Sunday, January 5, 2014

REVIEW : Himalaya Walnut Scrub ( Best Scrub For Oily Skin Bebeh)

Assalammualaikum..

    Hai korang semua. Hari tu aku dah review pasal peel off mask himalaya tu kan. Sape yang tak baca lagi meh klik sini. Hari ni nak update review pasal Scrub pulak. Khas untuk mereka yang ada masalah kulit berminyak macam aku. Tapi alhamdulillah sekarang dah ok. Yay.

    Aku ada tanya health & beauty consultant kat situ tanya scrub mana yang elok untuk kulit berminyak, then dia kata jenis walnut ni. Aku pun amik la.



    Masa mula-mula aku pakai tu agak scary sebab butir-butir scrub tu agak kasar & besar haha. Tapi bau dia sangat best. Wangi sebab ada walnut & apple dalam tu. Aku pakai seminggu sekali je. Seminggu sekali bila aku rasa kulit aku dah agak berminyak.

    Tapi lagi better lah dari dulu. Kalau dulu dalam masa 3 jam je kulit aku dah start berminyak. Sekarang alhamdulillah dah kurang. Suka wei. Bagi sape-sape nak try boleh lah beli. Btw aku lagi prefer yang ni dari St Ives kot sebab asalnya memang aku nak try scrub St Ives sebab pon berkesan jugak tapi agak mahal haha & selalu habis. So aku stick dengan Himalaya ni sebab murah & senang nak jumpa.

Harga : RM 17.90 (75 ml) - botol kecik
Beli kat : Mana - mana farmasi, guardian, watson, supermarket atau kiosk Himalaya

     Lepas pakai scrub ni lepas cuci muka, terasa licin & halus kulit kau ala-ala baby gitu haha. Trylah. Lelaki pun boleh pakai. Bye!

10 comments:

  1. nina baru jea try peel off mask himalaya. pasni boleh la try scrub dia pulak. hehehe tq sharing!

    ReplyDelete
  2. nina baru jea try peel off mask himalaya. pasni boleh la try scrub dia pulak. hehehe tq sharing!

    ReplyDelete
  3. thanks share...mne la taw kan ttbe rasa nak try hehe
    sye klik iklan IKEA^^

    ReplyDelete
  4. blh la try..tp akak spesis malas nk sapu kt muka..

    ReplyDelete
  5. hye..

    mmg best pakai ni sbb da cube..rasa bersih gila muka...... =)

    ReplyDelete
  6. produk ini sungguh bagus,,, saya suka

    ReplyDelete
  7. ok nk try lah scrub ni..sbb muka sy jenis berminyak stok blh goreng ikan keli..haha :D

    ReplyDelete
  8. salam kenal..=). blog yg sgt best. lama dah cari scrub utk kulit berminyak. sebelum ni try scrub safi makin menjadi-jadi jerawat.thank you sharing..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi