Tuesday, October 23, 2012

Campus Life

Assalammualaikum..

    Rindunya nak update blog! Hai korang. Apa khabar? Aku yakin mostly readers aku ramai yang masih lagi belajar kan. Tak kira lah diploma ke, sijil ke, master ke phd ke kan. Hari ni aku terasa nak share dengan korang kehidupan aku di campus & kolej sepanjang 3 tahun jadi degree student ni. Nanti korang compare dengan kehidupan korang eh.

    Aku admit bila aku kat rumah time cuti sem aku rindu sangat2 kehidupan kat kampus. Aku rindu nak lepak dengan kawan2 aku, pakwe, datang kelas. Hihi. Bajet kan. Ape2 pun aku rasa campus life adalah life yang sangat2 bermakna & best bagi aku sebab kat sini lah kita banyak habiskan masa dengan kawan2 & belajar macam2 benda kan. Time keje belum tentu dapat rasa benda ni semua.

     Aku rindu sangat time aku jadi freshie dulu. Macam2 event aku join. Macam2 kelab aku join. Best wok. Antara yang aku join masa tahun 1 & 2 dulu :

  • Camping REX Kolej 16 UPM, Puchong

time pegi camping kat Puchong



  • festival koir Intercollege
time koir. geli2 kan



  • Kem Kelab Mendaki UPM, Teluk Segadas Pangkor Perak
1st time aku snorkelling. Habuk pun tarak





batu2 karang. Cantik sangat


  • PEPSI Kolej 16 UPM


zaman muka aku terlalu kebudakan dulu
  • Volley ball InterKolej 


  • Touch Rugby Interkolej (juara)





   Tulah sebahagian aktiviti yang aku join time aku tahun 2 & tahun 1 dulu. Aktif kan. Aah sebab time tu tak bz lagi boleh lah pegi sana sini. Rutin harian aku tiap2 hari :

pegi kelas > stay fakulti > balik petang > malam buat asignment/keje > tido

     See bila masa aku nak lepak santai2 join2 semua aktiviti bagai kalau dah jadual mengalahkan budak final year. Haha. Tahun 3 aku rasakan tersangat2 penat, tersangat2 bz & tersangat2 messy. Lumrah student kan. Ngadap jelah.

     Paling2 best time weekend aku dapat keluar lepak same2 dengan kawan2 aku, pakwe, sedare aku tak pun balik rumah. Kalau sempat lah. Weekday memang sebok dengan meeting itu discussion macam2. Test belambak semualah. Krem otak. 
Raya Baksis Sem 1

Raya sem 1

person that i loved most

   Semua ni kenangan beb. Tinggal lagi setahun lebih untuk aku habiskan degree. Kompem aku nangis bila nak tinggalkan masa study ni. Haha. Sekarang aku memang betul2 tak de masa nak rehatkan badan buat benda2 yang enjoy macam outdoor activity bagai. Penat otak. Yang aku tau weekend tido sepuasnya. Letih weh.

    Korang adik2 yang baru masuk U tu bawak2 lah enjoy sekarang. Nanti menyesal sebab tak puas gunakan masa freshie yang ada. Gune masa tu sebaiknya. Pegi join mana2 aktivity. Best, dapat sijil, dapat pengalaman, dapat kenal orang baru. Sape2 nak usha bf/gf tu bolelah buat sekali. Hihi

    Dan akhir sekali kenangan yang paling2 manis aku kat upm ni bila aku bertemu dengan kesayangan aku. Cewah. Memang betul2 secara tak sengaja, tak disangka & kebetulan. Terim kasih aiza, wan & special thank u Allah for giving me him. Alhamdulillah. So korang, enjoy your campus life

p/s : rindu nya semua tu :( 


14 comments:

  1. kehidupan kt kampus mmg best sangat2 ! :))))

    ReplyDelete
  2. Fb x approve pn..x geng eh..dya try search kt instagram..jiha x de pn..

    ReplyDelete
  3. UPM best!! walaupun banyak "politikus" sepanjang nak abeskan PhD ni...hehe
    btw, sambung galaxy tab best najihah. mmg sesuai utk student. protable.easy to carry... :)

    -abg eqbalzack-

    ReplyDelete
  4. tahu xpe rindu gak...walaupun tgh intern skng ni...

    ReplyDelete
  5. dik, percayala awk akan menangis bila tinggalkan semua tu.. akak dh alami.. so sad!! n now, rinduuuuuuuu sgt² nk jd student n rindu geng ms study.. :(

    ReplyDelete
  6. kakak sangat aktif! tu yang best. dan paling sedih nak tinggalkan,adalah kenangan :)

    ReplyDelete
  7. seronok zaman belajar ni. sesape yg tengah belajar tu hargai lah betul2 !!:D

    ReplyDelete
  8. saya pun rindu kenangan2 masa belajar dulu..hmm....

    ReplyDelete
  9. ala awak..button tu memang da siap ada bila saya pasang templet tu...

    ReplyDelete
  10. xtaw lak ko knl si captut @ bam tu.. ko join OB ke kt UPM???

    ReplyDelete
  11. terasa sekejap je kat university ni. sobsob

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi