Thursday, August 30, 2012

Review : Pixy Stick Foundation

Assalammualaikum..

    Lame dah tak review bagai ni. Dah berbulan2 aku pakai produk pixy ni & alhamdulillah so far aku puas hati. Dulu kulit muka aku boleh kate teruk jugak lah. Then akak aku suruh aku pakai bedak compact Pixy ni. Aku ade review dalam entry kat sini.

Then aku start pakai Pixy stick ni. Ala2 foundation gitu. Dan hasilnya sangat lah bagus. Puas hati!

   
    Member aku ade jugak tanye aku pakai ape kulit aku ala2 flawless gitu bila keluar pegi jalan2. Ok tipu. Bila aku nak keluar aku apply bende ni dulu then baru sapu bedak compact.

Aku puas hati sebab :

  • 'hilang' kan kesan jerawat & cela
  • kurangkan minyak
  • tahan lama
Cara guna : celetkan kan muka. Kat tempat jerawat tu then baru alas dengan bedak compact. Tapi sebelum tu basahkan dulu span die. 

    Tapi depends dengan jenis kulit muka korang jugak. Kulit muka aku jenis yang berminyak so aku tak letak banyak sangat pun. Kertas minyak Biore tu sentiase aku stanby dalam handbag. Tapi memang ok pakai produk ni .

    Alhamdulillah kalau dulu kulit muka aku teruk berminyak sekarang dengan pakai produk ni kurang sikit. Sekarang aku tengah try serum safi balqis perfect 10. Kalau ok dengan kulit aku, aku akan review dengan korang. Safi memang berkesan sangat & halal !

14 comments:

  1. pixy ni lebih kurang miami jgk kan ? kite pki miami. sgt okey n kulit mcm flawless gituh ~ kekeke

    ReplyDelete
  2. akk pun pki bedak compact pixy...tp yg stick tu tak pernah jumpa. lg pun susahlah nk cri bedak pixy nie.

    ReplyDelete
  3. waaa~~ada ek foundation pixy..nk bli la.hihi

    ReplyDelete
  4. ramai juga yang kata ok. namee belum try lagi. rasa nak try jugak ! hehe. kulit namee problem juga sebenarnya... hmm. sedihh.

    ReplyDelete
  5. ndainyer die pakai mekap.i ni xreti gne foundation stkt gune lipstick maskara n eye liner je.kulit xbp nak cantek sgt =.=

    ReplyDelete
  6. ada ea stick.. xtau lak..nak kena beli ni.

    ReplyDelete
  7. hai.

    kita ada jual bedak pixy and foundation.
    blh tengok kat sini.

    http://www.facebook.com/pages/HB-Shop/116369981848926

    ReplyDelete
  8. hai... sblm ni sy guna two way foundation miyami..ok jg sebab ramai kwn yg guna..dgr2 bedak pixy sma dgn miyami je kan..nak try ler nanti..

    ReplyDelete
  9. bagos lagi pakai pixy pada miyami, miyami ade sjnis bahan chemical yg boleh buat kulit makin kusam, try tanya ayahnda GOOGLE, better pkai pixy, murah n selamat. :)

    ReplyDelete
  10. haii.. awk biase nye beli kt mke faundation ni??

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi