Thursday, December 5, 2013

Tragedi Disember 2013 : Lumpuhnya Bandar Kuantan

Assalammualaikum..

    Hai semua. Sekarang tengah up gila tentang banjir yang berlaku di sekitar kuantan, pahang, terengganu, johor ye? Maafkan & betulkan aku kalau salah ye. Aku terkejut jugak sebab seems like getting worst & worst day by day.

    Terkejut jugak aku bila tengok gambar terminal sentral kuantan yang baru bukak tu pun tenggelam habis area bawah parking tu. Sadis sungguh. Jom aku share gambar dengan korang.


Sumber gambar dari sini 

terminal sentral




Berita lanjut & lagi gambar di sini




Teruk kan. Aku rasa the worst banjir after few years ago yang dulu banjir besar di pahang tu. Tak ingat tahun bila. Dengar cerita kemaman terengganu pun habis lumpuh jugak. Takut. Risau. Kesian. Simpati semua ada untuk mangsa banjir ni. 

Aku pun baru hari ni dapat contact dengan ijam sebab bekalan letrik, air & line pun terputus sekarang ni. Risau jugak mengenangkan kesayangan kat sana. Haha. Alhamdulillah katenye jalan area semambu dah boleh lalu. Dah surut. 

Semoga semuanya akan menjadi normal seperti sediakala. Dan semoga mereka yang menjadi mangsa banjirdiberi kesabaran & kekuatan untuk hadapi semua ni. Amin. 

3 comments:

  1. tkot tgk bnjir camni.. huhu..
    arap sumenye slmt

    ReplyDelete
  2. Semoga mereka semua tabah hadapi dugaan ini.

    ReplyDelete
  3. Harap2 la cepat surut kat tempat yg banjir ni.. mudah-mudahan..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi