Friday, November 8, 2013

Pening & Mual Lepas Tengok Highland Tower

Assalammualaikum..


    Hai! Siapa sini dah tengok citer Higland Tower? MIG punya cerita tu? Aku baru tengok hari tu minggu lepas sekali dengan ijam dengan adik bongsu aku.

    Alkisahnya adik bongsu aku lah nak sangat pegi tengok wayang. aku tak tahu nak tengok cerita apa yang membolehkan dia masuk. Budak bawah umur ah katakan. Sudahnya pegilah Megamall punya wayang tenung lama lama nak tengok cerita apa dengan ijam. Lastly decide tengok lah Highland Tower tu.

    Kau tahu masa tu bapak ramai gila & panjang sangat queue nak masuk wayang tu. Eksited nak tengok cerita tu katenye. Full house bebeh! Then, bila lepas tengok mehla aku share apa pendapat aku pasal cerita ni.

Apa yang best?

  • watak eddy dalam cerita tu yang menghidupkan cerita tu. Lawak!
Apa yang tak best?
  • korang pegi tengok, pastu komen 
     Apa yang membuatkan aku pening & mual? Bukan sebab terasuk ke apa. Aku pening sebab aku duduk barisan depan, dengan kena dongak, tambah lagi dengan jalan cerita tu yang berkonsepkan dokumentari ala ala seekers. Too much movement kamera dalam cite tu yang membuatkan aku terasa nak muntah & pening tu. 

     Baru- baru ni ada cerita orang kena rasuk dalam wayang lepas tengok cerita ni kan. Tak tahu lah aku betul ke tidak ke. Bagi aku cerita ni biasa-biasa je. Karang komen negatif lebih lebih kata tak support filem melayu pulak. tapi bila dah support, tengok macam ni terasa macam membazir sikit kot. tapi overall ok lah. 

     Cerita ni pasal sekumpulan pelakon MIG ni dia nak buat macam dokumentari kat Highland Tower ni. Nampak real bila dorang pakai nama sendiri. tapi dah pertengahan cerita tu ada jugak lah part yang agak seram bagi aku yang takut cerita seram  ni ha. Yang bagusnya watak eddy tu lah sentiasa buat aku gelak bagai nak gila sebab lawak. Makin tegang bila Atikah & Shima kena rasuk. Time tu genting gila. Nak tahu kesudahannya kenalah pegi tengok

     





bye!

    Tapi aku admit jalan cerita dia memang nampak real betul. Sampai sekarang aku terfikir fikir real ke lakonan semata eh? 

Rating : 3.5

12 comments:

  1. Tgk iklan di tv dah tau mcm seram?huhu

    ReplyDelete
  2. tgk the making tu mcm real je..tp sye tak bpe minat cte melayu..kalau g wayang jarang la nak tgk selain cte omputih

    ReplyDelete
  3. xleh nk tgk.. tkt ngigau.. hahaha.. dik, msih guna no lama ke? nt akak wassap @ msj awk k..

    ReplyDelete
  4. macam seram jee... macam nak g tengok jee...hehe

    ReplyDelete
  5. nefsu nak tengok, hilang tanpa jejak.

    ReplyDelete
  6. emmm.. adik sy pun teringin nak tgk.. kami tgu kuar kt astro first.. t kami beli.. huahuahua.. tapi takut la :(

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, singgah dan folow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  8. teringin nk tgk tapi takut :P

    ReplyDelete
  9. menyampah buat rugi duit je..sparuh jalan tgk dah pening n rasa nak muntah..balik umah terus tido huhuh buat sakit ati n kepala je serita ni...,p

    ReplyDelete
  10. tak best tengok movie duk seat depan.
    sakit tengkuk duk dongak..huhu

    ReplyDelete
  11. ni ke cite yg ramai artis kena rasuk tu.xnk lah akk tgk.hahaha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi