Sunday, April 22, 2012

biar sahih dulu baru sebarkan kematian

Assalammualaikum

  Terkejut aku semalam bukak2 twitter orang dok post2 Bob ni dah meninggal. Siyes terkejut. Lepas beberapa jam tu aku bace dari didie alias kate dia sihat lagi. 1st aku tengok dalia yang cakap die meninggal pastu die tukar twit die. MasyaAllah. Kau tahu sebarkan kematian yang tak pasti tu berdosa sangat. Memang trend kat mesia eh?

   Kat bawah ni aku letak video dari Beautiful Nara pasal keterangan Bob ni. Kan dah dapat bodoh.



So nye sebelum nak post tu bia betul2 sahih ye. Pengajaran buat kita jugak

26 comments:

  1. tu ahh . smlmm terkejot jugak ! nak bergurau atau membuat gimik pong agak2 lahh an .

    follow awk :) 1778 <3

    ReplyDelete
  2. ksian dia kan...jaat btul org yg ckp bkn2 ni...smoga dia cpat smbuh.. :)

    ReplyDelete
  3. agak2lah kalau nak bergurau...huhu.

    ReplyDelete
  4. lain kali siasat la dulu..jgn sukati je nak sebar2 berita2 mcm ni...adehh..entah sape la yg first sebar benda ni...free2 je dpt "reward"...

    ReplyDelete
  5. kesiannn xpasal jekk.kalau tjadi kat fam die tau lahh cmno rsonyo

    ReplyDelete
  6. Terkejut dengar pastu terus tanya kawan, then dia cakap tak betul. Sapa lah pandai sgt pegi sebar cerita tak sahih ni. Ermm

    ReplyDelete
  7. bhya dok hebah bnda yg tidak pasti kan.

    ReplyDelete
  8. tp bob tgk sakit tenat kan

    moga die cepat sembuh

    ReplyDelete
  9. kecoh gile org pasal ni...kesian bob kuman

    ReplyDelete
  10. @Izz Faizah

    kesahihan x cukup betul lagi dah nak sebar2 kan

    ReplyDelete
  11. @Ezad Skytech

    kite blogger ni pun jgn cepat sangat nak post2 ni

    ReplyDelete
  12. itulah pasainye
    hayooo
    kalau ye pong nak sebarkan cite
    pasal kematian ni
    kene dabel triple cek..

    ReplyDelete
  13. sampai kena bgtau blik kata hidup lgi. gila donia skang.

    ReplyDelete
  14. teruk betul siapa yg buat fitnah tu. takde kerja agaknyaaa.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi