Monday, April 8, 2013

Filem Malaysia & Porno

Assalammualaikum..

   Sebelum tidur nak up entry. Maaf tajuk agak tak sopan. Lately ni banyak pulak kontroversi filem2 tempatan kita kan. Agak melampau jugak lah. Kenapa ya? Mungkin ada banyak sebab kot pengarah2 buat scene ataupun filem berunsurkan macam tu

  • nak tarik ramai penonton
  • trend
  • tak de modal & idea nak buat filem dah
    Contohnya macam filem Mencari Cinta part Rusdi Ramli & Nora Danish tu. Lagi baru2 ni yang Remy Ishak & Diana Danielle tu.









   Bila ditanya artis dia akan jawab "atas arahan pengarah". Habis tu mana pegi prinsip & harga diri kan. Mungkin artis malaysia terutamanya yang baru nak naik tu fikir pengarah letakkan syarat "nak popular & dapat job kena seksi & berani dulu". Opss!

    Kalau cakap pasal pakaian artis perempuan memang tak payah cakap lah. Geleng kepala je bila tengok. Semalam abah cakap "pesen benda lah si che ta pakai ni". Aku yang perempuan ni jadi malu pulak. Kalau makin labuh tak pe ni makin singkat makin nak ditayang. Dah rasa macam ada kat hollywood. Double opss!

    Aku nak cakap lebih nanti ada pulak yang kata aku ni bajet pandai agama bagai. Tapi kita kalau dah tengok tak tegur lagi berdosa kan. Masing2 ada akal ada fikiran sendri boleh fikir. Bagi artis yang dah kawin tu, bila laki tengok si isteri dipegang2 disentuh over2 dengan lelaki lain tak ke ada perasaan marah? 

    Aku bukan tak sokong filem tempatan filem negara sendiri tapi bila dah lama2 makin daring gila macam ni agak2 penonton pun boleh nilai sendiri. Lebih baik tengok cerita lain. Faham kan maksud aku.

6 comments:

  1. kompem2 akk taknk tgk filem cmni..haha

    ReplyDelete
  2. hehehe.. tp still suka tgk filem melayu^^

    ReplyDelete
  3. setuju sgt apa yg akak luahkan nie..mcm dah kering idea nak buat filem..karang xlayan cerita melayu cakap xsupport filem malaysia plak..kadang2 pakaian artis malaysia ni terutama perempuan dah mcm xcukup kain dah..kain berjela siap boleh sapu lantai lagik..tapi atas xcukup kain..mcm la xlaku filem kalau pakai sopan2..

    ReplyDelete
  4. sekarang orang ketagih nak tengok cerita malaysia sebab ada adengan yang tak berapa sesuai..pakaian artis tu tak boleh nak kata apa dah..diorang sendiri la kena berubah..

    ReplyDelete
  5. Teringat lakonan che ta jadik lecturer di UMP, pakai skirt & bulu mata tingkat.. cer buat drama tu ikut realiti, aket.. pengarah kenalah sensitif sket isu2 mcm ni. Haih..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi