Thursday, August 29, 2013

Malaysia : Tembak & Bom

Asslammualaikum..

    Hai semua! Lamanya aku tak update blog ni ha. Rindu kemain. Bukan apa, sebab malas nak taip. Maaf kan aku. Tak tahu lah blog ni still ada reader ke tak huhu. Start je new entry terus nak update pasal kes yang makin popular sekarang ni. Tahu tak apa? Sila baca tajuk entry.

    Macam -macam kes tembak dah kan kita dengar sekarang. Scary tak scary kau. Aku jadi takut dah nak pegi mana-mana. Yelah kalau-kalau tetiba kena peluru sesat ke kan. Mintak dijauhkan. Baru-baru ni kejadian tembak di kuantan. Huyo. Dah sampai kuantan weh. Dah la aku selalu sangat pegi kuantan. Makin tambah lagi scary aku.






    Persoalan nya : Dari mana & macam mana mereka ini semua dapat senjata api macam tu je? 
                            Bukan ke salah di sisi undang-undang memiliki tanpa lesen & sebab?

 
   Usah cakap aku, peniaga yang berniaga kat luar sana pun aku bet lagi lah takut. yelah sekarang ni orang kalau tak puas hati dendam sikit aim, terus tembak. Murahnya nyawa sekarang. Tak cukup dengan tu, orang ragut & rompak. Marah terus tembak. Allahuakbar!

    Baru-baru ni makteh aku kena ragut kat jb. Tengah hari pulak tu ragut. Kawan dia kena kelar kat tangan. Sekarang ni jenayah kalau nak berlaku tak kira tempat & masa dah. Main sebat je. Triple scary weh. Aduhai. Terasa macam nak keluar rumah pakai baju besi bawak tukul je.

   Apa-apa pun harap kejadian macam tu akan berkurangan & minta kita semua dijauhkan dari perkara buruk macam tu. Amin. Aku nak share dengan korang ayat yang selalu aku amalkan sebelum nak keluar rumah. Ayat Qursi. Amalkan baca setiap kali nak melangkah keluar. InshaAllah semoga Allah & para malaikat lindungi kita dari segala bahaya.

   Korang kalau nak keluar mana-mana tu be extra careful then. Barang kemas, duit tu simpan sikit dalam rumah kalau tak nak kena rompak.


4 comments:

  1. Dulu orh takut2.tp skrg.mmg berleluasa.haih sabo jelah.

    ReplyDelete
  2. takotnyaaa ! :( kite dahlaa duduk kuantan. hukhuk

    ReplyDelete
  3. takot tgk kes2 cmni..mintak2 dijauhkan >.<

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi