Tuesday, November 27, 2012

Jom Jadi Cantik Macam Irma Hasmie

Assalammualaikum..

   Hai. Act aku tersangat2 mengagumi artis nama Irma Hasmie ni. Tahu kenapa? Sebab beliau sangat cantik semenjak pakai tudung. Makin berseri2 weh. Begitu juga macam artis yang lain seperti Diana Amir, Yatt, Heliza,Raja Farah & semua lah. Tapi dalam ramai2 tu aku lebih memilih Irma. Demand ok.

    Jom kite tiru cara nak cantik macam beliau. Eh macam mana nak cantik macam beliau ye. Jom aku share :

gambar dari twitter redza syah
  • kurangkan make up
Aku kat sini bukan nak kondem sape2 yang suka bermekap. Its up to u lah muka korang, lantak korang lah nak conteng ape pun. Tapi bagi aku perempuan yang terlalu selalu sangat bermekap, then bila sekali tak mekap nampak pucat sangat & tak bermaya. 

Bukan ape, mekap ni ade macam2 bahan kimia & campuran lain dalam tu. So akan datangkan masalah jugak kat kulit kita nanti contohnya jerawat. Cukuplah sekadar mekap yang light2 je. Nak mekap heavy boleh tapi bila perlulah contoh nak ke event ke dinner ke ape2 yang special. Tapi untuk keluar jalan2 aku rasa tak perlu nak heavy sangat. 

 Macam Irma Hasmie aku tak nampak pun dia mekap bila keluar mana2 dengan husband dia. Nampak natural gitu. Lagi cantik. Mak aku selalu pesan "kau jangan nak mekap2 sangatlah angah, nanti hilang seri"
  • pakai tudung & baju yang elok
Itu salah 1 faktor perempuan bertambah cantik. Bila pakai baju yang elok, tudung yang elok, MasyaAllah cantik sangat. Nak2 bila pakai jubah. Aww
  • jaga tutur kata
Dah jarang kan tengok Irma berlakon. Mungkin 1 hari nanti dia akan bersara dari bidang ni & more kepada bidang pengacaraan. Mungkin. Ok jugak tu kan. 

Kita kalau nak cantik mesti jaga semua nya termasuk tutur kata & bahasa kita. Aku admit kadang2 tutur kata & bahasa aku pun tak terjaga. Kadang2 aku terlalu emo sangat sampai cuai tak jaga bahasa aku. Luckily i have a good friend to remind me about this. Thanks!


  • amal kebajikan
Hari tu Irma & kawan2 artis yang lain ada buat kutipan khas untuk Palestin. Kat situ aku tengok lagi bertambah cantik dengan kebajikan yang dia buat. Aku suka sangat. Kita kat Malaysia kalau nak buat kebajikan jangan lah berkira sangat. Tolong mana yang kita mampu. Jangan kedekut, nanti Allah kedekut dengan kita balik.
  • cari pasangan yang baik
Macam husband Irma. Aku tiap2 hari akan baca tweet2 dari husband dia, Redza Syah tu. Bagus husband dia. Share pasal kisah2 nabi zaman dulu. Dan abah aku pun pesan "kau kalau nak cari laki tu cari yang berjenis sikit ngah". Faham tak maksud 'berjenis' kat situ? Maksudnya lelaki yang elok dari segi budi bahasanya, adab, jaga perkara yang sepatutnya dijaga & macam2 lagi. Yelah takkan mak ayah nak kasi kita anak perempuan kat laki yang tak tentu hala kan. Think about this my dear girls.
 

    Tu jelah. Aku kat sini bukan nak tunjuk aku ni bagus ke ape nak share benda2 macam ni sebab aku sedar aku pun bukan baik mana nak share. Tapi  aku share ilmu yang aku baca dengan korang. As i said before, its up to u to judge. Obviously, we dont have the right to judge peoples instead of Allah swt.

    Bukan perempuan je boleh buat semua ni tapi lelaki pun same. Lelaki perempuan sama je jaga semuanya. Cuma kita sebagai perempuan kene tinggikan martabat kita yang Allah berikan. Kita insan special tau. Lelaki jangan jeles. Ok aku tido dulu bye!

"tak de yang tak cantik pun di mata Allah. Semua ciptaan Allah ada keistimewaannya"

jelas parut chicken pox :(
Gambar semua pinjam dari twitter hubby irma Redza syah

19 comments:

  1. kita pun suka irma hasmie ni semenjak beliau bertudung. :)

    ReplyDelete
  2. memang saya pun suka perempuan yang make up light2 ni je...

    ReplyDelete
  3. MM pun suka sangat dengan penghijrahan Irma Hasmie ni.. Penampilannya sangat2 buat MM rasanya cantiknya wanita bila berpakaian yang sewajarnya.. =)

    ReplyDelete
  4. kite setuju jihaaa.
    sejuk mata mandang tgk die pkai jubah

    ReplyDelete
  5. irma ngan husband dia sgt sepadan...suka tgok diaorang..he3

    ReplyDelete
  6. Irma memang cantik & berseri je lebih lebih lagi bila dia pregnant. and of coz nak puji gak tuan rumah ni pun nampak chomell jek

    ReplyDelete
  7. irma sgt cntik.. xdpt jd mcm dia sepenuhnya pun xpe, jd ckit pun dh ok.. :)

    ReplyDelete
  8. @bspotgurl

    aah nampak berseri2..alhamdulillah thanks

    ReplyDelete
  9. lgpn kulit irma ni memng xde pimples..nmpk natural..x makeup memng dia cntik kn...seri ibu mengandung ^^

    ReplyDelete
  10. comel and cantik betul irma hasmie. :) suka tengok dia. rasa macam tenang je. :)

    ReplyDelete
  11. Betul..kte pon ske irma..cantik sgt

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi