Thursday, December 23, 2010

Lelaki Selalu Berbohong & Wanita Sering Menangis



Title selalu nak bikin haru je kan..tapi daku rase tertarik la pulak nak post pasal entry ni..
sape setuju cium ketiak sekarang..gagaga..tapi daku setuju dengan ape yang telah daku bace dalam 1 artikel ni..
agak2 kenape ye laki2 selalu berbohong oh! **beautiful lior 
tapi..
perempuan selalu menangis**queen of tears..jom kite tengok..

Wanita selalu bimbangkan tentang mase depan sehinggalah bergelar isteri. Wanita berbohong agar lelaki berasa selesa.

Lelaki x pernah bimbangkan tentang mase depannya sehinggalah bergelar suami. Lelaki berbohong agar dirinya kelihatan baik!

masalah wanitamemang bermula dari lelaki. Terdapat beberapa perkataan yg dalam BI yg mengandungi suku kata men,his,guy yg berkaitan dengan masalah wanita. Cthnye : menopause,mental illness, menstrual pain,histerectomy dan guynaecologist.

( it was fact!) **perasan x..

Lelaki memerlukan kepercayaan,persetujuan,penghargaan,kekaguman,keizinan & galakan.

Wanita pula memerlukan perhatian,persefahaman,hormat,kesetiaan,pengesahan & keyakinan.

Lelaki berbohong untuk meredakan keadaan kerana leteran & soalan remeh

Lelaki memang tidak suka mendengar leteran & soalan remeh. Semakin banyak dileteri & ditanya semakin dia tidak mempedulikan.

Lelaki akan menganggap dirinya telah memberikan kepuasan penuh jika wanita x bertanya utk meminta bantuan.

Wanita perlu meminta dengan berterus terang & ringkas seperti gunakan perkataan "boleh x?"

Lelaki mampu menjadi penyelesai masalah kerana otaknya berorentasikan penyelesaian, sedangkan wanita berorentasikan proses. 

ha ape macam,ade yg x setuju x?? tapi ade juge betulnye kan disebalik semua ni.Renung-renungkan

No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi