Tuesday, May 13, 2014

Food Review : MABIQ Restaurant, Tanjung Lumpur Kuantan

Assalammualaikum

   Hai. Seronok aku dapat cuti 3 hari ni. Malas nak kerja weh. Aku nak review 1 kedai makan kat Kuantan. Mungkin dah ramai orang tahu kot tapi aku baru nak up entry pasal restoren ni sebab bagi aku unik & 1 usaha mulia.

   Siapa orang kuantan sini pernah makan kat restorant MABIQ? MABIQ tu stand for Maahad Bahasa Dan Ilmu Al-Quran. Apa yang bestnya yang ada kat restorann MABIQ ni?

  • 100% keuntungan disalurkan ke pusat maahad ni (anak-anak yatim & fakir miskin)
  • banyak sangat pilihan lauk yang sedap (lauk, kuih muih, pelbagai air, dessert)


pais ikan patin


  • semua harga air RM 1

   Tempat restoran ni agak jauh ke dalam sikit dari tanjung lumpur tu. Tapi memang ramai sangat-sangat orang yang datang makan situ sebab sedap & murah. So, ape lagi jom lah ke sana. Tersentuh tengok anak-anak maahad tu kutip pinggan kat situ, bersihkan meja semua. Rajin dorang. 

   



Sumber gambar : Google & Blog MABIQ

5 comments:

  1. Sedap nya nmpak patin tu.

    Nk ltk dlm wishlist kalau p klntn

    ReplyDelete
  2. sodapnyyyaaa ikan patin tue ~~

    tag akak untuk segmen Liebster award. http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi