Saturday, September 8, 2012

Blogger Sombong

Assalammualaikum..

    Hai hari ni aku nak balik kolej dah. So bakal tak berupdate sangat lah blog aku ni. Dah masuk tahun 3 dengan event macam2 aku kena handle. Oh btw nanti aku akan update pasal International Food Fair yang akan fakulti aku organize bulan 11 ni. Tunggu tau.

    Dalam berblog ni ada 3 bahagian tak pun level seseorang tu dalam berblog. Contohnya :

  • blogger terkenal
  • blogger suam2 kuku
  • blogger newbies
    Antara 3 ni paling tak ramai 1 pon kompem mesti ada blogger yang sombong. Sombong tahap tara mana tu? Depends. Sini aku nak bercerita sikit. Aku dah berblog 2 tahun dah. Blogger2 yang dikatakan fofular tu aku hanya sekadar jadi silent reader je. Sebabnye aku tak rasa pun akan dilayan kalau aku dok komen siang malam pagi petang. Rasa macam terhegeh2 pon ada.


    Nak dijadikan citenye,masa kat twitter tu adalah 1 blogger yang mungkin boleh dikatakan blogger terkenal, cantik, model itu ini. Opss terkantoi jantina pulak. Dan to be honest, sepanjang 2 tahun aku berblog ni lah jarang blogger lelaki yang terkenal ni sombong. Mostly perempuan. Nampak. Jantina aku sendiri. Apa yang korang pikir?

    Ok sambung cerita. Aku ada la tegur sekali 2 blogger ni. Pada mulanya balas ok lah fine. Ada sekali tu aku mention lah die respon pada tweet die then bila dia reply aku rasa dia macam nak berlagak. Apesal aku rasa macam tu? Ok kau rasa apa kalau masa yang sama bila orang lain, blogger fofular yang lain mention beliau boleh pulak reply elok2. Nampak tak?

    Oh mungkin tak sengaja atau aku yang emo lebih kot. Tapi once beliau dah buat begitu, aku banned terus blog beliau. Tak kisah lah kau blogger terkenal ke, cantik ke pandai ke. Twitter pon aku unfollow sebab aku rasa tetiba semak dengan blogger yang berlagak ni. Gila kau perempuan, sombong betul.  Atau mungkin orang akan cakap kat aku "kau tak kenal die lagi tak payah la cakap macam tu". Memang,tapi kalau 1st impression aku kat dia dah buruk nak kata apa?

      Pesanan aku buat blogger itu & blogger lain, kalau dah rasa diri terlalu fofular dapat job shoot sana sini magazine berbagai2, baiklah tepek rasa rendah diri & bersyukur sikit. Tak payah nak berlagak sangat ibarat kau terkenal kalah artis2 tempatan tu. Dah lama aku perhatikan kau, bukan sekali 2 tapi berkali2. Be nice blogger. Orang lain boleh baik dengan kau, takkan kau tak boleh. Tak payah nak buat alasan fofular sangat lah.

     Maaf kalau terkasar bahasa. Kau cantik, tapi sayang kau ni berlagak sangat. Cube kau pikir ni. Kalau follower2 & readers tak sokong blog kau, kau ingat kau boleh pergi jauh ke? Respect perasaan orang lain sikit ye. Tak payah nak bangga sangat kau tu 'anak emas' blogger2 terkenal kat malaysia ni. 

     So bloggers,never do that. Tak payah sombong2 sangat nanti sekali orang cop kau sombong, alamat kesianlah kat blog kau & diri kau. Kenal alam maya pon orang boleh describe kau macam mana. 

p/s : sape yang sempat baca tweet aku dengan beliau rasanya tau kot. 

31 comments:

  1. Dalam ramai-ramai memng akan ada yang spesis camtu. Ingatan untuk kita-kita juga, jangan ikut jejak langkah blogger camtu kan

    ReplyDelete
  2. Haha biasalah tu bila dah terasa diri tu fofular bebonar tu yg terlupa asalnya dia pun dlu blogger biasa2 je.

    ReplyDelete
  3. sabar je lah...yang penting niat kita...:)

    ReplyDelete
  4. peh... sape terkena mmg terasa lah..hehe jijah tak heran pon ko popular ke tak.. sama je level kita..beza nya ko lebih terkenal,blog ko di kenali ramai..ko cantik..aset ko dah tentu ada..tp tak selamanya di atas kan..kalau bukan kita yg support tak mungkin dia popular..ye tak.. eh eh emo pulak ni..hehe sory :)

    ReplyDelete
  5. seb baik saya ni blogger picisan. biarkan je orang macam tu.. saya pun tak pernah dapat balasan apa2 daripda blogger2 femes walau setiap update dorang saya akan komen. it sokay. walaupun tak berbalas,yang penting saya nak backlink daripada komen tu. tak kisah kalau blogger femes tu sombong.hahaha.tu pun dah cukup da.

    ReplyDelete
  6. manusia mmg xpnah nk bsyukur.. bru tknal skit dh nk smbong2 bagai..

    ReplyDelete
  7. weheee~ i think macam tahu sape, sebab dah pernah kena jugak mcm tu. tapi biarlah.. dia rasa dia hebak cam hanis zalikha la kot. fewww~

    ReplyDelete
  8. Kita berblog sekadar suka-suka sahaja, sambil-sambil tu berkongsi cerita. So, tak perlu kot nak kejar populariti mahupun berlagak ala-ala diva di dunia blogging nie.

    ReplyDelete
  9. tanpa follower siapa lah kita.. huu. btw mcm taw je sape tuu.. heehuu

    ReplyDelete
  10. xpernah kena lagi sbb...xprnah komen pun blog diorang! hahaha..silent reader jer..pape pun..nice advice..^_^

    ReplyDelete
  11. ambaoi garangnya..hee..hope sy tak trmsk dlm blogger yg "bajet hot" cengitu..

    ReplyDelete
  12. tu la perbezaan blogger lelaki dan perempuan yang famous. tak perlu berlagak sebenarnya. tak kemana pun.

    ReplyDelete
  13. Itu pasal fie tak pernah komen mahupun follow blogger famous kecuali maria elena. Blogger terkenal nie jarang sangat nak reply komen blogger macam kita nie. Yang macam fie lagi la tak dilayan. huhu.

    ReplyDelete
  14. Dah biasa dah kene... sebab tu maleh nak amik kisah sgt. And mcm dikatakan, jadi silent reader aje... Nak comment. Tgk comment 2355. So tak jadi la. Mesti tak baca.

    Btw, sib baik saya ni blogger "umpama semut hitam di dalam bilik gelap" amboihh... Ahaha...

    ReplyDelete
  15. harap2 awak jgn la cop kita sombong ye :)

    ReplyDelete
  16. tu la kan! dah famous gitu lerr... sombong tak hingat. de gak terbaca blog famous yg terang2 agak berlagak.. sebab tu lebih suka jd silent reader je ngan golongan camtu

    ReplyDelete
  17. najihah..siapa tu ?bila baca entry jihah ni,mcm poyo sgt je dia. tapi bagi namee...blogger perempuan yang taraf tinggi , i mean high end...hanis zalikha n fatin liyana je so far. yang lain masih in learning process. in terms of traffic yang capai beratus ribu seminggu...dua tu je kot. and maria elena best juga. yang lain tak tahu pulak. takpe jihah...biarkan dia dengan dunia dia ok. :)

    ReplyDelete
  18. harap orang2 pesen macam tu sedarlah kan.

    ReplyDelete
  19. huhu..manusia kan jihah.. kdg2 ok kdg2 idak..anggplah dia tgh dtg bulan tu.hahah.

    ReplyDelete
  20. hahaha..yg akak lak blogger ni kategori layan twit LELAKI!!! mention yg dari kaum sejenis harom nk balas nak² dri org xpemes mcm akak ni.. dia la blogger yg buat entry khas xpuas hati dgn akak.. boleh jalan laaaaa

    ReplyDelete
  21. sy cume blogger biase2 yg xpemes...hihi...xpe..biarkan mrk dgn dunia pemes mrk..aslkn kte xwat pkare yg sme andai kte jd pemes mcm dorg

    ReplyDelete
  22. hukhukhukhuk.

    terasa wan.
    wan lah blogger yang dimaksudkan tuh.
    hahaha.

    sapa weh.
    share la.
    hehhe.

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum..hihi..

    ada jugaklah blogger yang PERASAN BAGUS NIH..tapi ade gak yang ok..macam nisa kay..lyssa faizuren tuh,,

    ReplyDelete
  24. MM pon rasa cam tu la Fara.. Yang MM perasan, kebanyakan blogger glamer ni terutamanya blogger perempuan, agak sombong. Cuma tau nak orang datang vote dia itu ini, pastu suka sangat kalau orang komen banyak kat blog or wall dia, tapi tak pernah skali dia nak datang tinggalkan komen kat blog follower2 dia yang berlambakj tu.. Kalau ada pun, sebab reader dia tu dah buat entri pasal dia so rajinlah dia datang bertenggek.. Kalau tak naharom ko dia nak datang jenguk blog ko.. So, peringatan kepada follower2 blog2 fofular tu, jnganlah taksub sangat ngan blogger kesayangan korang tu... Ntah2 dia pandang ko pun tidak.. MM taknak jadi blogger glamer, biarlah follower tak ramai.. Sekurang2nya MM masih sempat membalas kunjungan readers MM.. Tak gitu Fara? =)

    ReplyDelete
  25. sombong ke ape serius saya jns yg mls dah sbb pernah gak terkilan dgn blogger famous2..haha..dh mls amik tau psl dunia blogger yg kdg2 hipokrit.just update blog kerana diri gembira.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. Betul..akk ni blogger bru lgla xlyn deq oi..biarla...peliknye sesame blogger famous y komen blh lak reply..tp y paling respect kat blogger lellaki la...seriously!!dorg ni akk komen laju jer follow n reply...1st orang yang follow akak tu ben ashaari...very humble!!klu tweet pun no worries!dia akan bagi feedback balik kat sume yang tweet dier...kalau yang girl..adohai....tambah yang blogger perempuan yang de name tu..teetttttfff!!!xmo cakapla..hehe..btw..salam ye..singgah sini...;)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi