Tuesday, August 28, 2012

Cerita Raya Aku Yang Serba Simple

Assalammualaikum

    Hai semua. Orang lain dah bersepah post entry gambar2 semua pasal raya ni. Aku je yang tak de mood sikit nak taip panjang2. 1st raya aku kat Perak. Kg sungai Haji Muhammad Bagan Datoh, Perak. Anyone there? Bertolak balik jumaat tengah hari. Nasib baik jalan tak jem. Phew.

   Perkara paling aku tak suka bila balik perak ni sebab waktu berbuka die lambat sangat haha. Kalau kat pahang dah sempat tambah nasi 2 kali tapi kat Perak baru nak minum air. Then hari sabtu banjirkan bandar Teluk Intan cari barang2 nak masak.

menara condong Teluk Intan
    Malam raya tu sakan aku mandi asap dalam umah tu. Kalau balik perak semua pure. Ketupat ori, lemang ori semua ori. Nenek aku yang masak sendiri. Gah betul. Dengan abang ipar aku sekali join bakar lemang. Best woo

makan beramai2
   Kalau kat perak lepas solat raya je dah pegi berarak dari 1 umah ke umah yang lain. Tu yang lain nye. Ade 10 umah 10 umah tu lah perut kau kembong dengan air nye dengan macam2 makanan nye. Abang ipar aku sampai stop 6 buah umah je sebab kenyang sangat dah haha. 

mama with her 4 pretty daughter
    Memang bengkak jugak lah perut aku asyik makan je. Wuu macam2 ade kat perak ni. Roti jala, sekaya, lemang rendang laksa macam2. 

ayong & her hubby

coming soon with another menantu. Hiii
    Aku recycle je baju raya dengan baju mase akak aku kawen dulu. Jimat. Tahun depan aku topup baju raya aku haha.


2nd raya. Pon baju recycle
    Hari raya ke 2 nak balik memang jem sangat2 kat tanjung karang nyah. Sampai mabuk2 mak aku. Aduhai. Ok lah aku tak banyak amik gambar sangat pun raya ni. Bz makan je haha. Ok bye2 semua

nah buat hilang rindu. Opss!
p/s : disaster raya ni sebab kene kunci dalam jamban dengan nenek aku. Dah lah jamban jenis yang sebijik je kat lua tu. 

13 comments:

  1. oh,perak ea.. hihi..

    takpe..bju recycle still leh pakai..no hal =)

    ReplyDelete
  2. meriahnye raye die kat kmung.im jelly =.=

    ReplyDelete
  3. ohh bagan datoh...

    hehehe

    eka keje kat teluk intan ar skang.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya dik. sis pun ade satu je, tu pun jubah hitam buat pakai hari2.baju recycle pun ok, asalkan cantik dihari lebaran. =)

    ReplyDelete
  5. ai terubat rindu di hati bila tgk gmbar last tu kahkahkah

    jgn makan bebanyak kang debab macam aku nak menyesal pon tak bulih dah hahaha

    ReplyDelete
  6. raya pertama je meriah.

    hehehe.

    seronok taw masak sendiri ramai ramai.

    selamat hari raya najihah!

    ReplyDelete
  7. simple pun meriah dik non...



    amboi, menantu baru ye?? gatai nooo

    ReplyDelete
  8. baju recycle tape...pastu tudung belit kot lain plak.....

    ReplyDelete
  9. seronoknya jihah ada kampung. namee punya kampung dulu kat perak gak. taiping! hihihi :)) selamat hari raya jihah !

    ReplyDelete
  10. baru aku tau kampung ko kat perak..haha

    entah bile kte nak beraya sama2..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi