Thursday, September 6, 2012

Rules 'Kurang Pandai' Time Couple

Assalammualaikum..



    Entry aku ni bakal buat pasangan2 yang mungkin hati tak berapa nak kental memaki hamun aku. Its oklah der aku tak kisah pun. Korang readers aku blogger. Hak korang. Oh btw maaf kalau entry aku yang ni sedikit kasar & sentap. Bukan ape dah lama tak buat entry sentap menyentap ni kan. Opss!!

    Ape yang aku kate rules 'kurang pandai' yang aku katekan tu? Bodoh2 pun dulu zaman budak2 aku buat jugak. Yelah mase buadak2 semua benda aku nak buat konon tak up to date lah kalau tak buat kan. Alahai. Check it out bebeh :

  • main tukar2 baju
Oh my. Dulu aku ade bagi baju kat ex bf aku. Korang mesti pernah dengar pemesnye orang kate "kalau bagi baju hubungan tak kekal lama". Somehow memang aku admit. Setahun ex bf aku bagi baju kat aku terus kitorang putus. Damn. Aku terus koyakkan & bakar baju die. See. How stupid i am. 
  • tukar sim kad
Yang ni aku tak pernah buat sebab aku rasa macam "perlu ke?". Dulu ade member aku buat. Zaman dulu henpon cok kia nokia cap 3310 yang ade signature tulis kat text mesej tu nama die so tak delah orang tak kenal die tu sape bile mesej kan. Alasan "i nak tengok u ade tak text dengan laki/pompuan lain".
  • gabung nama
Akak aku buat bende ni mase die kapel dengan ex die bertahun yang dulu. Kadang2 aku nak tergelak pon ade bile pikir balik. Aku malas nak bagi contoh karang ade pulak yang butt heart. Payah bebeh. Naseblah nama aku payah nak main gabung2 ni. Mungkin sekarang pun ade yang buat lagi. Maaf lah ye kalau terasa.
  • pakai baju / warna sama 
To be honest ex aku dulu ade jugak mintak pakai baju sama bile dating dengan die. "by, esok kite dating pakai baju warna sama ye. Nampak sweet" . Aku pon rolling eyes. And to be honest too aku tak berapa minat nak keluar pakai baju sama ke warna sama ke unless kalau kebetulan ye. KEBETULAN. 


Oh maaf mesti ramai yang buat perkara ni. Aku bukan nak kondem cuma aku kurang suka. Lantak korang lah nak buat apa pun. Mungkin bila keluar jalan2 orang akan nampak "oh suweetnya pasangan ni". Namun bagi aku "oh!". Terpulang pada pandangan masing2. Sehati sejiwa kan
  • diari kapel
Dulu bukan takat adik angkat berangkat je ade buku2 bagai ni kapel pon ade. Konon antara kita je tau ape yang kita tulis. Bila pikir balik rajinnya nak tulis. Nak taip entry ni pun sehari sekali je. Tu pun kalau rajin. Opss!
  • reporter setiap jam
Everytime, everywhere u did was in her/his pocket. Sekarang pun aku still bagitau mana aku pegi kat kesayangan aku tapi tak delah sampai every single things yang aku buat aku report kat die. Rimas pun ade. Aku rasa tak perlulah nak kongkong sangat bf/gf tu. Setakat tanya & bagitau kat mana pegi mana tu dah cukuplah

    Ada lagi? Korang tambah kat ruangan komen ye. Maaf entry ni bukan berniat nak membuat mana2 hati terguris. Biasalah masa mula2 kapel zaman hingusan dulu kan. Aku pun pernah jugak buat cuma terasa kebodohan diri sendiri bila pikir balik. Sendiri mau ingat lah. Bagi yang dah kawen alhamdulillah. Ada jodoh tak kemana. 

    Bagi adik yang tengah hangat sangat bercinta, tak usahlah kamu menunjukkan kebodohan diri kamu sendiri ye. Buat video uplod kat utube then orang share sana sini, malu kamu nanti. Kesian mak ayah kamu tau. Be smart.

p/s : 2 days left. Malasnye nak balik

42 comments:

  1. SEMUA TAK BUAT KECUALI GABUNG NAMA...hehehehehe...ehhh tercaps lock!

    dari dulu gabung nama till now :)

    ReplyDelete
  2. SEMUA xbuat KECUALI reporter tu..but not every single minute n xtvt yg akak buat.. bgtau bila perlu sbb if jd pape, dia akan dtg tolong.. tu je..

    tukar baju tu mcm erkkk.. tukar sim card tu mcm menyusahkan org.. gabung nama tu sangat euwwww..pakai baju sama tu xpernah gak, kalau terrrrsama, malu nk jalan sesama.. diari kapel?? nk tuleh mende dlm tu ye.. hehehe

    ReplyDelete
  3. hahahaa semuanya atas akak buat time cinta cintun.. tapi kawen jugak tau...hahahaha :p

    ReplyDelete
  4. suka entry yang ni :)
    gabung nama tu mcam kebudak2an.
    dan paling last sekali, adelah jgk inform. but yes, not every single things kne report.

    rimas.

    suka bce, thanks tulis akk :D

    ReplyDelete
  5. yang diari dengan baju tu tak penah lagi hahahhahahaha

    ReplyDelete
  6. alamak !!! smua de dlm dri dya...larikkkkk

    ReplyDelete
  7. semua tu ada yg pernah n tak..hihi..

    tp yg pntg xde mkna nak report selalu tu..sape kau selagi belum suami aku? ahakz.

    ReplyDelete
  8. dan ade jugak tengok kapel yg pakai baju sebelah hati..so, bila diorang jalan bersama nampak complete r hati tu..erkk..ye ke?

    tak perlulah nak report sume benda..nak tunjuk caring ke?? org yg dah jadi suami isteri takde buat camni..hahaha

    ReplyDelete
  9. salam si jelita.diera sggh blog glamour yg cantik spt owner nih ^_^ subhanaALLAH. indahnya! ^_^

    hikhikhik
    diera penah tkar sim jee, pastu set pakai bju same je..lain xpernah..hohoho
    ^_^

    ReplyDelete
  10. buat macam2 yang sweet tapi hubungan tak kekal pun buat ape kan? lebih baik kita bersederhana je. ada jodoh ada lah.hehe

    ReplyDelete
  11. ada gak yg buat cth pakai bju sama warna time date tue pun kadang2 xjdi kenyataan.hahaha dulu poyo2 jek ckp buat apa,nk p mna bila makin lama dh xbuat dh..makin bz ngn keje masing2..time budk2 kan xmatang skrg makin dewasa dh mls dh...:)

    ReplyDelete
  12. dlm byk2 nie, penah buat 1 benda je
    dating pakai baju sama colour.. requested by my ex.
    tu dating yg pertama & terakhir..
    tragis kn bunyi? but alhamdulillah
    lya dh sedar.. bercouple ni bukan keperluan buat masa ni.. ada byk lg benda@perkara yg lebih penting..

    ReplyDelete
  13. Malu nya nak story kisah lama-lama. haha. Bila dikenang balik, rasa nak letak muka dalam freezer. haha

    ReplyDelete
  14. betul tu.masa kapel je rajin nak buat benda pelik2 ne.it seems sweet for them tapi untuk org sekeliling annoying and butt HURT sometimes:D

    ReplyDelete
  15. pernah buat yang baju kaler sama je. hewhew. lalalalaaaa ~

    ReplyDelete
  16. ahahaha betul2. semua dlu penah buat n semua x kekal. bile pkir2 blik, alahai bodohnyeeee. skrg just relaks n cool jew. mls nk jd childish sgt :)))

    ReplyDelete
  17. huu..baju sama pernah buat...dulu..

    buku kapel?tak rajen nak tulis...tlisan buruk..haha

    ReplyDelete
  18. gabung nama pernah kat emel add..dulu kan femeh hotmail.. :)

    ReplyDelete
  19. klu husband n wife pakai bj sama,itu cute :)

    ReplyDelete
  20. aku yg baju sama tu payah tol nak sama..haha

    ReplyDelete
  21. @MizzTina

    rasa pikir 2 kali kalau nk buat pun sekarang

    ReplyDelete
  22. @azalia hjsalleh

    Allah tunjukkan awak orang yg salah dulu :)

    ReplyDelete
  23. namee ....update tipa benda kot !! alaaa saya bodoh... hehe. takdela...just wanna be transparent towards partner :)hiihih.

    ReplyDelete
  24. semua tak pnah buat . huhu .. cukup lah sekadar hati sudah dimiliki . hehe

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi