Monday, December 31, 2012

Jom Menggila Shopping Jubah Cantik & Murah Di Rinarezmi Closet

Assalammualaikum..

    Wah. Semalam aku update entry kawen namee terus mencacak trafik. Ooo korang suka kat namee eh. Hehe. Btw ramai yang puji dia. Cantik macam Maya Karin. Tapi Ijam kata macam Sabrina Ali. Eh?

    Ok lah kat dalam entry semalam aku ade cakap pasal Rinarezmi punye blog ade jual jubah. Tapi bukan jubah je tau. Ade banyak lagi jenis pakaian yang cantik2 contohnya macam skirts, shawl,kaftan,tops & macam2. Jom cuci mata tengok koleksi dorang yang aww aww tu.

Blogshop : Rinarezmi Closet

JUBAH










MAXI DRESS



TOPS



BOTTOM


    Kalau dah blink2 mata tu cepat2 pegi bukak blogshop atau fb dia & shopping. Yang bestnya Rinarezmi Closet ni offer free shipping & ada diskaun RM5 bila kita beli barang kat sini. Bukan senang nak ade blogshop yang ada free shipping. Ok then bye.

p/s : minggu exam kena kurangkan blogging. Thank u allah for the precious 'gift' for this 2012 which is U <3

Sunday, December 30, 2012

Wedding Blogger Cantik! Namee Roslan

Assalammualaikum..

    Hai. Semalam aku pegi wedding namee roslan. Blogger cantik tu. Kenal? Pada awal plannye aku nak pegi dengan kakak kesayangan ni Tina Kechik, tapi malangnya dia tak dapat pegi sebab ade hal katenye. So aku proceed plan lain pegi dengan kawan aku. Kawan eh. Haha.

   Ya, otw nak pegi umah Namee tu tak payah cakap susah sangat sebab aku sesat. Kau tahu hampir semua tol seremban tu aku masuk. Almaklumlah aku tukang tunjuk arah je, si driver ikut je. Last2 berhenti tepi jalan termenung. Otw nak pegi seremban kat highway tu pulak lah jem nye. Dah delay kat situ. Aku rasa perjalanan nak pegi wedding Namee lah perjalanan yang sangat adventure haha.

    At last lepas tanya pakcik shell, uncle petronas, apek kedai hardware, sampai lah jugak kitorang kat umah namee. Tapi dah lewat. Sampai2 terus jumpa Namee. Eksited gila sebab 1st time jumpa depan2. Weh sangat cantik lah beliau. Dan aku pun jumpe jugak blogger lain Nisa Kay, Yana Nanako, Pak Lan, Fad Ali & yang lain. Aku awkward gila babas sebab tak kenal dorang, tak penah jumpa, komen2 pon dalam blog je. So bisu lah. Haha. Jom cuci mata.
cantik

nisa, Namee & yana

with nisa kay.

her pelamin
at last. The beautiful bride, Namee

geng blogger lain



Last. Dah nak balik dah.

sempat jugak capture

1 lagi gambar aku pinjam dari Ujang punye fb. share ye ujang. Aku tak sempat nak amik gambar namee dengan husband dia sebab time tu macam kelam kabut.




    Semalam aku pakai jubah yang aku beli dari Rinarezmi Closet. Thanks Rinarezmi for the nice jubah.  Nanti next entry aku cite pasal blogshop dia ok. Btw jubah dia best. Sejuk, murah & selesa.


nampak macam orang preggy. Lantaklah

Tahniah sekali lagi buat Namee Roslan & husband. Kamu sangat cantik. Maaf tak banyak gambar di majlis sebab aku sampai dah lewat. Sedih gila. Maybe korang boleh tengok gambar2 lain di blog Nisa & blogger lain bila dorang update nanti ye

Thursday, December 27, 2012

WW - Ujian Banjir Di Kemaman

Assalammualaikum..

umah mak ngah di bukit mentok, kemaman
    Ya Allah Yang Maha Mengetahui, berikan mereka kekuatan untuk hadapi ujianMu ini. Permudahkan urusan mereka untuk perkahwinan anak mereka bulan 3 tahun depan. Amin

Wednesday, December 26, 2012

Review Novel : Projek Memikat Suami

Assalammualaikum..

    Sebelum cuti study week hari tu aku sempat habiskan novel 'Projek Memikat Suami' ni. Dah lama aku tak baca novel & bila baca yes, aku jadi addicted. Novel ni sangat best. Aww..


Sinopsis :

Mengisahkan tentang Nawwal Husna yang kene kawin paksa dengan Zahrain. Zahrain selalu kondem Nawwal ni tapi Nawwal tetap cool. Sangat cool. Dia mintak tunjuk ajar dari kakak2 nya untuk terus bersabar & harungi hidup berumah tangga dengan Zahrain. Zahrain dah nekad nak kawin dengan supermodel terkenal. Tapi at last Zahrain tewas jugak dengan Nawwal ni.

    Nak tau yang selanjutnya sila baca ok. Hihi.

    What i got after read this novel :
  • hubungan kekeluargaan - Nawwal sangat menjaga hubungan dia dengan family in law dia even hubungan dia tak ok dengan husband dia. Sangat loving MIL dia ok. Family dia pun sama. Nawwal sangat manja dengan ayah dia
  • friendship- Aku suka sangat dengan friendship Nawwal dengan kawan2 dia. So caring, loving & strong. Untung kalau dapat member camtu
  • usaha Nawwal nak amik hati suami dia sangat tinggi. Sanggup belajar masak masakan Itali untuk Zahrain. Memang dia pikat suami dia dengan masakan. Serious sangat best sebab dia pun tak pandai masak.
  • ego lelaki - this novel shows men's ego cant go anywhere, even though fall in love they just keep it silent.
  • love - Zahrain sangat protective kat Nawwal. Melting oi
    Ada jugak aku baca review yang mengatakan novel ni 'sex focus'. Tapi bagi pendapat aku tak pulak. Standard lah novel. Penulis ada cara sendiri nak olahkan macam mana novel dia. Kita sebagai pembaca kena pandai2 interpret isi novel tu. Aku rasa novel ni tak keterlaluan sangat untuk dibaca sampai ada yang mengatakan fokus on seks too much. Yes memang ade pun part yang dewasa tu yang kiss kiss tapi tak delah sampai terlalu over.

    So bila baca think positive. Penulis tahu jugak batas2 nya kan. Selamat membaca semua. 


p/s : aku baca novel ni aku berangan yang Zahrain tu ijam, Nawwal tu aku haha!

Kebajikan Bersama Sumbangan Untuk Anak Yatim Rumah Amal Kasih Bestari

Assalammualaikum..

    Dah lama sangat aku tunggu event ni. At last ada jugak event sesama blogger. Kak Mila ada buat event untuk sumbangan rumah amal kasih bestari, Shah Alam.


Tempat : Seperti diatas
Tarikh : 24 Februari 2013

    Kat bawah ni beberapa gambar yang aku copy dari blog kak mila. 




    Tak payah tengok jauh, cukup aku tengok sepupu aku yang anak yatim kematian ibu. Yang paling bongsu baya adik aku umur 6 tahun. Mase arwah mak dia meninggal meraung2 dia menangis cari mak dia. Aku sedih sangat bila aku balik kampung tengok sepupu aku tu. Dorang ade 3 orang adik beradik. Pak cik aku yang kerja bermati-matian nak sara hidup mereka untuk sekolah lagi. Kadang2 rasa nak menitis air mata pun ada.

    Jadi, apa salahnya kita bantu mereka dengan hulurkan bantuan tak kira dari segi apa pun. Kalau korang nak tahu degan lebih lanjut tentang ni korang boleh directly emel kak mila ni ataupun terus tanya kat fb ataupun blog dia.

Blog : Mila Ahmad


    Aku nak pegi. Nak sangat tapi takut tak de transport. Insha Allah panjang umur tak de halangan aku datang kat sana. Sape2 nak join jomlah sekali. Semoga dengan bantuan kita yang tak seberapa akan mendapat rahmat dari Allah swt & membantu serba sedikit mereka yang memerlukan. Amin.

Sunday, December 23, 2012

Kontroversi : Buah Dada Neelofa, Fatin Liyana Bogel,Siti Nurhaliza Bogel & Buah Dada Fauziah Latiff

Assalammualaikum..
 
    Semenjak 2 menjak ni makin galak keyword lucah2 kat blog aku. Aku rasa aku dah lama tak buat entry kontroversi bagai ni kan. Sekali naik, aku sendiri malu nak baca keyword. Sekali naik Fatin Liyana lah, Fauziah Latiff lah, Siti Nurhaliza lah. Korang tangan gatal ye.









    Kalau yang memang pesen seksi tu tak boleh nak kate ape lah kalau orang nak cari keyword macam2 kan. Tu ha yang tak pernah nak seksi tu kesian. 

Saturday, December 22, 2012

REVIEW : Nixoderm ( Rawatan Khas Untuk Jerawat Baru Tumbuh)

Assalammualaikum..

    Wah lame aku rase tak online. Sejak balik umah minggu study week ni kan. Phew syok gila duduk rumah setelah sebulan lebih tak balik. Ok lah. Hari tu aku ade terbaca 1 entry pasal produk ni. Act sebelum tu lagi dah lama aku nak try produk ni tapi aku was2 takut ada side effect. Tapi at the end aku beli jugak sebab nafsu aku nak hilangkan jerawat aku ni membuak2.

    Aku beli yang kecik tu. Oh sangat comel ok.


Harga : Pek kecik (RM 4.40) & Pek besar (RM 7.50)
Tempat nak beli : Mana2 farmasi, Watson, Guardian
Kegunaan : kurap,gatal2,blackhead,jerawat

Cara nak pakai : sapukan krim ni kat tempat jerawat yang baru tumbuh tu. Sehari 2 kali. Amalkan sapu setiap hari. Insha Allah jerawat akan hilang perlahan2 dalam 2 minggu.

    Krim ni boleh jugak digunakan kalau ade kegatalan kat kulit. Sapukan kat kulit. Detail penggunaan ada kat kertas dalam kotak dia. Aku beli sebab nak hilangkan jerawat yang baru tumbuh. Ya, aku admit sangat berkesan! Lelaki perempuan boleh pakai. Dont worry

    Cuma baunya bagi aku sangat busuk. Busuk pun busuk lah janji hilang. Untuk permulaan aku guna yang pek kecik sebab bagi aku pek kecik pun dah banyak kalau guna tak selalu. Sekarang ni once ade jerawat yang gatal tumbuh kat muka je terus aku letak krim ni. Seminggu lepas pada tu terus hilang. Aww. Trylah.

Awas : diawal penggunaan maybe agak pedih. Kalau tak sesuai dengan kulit korang sila jangan guna ye. Sekian. 

p/s : alhamdulillah lepas minum kolagen & guna krim ni kulit semakin pulih & elok. Suka!

Thursday, December 20, 2012

PANAS:Gambar Kahwin Maria Elena Dikatakan Menjelekkan

Assalammualaikum..

    Hai! Pertama sekali sila baca entry ini sehingga habis ya. Dont judge before u read this. For sure korang dah tengok gambar kawen Maria Elena dengan hubby dia kan. Dan tahu tak, aku sangat admire dengan dress kawen dia. Weh cantik kot. Sesuai sangat kaler dia. Ok dalam banyak2 gambar aku stalk tu, adelah aku terbaca komen2 orang yang kata gambar2 kawen beliau menjelekkan. Persoalannya. Apa yang menjelekkan bagi dia? Sebab Maria & hubby dia buat muka begitu begini. Itu pun jadi isu.

    Jom tengok serba sikit gambar Maria Elena yang dikatakan menjelekkan itu.












   Cukup lah tu. Bagi aku, itu hak mereka nak pamerkan reaksi atau apa2 ekpsresi muka sekalipun. Gambar tu untuk simpanan mereka juga. So, kita kalau tak suka sekalipun tak perlulah sampai nak kondem ke nak kutuk bagai kat page & gambar orang. Respect others too ok.

    Bagi aku, Maria ni jenis memang macam tu. Aku rasa semua orang tahu semua bloggers tahu perangai dia yang gila2 sempoi ni. So tak payah nak pelik sangat lah kalau time wedding dia pun dia nak jadi pelik kan. So, tak perlulah nak argue sangat. Biarkan mereka.  dengan cara mereka. Ya, mungkin ada certain orang yang rasa 'ei menyampahnya aku' tapi seeloknya dipendamkan. Jangan lah post kat komen. Kecik hati tuan punya badan bila membacanya nanti tau. Tak semestinya nak gambar cantik je time wedding kan. Sekali seumur hidup.

    Ok done. The most adorable things on her wedding are about her nikah baju, wedding dress & her simple yet elegant wedding ceremony (pelamin). 

her nikah's baju

her pelamin

her wedding dress


her simple yet elegant wedding ceremony
   1 thing i noticed, she was really adorable. Being so humble & nice to others. Still, tutup dada, jaga aurat walaupun ketika majlis perkahwinan. Semoga berkekalan hingga ke syurga kak Maria.

Kredit semua gambar kat Mukhriz Latif & Udey Ismail Photog dan juga page rasmi Maria Elena.

p/s : biarlah mereka dengan cara & gaya mereka. Asalkan tak keterlaluan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi