Tuesday, January 31, 2012

Oh Hatta Dolmat!

Assalammualaikum..

   Nothing to say much. Cume nak cakap. Teruja dengan design baju oleh Hatta Dolmat hokeh. Ohsem. Malam ni jom cuci2 mate tengok baju2 hasil dari tangan beliau. Artis name yang besar2 banyak gune baju design die. fuyo.

Credit gambar dari Facebook Hatta Dolmat.

'








Dah bling2 dah mate ni tengok. Teruja & kagum. Ok lah babai

p/s : wonder kaye gila kot die ni huhu. Takat duit pinjaman nak beli baju die memang tak lah weh

haters

Assalammualaikum..

   Hai. Citer pasal haters lah pulak. Haters ni kalau kene time angin die nak serang2 orang tak kire lah blogger ke artis ke public ke. Tapi obvious nye artis lah kan. Nak2 kat twitter tu. Kalau blogger terkenal dengan anon gila. Kan. Bila ditanya, penah ke diserang haters? Camane nak handle?

   Kenape ade haters?

  • tak suke
  • dengki
  • sengaja
  • hobi
   Macam2 boleh jadi sebab. Bukan nak kate ape, twitter lah tempat yang paling 2dekat sekali nak tengok perangai2 artis kan. Setuju tak? Lambat2 kite dah bole teka die tu macam mane. Bukan nak judge tapi kite sendiri pon boleh menilai. Maybe tak menonjol tapi nampak.



   Kalau lah korang tau macam shila amzah, orang dok kate die gedik, gemok, mengade2, macam2 lah. Kenape daku petik name die? Sebab i follow die lah hihi. Maybe die macam tu sebab tu certain orang tak suke. Kan. Pandangan orang lain2.

   Even kite sebagai blogger pon selalu sangat kene kan. Tu lah cik anon. Ade yang penah tanye. "untungla tak penah ade anon datang serangkan". Eh. Sape cakap. Ade. Cume tak tunjuk. Anon yang datang blog daku semua yang jenis menyakitkan hati tapi sopan. Paham? Ade yang kate " ape yang bes pasal blog ko ni bese je", " tak payah tayang gamba lagi bagus" & something naked. 

   Tapi ape paedah kalau kau layan? Baik tak payah kisah langsung pasal haters ni ha. Biakan aje. Kurang kasih sayang tu. Kite pon kenelah terime ape yang die kate tu kecuali lah yang keterlaluan kan. Tapi bagi daku tak payah lah buat entry pasal anon haters bagai ni. Bagi daku membazir je. Anon @ haters tu lagi suke kau promote die. Bia kan aje. Nanti senyap lah die.

   So Kesimpulan nye. Tak semua orang suke kite. Mustahil lah semua orang suke kite sedangkan yang rapat dengan kite pon kadang2 terase hati dengan kite kan. So buat tak tahu sudah. Yang artis tu hanye mampu tengok jelah. Kesian pon ade tapi nak buat camne. Once dah jadi public figure. Kua dengan adik pon kate pakwe. Gila.


Monday, January 30, 2012

cuci2 mate AJL 26 & shila amzah dituduh pembunuh?

Assalammualaikum

   Hai semua. Semalam dah tau sape juare kat anugerah juara lagu. Dan bagi daku sangat2 puas hati dengan keputusan. Hafiz nyanyi superb nyah. Vokal die bes gilos. Tak tau la nape tapi suare die sedap & lagi sedap dari certain penyanyi tu.

   Oh sudah semestinye time ade anugerah2 bagai ni ape yang orang tengok adelah baju2 & pesen artis kan. Oh! Tu yang daku suke tau tengok baju2 artis yang cantik, yang kurang cantik, mangse pesen. Macam2. Jom tengok ape yang menarik sangat kat AJL 26 tu. Cuci mate jom ngee

Sebelum tu kredit kepada TV3 Malaysia untuk gambar














lagi banyak gambar kat sini

Cakap2 tentang AJL 26 :
  • disebabkan kete rosak malam semalam, tak sempat nak tengok starting & persembahan 3 yang awal.
  • kesian Najwa Latif weh sebab aduhai. Sory to say. Kelam kabut gila mase perfom + sumpit tak de function langsong pelakon atas stage tu. 
  • Faizal Tahir memang mekap camtu eh? Not bad
  • tak tengok langsung aizat nyanyi sebab sebok dok tengok mamat yang main dengan pasir tu. Ohsem haha
  • Yuna- tak tau nak cakap ape sebab lagu die slow. Sory. 
  • Alyah. Wow. Ok dress die sangat2 cantik ok. Suare die sedap je. Ade yang kate tiru Nera. Opss!
  • Hafiz- Super ohsem! Fenomena nyanyi pakai t-shirt & selua trek je kaki ayam. Haha. Sempoi gila hafiz. Siyes suare sedap gila.
  • Trio - Ok la. 
  • Shila nak terjatuh ye tapi kau tak rase comel ke mase die nak cover jatuh tu hee.Oh spot Sharnaaz kat situ haha
Ok lah tu kan keputusan. Juri dah 30 orang. Em. Oh btw tadi terjumpe kat twitter pasal shila amzah dituduh pembunuh!! 


MasyaAllah. 1 lagi dugaan buat shila. Lepas 1 1 orang dok ngate die kat twitter. Kesian daku tengok. Kalu dah tak suke senyap sudah.



Sunday, January 29, 2012

bintang baru naik yang fabulous

Assalammualaikum..

   Akibat tak de idea kan. Nak share dengan korang bintang2 @ pelakon2 yang baru naik yang fabulous. Bagi daku lah. Nak yang cantik2 je kan ahaks. Jom cuci mate

1- elfira
2- neelofa
3- anzalna
4- izara
5- kris cempaka

1- beto 
2- afiq muiz
3- johan asari

Semua muka2 ni takat ni daku tengok yang paling laku. Tengok dorang belakon pon ok je tak lah kekok sangat.  Kan. Name2 yang lain tu malas la letak sebab orang dah tau hihi. Tu aje. Oh btw nak sangat2 jumpe beto!!

Saturday, January 28, 2012

bile hati dah suka - perigi cari timba?

Assalammualaikum

   Hangin dol bile tertekan timeline kat fb tu. Sumpah ase nak maki. Adohai. Tak pelah layan aje. Lantak kau lah. Meh nak update. Sory tak update sebab balik kampung. Oklah bercerita pasal bila hati dah suka & jatuh cinta. Nak2 pade perempuan ye. Laki tu lain lah cite.



   Ape korang buat bile korang suke & jatuh cinta hati kat sorang laki tu? Pilihan

  • diamkan je
  • pegi luahkan kat membe2
  • direct bagitau terus kat laki tu
  • kias kat laman sosial macam fb blog twitter
   Sini daku nak share dengan korang 1 cite. Its up to u for being judge me after read all of this. Yang daku kate daku suke kat someone hari tu kan act daku dah pun bagitau die yang daku suke die. Bagi daku "bile kite suke bagitau, nak terime atau tak & ape yang die nak buat lepas dah luahkan terpulang pade die". Mesti ramai yang tak setuju kan. Sebab :
  • nampak desperate
  • perigi cari timba
  • tak tau malu
  • gedik
    Those alasan kat atas buat kite tak berani nak luahkan kan. Atas alasan malu. Daku ade tanye sorang kawan laki daku ni.
" wei ape pendapat ko klu pompuan suke kat sorang laki ni?"
" normal. tapi jangan ko yg mulekan sebab nanti die kate ko gedik"

" kak, salah ke kite bagitau seseorang tu kite suke die?'
" lebih baik terus terang dri terus pendamkan. Terpulang pade dy nak terime @ tak yg penting kite dah luahkan"

   Sorang pendapat laki & pompuan. Isu perigi cari timba. Daku ade terbace kat 1 artikel. Bace lah sekali :

“Wahai rasulullah apakah engkau berhajat kepada aku?” lalu ketika menceritakan hadith ini maka menyampuklah anak perempuan Anas ra dengan mengatakan sungguh kurang malu perempuan itu dan buruk akhlaknya, lalu dijawab oleh Anas ra : “Sesungguhnya dia itu (perempuan yang menawar diri) lebih mulia dan baik darimu kerana dia mencintai nabi salallahualaihiwasalam dan menawar dirinya demi kebaikan”.  (lihat hadith sahih dalam riwayat Bukhari no 5120 , Nasaie dan Ibn Majah).

Sumber dari sini dan 1 lagi artikel dari sini 



   Lepas bace korang nilai lah sendiri & pikir lah sendiri. Bagi daku tak salah asalkan kite sendiri tak tergedik2 terkinja2 kate " eh awk, sy sukew awk la. Jomlah kite kapel". Yang tu memang gedik nyah. Cume bagi daku berterus terang dengan kata2 yang sesuai. 

   Oh ape yang akan laki tu pikirkan bile kau luahkan perasaan kat die? 
  • minah ni berani gila
  • gedik doh minah ni!
  • semua yang buruk
   For guys, tak semua pompuan yang meluahkan perasaan kat laki tu semuanya kau anggap " terhegeh2 muke tak malu de". At least dorang ade jugak intention luahkan bukan takat tergedik2 manje2 nak bia laki tu tau yang die suke laki tu. Betul tak? Mind set tolong tukar please.

   So girls, kalau hati dah suka tapi still tak de keberanian nak bagitau laki tu takut kene reject ke ape ke doalah pade Allah. Luahkan segalanya kepada Dia semoga dipermudahkan. Ok semua. Terpulang pade pendapat masing2. Bai!

malu itu sangat berharga bagi perempuan. Tetapi malu akan lebih berharga dengan terpeliharanya harga diri

Thursday, January 26, 2012

muka berminyak. Tips?

Assalammualaikum

  Sempena berkesan dengan care daku control kulit muke dari terus berminyak ni meh daku nak share dengan korang sekali ye. Memang susah nak atasi kulit berminyak ni unless kalau kite betul2 control. InsyaAllah boleh. Tapi ni semua depends pade jenis kulit muke ye.



   Ape yang perlu dibuat?

  •    kurangkan makanan berminyak
Makan makanan berminyak yang berlebihan buat kan kelenjar minyak penuh. Itu yang daku tau la. Agak2 kari tu ke sambal tu ke terlalu berminyak sangat kurangkan la amik ye. Jangan kau telan je
  • pelembab muka
Jangan lupe pakai. Tapi daku tak pakai pun pelembab muke bagai ni sebab bagi daku lagi berminyak. Thats my skin. So daku hanye pakai pembersih muke semate2. Korang pilih la pelembab muke yang betul ok.
  • sentiasa cuci muka!
Tak kirela sebelum tido ke lepas mekap ke lepas kelua ke kene cuci muke. Daku lepas kelua je mane2 mesti akan terus cuci muka sebab tak selesa. Berminyak je muka even tak. Seeloknye cuci muka sebelum tido tak payah pakai ape2 kot sebab kulit muka bole bernafas.

Opss! Gune pencuci muke yang betul2 sesuai hokeh nyah
  • jangan terus tempek bedak compact bile rase muka berminyak
Ni selalu yang orang buat kan. Dulu daku selalu buat. Jangan buat sebab minyak akan lebih bertambah kat muka. Siyes. Dah la berminyak korang lagi tambah pakai bedak compact. Lagi la berkilo2 minyak kat muka tu.
  • bedak compact
Pilih bedak compact yang free oil kalau bole. Dan yang betul2 padan dengan jenis kulit muke. Kalau silap bole tambah jerawat & berminyak muke. 
  • minum air masak
Banyakkan minum air masak. Minum air masak banyak kelebihan. Minum lah banyak2 pon tak pe. 

Takat ni tu yang daku tau la. Nanti korang pegi google sendiri ok.

Ape yang daku amalkan untuk control kulit dari berminyak?
  1. bawak kertas minyak kemana2
  2. tak pakai ape2 selain bedak pixy bile nak kelua mane2 
  3. cuci muka sebelum tido
  4. urut kulit muka bile cuci muka
  5. pakailah safi balkis hihi
  6. petua zaman dulu letak timun,tomato & skrub
Takat ni alhamdulillah kurang berminyak. Korang kene bijak pilih pencuci muke. Kalau dulu daku ade review pasal BB Cream tu kan. Skang daku da tak pakai da semua bende tu sebab bagi daku lagi tambah berminyak bile pakai. Bedak compact pixy memang elok wa cakap lu

tayang muke free oil kejap ahaks

So kalau ade yang terkurang tak betul tegur la eh hihi. Selamat mencuba !

Pencarian Talent oleh Fareha Rahmat

Assalammualaikum

   Maaf kalau entry ni buat anda2 semua menyampah & berkate bajet lawa nak join kan. Suke hatilah. Nampak kat blog Kak Fareha



Sebab join 

Nak sangat dapat sentuhan mekap dari akak. Tengok Yuyu, Yana dimekapkan oleh akak teruje sangat sebab cantik! Not too heavy not too simple. Nice to see 

Wednesday, January 25, 2012

bahana berblog ikut perasaan

Assalammualaikum

   Hai semua! Tadi baru bace paper. Pasal blog. Kalau korang nak bace pegilah bace kat Kosmo eh. Cari je yang ade tulis ugut bunuh sebab Kpop & cacian makian di laman siber. Macam tu lah. Rasional nye bende2 alah ni berlaku ape?

   Bukan daku nak kate apelah kan. Blogger ni kadang2 sengal jugak. Yelah. Konon nak berblog pade asalnye untuk suke2 tapi dah salah gune. Contohnye ape? Isu K-pop dulu. Korang ade penah bace? Daku ade jugak bace blog die yang die kate "k-pop euuw" tu. Dan komen kat bawah tu memang bersepah dengan mak anon anak anon semua.

   Tapi kat sini kite kene pandang 2 belah pihak. 1- blogger tu. 2- pengomen tu sendiri. 

   Taksub sangat sampai ade komen ugut bunuh. Waw! Pathetic betol korang kan. Kot ye pon dislike dengan entry orang tu jangan lah sampai melampau sangat kan. Dan lagi 1 si blogger tu. Kot ye pun kau tak suke k-pop ke ape ke tak yah lah sampai terlalu tunjuk sangat kat public kan. Dah name blog tu kau nak umum yang bace bukan private.

   Lagi 1 pasal maki caci artis dalam laman siber. Artis utama Najwa Latif. Nak2 kat u tube. Kau tengok skang bersepah budak2 nak jadi artis kan. Kalau tengok kat komen tu ade yang melampau2 nye. Sampai tak sanggup nak bace. Kite ni blogger bile kene serang dengan anon yang takat cakap " blog macam sampah" pon dah macam kucing ilang anak ni kan artis kan.



   So kalau nak jadi blogger ke kene pandai. Nak komen pon agak2 la der. Ugut2 bunuh sampai kes polis. Elok2 tak pemes kau terus pemes libatkan polis & media. Dasat wo. So bijak2 lah sikit bile libatkan alam maya ni. Jangan tau nak hentam orang je.

   Bukan nak back up sape2 tapi same2 tengok salah masing2. Bahaye kau tahu kalau silap pakai blog ni. Silap hari bulan kene cekup naye kau. So be nice when being published & commented.

p/s : maaf entry panjang
 

Tuesday, January 24, 2012

4 sebab perkahwinan Ally Iskandar & Farah Lee Ohsem!

Assalammualaikum..

   Hai! Nak update plak pasal kawen Ally Iskandar & Farah Lee. Ok sape yang tak tengok memang rugi sebab waaa teruje sangat. Kenape eh? Meh nak cite kenape daku rase perkahwinan dorang ohsem

  • tak pernah bercinta & hanya family yang aturkan
  • make up Farah mase akad nikah simple je kan. Sangat. 
  • cinte lepas kawen
  • farah tetap terime Ally even 13 tahun beza umur
Ok dah jom cuci mate. Kredit untuk Ministry of Moment & Beautiful nara



tengok ni. Cantik kan

lawak la Ally ni songkok mesti senget lengan mesti lipat



Lagi gambar kat sini

p/s : farah yang ni bile lagi nak bertemu ehem2 hahahaha

Girls. Ini lelaki bile kapel

Assalammualaikum..

   Hai semua. Sory weh tak update. Pegi kelantan ade kenduri kawen. Ni meh nak update. Cite pasal kapel. But please do not banned me because of this entry hokeh. Sile bace lah dulu before nak buat ape2 judgement. Ape yang korang tau pasal boypreng korang bile kapel ni? Tau tak ape die suke tak suke? Jom sini daku kasi tau.

   Oh ini bukan bajet tau ye tapi bile dah berpengalaman berkawan & tanye direct dengan laki jadi lah tau sedikit sebanyak pasal laki ni. Demand betol.

  • jangan terlalu memaksa & mendesak
Beselah pompuan kan kalau tak mesej sikit kate tak sayang lah lupekan kite lah ape lah. Mind set nak pikir camtu je kan. Tapi korang tau laki ni act tak suke kalau pompuan terlalu mendesak sangat contoh macam :

" b,nape tak mesej? balas la cepat"
" awak pegi mane tadi? knp x bgtau? knp pot pet pot..

See? Korang sendiri rase korang kadang2 macam tu kan. Nak tunjuk caring bukan camtu. 
  • kerap tanye benda yang same
" u, syg i x?"
" syg i banyak mane?"

Esoknye kau tanye lagi bende yang same. Kau tak rase die muak ke? Kau memang suke kalau die cakap " ye u, i syg u sebanyak langit dibintang". Berbunga kau kan. Tapi laki ni cepat muak bile kau tanye bende yang same je kan.

  • cepat bosan
Laki mudah bosan nak2 bile pompuan yang buat die lagi bosan. Tak payah la control sangat pakwe tu. Belu lagi jadi laki dah control kan. Tak rase rimas ke. Bile pakwe tak contact mulela cakap itu ini. 

  • bebaskan die bile die dengan kawan
Laki bile dengan membe puyo meang tak lah nak layan kau kan. Betul tak? Susah sikit la nak mesej bagai kan. Ala macam kite dengan kawan2 kite kan. Same je. Nak privacy
  • hobi
Hormat hobi die. 
  • cube bertegas
Kite pompuan tegaslah sikit dengan laki. Jangan ikut je. Kalau A kate si pakwe kau cakap lah B pulak. Paham kan. Kite ni kadang2 kene jugak ade garang & ganas nye. Tak bole la nak lembut sangat.

   Dats it. Memang tak banyak sikit je. Yang lain korang pegi tanye pakwe sendiri tak pun pegi tanye kawan2 laki. Daku ni suke tanye direct kat kawan laki daku pasal relationship ni. Yes mostly dorang memang tak suke pompuan yang " b..kat mane ni, rindu la". Get it?

   So bile kapel tu pandai2 koranglah nak bikin relationship korang tu macam mane. Bia lah tak macam orang lain. Kene ade pro kontra sikit. Bia kadang2 laki yang rase hilang kite. Ok lah tu aje. babai.



p/s : suke gile tengok ally & farah kawen wei

Monday, January 23, 2012

Happy Birthday to Blogger Nurul Badiah Lai

Assalammualaikum

   Happy birthday kepade blogger Nurul Badiah Lai
Semoga panjang umur murah rezeki.


she was ohsem..
the way she handled her haters.
Peramah & tak sombong. 

Kecantikan seiring dengan budi bahasa

happy birthday sis

Friday, January 20, 2012

lelaki & awek

Assalammualaikum

   Lelaki & awek. Ape yang korang pikir? Nak yang romantik je kan. Hihi. Laki ni kalau kapel ade banyak ragam & jenis nye kan. Macam2. Jom sini daku kongsi berkat sisa2 pengalaman daku zaman jahil dulu ye haha.


  • terlalu romantik
" syg, u ibarat bulan kembang yang cantik di malam hari"
" baby, u sangat cantik bak bidadari dari kayangan"



Romantik gila gaban. Act daku tak suke sangat laki romantik sangat ni. Rimas. Opps! Bukan ape cume kadang2 terlampau romantik pon macam tak bes.
  • buat tak tau je
Mostly laki macam ni. Sayang tapi tak tunjuk sangat. Thats better. As long as die sayang hubungan die dengan awek die. Jangan terlalu tak amik tau sudah
  • pemalu
"abg, jom date"
" ala x nk la nanti org tengok kite la"
"kua makan je la abg"
"seganla"

Terlalu pemalu. Thats it. Tak salah tapi kesian jugak kalau terlalu pemalu ni. Cane nak akad nikah nanti depan orang kan. Ahaks
  • king control
Terbalik. Terlalu mengongkong tahap cipan. Dulu daku penah kapel dengan sorang laki yang sangat2 control daku. Ya Allah tak tahan gila. Tak bagi buat itu ini. Bagi daku itu sangat2 buat daku bengang sebab belum ape2 lagi nak control bagai. Get lost lah
  • cool
Yang jenis ni daku suke tengok. Laki cool je dengan awek die. And bagi daku jugak laki kadang2 tak suke terlalu menunjuk bile die dengan awek die depan public kan. Lebih bersifat natural. Kan?
  • over
Semua nak over. Over tunjuk awek, over tunjuk kau sedang hangat bercinte konon kau sorang kapel paling sweet kat situ. Wat the pui. 

   Cume pandangan daku laki ni lebih bersifat cool je kot. Ade certain macam tu ade certain lain. Yelah lain orang lain ragam die. Ade yang tak suke tunjuk awek tayang awek & dats better bagi daku. Daripade dok tayang awek sane sini uplod gamba sane sini. Andai kate kan kalau clash? Agak2 malu tak bile orang tanye "eh ko ngan awek ko da break ke? Simpanan peribadi bialah private. 

   Even dekat kolej budak 1st year pon ade je yang jenis macam tu. Kalau boleh dielah kapel paling aww aweet nye kat situ. Siap dok tenyeh2 pipi awek lagi depan lecturer. Ok its fine lantak kau orang nak buat ape kan tapi beragak lah der, kalau orang tak lalu lalang kat situ tak pe ni daku ade sebelah die je pon. Waw. Romantik nye kau. Ahaks


    So lelaki. Pandai2 lah jage hubungan & pasangan kamu ye. Lain di mulut lain dihati elakkan lah ye. Sekian. Oh maaf andai kamu menyampah dengan entry ni. 

p/s : jatuh cinta dengan hilman yong :)

Wednesday, January 18, 2012

5 sebab kenape orang tak suke kau a.k.a kite

Assalammualaikum..

   Malam. Sebelum tido meh nak update dulu memandangkan esok tak dapat on9 lagi kan. Oh bile nak dapat lappy ni. Huwaa. Okelah. Berbalik pade tajuk. Korang ade perasan tak yang act ade orang disekeliling korang tak suke kan korang? Biase lah lumrah hidup tak semua orang sukakan kite.



   Tapi penah tak korang pikir kenape eh? Tak yah cakap orang lah even daku sendiri pon sentiase pikir camtu. Orang kalau tak suke kite die tak kan directly cakap oi nak2 bespreng kan. Of kos dalam certain thing tu ade yang tak masuk dengan die. Jom same2 amik tau kenape :

  • kelancangan mulut
Kite kalau syok sangat bercakap memang tak sedar ape yang kua kan bile bercakap. Let say lah tercakap "bengong la ko ni". Maybe ade certain orang yang tak biase dengan ayat macam tu even bagi kite bergurau. Bagi die word camtu harsh je nak terima kan. So kene lah bertapis2 nak bercakap. Tapi kan payah jugak kalau dengan orang macam ni kan. Aish. 
  • sikap
Ce telek sikit diri tu. Ade tak yang tak kene. Maybe sikap kite ni annoying kan orang lain. Kan. Kite je tak sedar ataupun buat2 tak sedar. macam kedekut, pengotor
  • sense of humor
Ok ni sangat penting ok. Act daku agak pantang kalau orang lain ni buat amik senang je pasal orang lain. Cube pakai prinsip " letak diri kau dalam kasut orang lain". Paham? Jangan pentingkan diri sendiri. Contoh kalau kau kate kat orang tu kau janji nak turun pukul 1.30 tapi at last kau turun kul 2. Kalau kau kat tempat orang yang tunggu kau tu kau rase nak baling kerusi tak kat muke die?
  • memek muke
Kalau muke asek masam je orang nak tegur pon tak de mood kan. At least senyum lah sikit. Macam daku, orang tak kenal selalu & konpem akan kate sombong, garang & bajet bagus. Tapi bile dah kenal sume nak sayang tau haha.


  • perangai
Oh! Kadang2 peranga seseorang tu kite dah boleh hafal sangat2 bile kite dah lame kenal & rapat dengan die kan. Ape baik buruknye. Kadang2 menyampah sangat! Kau kemain kutuk perangai polan tu minah ni tapi perangai kau. Harem

   Thats all. from what i've learnt from the surrounding & past experience. dalam hidup ni kite tak boleh nak puaskan hati semua orang. Ape yang boleh kite buat ialah cube untuk ubah sikap & sentiase tengok diri sendiri. Nak tegur orang tengok dulu diri tu elok ke tak perangai. Jangan main sembur je.

   Macam artis jugak. Ade yang tak suke die ade yang tak suke tu. Biaselah tu. jangan cepat melatah. Kalau tau diri tak disukai jangan lah buat lagi makin orang tak suke kan. Simple

   Hold to my sis's words " jangan buat orang bia orang buat kite lambat laun Allah pasti balas. baik & buruknya". So terime aje. Tapi kalau dah tak tahan dah melampau sangat kau sound aje drect senang kan aha. 

Its better for u to getting know your enemy first before ur best fren because all those silly bad behavior comes from ur bes fren before ur enemy.
p/s : got sore throat :(

Bicara Hati - Episod 3

Assalammualaikum

  Sape termiss bicara hati episod 3 bole tengok sini ye. Thanks Leypark



p/s : maaf lame tak update. Lappy hanta kedai sebab virus. Thanks for visiting mine ya muah!

Saturday, January 14, 2012

Review novel 2 : Awak Suka Saya Tak? (mesti baca)

Assalmmualaikum..

    Maaf lame tak update. Bz dengan final. Alhamdulillah officially done for my 3rd semester. Jom daku review novel yang ke 2 daku beli ni. Oh mai! Terlalu bes novel ni sebab bikin daku jatuh cinta dengan lelaki mualaf dalam novel tu.


RM35++

"awak suka saya tak?"
" awak pasti suka saya"
" saya suka awak, saya sayang awak"d

"sy hadiahkan 99 kuntum bunga ros merah bersamaan 99 nama Allah dengan setiap 1 kelopaknya terukir I LOVE U"

" sy x nak couple, sy nak couple lepas nikah"

   Those words makes me wanna cry & laugh. Sungguh, penulis berjaya buat daku yang bace ni jatuh hati dengan laki mualaf name Muhammad Hilman Yong. 

Sinopsis:

Perkenalan secara tak sengaja antara Puteri Intan Zulaikha dengan Hilman Yong 11 tahun lalu menimbulkan perasaan cinta. Intan keliru dengan perasaan die sendiri. 2 kali kehilangan Hilman buat Intan betul2 tabah & kuat. Intan terlalu sayang & cintakan Hilman. DIsaat hampir bernikah sesuatu berlaku ke atas Hilman

Tapi kuasa Allah. Damien Yong muncul membuatkan Intan lebih terluka. Sape Damien? Sape Hilman? Ape jadi antara mereka? Belilah hihi

Yes novel ni sangat2 tebal ibarat bace kamus okeh tapi daku berani jamin korang pun akan jatuh cinta dengan Hilman. Ilmu yang die ade lepas convert Islam dari cina sangat buat daku kagum. Make sure korang jangan lepaskan 1 pun patah perkataan dalam novel ni bile bace tau sebab sangat2 menyentuh perasaan.

Kau tahu Hilman ni teramat kaye, sayang & cintakan Intan. Aurat Intan dijaga sepenuhnya. Korang kene bace!Tahniah kpad penulis novel ni Melur Jelita. Karya anda bes. Teruskan

p/s :  aku jatuh cinta dengan laki mualaf name Hilman ni. Tolong haha. Daku bayangkan Daniel Henney Aww

Thursday, January 12, 2012

Review novel : My Love is Playgirl

Assalammualaikum..

   Ade yang request nak mintak daku reviewkan novel ni. Jadi jom lah daku share ye pasal novel ni. Ape yang menarik sangat.

Sinopsis :

Pasal sorang minah kayo gilos, playgirl ya amat tapi sayang bongkak, sombong sangat & terlalu pandang hina kat orang miskin. Bangge dengan duit yang die ade. Dari segi watak ni die gambarkan sorang pompuan yang sangat seksi. Name die Puteri Laila. Sampai 1 mase ni die berjumpe dengan sorang mamat miskin gilos2 lah name Hasrul. Sebab daddy die nak ajar Puteri Laila ni hidup susah die tipu anak die kate dah bankrap pastu hilangkan diri & tinggalkan Puteri atas jagaan Hasrul yang katenye bapak sedare die.


Dari situlah Puteri ni belaja hidup susah. Tu pon lepas 1 perkara yang jadi kat die. Dari situ wujud lah sayang cinta antara Hasrul & Puteri. 1 hari dorang jumpe balik daddy die tapi kan ade 1 perkara yang mengejutkan antara ikatan Hasrul & Puteri. So ape kesudahan novel ni? Bace lah sendiri hihi


Komen daku lepas bace :

  • penceritaan novel ni lain dari yang lain
  • watak yang sangat menarik & ade lawak sengal kat situ
  • karya dari novelis yang sangat2 bes
Novel ni karya Siti Nur Dhuha. Penah bace tak novel karya die sebelum ni? Daku dah bace mostly novel karya beliau. tak menghampakan! Meh tengok novel die yang lain






Semua novel kat atas daku baca. Sedih mak ai. Ok memang bes. Tak rugi beli mahal2. Cayelah. Selamat membeli & membace. 

p/s : daku memang gila novel. 1 hari habiskan 2 novel. Non stop. Oh mai!



Wednesday, January 11, 2012

ww 14- My Love Is Playgirl

Assalammualaikum


ok novel ni lain dari yang lain. Syok
Sekian

Bicara Hati - Episod 2

Assalammualaikum

   Jom sambung tengok episod bicara hati yang ke 2. Full credit to Leypark. Oh btw sangat bes page die sebab macam2 cite bole tengok & donlod. Thanks! Selamat menonton

Tuesday, January 10, 2012

review : The Darkest Hour

Assalammualaikum..

   Semalam pegi memborong segala buku & stationary pakai baucer buku tu. Untunglah ahaks. Unfortunately i bought 2 novels opss! Bes wok. Ok lah sini nak cerite pasal cite The Darkest Hour ni. Nak tau bes ke tak? Jawapan daku bes gilos.


Cite die pasal macam ade kuase alien yang invisible datang serang. Mule 2 tertanye2 kenape natang ni nak serang manusia sedangkan bende2 lain tak. Nanti tengah2 cite mesti korang tau. Ape yang menarik :

  • saspen kau sebab tertanye2
  • kejadian & kematian yang tak disangka2
  • kelaka pon ade
Tapi bagi daku memang bes! Pegilah tengok. Meh share scene2 dalam cite tu

starting tau natang tu jahat
part ni cuak gila

part saspen
Selebihnya tengok sendiri hihi. Tak rugi lah. Bes 

p/s : ade don 2 weh. Jom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi