Thursday, September 27, 2012

REVIEW : Bait

Assalammualaikum..

      Semalam aku pegi teman member aku buat asignment kat Mid Valley. Amik kau sampai sane. Alang2 tengok wayang sekali. Heaven gila tak ramai orang. Tak serabut sangat. Terpinga2 nak pilih movie ape nak tengok. Last2 tengok cerita Bait ni. Meh aku kasi review.


   Cite ni mengisahkan pasal sorang mamat ni name Josh & kawan baik, Rory die yang merangkap abang tunang die, Tina mati kene makan dengan ikan jerung tu. Then Josh rasa bersalah sangat2. Then dorang jumpa balik kat mall  & mase tu berlakulah rompakan & tsunami yang menyebabkan terlepas semua jerung2 & ikan lain. Dari situlah mula ikan ni makan2 orang.

   Cite ni best sebab :

  1. hero macho & cool habis handle nak bunuh jerung tu. Hensem
  2. cite ni banyak suspen2. Banyak kali aku terkojot sampai nak tercampak popcorn. 
  3. pelakon semua tip top
  4. yang lain semua ok not bad
  5. aku sedih part Alex mati sebab lemas. Kerana cinta punye pasal
  6. agak ngeri macam Final Destination
    Ape yang tak ok :
  1. kadang2 nampak fake sangat jerung tu




Dan scene yang sangat aku suka & terpesona

smart gila time die terjun sambil pegang senapang tu
   Ha puas hati dah? Tak puas lagi meh sini tengok trailer die




   Aku rate 4/5 cerita ni. Ok lah tu tak membazir duit aku. Awww jatuh hati


25 comments:

  1. owh.. dh tgk citer ni...
    ok la...
    ngeri ckit la tgk kena makan ngan jerung...

    ReplyDelete
  2. omputih salu buat cite jerung. haha. lama tak tgk movie :)

    ReplyDelete
  3. heeeeeee
    ok, bole dpertimbangkan utk tgk mggu ni
    mggu lpas dgn dredd, pong besshh gak dek..
    heee :D

    ReplyDelete
  4. Salam kenal dari MRSnon..

    singgah jap kat ur blog ni...!

    nanti kalo ada masa free mai ler singgah umah kiter..

    http://mrsnon.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. teruja fiza baca review movie ni.. memang ngeri kan kena makan dengan jerung.. tapi citer ni memang awesome! ;)

    ReplyDelete
  6. best ke dik? suami akak kata tak best..hahaha nak tgk gak...

    ReplyDelete
  7. wah..trailer dia pun gempak gila..

    ReplyDelete
  8. aku pun dah tengok..handsome kot hero tu..haha

    ReplyDelete
  9. mcm best ! cte neh ala2 hnger game eh ??

    ReplyDelete
  10. Beb mall tu bkn kat spore la,kat aussie.x logik a bole surfing dgn big wave kat beach spore...mall tu brada bawah dr ground level sbb tu air tu tkumpul. Air kat atas dah mengalir n serap dlm tanah....bg review bg btol la haddoii!!

    ReplyDelete
  11. @Anonymous

    tenkiu bebeh. sory lah aku x tau lah pulak kan. behave :)

    ReplyDelete
  12. namee takut nak tengok... sebab ada darahhh :/

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi