Friday, April 27, 2012

Petua : Masker Telur (Black/white head, haluskan & lembutkan kulit)

Assalammualaikum

   Hai! Semalam aku buat masker telur ni sebab aku rase kulit muke aku dah kotor gila. So sini aku share kat korang care aku buang semua kotoran kat muke aku ni. Ade jugak yang bertanye. Meh aku share :

Bahan2 :

  • telur putih
  • kapas / tisu

Cara2 :
  1. Amik putih telur tu.
  2. Letak kapas muka. Itu ikut cara korang sendiri. Carik2 kan
  3. Letak kat muka. Tepek2 macam mask tu.
  4. Biar sampai pagi esok
   Hasilnye macam kat bawah tu :
nampak tak cacak2 kat situ
 
   Pakai bende ni bagi aku care yang sangat berkesan nak :

  • tanggalkan whitehead & blackhead
  • licinkan muka
  • lembut
   Telur kann banyak khasiat. Mase aku buat ni memang puas hati. Segala kotor2 bintik2 hitam putih tu tercabut semua. Esok pagi kau bangun terasa halus licin je muke. Try la.  Jimat!

tada..snap lepas solat. Sory tayang kejap :)

14 comments:

  1. tak reti pakai masker2 ni
    tp nampak mcm simple
    nak try la nanti

    ReplyDelete
  2. tak pernah buat. betul ke berkesan sis? kte pun byk white/black head neh. hehe :D

    ReplyDelete
  3. suke jugak buat.. cuma jarang amalkan.. bile mood rajin buatlah.. memang jimat... x pyh pg spa.. hasil pun memuaskan...

    ReplyDelete
  4. tapi muke akan rse mcm bau telur tembelang sekejap.penah wat petua cmni,agak berkesann.

    ReplyDelete
  5. wow! ni yang sure nak try ne .. hehe

    ReplyDelete
  6. saya dah try !! sgt best !! hehe :( berkesan !!

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi