.

    :)
    yeayy. lots of love from here .


    <3

    ReplyDelete
  3. blog like food...sometime it will be sweet and sometime it will be sour :D

    ReplyDelete
  4. mula2 mmg xthu pape kan. lama2 mcm2 yg kte belaja. happy blogging =)

    ReplyDelete
  5. macam2..suka duka dengan blog...moga terus maju..:)

    ReplyDelete
  6. walau apa pun kenangan sepanjang berblog ni, harap2 awak terus semangat untuk up entri yang power2k..

    ReplyDelete
  7. sekecik2 upm tu, tak penah pn nampak kau kan?

    ReplyDelete
  8. @♥ Cik Zack ♥

    aah..macam2 berlaku tapi itulah yg jadi kan die menarik

    ReplyDelete
  9. banyak belajar daripada kamu...kena tunjuk ajar kalau macam tu...apapun ia asam garam dalam dunia blog...mungkin Kancil tidak kena pada hari nie...mungkin pada masa akan datang...ambil entri nie sebagai pengalaman dan ilmu

    ReplyDelete
  10. jihah, blogging ni best gila sebab banyak kawan !! :D hehe. dulu saya sunyi tp sejak ada blog dah tak ! sbb ramai kawan best macam jihah !! jihah, kenapa ingat namee sombong dulu ?? hihihi. cerita sikit... :D eh tp ramai yg ingat saya sombong...

    ReplyDelete
  11. berblog...biasa la..ada turun naiknya kan..kalau mula2 lagi..nak kena ada semangat yg tinggi nak teruskan blogging ni kan..apa2 pun teruskan berblogging ye...:D

    ReplyDelete
  12. rasanya yang tang anon tu memang sentiasa ada kut .. kalau yang dah kita ni bese2 pun kena serang apatah lagi yang pemes emes tu kan? sabau je lah .

    ReplyDelete
  13. @Kancil 8349

    thanks kancil..peringatan utk blogger lain juga..betul kata kamu..

    ReplyDelete
  14. @Namee Roslan

    hahah namee..1st impression bese la..sebab dulu penah komen blog namee tapi namee x reply balik haha..
    so budak time tu

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi