Monday, May 5, 2014

Perkara Paling Tak Cool Couple Masa Dulu - Throwback Cinta Monyet

Assalammualaikum

   Hai! Lama rasa tak update. Im running out of idea & time weh. Haha. Malas membebel panjang proceed dengan title entry.  I bet mostly pernah buat kot zaman bercinta monyet zaman dulu kala waktu sekolah menengah dulu. Even aku pun. Oh!



  • tukar-tukar sim kad
Zaman sekolah dulu siapa yang ada pakai phone tu kira berado gila lah. Kira up to date lah. Nak- nak zaman dulu pemes henpon nokia N-gage (betul ke aku eja), N73 & sebagainya. Kira siapa yang ada henpon kamera tu power lah. 

Main tukar sim siapa pernah buat? Ada jugak dalam kalangan kawan-kawan aku buat. Rasa kelakar pun ada bila ingat balik. Kononnya dulu senang nak trace bf/gf kalau tercurang mesej dengan perempuan/lelaki lain. Kan. Tapi somehow menyusahkan jugak kalau kawan nak mesej kena inform pakai no mana 1 dulu.
  • gabung nama
Contoh : syafikin, lanida & macam-macam lah. Even sekarang pun mungkin ramai lagi yang still guna kot. Nama aku payah nak buat zaman dulu, jadinya tak payah nak gabung-gabung nama. Berbelit lidah. 
  • signature henfon
Zaman henpon nokia 3310 dulu. Kalau kita mesej orang mesti bawah mesej tu ada signature tu. Haha.

    Lagi? Banyak lagi sebenarnya tapi aku ingat-ingat lupa. Semua ni memori. Bila dah tua ingat balik terasa macam teruknya & rasa kelakar. 

3 comments:

  1. hahaa,senyum je baca entry ni =D

    ReplyDelete
  2. main2 surat centa je dulu. tak mampu beli f0n..kekeke

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi