Monday, September 10, 2012

Tandas Canggih

Assalammualaikum

   Hai semua. Awal2 pagi aku update sebab tak sempat dah nak update. Bz nyah awal2 sem ni ha. Cakap pasal tandas canggih korang kompem penah guna kan. To be honest aku tak berapa suka nak pakai tandas yang canggih sangat yang tanpa paip tu sebab 'tak puas'. Dulu penah sekali sampai basah lencun seluar aku sebab aku tertekan ape tah kat jamban tu. Gila

    Ari tu pegi Mines. Dalam toilet mak aku cakap "mama tak puas nak kencing sebab tak de paip". Adik bongsu aku pulak cakap "angah,kenapa tandas die tak de paip? Habis basah baju ya mama pulas paip tu. Die terpancut dari jamban..". Aku hanye mampu gelak je. Tandas sekarang ni selalu pasang lagu2 best. Nak berak ke kencing ke layan je. Haha!



    Aku lebih rela pakai jamban yang ada paip kuning tu ha. Sebab sure 'bersih' kan. Kan dah berunsur lucah. Haha. Maaflah aku bukan orang yang gemar sangat up to date kan. Almaklumlah aku minah kampung. Tak suka benda advanced sangat ni sampai tak pandai nak guna.

    Ok lah nak siap pegi kelas. Entry hiburan saje. Bye!

27 comments:

  1. benda yg adevance kekadang menggambarkan orang sekarang semakin malas...semua nak senang...tekan je...air pon terpancut...tak payah nak pegang2 paip jirus segala bagai...

    ReplyDelete
  2. sm la...akak pun xsuke dgn jamban cenggitu..

    ReplyDelete
  3. diorang buat tandas macam tu sebab nak jimat air sebenarnya. sbb kalau guna paip pili tu, org tak tutup air lah. tapi bila toilet tu canggih sgt, kita yang muslim ni jadi tak terjaga kebersihan. solat sah2 la memang tak sah. hmm. nak2 sunway pyramid....hancing toilet dia. eeeee

    ReplyDelete
  4. alamak..paiseyy nyeee klu de tndas cm ni kn!!!!

    ReplyDelete
  5. saya pernah ke putrajaya.. saya masuk tandas. dah puas berak tu, saya baru terfikir pasal air. mana tau tak ada air. saya pun cariklah paip. pergh!! punya cuak bila tak jumpa paip. saya da risau gila da.. takkan nak buat style calit dengan tisu je? mak aih.. cari tisu, tisu pun tak ada. sudah!! memang kena saya.. last2 ,dekat 30 minit saya dalam tandas tu nak cari ilham. tak lama kemudian, baru lah saya dapat tau mana sumber air dia, rupanya jenis tembak tepat ke jubur. adoi. pelik2 je. seb baik saya jumpa. kalau tak jumpa??

    ReplyDelete
  6. macam tandas KLCC? rm2 skali masuk. tak pernah cuba pun... mahal sgt..

    ReplyDelete
  7. skng ni nak dengar lagu tak yah masuk pusat karoke..masuk tandas je dah leh dgr lagu..boleh la nak karoke sekali..kekekeke

    ReplyDelete
  8. Tandas sekrang dah tak terlebih canggih nak masuk pun takut-takut. Huhu. Tapi kadang-kadang takut jugak bersih ke tidak, karang nak solat tak boleh pulak

    ReplyDelete
  9. miza pun pernah alami macam ni. tak ingat dekat. first time masuk tandis gitu. lepas kencing menggelabah cari paip. main tekan2 button habis basah. HAHA.

    ReplyDelete
  10. tulah..orang skrg msuk tandas, untuk setting rmbut je..jarang buat nture call

    ReplyDelete
  11. @boni kacak

    hahahah. kat mid valley pun sama.
    canggih sgt smpai x tau nak guna. kalau lah org tengah cirit

    ReplyDelete
  12. kite pon tak suka tandas macam tu. tandas ada paip kan senang.

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi