Saturday, June 22, 2013

Persoalan Tentang Ex Bf/Gf

Assalammualaikum..

    Hai semua! alhamdulillah final exam aku dah habis. Officially done my 3rd year degree. Yey! 1 more year to go. Lepas ni tinggal nak focus kat fyp je. Itu pun dah semput. Aku rindu tersangat2 kat blog ini. Dah lama gila tersadai. Kesian dia. Kali ni aku nak update pasal cerita ex bf/gf yang meninggalkan then nak rujuk balik. Paham?

    Dulu aku pernah dalam situasi ni yang mana aku yang tinggalkan ex bf aku then aku terasa nak rujuk balik sebab dia dah ada gf baru. Korang pernah rasa macam ni? Yelah, rasa cemburu sebab salah kita tinggalkan dia sedangkan dia tak buat salah sangat pun. Nampak tak.


    Jadinya, kenapa boleh timbul persoalan macam ni?

  • tak boleh terima hakikat
Tak boleh terima hakikat yang ex bf/gf dia dah ada pengganti dia. Setiap masa ada je benda yang dia buat untuk dapat kan balik perhatian ex bf/gf dia tu. Sounds like desperate a bit. Itulah silapnya. Kadang2 tak nampak, baru nak rasa menyesal.
  • rasa cemburu
Yang mana terasa tercabar & jeles bila dapat tahu ex bf/gf dia ada orang baru. Bajet macam "alah,aku tinggal dia mesti susahnya dia nak cari baru". Macam tu lah tapi hakikatnya tak. aku pernah tanya ijam, kalau aku tak de atau pun diberi pilihan untuk balik semula kat ex dia, dia nak tak. Dia jawab "tak. Dah banyak kali peluang dah bagi tapi tak dihargai. Time to move on". Even aku pun dulu masa ex bf aku dah ada yang lain aku still rasa cemburu. Jelas aku sayang lagi kat dia time tu. Kan. 
  • forever alone
Terasa sunyilah sebab tak de bf/gf yang baru yang sama macam ex dia kan. Bila terasa sunyi macam tu lah jadinya. Even terfikir rasa nak musnahkan kebahagiaan & hubungan orang lain. Maha kejam.
  • desperate
Selalunya macam tu lah. Bila dah tak de orang yang sama macam ex dia dulu dia akan cari balik ex dia. Masa tu baru tau yang dia buat silap sebab tinggalkan orang yang yang sayangkan dia. To be honest, i hate those peoples that being act like this. 
  • kurang kasih sayang
Biasanya kalau orang yang macam tu lebih kepada kurang kasih sayang. Bila time kena dia meroyan tak boleh nak buat apa. Hadap jelah kan. Kadang2 kesian 

    Itu yang aku tengah hadapi sekarang. Situasi yang mana ex ijam terasa menyesal lah kot sebab tinggalkan dia. I dont know her, yet i even dont have problem with her. Aku faham apa yang dia rasa sebab dulu aku pernah jugak rasa benda yang sama. Mungkin dugaan untuk aku dengan ijam. Ya. Cabaran sebab nya disebabkan benda tu aku bergaduh teruk jugak dengan ijam. I felt like peh!! Tapi bila aku fikir balik its ok. Allah suruh aku sabar.



     Apa yang aku boleh buat sekarang ialah 
  • sabar
  • sabar
  • sabar
  • let her be
  • ignore her
     Aku tak salah kan dia. Aku tak salahkan sesiapa. 

    Ape pun, persoalan pasal ex gf/bf yang datang nak rujuk balik sebab rasa menyesal tinggalkan bekas dia dulu memang 1 perkara yang menyakitkan hati. Silap haribulan boleh bergaduh besar sebab ni. Mungkin pihak disana gembira bila ada pergaduhan sebab benda remeh macam ni tapi sedikit sebanyak benda ni tinggalkan kesan kat dia jugak. Kalau korang jadi aku, ape korang buat ye?

    Aku maafkan dia. Tapi jauh disudut hati aku, please go away. Please. "kalau ada jodoh inshaAllah tak kemana". 

p/s : rindu rakan blogger

6 comments:

  1. betul tu,
    sabar je
    insyaAllah kalau ada jodoh, adalah
    jgn takut
    kalau jodoh kuat dan iman kuat,
    letak lah 10 perempuan cantik mesti tak kan goyah :)
    banyakkan doa k.

    ReplyDelete
  2. betul tu..let her be..ada jodoh, insyallah akn dsatukan jgk..ada sebab bg sgala benda yg blku..just be strong =)

    ReplyDelete
  3. just ignore her :) kalau melayan dia tak kemana nanti, buat sakit hati saje :)

    ReplyDelete
  4. dear, please be strong oke. its hard, i know. just ignore her. pertahankan hubungan korang selagi mampu okay :) doa banyak2. Allah dengar doa hamba-Nya yang ikhlas. stay strong.

    ReplyDelete
  5. huu...jangan bagi apa yang dia nak..which is u and him fall apart..

    get it dear?

    ReplyDelete
  6. Omg!! Sis your story same mcm i!ex bf i nama dy ijam . Dy trsgt2 menyakitkan hati. N i brsbar da 6 years dgn prgai dy upe jebon.. n now ,,i da freedom haha

    ReplyDelete

Thank You For Your Comment. Will be reply later.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi