Thursday, December 23, 2010

Cara Memakai Shawl Versi 1

assalammualaikum...

sekarang ni da belambak2 pattern2 shawl kan. Menjad kegilaan ramai sebab warne cantik,jenis kain bes & senang nak pakai..**kalau tau carenye. Dulu cik anis ade jugak request nak tau care nak pakai shawl ni. Ok daku share la sikit2 setakat yg mampu yer untuk semua. Diingatkan ni care daku sendiri pakai. Terpulang pade kamu utk menilainye =)

p/s : daku x sehebat mane bab2 pemakaian shawl ni. Kalau nak gaye yg lebih menarik + cantik bolehla tanye pade yg lebih pakar ye. Ni daku tunjukkan care pakai shawl versi daku sendiri yg simple & panjang di belakang.




1. pinkan macam biase. Make sure 1 pendek & 1 panjang *mengikut keselesaan. Pastikan yang bahagian yang panjang cukup untuk melilit kepala kamu ye,jangan sampai tercekik tau!

2. Gulungkan yang pendek tu mengikut kreativiti anda. Biarlah gulung kecil2 nanti x lah nampak gelebeh je.

3. Then, bila da siap gulung bawakkan ke bahu sebelah kiri / kanan (bahu sebelah yg panjang). Macam yang kat anak panah tu.

4. Kemudian lilitkan bahagian yang panjang litupkan ke kepala.

5. Kamu boleh juge selitkan saje bawah dagu kalau x nak dipinkan.

6. Sesudah itu kamu bolehla pin kan di bahu kanan & kiri tu.


: gambar yang sebelah kiri tu pandangan dari belakang

: gambar yang sebelah kanan kat anak panah tu hasil dari gulungan bahagian yang pendek tu

SIAP!!

Selamat mencuba ye

p/s (s) : kalau nak tau lagi care just let me noe je oke. nanti daku update care yg laen pule

    3 comments:

    1. yeahh..syabas beti..huhu <3

      ReplyDelete
    2. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete

    Thank You For Your Comment. Will be reply later.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Busuk Yang Wangi