Thursday, November 18, 2010

beza CINTA & SUKA

bg korang yg follow aku tu mesti pelikkan nape aku selalu sangat update belog nie..yela tyme ade idea + tenet free + tengah bosan..nnt bile da cuti sem da payah aku nk slalu update nie ha...oke post kali nie nk cite pasal beza cinta & suka..maybe ramai yg da tao kot tapi ade juge segelintir manusie yg bute sebab x tau nk bezakan same ade dy suke atau pun cinta kat somebody tu..maen taram je..x pe normal la tu lumrah manusia sedangkan aku pun ade jugak meminati & menyukai some1 tapi terkandas kot..hahaha...*oke lari tajuk pule ye..lets proceed..

-
-
-
  • depan orang yg kite CINTA, hati kita akan berdegup kencang..*ase2 penah x..ha malulah tu..klu ade tu sure la korang cintekan dy..tapi depan org yg kite SUKA hati kita akan sentiasa gembira..*sound like common thing was happened rite?

  • depan org yg kita CINTA,musim sentiasa berbunga2..x de dah hujan ke mendung ke bahagienye..awww..tapi depan org yg kita SUKA, musim tu cuma berangin je..

  • jikalau kita melihat kedalam mata org yg kita CINTA,kita akan kaku..*adush! canteknya mate dy..tapi jika kita renung kedalam mata org yg kita SUKA kita akan tersenyum..

  • depan org yg kita CINTA kita akan menjadi malu *even pade hakikatnya x..tapi depan org yg kita SUKA kita akan menjadi imej diri kita yg sebenar..betulkan?

  • depan org yg kita CINTA lidah kita akan menjadi kelu x terkate*bukan bisu ye..tapi depan org yg kita SUKA kita akan bebas utk mengatakan apa2 pun*sampaikan org yg depan kita tu tutup telinge..bisinglaa..hehehe....

  • kita x akan mempunyai keberanian utk menatap mata org yg kita CINTA tapi kita selalu merenung mata org yg kita SUKA..*ehem..~

  • bila org yg kita CINTA menangis,kita akan turut menangis..*syahdunya..tapi bila org yg kita SUKA menangis kita akan berusaha utk membuatkan dia gembira..*opss...
perasaan cinta bermula dari mata..
perasaan suka bermula dari telinga..
jadi..
jika kita berhenti menyukai sesorang yg kita suka umpama kita membuang telinga kita..
tapi..
jika kita cuba menutup mata..cinta akan berubah menjadi air mata..

p/s :sume yg aku tulis kat atas ni adalah sebahagian besar penah aku alami..cume ingin berkongsi saje..tapi janganlah korang melukakan hati org yg korang suka jika korang sudah ada org yg menyintai korang sebab rase sakit sayang x berbalas tu lebih sakit daripada terhiris pisau..perbezaan nya mmg nampak same tapi act sangat berbeza..depends pade korang nk nilai mcm mane..ok ya..tata~

No comments:

Post a Comment

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi