Thursday, May 16, 2013

REVIEW NOVEL : BABI

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ok jangan salah paham dengan tajuk entry aku ya. Aku bukan mencarut. Tapi memang title novel dia macam tu. Aku nak review novel ni. Best gila novel ni weh.





Sinopsis :

 " mengisahkan tentang kehidupan seorang perempuan nama Pauziah (Paul) yang hidup memang sadis gila. Jadi pelacur. Sampailah bila dia dah tua ada anak 3 orang & salah 1 darinya ialah anak luar nikah nama Leman. Leman ni agak kasar bahasa tapi dia nak jugak belajar agama. Ditemukan dengan 2 orang ustaz yang salah 1 nya adalah bapa kandung nya, Ustaz Mawardi. 1 per 1 dugaan dia kena tempuh bila dia kehilangan semua orang yang dia sayang. 2 manusia telah ditukarkan menjadi babi"

Komen :

  • penceritaan yang sangat menarik
  • bahasa yang simple & mudah faham
  • plot cerita yang pelbagai. Ada sedih & gembira. Tapi aku baca agak sedih
  • tak terlalu heavy gaya penceritaan
   Pendek kata aku kasi 5 star kepada novel ni. Tahniah penulis muda Azwar Kamaruzaman.  Maybe aku yang terlewat baca novel ni tapi bagi mereka yang belum baca, silalah baca. Kompem tak rugi. Pandai penulis membuatkan aku berada pada situasi cerita tu sebenar. Best!


Nama : Azwar Kamaruzzaman
Umur : 19 tahun
Pendidikan : Uitm Sungai Petani, Kedah

7 comments:

  1. mcm best novel ni... ada pengajaran

    ReplyDelete
  2. nie novel fixi kan?
    betul ke eja cmtu?hehehe...
    pape pon enjoy reading ok

    ReplyDelete
  3. Hi!! Biar betul 19 y-o ..ada masa nak usha novel ni. thanks for review. ^^ ,

    ReplyDelete
  4. kenapa tajuk novel dia mcm tu..hee..nak cari la nanti..:D

    ReplyDelete
  5. dah baca buku saka dengan nasi kangkang karya azwar?
    best juga....sapa yang belum baca, try la...
    bangga jga la bila budak sekolah sndiri dah jdi penulis novel,,,,,,,sbab tu tau semua novel dia

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi