Saturday, July 27, 2013

Jenis Perangai Cashier

Assalammualaikum..

    Wehuu! Weh da bersawang kot blog aku ni.  Ya Rabbi lamanya aku tak update. Aku mintak maaf sebab lama nak gila tak update sebab aku sangat malas & aku ada masalah internet kat rumah. So bertambah la malas aku nak online apa2.

   Ok aku nak update pasal jenis perangai cashier yang aku selalu jumpa bila pegi mall ke pegi mana2 jelah. Most of them banyak jugak yang buat aku annoying tahap maksima. Jom cekidout!


  • muka ketat
Ada certain cashier ni mostly perempuan muka nak ketat je. Kalau boleh nak masam je tak nak senyum langsung kan. Period gamaknya. Aku kalau dapat cashier macam ni aku suka tegur "kak,senyum sikit. Buruk muka masam ni". Kejam tak kejam aku. Stress customer oi.


  • sombong
Ada jugak yang macam ni. Bila customer tanya dia kerek gila. Sombong maha hebat. Kalau jenis gini aku suka berambus terus & pegi kat cashier lain. Kau bayangkan lah kalau kita tanya elok2 dia jawab dengan angkuh. Terasa macam nak kentut kat muka tak pun bagi kerusi. Sabar jelah
  • pemalas
Standard lah kalau macam ada problem masa nak scan barang kan. Jenis kalau dapat cashier yang malas, dia campak je barang kat tepi & kata "kak, cari barang lain ah, tak boleh scan". Pemalas amat. 
  • mesra
Aku suka jenis cashier macam ni. Muka senyum je kalau customer tanya elok je jawab. I like nyah.

    Mostly memang aku jumpa jenis macam ni perempuan. Lelaki memang jarang lah aku jumpa. Korang kalau jumpa jenis cashier melampau amat macam atas ni macam mana. Ape korang buat? Kalau aku time mood ok aku sabar jelah. Kalau tak, blah macam tu je. Gila kejam. 

   Sebelum nak habis taip ni aku nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan & berpuasa. Selamat Hari Raya in advance. Eh! Maaf lah kalau aku jarang nak update sebab line internet aku tiada. Ok bye semua.

6 comments:

  1. Hai Jihaaa! heee.
    Selamat berpuase (:

    ReplyDelete
  2. haha. cashier mmg byk ragamnya. cuba yg manis suka tersenyum tuu, mmg terbaik lah. kalau muka ketat tu, sabor je la jawabnya. :)

    ReplyDelete
  3. pentig memilih casher yang mesra pelanggan. hehe

    ReplyDelete
  4. pantang betul kalau jumpa cashier yg kerek n x beradab. nmpk sgt kerja x ikhlas

    ReplyDelete
  5. taw xpe... kalau jmpe yg kureng tu..rasa nk g kedai tu balik..alahai..

    ReplyDelete
  6. plg tak suka cashier yg sombong...mcm la supermarket tue dia punya..hurm,sabo jelah..

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi