Wednesday, October 10, 2012

Kelebihan Surah At- Taubah Ayat 128-129

Assalammualaikum

    Semalam aku ade share entry 4 golongan lelaki yang ditarik mmasuk neraka oleh wanita. Hari ni aku nak share kelebihan surah At- Taubah ni. Ada 4 kelebihan surah ni. Jom kita kongsi sama2

Antara kelebihan yang diberikan oleh si pengamal ayat ini :

  • memanjangkan usia dengan izin Allah swt jika dibaca berulang kali
  • jika dibaca 7 kali setiap hari maka ia boleh memudahkan urusan dunia & akhirat
  • jika dibaca di pagi hari, ia boleh menjauhkan ancaman untuk hari itu & begitu juga jika dibaca pada waktu petang, dihindarkan ancaman di waktu malamnya
  • menambahkan keteguhan iman seseorang itu kepada Allah swt
Setiap patah perkataan & ayat dalam Al-Quran mengandungi lebih 1001 kelebihan kalau kita amalkan. 
Selamat beramal!

p/s : wish me luck for double test tomorrow. Phew

7 comments:

  1. terima kasih share info ni!!! :) sgt berguna.. :) lepas ni boleh amalkan

    ReplyDelete
  2. ohhh trima kaseh atas info anda yg sgt bgunaaaa ;)

    ReplyDelete
  3. wan rasa pernah baca lah ayat ni, dalam al-mathurat kot. ( himpunan ayat ayat ).

    lupa dah.
    thanks sebab share, wan ingat nak download ayat ayat macam ni..dan dengar selalu, baru senang nak ingat.

    ReplyDelete
  4. Informasi yang bermanfaat.. Terima kasih atas perkongsian ni.. =)

    ReplyDelete
  5. terima kasih for info yang baik ini..

    gud luck!! ^_^

    ReplyDelete
  6. thank u jihah for sharing this ! :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi