Friday, November 26, 2010

BUAT BAKAL TEMAN HIDUPKU

untuk bakal teman hidup ku, bacalah...

Bakal teman hidupku,
Aku diamanahkan kepada kamu,
Daripada bapaku sebagai wali,
Kepada kamu sebagai suami.
Bakal teman hidupku,
Maafkan aku jika tak seperti yang kamu mahu,
Maafkan juga segala tingkah laku ku,
Kerana...
Aku juga manusia biasa seperti kamu.
Bakal teman hidupku,
Ku pinta pada mu,
Bimbinglah aku,
Ke jalan yang satu,
Jalan yang lurus walau jauh beribu batu.
Bakal teman hidupku,
Maafkan segala cacat celaku,
Maafkan terkasarnya bahasaku,
Maafkan segala salah silapku.
Bakal teman hidupku,
Hanya satu yang ku pinta darimu,
Jagalah aku,
Sayangilah aku,
Dan...
Jujurlah padaku.
begitulah..kepada wahai bakal teman hidup kepada insan yg bernama nurfarah najihah ini..
aku mahukan si dia hamba Allah yg dapat menerima aku seadanya..menerima segala kekurangan aku..
meyayangi aku dengan iklhlas & menerimaku sebagai jodohnya tidak berdasarkan luaran nya...Amin...

dan pabila diri ini mula bosan....

assalammualaikum...
oke...aku da tersangat bosan setelah 2 ke 3 minggu dok kat uma nie ha...
ape mao buat ye..
huhu...terase nk g tengok cite rapunzel la plak..hoho...i loooikee...

si cantek + si sengal~
mcm bes kan cite tu..jiwe katon juge i..hahah
jum walkin' around tengok gamba aku nie..ngeee...
jgn muak la ye..haha

same x muke kami..
bersame mama dalam fitting room
disaat kesengalan..
hurm..
oke la tu..adios..

mood sekarang : lapa gile la wei~~

off to selesa hillhomes..

assalammualaikum..
gtg...
will going to selesa hillhomes for family day function...
i'll update later ya!!
oh..really mish my blog..ngee~~
plus,the time walkin' around makes me feel soo bored..haish...
ok! gtg tata..

Monday, November 22, 2010

suck!

hey! i'll owez hate u..
do get away from my life oke..
yucks!

syazoo!

sudden i mish them my dearest frens at gmc..there's been a long time i've never met them since i was left gmc by 2 years ago i tot..hurm..wat da hell im crazy on! hish..
just now i've taught syaza a.k.a syazoo bout this blogging world..she told me that she oready had this for a long tyme buy never got to update..*kindly lazy that girl rite..nvm i love her as the way she so..hakhak..
nyway wanna wish her + another 2 minster of me for their lovely exam that didn't end yet..ehem im done oready..haha...
here i post to drop u ol the faces of them for those was sitting for their final exam..*korang jgn mara ye..
syazoo..great girl for me..
syazoo..i do miss her..her laugh like evil + her cuteness  face ..aww....

bagaimanakah bidadarimu wahai ADAM?

salam..
kat cni aku nak kongsi la article yg aku baru je bace..sound interesting...bagaimanakah bidadarimu..khas utk kaum adam..jangan tau nk muke yg cantek je..yg kureng cantek ni diabaikan..x baek tau..tapi berfikirlah same ade gf korang skang tergolong ke x dalam ke 6 golongan bidadarimu ini..renung2 kanlah..

janganlah engkau kahwini wanita yg 6- Imam Al Gahazali

-
-
-
1. wanita ananah
golongan yang banyak mengadu mengeluh & mengadu & tiap saat memperalat & berpura2 sakit...

2. wanita mananah
wanita yg sering mengungkit2 terhadap suaminya.
wanita itu sering mengatakan " aku membuat itu keranamu"

3. wanita hananah
wanita yang menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yg lain..yg dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yg lain..

4. wanita hadaqah
wanita yang melemparkan pandangan & matanya pada tiap sesuatu,lalu menyatakan keinginananya utk memiliki barang itu & memaksa suaminya utk membelinya..

5. wanita baraqah
-wanita yang sepanjang hari mengilatkan & menghiaskan mukanya
- wanita yg marah ketika makan & tidak mahu makan kecuali sendirian atau diasingkan untuknya..

6. wanita syadaqah
wanita yg banyak bercakap perkara yg lagha (sia2) & lagi membisingkan..

itu saje...semoga menjadi tauladan..

Sunday, November 21, 2010

great day!

assalammualaikum...
semalam b4 nak balek uma aku & faten berfoye2 dulu le...hukhuk g times square je..
hajat dihati nk pegi awl la kan dalam kul 8 tapi nye terlajak cdo..*akibat teroverdose jage mlm sebelumnye...
berpesta bagai bersama yani & zati juge..aiyak such a wonderful nite then..hurm...
but then hampir la juge nk terlelap di dalam tren tu..aigoo...
tapi penat kami terbayar bile dapat bershupink bagai kat sane...seronok nye..mai aih..x sedo duet kua laju mcm air..hoho...*wink wink..
nyway tq to faten by giving me her words + help me to buy the cloths..
but then mama ase mcm kejap je kat sane..tup tup da petang da so we have to go then...
puas la juge..dapat baju 4 hahaha....tq faten..have a great day together with u..muah~
hurm seharian berjalan penat x terkate..im gonna mish u ol la bebeh...
muah~~

penatnye,,,ngeee...

Thursday, November 18, 2010

beza CINTA & SUKA

bg korang yg follow aku tu mesti pelikkan nape aku selalu sangat update belog nie..yela tyme ade idea + tenet free + tengah bosan..nnt bile da cuti sem da payah aku nk slalu update nie ha...oke post kali nie nk cite pasal beza cinta & suka..maybe ramai yg da tao kot tapi ade juge segelintir manusie yg bute sebab x tau nk bezakan same ade dy suke atau pun cinta kat somebody tu..maen taram je..x pe normal la tu lumrah manusia sedangkan aku pun ade jugak meminati & menyukai some1 tapi terkandas kot..hahaha...*oke lari tajuk pule ye..lets proceed..

-
-
-
  • depan orang yg kite CINTA, hati kita akan berdegup kencang..*ase2 penah x..ha malulah tu..klu ade tu sure la korang cintekan dy..tapi depan org yg kite SUKA hati kita akan sentiasa gembira..*sound like common thing was happened rite?

  • depan org yg kita CINTA,musim sentiasa berbunga2..x de dah hujan ke mendung ke bahagienye..awww..tapi depan org yg kita SUKA, musim tu cuma berangin je..

  • jikalau kita melihat kedalam mata org yg kita CINTA,kita akan kaku..*adush! canteknya mate dy..tapi jika kita renung kedalam mata org yg kita SUKA kita akan tersenyum..

  • depan org yg kita CINTA kita akan menjadi malu *even pade hakikatnya x..tapi depan org yg kita SUKA kita akan menjadi imej diri kita yg sebenar..betulkan?

  • depan org yg kita CINTA lidah kita akan menjadi kelu x terkate*bukan bisu ye..tapi depan org yg kita SUKA kita akan bebas utk mengatakan apa2 pun*sampaikan org yg depan kita tu tutup telinge..bisinglaa..hehehe....

  • kita x akan mempunyai keberanian utk menatap mata org yg kita CINTA tapi kita selalu merenung mata org yg kita SUKA..*ehem..~

  • bila org yg kita CINTA menangis,kita akan turut menangis..*syahdunya..tapi bila org yg kita SUKA menangis kita akan berusaha utk membuatkan dia gembira..*opss...
perasaan cinta bermula dari mata..
perasaan suka bermula dari telinga..
jadi..
jika kita berhenti menyukai sesorang yg kita suka umpama kita membuang telinga kita..
tapi..
jika kita cuba menutup mata..cinta akan berubah menjadi air mata..

p/s :sume yg aku tulis kat atas ni adalah sebahagian besar penah aku alami..cume ingin berkongsi saje..tapi janganlah korang melukakan hati org yg korang suka jika korang sudah ada org yg menyintai korang sebab rase sakit sayang x berbalas tu lebih sakit daripada terhiris pisau..perbezaan nya mmg nampak same tapi act sangat berbeza..depends pade korang nk nilai mcm mane..ok ya..tata~

kekasih sejati VS kekasih biasa

korang dapat bezakan x yang mane 1 kekasih sejati & yg mane 1 kekasih biasa? mesti ade yang x tau kan yang mane 1..yela tau nye kapel je..hukhuk...*kate kat org tapi aku pon same je..tp pade zaman jahiliah dulu..keh3..
jumla kite tengok perbezaan nye..

KB : hanye ingat senyum pade wajah kamu
KS : selalu ingt senyum & tangis pada wajahmu

KB : x suke kamu menghubunginya ketika sedang tidur
KS : x kesah bila2 masa pun kamu menghubunginye asalkan kamu tetap menghubunginya

KB : selalu mendoakan kebahagiaan kamu
KS : selalu mendoakan kebahagiaan kamu & berusaha utk membahagiakan kamu

KB : setiap detik menunggu panggilan dari kamu
KS : setiap detik akan menghubungi kamu

KB : melihat semua yg telah dia korbankan pada kamu
KS :  melihat semua yg telah kamu korbankan utk dirinya

KB : ingin kamu disampingnya menemani
KS : sentiasa mengharapkan dapat mendampingi kamu selamanya

KB : selalu bertanya kpd kamu mengapa kamu membuat dia bersedih
KS : selalu bertanya kpd sirinya sendiri..apakah kamu selalu membuatakan dia bersedih

KB : berfikiran bahawa perpisahan adalah jalan penyelesaian yg terbaik
KS : berfikiran bahawa perpisahan bukanlah jalan penyelesaian yg terbaik..dan dia akan berusaha utk                
        menyelamatkan hubungannya walau dengan apa cara altenatif..hanya akan meredhakan perpisahan 
        sekiranya segala usaha utk mengharmonikan perhubungan telah gagal..namun andainya perpisahan itu
       membuatkan pasangannya bahagia,dia menerima perpisahan itu walaupun menyakitkan dirinya!

kekasih sejati : sanggup berhadapan dengan kekecewaan aslkan kekecewaan yg dialaminya itu mampu 
                       memberikan kebahagiaan kepada kamu..sanggup menanggung penderitaan & kesengsaraan
                       asalkan kamu bahagia..dan kebahagiaanya adalah setelah melihat kamu bahagia...

CINTA SEJATI x bertambah disebabkan kebaikan..
x berkurang disebabkan keburukan...
CINTA SEJATI sukar utk ditemui
namun...
x mustahil utk dimiliki...


bercintalah secara waras..


harap maaf andai post sy pade kali ni ade yg menyinggung mane2 perasaan..cuma itu tatapan kalian saje..kpd pasangan yg diluar sana..adakah kamu pasti bahawa pasangan kamu itu adalah pasangan sejati kamu? renung2 kanlah...(^^,)v

sindrom2 da nak abes exam..

aiyak..tyme2 nak abes exam ni otak da jadik makin bengkak..
biol eh tapi x sewel ag tau..ngee
bile da last2 paper nie macam nie la jadinye...
kesengalan saye..
-
-
-
-
tengok..bulat mate sy nak bace notes yg banyak tue..
-
-
snap lagi..
sini...
depan tu lappy sebelah notes..aiyak apekan daye melencong..
situ...
yang nie mmg da x tau nk wat ape da..*ade gaye minah arab sesat x..hoho

lagi kesengalan saye..
yg ijau tu froggie kesayangan..tu nmpak sebutir je mate dy..huhu *masyaAllah sengal la fara!
tau x sy tengah on9 ngan sape mase tu..jeng2..


inila dy org tu..name manje dy chot tom..hekhek..eh awk! cumil benda atas kepale awk tu..nge~~
sile klik kat gamba utk tengok beliau lebih dekat..hakhak..
dan sy juge terkejut...kenape ye...

muke sy mcm ape je kan..ngee
itula dy mimik muka sy disaat sy sangat2 kebosanan tahap dewa nie..nk stdy pun malas..aish...
okela..jum2 tdo..hihi..tata...assalammualaikum..(^^,)

Wednesday, November 17, 2010

tribute to MEYA

salam..
post nie khas untuk my fren darling meya..hihi..macam konpem je "farah najihah" yg distated oleh beliau dlm belog beliau tu adelah aku..huwa2...tp x pelah..aku jawab je..hikhik...
meya..the answer for ur ques's..

1. apekah name blog anda & mengape sedemikian?
       name belog sy the trouble maker..kenape eh? sebab dari zaman sekolah rendah + menengah   ag akulah    yg pembawa masalah & sangat nakal kot..huhu..semenjak dari smkJ2 sampaila GMC..
ha penah x korang * girl kene panggil masok bilik hep then kene jemor kat ampaian sebab x turun jemaah magrib kat surau..x penah kan or maybe bernaseb baik x kene..
tapi itula aku..never care what was people said..im just myself..do i care...huh..mampu ke? haha

2.  apekah URL blog anda & kenape sedemikian?
belog sy najihah fara sebab lagi afdal gune name sendiri kan...wa3..*poyo..
lagipun name sendiri tu kan sedap...ngee~~

3. method penulisan blog?
hurm yg nie ikut mood juge..bile kekadang nye datang idea nk tulis tu bukak then mulekan operasi..
klu x malas nk update...huhu

4. perasaan biler tengok belog org lain cantek?
dun even care much..ala klu x cantek pon still bole bace lagi kan..kan3...
tapi bonus la bg sape2 nye belog yg cantek tu sbb wat aku teruje sangat2 nk bace..
cantek..menarik..comel...
even belog aku x selawa mane silela sudikan diri utk follow ye..huhu
tapi..blog is nothing..yg penting isi dalam tu..wah~

5. bilekah belog ini ditubuhkan?
aku nie bute it jugek..bile tengok kengkawan ade belog nie rase teringin jugakla nak ade jugak..
klu dulu mmg x tau langsung camne nk wat belog nie tapi berkat main taram je terhasillah belog yg chantek nie..ngaaaa....
thanks to hanan coz lend me her hand + spent me her tyme for my blog..muah!
tryla tengok blog dy..pon chantek..lagu pon sedap

6. orang 1 yg jadi follower?
of coz la r cik hanan <3...

7. this award goes to :
- faten syiqin
- cik hanan
- dieyna
- anis adila
- follower yg laen..

ok cik meya..selesai suda..hikhik..tq for ur tag on me..lots of love..muah! =p
pade korang yg laen..jgn lupe jawab jugak tau soalan ney..especially yg ditag itu~ tata..

tq mama..

assalammualaikum..
                                            tq to mama for coming here by bought me some food..muah!
BUT..pity on us especially UPM students for those were left here coz there's NO 
cafes open by today..hurm..sooooo sad lorh...
btw having such a great fun lunch with my beloved family..
  • nasi dagang...
  • ketupat + rendang..
  • laksa...
that was all the menus given by my mom..even not enough at all..hukhuk..
nvm..tq mama~

Tuesday, November 16, 2010

kecewa~

salam...
hurm... paper SAK da abes..tapi berakhir dengan kekeciwaan..perast mak oi..x dapat jawab...damn!
huwa~~~~ mengapekah sebegitu..adekah aku yg x cukop study??? aiyak...
nvm x pe da lepas da pun just go on dengan last paper jumaat nie...
da la esok raye tapi stay kat kolej dengan kafe tutop nye..kebulor kau kat cni...walawei..sadis..
what's make me hepy er? hikhik..
okela..mao layan muvie..tata..

p/s : keseorangan dibilik sangatlah x bes yer..tapi apekan daye terpakse berkorban..faten + yani..cepatla kowang balek..rindu doe..hahahahaha

Maher Zain - Insha Allah | Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله




Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way


chantek & suke

dalam banyak2 blog yang aku follow aku suke sangat tgok blog memember yg lawa2..
cantek + comel sangat...huhuu...korang tryla tgok..


menarik sangat bile nak bace..huhu...belog aku ni pun da puas aku kemaskan..tapi tetap x chantek2 huhu...
ade 1 kisah kat fb nie yg menyentuh jugak naluri kewanitaan aku...
tryla kowang bace..


yg laen pula beza antara kasih + cinta+ sayang + minat + suka 

selamat hari raya aidiladha..

salam...
kepada semua umat islam..sy ucapkan selamat hari raya aidiladha..semoga bergumbira bersama keluarga..tetibe ase sedih plak dok dalam bilik nie sorang2 tyme2 mcm ni plak tu..hukhuk...tapi x pe la berkorban untuk exam..
mama..abah...semua..mintak maaf x dapat balik yer..(!_!)


selamat semua...

dulu vs sekarang

salam..
diwaktu pagi ini idea nk tulis kat belog mencurah2 ke ladang gandum...
hem..nk kongsi perubahan wajah saye dari mase ke semase...

check it out.....................

dizaman gmc..yg kacak tu akim..syg beliau..ngee.. :)
-
-
-
-
-

yg ini mase lepas spm..muke bahagie je kan..
-
-
-
-
-

ha...itam~~ mase plkn..sebelah yg chantek tu anis a.k.a angah
lepas tu..
-
-
-
-
zaman matrik..cop..puteh balik..haha
lagi...
-
-
-
-
-
sampaila sekarang...

inila wajah sekarang..*ape komen..ngee~~
ramai kawan2 lame kate "eh fara muke ko dari zaman kecik dulu x berubah2 pun" hakhak...tengok la sape sy..hihi...nyway sape yg x kenal sy tu ingat je parut kat dahi tu..konpem kenal..ok2 nk cdo da..tata...

Monday, November 15, 2010

yang terindah...

tetibe je teringat lagu nie...lirik die sangat menyentuh kalbu..kan3...

semenjak kau hadir dalam hidupku..
tiada lagi keresahan
kau mengetuk pintu hatiku tanpa sedar hinggaku izinkan
kau yang bernama cinta...
kau yang memberi rasa...
kau yang ilhamkan bahagia hingga aku terasa indah...
maaf jikaku tidak sempurna
tika bahagia mula menjelma..
bila keyakinan datang merasa kasih disambut dengan kejujuran
mencintai dirimu...
merindui dirimu...
memiliki dirimu hingga akhir hayat bersama KAMU....

p/s : kepada awk yg membuatkan sy rase indah bile bersama awk,time kasih ye awk..lagu ni utk awk...simpanla lirik lagu nie.. =)

hati seorang wanita

ape yang seorang perempuan inginkan???

  • disayangi & dicintai oleh kaum adam...*sesungguhnya pelengkap bg tulang rusuk adam..
  • mengecapi kebahagiaan bukannya penderitaan...
  • ingin dibelai oleh seorang insan yg bernama suami bukan disakiti...
  • tersenyum bukannya menangis akibat perbuatan adam...
  • inginkan haknya sebagai seorang wanita dipelihara...
pesanan buat kaum adam dari seorang hawa...

wahai adam..tahukah kamu bahawa hawa adalah pelengkap tulang rusukmu?
tahukah kamu hawa itu teman kamu yang Allah ciptakan untuk disayangi?
tahukah kamu hawa itu memerlukan kasih sayang kamu?
wahai adam...
bangkitkanlah kesedaranmu...
hawa itu golongan yang lemah pada luarannya namun didalam nya kuat bagai tiada apa yg dapat menentang..
kenangilah kisah Sumayyah yang sanggup berkorban demi menjaga maruahnya & agamanya...
tangan yang disangka lembut itu mampu menggoncang dunia..
suara yang dianggap emas itu mampu utk menundukkan hati seorang adam...
namun...hati yg didalam nya itu sering disakiti...
namun adam...
sesekali letaklah dirimu di tempat hawa...
sanggupkah kamu menjadi seorang ibu?
berikanlah hawa kekuatan...
luaran..luaran hanyalah ciptaan Maha Esa untuk menjadi tatapan kaum Adam...
cantik...namun...?
dalamnya hanya Maha Besar yang mengetahui...
Adam...
kamulah bakal pemimpin...ketua keluarga...
janganlah kau mempersendakan kekuatan & kebolehan hawa...
tapi...lindungilah hawa dengan kuasa yang kamu punyai..kasihi hawa....
sayangi & cintailah hawa...

dari hati seorang hawa...

again...again...& again...

salam...
hurm..what im gonna do then ha? kinda bored being here sitting for da next exam becoming just around 2 days from now..alhamdulillah oready taken my MGM exam by yesterday..guess what..im doing well for this time hoyeh..but kantoi at the 1st question..nvm im still done my answer..my ridiculous answer..hehe..but im done with my exam at 6.15 pm & had decided to pass early than others..pheww..dat was my 1st time pass out early for the final exam..hoping for the great result for it..hope so..amin...by then just got the bus & leave..
but for yesterday nite i was felt soooooo so horrible..kinda wanna shout out..~~
mish dat guy that owez make me thinking bout him..walawei....
ok ok stop talking bout that anymore...nonsense!

next.......

today faten was left me! aha...u tinggal i lah bebeh...hakhak...i miss her lah rite now..opss *klu faten bace nie mesti berbulu dy bace..berbunge aku rindu dy..hahahaha =p
sudden i really mish my high schoolmate,plkn sibling...& my old fren..very da close 1..really do..hey yaw!! i mish u guys dam much lor..dammit!

they're my soul forever ever..taken on mock interview's day..

lagi....

plkn siblings...really had wonderful moment wif them...
lagi....

group of members of smk sulaiman bentong..& the rest...mish the old moment...hurm...
btw tq to azim coz giving me box of big apple..spent about 2 hours just talking for a few moment..haha..
orite...tired..wanna have my cleep..tata~

Friday, November 12, 2010

dugaan..bersabarlah wahai hati

oh...sedihnye minggu nie..macam2 yg jadi kat aku..speechless..what im gonna do rite now? berserah..yup dats da rite thing i should do now..
kenape aku sedih sangat2 nie?
sebab......
  • kawan baek aku sendiri tinggalkan aku sesorang dalam kale aku tengah sedih2 nie..hey mane kau pg ha? dun u even care bout me er? i do hate u~
  • kure2 aku mati...(!_!)..wee...sedihnye sangat2 yang paling aktif plak tu..da tu aku baru je bg dy makan pg semalam...huwa!!!! sedih...sedih..sedih...sedekahkan al-fatihah utk dy..hukhuk...
  • otak krem gile nk blaja..oh no...exam nk dekat ari sabtu nie management plak tu..apekah yg harus aku lakukan...?
hurm..disaat nk exam ni la macam2 yg jadi..ya Allah aku bersyukur kau uji aku dengan ujian ini kerana Kau sayangkan aku..kau mahu menguji kesabaran aku..namun berikan aku secebis kekuatan utk aku terus gembira di kala ini..aku mohon...
dikale ini juge x sihat pule..hadui..bersabarlah...duhai hati...
a lots of love to both zati & faten that tryin' to make me feel more comfortable & do make me happy at the moment i was felt so down..thanks girls..i love u ol damn much..muah!
opss...i have to study rite now la baby..will catch u later ya...
salam....

Wednesday, November 10, 2010

alahai CHek abe..

tetibe rase klaka lak bile teringat peristiwe manis faten kat kafe td..hahaha...mamat tu gentle x hengat lor...

alkisah...
tengah syok2 makan adela suare2 sumbang yg mengatekan hasrat kawan mereka yg ingin sangat berkenalan dengan faten nie..siap tutup2 muke segale bagai ag..woah! ingat ke maen2 lo kan..tetapi.....

" si baju putih : awk,nk no awk bole x? "
" si baju merah : err....(dgn muke yg penoh kezutan) x bole la.....*merahnye muke"
"si baju putih : sy nk berkenalan ngn awk...*ciap hulur fon ag nk mintak no (semagat)"
" si baju merah : diam x terkate (mengharapkan beliau cepat bla)"

wa3..hadoila..chek abe tu pon nak ngorat on the spot terus,malulah si wanita itu..kan da dy juge yg dapat malu..huhu...
moral of the story ye : pade kaum adam,dats not da rite way to approach gurl that u wanna,do have a lil bit practise on how to be more gentle oke..hakhak...

p/s : pliz note dat si baju merah itu kawan saye..kpd beliau yg membace..sory syg post this cuweet moment here..kenangan terindah wok~~~ hahaha

salam...

dinner?? you??

ops..now what...he ask me to dine out..
no no no no..im not ready yet..
sory~~
aiyak...
tidak...~~~~~~~~

i wish_

hua2..3 more papaer left..aigoo such a big trouble for me to face it..
starting from now i shud make myself fall in love with management..ya..ya..ya...king of book..there is is..
yuck!!
worst for me when at the moment muslim people are celebrating our raye aji i was sitting here having my SAK exam..what a bigggg deal....

3 more paper left was need my focus on reading..OMG i cant...im gonna die...


  1. SAK - need to read from the 1st slide till the end..oh!!! really can have my eye blindness..kakaka..
  2. MGM - the really thick book 1 need to read..omo...nehi hey....
  3. FSM - my really feveret subject no need to read toooo much...hihihi..
oh..also wanna wish i am one of the candidate who were succeed in having scholarship by Bank Rakyat..what the heck of question do they ask me to answer..

1-history of bank rakyat that i never noe yet before this & do not have any intention to noe about..
2-standard 3 english question..walawei...but thank god i did it well..ngee
3- aiyak..form 3 mathematical solving problem & unfortunately the questions was in malay..hua2..*rase pelik bile jawab math dlm bahase melayu...haha...
4-history again???? oh dammit..do ask too about ydpa & the purpose of rukun negara..aiyo...did not remember anymore lor...
5- current issue in Malaysia..ha3..really dont have any idea bout that...

just answer the questions given dengan reda..ha3..
by hoping i'll get the scholarship soon...amin...

akaun yang terCINTA~

phew..da abes exam akaun barula ase lega sangat...klu x hadoiiiii....
ase macam nak terputus urat study akaun yang mengusutkan pale itu...aiyak...
tapikan ..semalam otw nk g amek exam dengan semangat yang BERKOBAR2 nie ha..berlakunye peristiwe sadis...

zati : alamak x bawak payung la..~~
fara: ala..macam bakal ujan lebat je...
zati : lupela..

hurm..nampak gayenye kene jadi wanita tersopan nieh...
1...2...3....hoyeeeee
berlari macam kene kejar lembu sambil menjerit2..woah! that was a terrible moment i ever had lorh...
abes ilang sume ilmu akaun..adush!
basahnye kuyup...alahai...tapi apekan daye jawabla exam dalam kesejukan yg teramat sangat itu...hukhuk...

nyway 3 more papers left..harap2 dapat wat yg terbaek..result kasi meletop~~ ngeee...
ok la salam..gtg!

Saturday, November 6, 2010

yeha..~~

woah..at last u spot was there!
yippi~~
tq for not making me "menyumpah" u..ahaks...
(^^,)

novel oh novel

woah..im madly in love with novel for this time meyh...
aiyak..ari tu sanggop g mid semate2 nk g beli novel kat mph tersayang tu ha..
wah2...harus gitu..

besh syiok....
novel kat atas nie mmg besh la wok..
tip top la plot citernye tapi agak la kecian kat laki tue..huh padan muke kau..
tengok cover dy pun cantek kan..wa3..
tapikan skang nak cari balek novel LAGENDA BUDAK SETAN yang zaman tok kaduk tu punye la..
tapi ade lagi ke???
macam da x de da...

captured no 1!
tapi pape pun novel yang kat bawah nie lagi besh...
1sy novel yang membuatkan daku jatuh cinte utk terus mendalami ilmu novel..
walamak...

zaman form 1 munye novel..
ha..sekarang tengah nak abeskan novel cik faten yg ade lagi2 menunggu
aiyak..mao final nie mcm2 pule..x pe2..isi mase lapang...wa...
bersusun novel atas meja tu ha..
haduh penangan novel!

p/s : act bace novel ley wat tension ilang tau..lagi2 sape yg baru nk break tu kan ha disyorkan sangat bace novel sbb sume karakter dalam novel tu imagine la kite..ngee...kan besh..try la..sekali bace x hengat nk makan minum da...

ape nie?

hua...aku x bole nk study lor..x bole..x bole...x bole...fullstop..
ape mao buat?
pilihan..pilihan..pilihan....lastly pilihan last
TIDO~~

Thursday, November 4, 2010

study ke..?

hurm..sempena nk final da nie kan..masing2 da sebok da..simptom2 exam mule timbul suda..antarenye..


  1. tergolek terkapai2 dengan nota ditangan
  2. tdo dengan nota didada...*haih kencang..aku novel didada..hebat...
  3. ke sana ke mari bwk nota...
  4. x kua2 bilik dr pg ke malam hanye utk turun kafe makan..nk jumpe muke kat toilet je pun..* klu nmpak
  5. muke ketat je..hohoh
sebaliknye...aku?

  1. tergolek dengan fon ditangan..ngeee
  2. tdo dengan novel didada..oh..harus...
  3. bergelak ketawa bergelak bagai nk pecah bilik..hohoh...
  4. muke ceria sepanjang hari..(^^,)..
hurm..ape pun kenela enjoy juge..x elok stres2 nie..x baik utk kesihatan..hakhak...
usaha itu mercu kejayaan..kecah2 jugak..tapi blaja tetap no 1..oke..
hikhik..ok la mao solat dulu..catch up later ya...
salam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi