Monday, May 5, 2014

Perkara Paling Tak Cool Couple Masa Dulu - Throwback Cinta Monyet

Assalammualaikum

   Hai! Lama rasa tak update. Im running out of idea & time weh. Haha. Malas membebel panjang proceed dengan title entry.  I bet mostly pernah buat kot zaman bercinta monyet zaman dulu kala waktu sekolah menengah dulu. Even aku pun. Oh!



  • tukar-tukar sim kad
Zaman sekolah dulu siapa yang ada pakai phone tu kira berado gila lah. Kira up to date lah. Nak- nak zaman dulu pemes henpon nokia N-gage (betul ke aku eja), N73 & sebagainya. Kira siapa yang ada henpon kamera tu power lah. 

Main tukar sim siapa pernah buat? Ada jugak dalam kalangan kawan-kawan aku buat. Rasa kelakar pun ada bila ingat balik. Kononnya dulu senang nak trace bf/gf kalau tercurang mesej dengan perempuan/lelaki lain. Kan. Tapi somehow menyusahkan jugak kalau kawan nak mesej kena inform pakai no mana 1 dulu.
  • gabung nama
Contoh : syafikin, lanida & macam-macam lah. Even sekarang pun mungkin ramai lagi yang still guna kot. Nama aku payah nak buat zaman dulu, jadinya tak payah nak gabung-gabung nama. Berbelit lidah. 
  • signature henfon
Zaman henpon nokia 3310 dulu. Kalau kita mesej orang mesti bawah mesej tu ada signature tu. Haha.

    Lagi? Banyak lagi sebenarnya tapi aku ingat-ingat lupa. Semua ni memori. Bila dah tua ingat balik terasa macam teruknya & rasa kelakar. 

3 comments:

  1. hahaa,senyum je baca entry ni =D

    ReplyDelete
  2. main2 surat centa je dulu. tak mampu beli f0n..kekeke

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tekan Sini