Friday, September 13, 2013

Fashion Yuna & Fida Ibrahim - Semakin Seksi?

Assalammualaikum..

    Hai. Hari ni sebelum balik nak up 1 entry lah. Minggu ni balik rumah, isnin cuti. Nak cerita pasal fashion yuna & fida ibrahim sekarang. Korang ada tengok fashion mereka sekarang? Bagi aku bukan melambangkan muslimah dah sebenarnya.

    Baru-baru ni aku tengok gambar yuna pakai baju yang aku rasa dah macam zombi pon ada. Bukan apa, dia dengan fashion turban dia tu. Lagi sorang si fida ni ha. Pakai turban jugak konon urban & hijabista lah. sekali tengok bawah, fail. Sebelum ni dia kena bash sebab letak gambar yang timbulkan kontroversi.

    Bagi aku sangat tak kena & lain macam dah fashion mereka sekarang ni. Makin scary kot. Bagi peminat yuna & fida tu sorry lah sebab komen pasal dress up dia. Suara dia unik, tapi aku tak berapa minat sangat lagu-lagu dia. Aku pun tak tahu kenapa.

   











    Fashion yang dulu lagi cantik, lagi sopan & tertutup dah tak ada. Sedih jugak bila tengok. Aku sendiri pun bukan baik mana tapi mereka ni jadi tempuan lah sebab public figure kan. Kalau aku tengok instagram fida tu memang banyak lah gambar kontroversi dia. Apa nak kata?

    Patutnya, sendiri fikir lah kan. Even hijabista negara kita yang lain yang pemes tu aku tengok ada jugak yang lebih kurang ini. Fashion melampau-lampau sangat. Kadang aku tengok yang betul-betul jaga cara pakaian dorang & tak terlalu over, Yana Khairuddin, Aishah Amin, Maria Elena, Fatin Suhana, Farah Khairuddin, Lyna Kamal. Yang lain aku tengok macam terover. Konon selalu jugak post kat twitter pasal itu ini tapi sendiri uplod gambar yang paham -paham saja. 

    Maaf jika ada yang terguris dengan entry ni. Segala komen dipersilakan

9 comments:

  1. Yang mana baik kita ikut. Yang mana sebaliknya, kita tegur kalau mampu. Kalau tak kita elakkan :)

    ReplyDelete
  2. betul tu...kemain pelik fesyen diorang ni...x faham arr

    ReplyDelete
  3. pergh fida ni mcm x pakai slua pun ada huhu

    ReplyDelete
  4. Mencik ! Nak Yuna yang dulu pehliss.. Hahaha.. =p

    ReplyDelete
  5. dema 2 ni lupa dataran...
    urban la sgt..
    life kat sana x taw mcm mna si yunok tu..
    sedih tgok dia..
    fidah tu lgilahhhh
    shock letrik,menjatuhkan martabat muslimah je..
    dulu manis sopan ngan tudung segera mak cik tu..
    skrng hazabedahhh erkk

    ReplyDelete
  6. Semoga mereka ini diberi hidayah Allah S.W.T dalam pemakaian yang lebih menutup aurat. Amin

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi