Monday, April 7, 2014

Tanda Kekasih Lama Nak 'Rujuk" Semula

Assalammualaikum..

   Hai! Banyak sangat entry aku nak buat berikutan ramai yang minta buat. Aku ingatkan, semua entry yang aku buat semua atas pandangan aku sendiri. Nak argue silakan tapi jangan over. Macam best pulak tajuk ni. Sebab pernah lah jugak aku rasa. Haha.

   Senang je nak tahu crush lama kita nak kat kita semula. Cuma kita ni je yang sedar tak sedar. Jom sini kita share sama sama. Tapi yang ni mungkin more kepada mereka yang ditinggalkan dari yang meninggalkan lah.



  • baik lain macam 
 Kalau perasan ex kita tu baik lain macam dengan kita. Contoh kalau masa putus dulu kemahen ayat "u jangan cari i lagi. I dah ada pengganti u". Sekarang terbalik pulak "awak buat apa? awak jaga diri baik baik. Risau saya". Nampak pelik & agak awkward kat situ. Heh sangat. Perasan?
  • direct mintak couple semula
Ada yang tak nak tapis tu direct terus mintak nak couple dengan kita semula. Depends on that individu juga. Lain orang lain cara.
  • mula mengimbau kenangan bersama yang lalu
Tetiba contact pastu cerita pasal kenangan indah sama sama masa zaman couple dulu. Pesen gini tak lain tak bukan nak rujuk balik lah tu. It was like heh sangat bila dulu beriya nak tinggalkan tapi bila sekarang tengok ex tu dah bahagia dengan orang lain baru nak balik. Hachum!
  • tanya benda yang tak patut
Ini in case kalau contoh kita dah ada bf/gf lain. Point that i hate most. Contoh dia tanya kat kita atau gf/bf kita " awak sayang saya lagi tak?", "saya teringat kisah kita dulu","awak bahagia dengan dia?". Something like that lah. Act aku tak berapa suka point ni sebab mengingatkan aku pada sesuatu yang pernah berlaku dulu. Gila bodoh bila fikir balik. 

Bila benda yang macam ni jadi kat kita, and kita sebagai gf/bf baru rasa sedikit tergugat & terjejas kan. Somehow rasa nak sepak je manusia tu. Tapi jenis pesen gini kalau makin kita layan makin naik gila dia. Jadi baik biarkan saja & trust your partner. But dont trust too much. 
  • guna orang tengah
"aku masih nak kat dia balik","aku sayang kat dia lagi tapi kau boleh tolong aku tak". Macam ni pun ada juga. Macam macam


  • rajin/kerap contact
Tetiba pulak rajin sangat text & call. Sebelum ni tak de pulak nak call. Nak nak masa mintak putus dulu 

     Aku tak banyak sangat idea pasal ni. Some of that ada yang aku pernah rasa. Ada yang tak, just cebisan kisah daripada orang lain saja. Korang kalau ada any thought any opinion lain boleh share kat sini terus. Lagi best. 

4 comments:

  1. tengah alami ni hihi
    dulu tak nak jumpa tapi skrg ajak dating..pastu rajin mesej n tegur kat fb...cuma bila tanya, dia kata kawan je hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..mcm tu ea? dulu pernah je org tu bt mcm ni tpi bt dunno je.. :D

    ReplyDelete
  3. ha2.. dulu ada yg buat mcm tu, tapi taknak pandang belakang dah sebab dulu dia rayu pastu kami berbaik lik.. tapi pastu dia buat perangai lama.. mcm acuh tak acuh.. so, good bye.. takmau pisang bebruah 2 kali..bukan jodoh kami, tp jodoh skrg ni lah yg Allah dah tentukan.. aminn

    ReplyDelete
  4. memang betul tu. sesetengah lelaki kat dunia tk pernah setia... sakit hati bila dpt thu yang dia couple ngan kwn baik sendiri. sakitnye. tpi tk pe skrg ni tk pyh nk fikir pasal tu buang maseje...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi