Friday, November 15, 2013

FOOD REVIEW : The Mugshot Cafe, Penang

Assalammualaikum..

    Hai semua. Weekend minggu lepas aku pegi penang. Ada trip untuk coffee hopping bersama kosmate aku yang lain. Best gila sebab aku 1st time pegi pulau pinang. Jakun tak aku? Kan. Jakun sebab 1st time dapat lalu atas jambatan pulau pinang tu ha. Noob gila weh.

    Kat sana aku banyak jumpa benda yang menarik. Macam cafe-cafe yang unik sebenarnya yang ada kat sana. Dan yang paling aku eksited bila dapat jumpa street art yang femes orang duk promote tu. Best gila. Kreatif & unik sangat. Ok jom aku share experience aku breakfast kat cafe mugshot ni.

Cold Cappucino
yogurt with mango and walnut
    Yang aku suka, gelas ke bekas dia letak air ni. Unik!

Hot Cappucino


black coffee



turkey & ham bagel with cranberry sauce

     Roti dia super sedap! Terasa kerangupan poppy seed tu ha.



   Ada lagi bagel lain macam cream cheese, corn beef. Aku rasa semua. Semua sedap! Rugi kalau korang tak rasa sekali hehe. Apa yang aku suka pasal cafe ni dia punya suasana. Nampak macam sempit tapi selesa je. Meh aku share gambar










Paling aku suka siap ada tempat untuk amik gambar lagi. Kretif






    Korang try la pegi. Best.

Service : 5/5
Food : 5/5
Beverages : 4/5
Environment : 4/5
Staff : 5/5

The Mugshot Cafe
302, Lebuh Chulia, George Town, Penang.
Hours: 8am-9pm (Daily)

9 comments:

  1. nanti sampai penang memang kena terjah tempat ni....macam best..

    ReplyDelete
  2. wah sedapnya...
    terliur tengok ham slice..
    i don't really into capucino, latte and mocha is the best ever...

    ReplyDelete
  3. gambar kat bawah ade jugak eh tempat ukur tinggi..hehe

    ReplyDelete
  4. pergh...... sedapnya...... nak nak nak

    ReplyDelete
  5. Fuhh unik la cawan2 dia..

    Macam sedap je bagel ea name die.

    ReplyDelete
  6. memang ada plan pegi penang bulan 12 ni. tq review! mesti pergi...

    salam perkenalan dear~

    ReplyDelete
  7. amboii. terliur sampai meleleh air liur. haha. jauh sangat penang tu nak merasa poppy seed kat roti tu. sobsss.

    ReplyDelete
  8. nampak sedap...nak try la bila balik Penang nanti huhu :)

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi