Friday, April 27, 2012

perempuan merokok

Assalammualaikum

    Perempuan merokok perkara yang common ke bagi korang? Bagi aku perkara luar biasa sebab pompuan nampak sangat2 tak beradab bile hisap rokok. Itu pendapat aku lah. Tak tau lah kalau bagi korang bende tu dah biase. Cool ke pompuan merokok? Nampak setanding dengan laki. Erk.


    Aku ade nampak sorang akak ni maybe staff tengah makan kat upm. Cun bertudung! Sekali spoil bile aku tengok die syok je hisap rokok dalam kalangan member2 laki die. Aiyo ma dah bertudung tapi hisap rokok. Agak hilang kesopanan disitu ye. Bukan ape, dah la tengah2 alam kat kafe UPM boleh pulak die bangge tayang hisap rokok depan student. Waw hebat!

     Nak2 kalau budak sekolah tu. Aku geram nak cubit mulut. Bangge je tayang hisap rokok. Awak tu dahla sekolah tak habis lagi. Beli rokok pakai duit sape tah nye. Spoil semua.
     Atau mungkin dorang ni hisap rokok sebab

  • stress & terlalu tertekan
  • member cabar
  • konon nak tunjuk hebat macam lelaki
  • ikut trend (tak merokok tak remaja)
    Ape? Tak merokok tak remaja? Halu awak pompuan merokok remaja sangat lah ye. Oh! Terpulang pade pendapat masing2. Cume bagi aku kalau dah bertudung, merokok pulak tu nampak sangat buruknye. ory to say lah pompuan kalau merokok memang huduh perangai. Jadi sestress mane pon kau buat lah bende lain selain itu ye. Dan lagi 1 tak payah lah kite handal sangat nak tunjuk hebat boleh merokok macam laki. Pendek umur nanti. Ok sayang. 

nah amik ni

p/s : being an Executive of food & dinner for International Food Fair. Semoga dipermudahkan urusan untuk handle event ni. 

20 comments:

  1. apa la best sgt dgn merokok tu
    tak faham betul

    ReplyDelete
  2. xde alasan utk merokok.
    semoga dia sedar cepat

    ReplyDelete
  3. elok kita bakor je pompuan macam tuh dengan rokok!.

    hehehe.

    nanti citerla event tu ye.

    ReplyDelete
  4. yg pntg kalau perempuan merokok
    nampak beno la keselekehannya
    hhahaa..
    tak padan dengan yang pakai tdung
    tapi merokokk..apelah

    ReplyDelete
  5. banyak lagi cara lain nak reduce stress. merokok hanya tambah asap dalam badan. terbatuk batuk. uhuk uhuk D:

    ReplyDelete
  6. tak suka tgk perempuan merokok. mcm xsopan. org tua tgk pn tak berkenan.

    ReplyDelete
  7. pernah nampak jugak perempuan merokok ni..sy geleng kepala je la...sedangkan sy lelaki pun tak merokok...huhu~

    ReplyDelete
  8. pendek umur dan takleh kahwin .. haha

    ReplyDelete
  9. weeee
    yeee
    sy sokong entri ini
    200% :))

    ReplyDelete
  10. penah dgr tyra banks ckp perempuan smoke sbb nak kurus

    ReplyDelete
  11. merokok ni menyeksakan diri je kan. saya tak nampak apa kelebihan dia. sigh.

    ReplyDelete
  12. So what kalo perempuan merokok?
    I dont care!
    Itu hak masing2. .
    I'm the smoker too.
    Peduli laa ape org jte.
    Ade pkai duit kau?
    Hahaha
    jgn mara eak ?

    ReplyDelete
  13. npe majoriti mentaliti masyarakat kat mlaysia ni pandang serong..negatif..ckp buruk la pmpuan merokok? sy x faham la. yes sy ngaku merokok mmbahayakan kesihatan baik laki or pmpuan. tp jgn lah hina pmpuan merokok. ape yg jahatnye? ape yg buruknye? normal je lah..walaupon brtudung.. ape bezanya ngan laki yg berserban merokok? helo.. x smestinya pmpuan merokok tu buruk.. jahat n sbgainya ok. kdg2 pmpuan yg x merokok tu ada yg lebih jahat dr yg merokok. so dont judge a book by its cover k..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi