Saturday, September 22, 2012

Cara Aku Blogwalking

Assalammualaikum..

    Up entry sebelum kebizian melanda. Alhamdulillah selama 2 tahun aku berblog aku dapat kumpul followers, loyal readers & pengalaman. Such a sweet experienced. Even dah 2 tahun aku blogging tapi follower sikit je? Hello, aku blogging bukan semata2 nak cari ke saup ke followers tapi aku blogging untuk diri aku & kepuasan diri aku. Share dengan readers aku. So no tamak2 hokeh.

    Ada jugak yang bertanya macam mana aku upkan blog aku, followers aku. Jawapan aku senang. Semua atas effort masing2. Sini aku share ye anak2. Tak payah nak bajet artis blogger sangat lah fara, kang 'tersombong' pulak. Oh aku dengar cerita blogger yang aku cerita hari tu kat sini makin lama makin obvious sombongnya. Ish2. Ok lupakan.


    Cara aku blogwalking :

  • chatbox
Aku selalu singgah balik blog mereka2 yang tinggal jejak kat blog aku. Tapi maaf kalau jenis yang letak "blog awak menarik, sy tertarik" tapi letak link iklan, memang haram aku nak singgah. Maaf banyak2. Illegal 
  • komen
Kalau aku rajin, aku pegi kat blog mereka2 yang datang komen kat blog aku. Tapi yang ni jarang aku buat sebab tahap kerajinan aku semakin menipis. Haha
  • groups
Tu kat fb bersepah2 group tempat ping blog. Banyak sangat. Korang tinggal klik je. Aku suka blogwalking dengan cara ni sebab aku boleh baca macam2 entry.Best.
  • bloglist
Bloglist aku wajib aku terjah hari2. Kalau kerajinan aku berganda aku pegilah blog mana2 tengok bloglist dia. Cara ni pun membantu. Yelah lain2 blog lain2 bloglist kan. So why not kita pergi terjah2 kan.
  • search google
Ni kalau dah tahap aku rajin sangat2. Pergi search kat google "blog yang best", "blog yang menarik". Gagah kan aku. Haha. Aku tak rasa ada orang lain yang ada hobi macam aku ni. Wuu


    Ok tak tips aku? Bajet kan. Act semua ni terpulang kat korang. Nak cari loyal readers bukan senang weh. Alhamdulillah sekarang aku ada beberapa list loyal readers aku. Makin lama aku makin sayang kat blogger2 ni semua. Aww. Mohon tersentuh. Haha

    Blogging tak mudah & tak susah. Kalau kita pandai & tahu cara nak upkan blog kita dengan cara yang betul & ingat ya, jangan guna cara yang menjengkelkan. Nanti kena maki dengan blogger lain. So good luck bebeh.

p/s : thank u so much kak tina on your sweet entry for me 

31 comments:

  1. sm la dik..makin lama akak pun makin malas.. nape ye?




    most welkem dear..

    ReplyDelete
  2. wahh..macam best jek try google blog yang best tu..serious tak pernah buat..mana tahu borink borink, boleh jugak try..^__^

    ReplyDelete
  3. waa..macam best jek try google blog yang best tu..kalau borink borink, boleh la try google jugak..:)

    ReplyDelete
  4. kalau saya, saya tengok entry terbaru yang ditulis oleh semua blog yang saya follow sahaja atau ternampak entri menarik di mana2.. :)

    ReplyDelete
  5. oh mannn kalau nak menggugel search macam tu memang tak rajin. hihi. tp awak mmg rajinn.

    ReplyDelete
  6. wahh... terbaik lah kak...
    nk buat mcm akak lah.. hehehe ^__^

    ReplyDelete
  7. dulu pernah letak jugak shoutbox tapi penuh ngan spam dan iklan 20 sen..so, buang terus..blogwalking terbaik ngan tinggal komen kat entri :)

    ReplyDelete
  8. Cara paling last, lain daripada yang lain. Wow! hahah.

    ReplyDelete
  9. tapi kenapa saya tak termasuk dalam list? sob3. :(

    ReplyDelete
  10. Hikhik! Lebih kurang sama je cara kita Farah.. =)

    ReplyDelete
  11. eh jiha bahasakan diri fara eh.akk paggil jiha.selamber je.hehehe

    ReplyDelete
  12. Nak kawan boleh :P hehe...tq atas komen diblog sy..sangat dihargai...

    ReplyDelete
  13. banyak org bnyak cara, anwy tips yg berguna...akk ni tk smpt nk bw... baru on lappy ank nages plak... hny smpt bls jejk 2 3 kerat ni... huhu

    ReplyDelete
  14. Lain orang lain cara blogwalking, fie slalu ambil link komen di blog kawan kawan fie. kira kenal melalui kwan kawan. itulah salah satu benefit kita selalu komen2 orang. nanti lagi mudah orang nak terjah kita.

    ReplyDelete
  15. lain org lain caranya.. tapi cara fara pon lebih kurang akak je.. n lagi satu akk akan balas balik komen org yg komen entry akak..hehe

    ReplyDelete
  16. lebih kurang je dengan style mieya. tapi yg parahnya, bila broadband dah limit

    ReplyDelete
  17. kdg2 saya malas dah nak blogging. tapi nak tutup, rasa sayang. last2, i decided to keep on writing. :D

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi