Monday, September 17, 2012

Perempuan Perangai Buruk

Assalammualaikum..

    Hai semua. Rindu kat korang. Semalam balik dari beraya umah aku & kawan aku. Beraya dengan kesayangan & kesayangan kawan baik. Dah macam rombongan meminang dah. Haha! Ok malas nak cite panjang2. Kategori perempuan yang buruk perangai ni macam mane? Sebelum tu aku tekan kan tak semua ok. So tak payah lah nak sentap sangat kalau tak berkaitan dengan diri sendiri.



  • buang sampah merata2
Lepas makan chew gum ke lap muka pakai tisu ke terus buang tepi jalan macam tu. Padehal bukan tak boleh nak hold dulu sampah tu cari tong sampah. Paling aku rasa nak menyumpah bile dalam toilet tu bersepah je tisu2 kat depan sinki tu. Dah lepas mekap tinggal situ je. Kalau aku jadi makcik cleaner dah lama aku menyumpah. Kalau sikit ok lah ni bertimbun!
  • tak flush
Semalam kat shell aku nak masuk toilet sekali tengok jamban tak flush. Aku tengoklah pump die rosak ke sekali aku tarik elok je. Jahanam lah. Geli siot. Disebabkan aku dah tak tahan nak buang air terpaksa gigihkan diri bersihkan jamban tu. Aduhai. Pengotornya.
  • caras pakwe orang
Tau ape makne nye tu? Cari sendiri. Aku paling paling tak suka bila perempuan yang dah putus then bila ex bf dia dah ada makwe lain dia still nak cari2 lagi ex dia. This is what was happened to me. Bagi aku benda yang dah lepas tu lepas. Kalau setakat nak kawan aku tak kisah but then bila aku sendiri yang baca mesej perempuan tu aku rasa something wrong. 

Dear perempuan, tak elok awak buat macam tu. Kesian kat makwe baru die. Dulu masa awak dengan dia awak tak hargai dia. Tapi sekarang kenapa cari semula? Tak kesian kat orang lain ke? Tak de hati perasaan ke? Perbuatan awak boleh buat sesuatu hubungan tu huru hara tau. Jadi jangan buat lagi ye
  • jerit sana sini
"perempuan memang macam tu ye?". Kesayangan tanye aku macam tu bila nampak perempuan menjerit2 panggil member2 die kat kafe. Malu aku sebab aku sejantina dengan perempuan tu. Memang buruk pun sebenarnye sebab menjerit kat tengah2 orang ramai. Nampak tak sopan disitu ye.
  • kurang ajar dengan orang tua
Bukan lelaki je yang selalu kurang ajar, perempuan pun kadang2 ade jugak yang biadap dengan orang tua ni. Nak2 budak2. Kadang2 tu aku geleng kepala bila tengok budak2 yang langsung tak de perasaan hormat kat mak cik2 pakcik2 kat luar tu. Sedih pulak rasa. Macam mane lah kalau mak die kat tempat makcik/pakcik tu. Mesti kecewa gila. 

Dulu ada segerombolan budak2 ni main tolak je mak aku mase kat shopping mall. Bukan reti nak mintak maaf. Dapat kat aku, aku cakap "kurang ajar" je. Memang sangat2 biadap! Mak aku die tolak macam tu je. Damn.

    Kalau ikutkan ade je lagi perangai2 perempuan yang kurang elok ni. Korang tengok je kat sekeliling korang tu. Mesti ada. Kadang2 aku sendiri yang rasa malu dengan perbuatan2 ni semua. Mohon aku dijauhkan daripada semua perbuatan ni. Moga kita semua juga dijauhkan. 

p/s : Thanks sayang for the great weekend. Bagi duit raya kat adik2 

23 comments:

  1. moral of the story , jaga akhlak mseng2 sbg seorg prmpuan :)

    ReplyDelete
  2. malu gua sbgai seorang perempuan sejati =.=

    ReplyDelete
  3. tak flush tu agak menaikkan bulu roma saya..hehehe.. tiba2 terbayang..adoi

    ReplyDelete
  4. kalau lelaki ada sifat begini pun buruk perangai jugak. muehehhe

    ReplyDelete
  5. buat yg baik2.. abaikan perangai yg buruk atau erti kata lain,. jgn amalkan.

    ReplyDelete
  6. follow sini.. suka part yang jerit-jerit tu.. :)

    ReplyDelete
  7. Perempuan-perempuan kat atas memang dalam kategori perangai buruk. Yang part jerit menjerit tu kadang-kadang saja je buat macam tu nak tarik perhatian lelaki.

    ReplyDelete
  8. bab jerit sana sini tu rasanye lelaki pun segan nak buat depan org ramai..dah kahwin nanti rasanye senang2 je husband dia kena jerkah..huhu..suara perempuan tu aurat.

    ReplyDelete
  9. ye dik, ciri² yg awk sebut tu akak benci gilos!!!

    ReplyDelete
  10. ciri2 kat atas tu biasanye dorang akan cover depan boipren atau lelaki lain.. haha

    ReplyDelete
  11. @fifie

    tu la pasal. kadang2 mcm x sopan pun ade.

    ReplyDelete
  12. @Nick Nashram

    yg tu x tahu lah kan..
    tapi sebagai perempuan kenelah behave

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi