Saturday, December 31, 2011

almost end for 2011 - jom stalk artis

Assalammualaikum..

   Ape yang bes sangat dengan 2011 ni ha? Dah banyak gilos blogger update pasal perkara tahun 2011 yang manis lah payau lah ape lah. Tak kurang jugak dengan status kat fb. Fuh malatop. End of the year starting for the next year. Get what i mean? Daku tak de azam. Tak de azam untuk tahun baru. Siyes. Kenape? Sebab fobia bile berazam je konpem tak de nye nak berusaha nak capai. Thats me.See how teruk i am kan.

   Ok lah berkate pasal 2011. What's my sweet bitter sour payau moment erk? Opss. Too many lah wei. Tak kan nak cite 1 1 kan. Cite yang penting sude kan.

  • lost late grandmother
  • dapat 1000++ followers lah! Suke kau haha
  • met someone for even a while for the 2nd time. Dalam entry ni. 
  • banjir besar!
   Lain2 malas nak pikir.  Oh btw jom stalk artis2 yang bikin kontroversi yang hut2 tahun ni. Suke kau cuci mate kan. 

  • perkahwinan semua pakwe2 ku. Adush!
zahiril adzim. Ni paling sentap hukhuk


ashraf muslim

  • kontroversi apek. Tiptop kau die. 
3 orang sekali. Kau mampu?
  • perkahwinan gay budak pandai

  • fida : mangsa fesyen kah?

  • artis2 pakai tudung
alhamdulillah
  • pakaian yang bomb!
gila seksa
  • penangan ombak rindu

  Opss sudah lah tu. Juling mate kau nak stalk 1 1 kan. Btw harap2 ape yang terjadi tahun ni akan menjadi iktibar buat kite semua ye. Same2 kite insafi kesilapan kite yang dulu. Dan semoga Allah ampunkan semua khilaf kite amin. 

if this time could be back again. How dem i miss u ol

Friday, December 30, 2011

5 blog paling diminati 2011.. By Nizam Ijam

Assalammualaikum..

   Nak ajak korang join lah plus sekodeng blog2 yang tiptop ni.

tekan gambar nak join


CLOSE 31 DISEMBER

busuk hati

Assalammualaikum..

   Hai semua! Baik2 kan semua. Alhamdulillah. Daku nak update semalam lagi tapi tak de mood. Something makes me miserable lah bebeh. Dem lah kan. Btw jom cite pasal busuk hati. Tau kan ape tu busuk hati. Sume dah bijok2 belaka.

  Cakap pasal busuk hati ni mesti korang pon pernah experienced bende ni kan. Kalau tak banyak pon sikit lah. Tapi sure penah kan. Tak kire lah dengan sape2 pon. Daku pon ade. Unfortunately my kosmate lah. Im not going to buka her aib but tu lah terlalu busuk hati sangat dengan daku & kawan2. What to say ar?

kenape die? Ok die sangat hot sekarang

   Orang busuk hati ni sebab die dengkikan kite. Jeles dengan kite. Bile kite pakai ape pon die pandang je. Bile kite cakap ke gelak ke pon nak pandang. But then nanti kau kate " wah aku cantik sangat ke nak pandang2 bagai". Ha kan kasi sentap. Nak sangat pandang kan.

   Orang kalau busuk hati ni die boleh tunjuk dalam macam2 cara.Macam :

  • perbuatan
  • percakapan
  • social network
   " besnye bergambar dengan die. Budak tu tak dapat"
" kite dengan geng2 kite dok sinilah. Deret ramai2"

   Bukan nak ngumpat tapi nak cakap lah. Kau buat orang macam tu then Allah bagi cash kat kau my dear. Jadi tak payah nak busuk hati sangat lah. Ape yang daku buat eh ngadap muke2 ni?
  • buat muke tenuk 
  • kasi die lagi sakit hati
  • senyum saje
   Again unfortunately that person was 'her' not him. Get what i mean kan. Entahlah orang macam ni kurang kasih sayang kot. So daku tak mampu nak buat ape2 selain buat tenuk je. Biakan je orang yang macam ni. Bia die dengan dunie die. Tak payah kacau hidup die. Ok sayang.


   Tak rugi berkawan dengan manusia yang busuk hati ni sebab kite yang akan dapat pahala terime semua kejahatan die. So just let it be & trust to Allah's fate. Thats all. Sekian. 

p/s : kalau dah lebih2 kau sembur je die opss!

Wednesday, December 28, 2011

kelemumur. Solution please!

Assalammualaikum..

   Phew. Lame gilos daku tak update belog ni kan. But alhamdulillah ade jugak yang sudi datang jenguk & follow & tinggal jejak sekali. Sayang lebih lah . Sory lah weh. bz sangat nye nak update pon tak sempat. Ni daku study week pon bukan study. bz buat bende lain tolong macam2.

   Jom cite pasal kelemumur. Korang ade masalah kelemumur tak? Honestly daku ade. Yelah bertudung pun ade & yang bertudung lah lagi susah nak control tau masalah kulit kepala ni. Daku ade jugak try syampu yang macam2 ni tapi bertahan sekejap je. Pastu kelemumur ade balik. kat sini pon daku nak share dengan korang tips tradisional nak hilangkan gatal kulit kepala & kelemumur ni ye :

  • limau nipis
perah air limau nipis tu kat atas kepale pastu urut. Balut dengan towel selame 15 minit & bilas bersih2. Buat sekali seminggu. InsyaAllah.


   Kelemumur ni jadi sebab banyak sebab. Ayat ape ni? Lantak lah. Antaranye :
  • tak bilas betul2 mase syampu
  • tak keringkan rambut bile bertudung
  • kerap syampu
   Kat sini daku nak mintak tolong korang2 semua. Syampu ape yang paling2 tiptop nak hilangkan kelemumur? Thanks ya syanag2. Hihi. 

Friday, December 23, 2011

million of congrate for my junior PMR's candidates

Assalammualaikum..

    Tahniah buat semua junior pmr bekas sekolah daku Mrsm Gemencheh N9. Korang tau kat mane? Kat ceruk dunia belah n9 tu nak dekat2 melaka. Ish2. Dah la daku 1st batch. Memang mase mule2 masuk pokok pon takde hanye bangunan & alat2 semate2.

   Alhamdulillah junior2 ni hampir 100% dapat straight A. Sekaligus jadikan ranking maktab tu yang 1st antara 30 yang lain. Bangge tak bangge kau. Haha. Even zaman batch daku dulu tak segempak dorang ni tapi bangge la sebab daku yang meranapkan sekolah tu ahaks.

   Tetibe rindu. Jom nak bercerite sikit pasal sekolah ni. Jom tengok gamba. Btw curik gamba bekas budak pmr 2 taun lepas je haha. taun ni nye gamba tak de lagi

ni lah die sekolah daku

junior daku jugak mase PMR 2009. Rindu gile kat dorang. Pon 1st batch yang same2 meranapkan sekolah tu haha

budak2 laki junior yang sangat2 nakal ok tapi superb

tu lah hostel daku.

sekolah daku ade jambatan gantung & tasik. Kau ade? Hihi


Jom skang daku bawak korang cuci mate dengan gamba2 daku mase zaman sekolah dulu haha. Zaman hingus. 

hahahah...Nilah muke2 classmate daku. Skang dah nak fly dah masing2. Ce try cari daku yang mane
besties. Semua dah jauh2

the Hari Bumi

the mock interview

budak2 homeroom yang gile. Oh miss them dem much

the cikgu bm. Die kritik tulisan daku buruk

roomate :)
Tapi sekarang..Dah susah nak jumpe semua. Dah jauh2. Dah nak fly2 dah belake. Daku je yang sesat kat sini huhu. 

most often i met only this 2 girls among the 10's
  See. Dah berbeza kan sekarang. Kalau dulu hingus je muke. Skang dah besa dah hee. Sedar tak sedar dah lame tinggalkan alam sekolah. Rindu pulak time tu. Hem. Ok lah nanti nangis pulak kat sini. Btw congrate jugak buat adik2 pmr yang dapat cemerlang tu ye. Apply lah mrsm, untung2 dapat sekolah ni. bes woo daku cakap. Tapi dah jadi Ulul Albab dah. Hukhuk. tapi jangan isau cikgu2 die superb!

p/s : teringat zaman kegemilangan pmr daku dulu haha. Nak jugak

Wednesday, December 21, 2011

ww 12 - bruno mars. Aww

Assalammualaikum..


nak jumpe die bole?

bau badan

Assalammualaikum..

   Hai my dear readers. Pagi ni daku nak cite pasal bau badan. Badan korang dah wangi? Penah tak melalui situasi macam ni :

  • kau naik bas sekali orang yang tengah berdiri tu bau ketiak die bapak bacin
  • orang lalu sebelah kau sekali bau badan die ase nak pengsan
  • duduk dengan orang yang tak suke mandi

   Walamak. Sejak duduk u ni kan dah macam2 jenis orang yang daku dah jumpe tau. Even mase dulu pon ade. Bukan nak kutuk tapi nak kate. Busuk gila lah weh. Nak kate tak mandi bohong la sangat kan. Kalau bau ketiak tu tak boleh belah. Oh maybe consider lah die terlupe nak pakai deodorant kan. Tak kan deodorant pon lupe nak pakai oi. Make sense lah sikit.

   Then tak pernah terbau ke bau badan sendiri yang hapak gilos tu. Oh maybe terlupe pakai perfume. Ceh. Korang kalau ye pun tak de perfume boleh letak je bedak tabur tu ok. Tolong la amik siyes pasal bau badan ni. Orang boleh je cop kau ni macam2.

   Ok lah bau badan ni maybe terjadi sebab :
  • peluh
  • memang semula jadi
  • terlupa itu terlupa ini

   Tapi at least try lah jage kan. Cube bayangkan korang tengah interview sekali bau badan harum gilos 1 bilik tu. Tak ke mengganggu. Bukan tu je kalau kat kelas pon same. Nak tegur karang takut terase. Bialah die. Perli sude. Opss!

   Ni tips nak kurangkan bau badan ye :
  • tonyoh limau nipis tu kat badan @ ketiak. Boleh hilang daki sekali
  • pakai deodorant selalu. Penting!
  • silelah rajinkan diri untuk mandi
  • sembur perfume banyak sikit
  • sile bau badan sendiri

    So nak2 kalau yang kapel tu kan. Kalau bau badan gf @ bf die busuk tak kan directly nak tegur kan. Kang gaduh setahun jenuh nak pujuk. Pnadai2 lah nak handle. Tak pun korang bole buat ayat macam ni :

" u ade bau busuk tak? Ke bau badan u?"
"u ni tak de perfume ke. Meh i belikan"

Bau badan sendiri kan. Cium la sendiri. Jangan sampai orang pengsan bile lalu sebelah kau sudah hee. Laki ke pompuan ke same je

p/s : wish me luck for my final exam tonite. Sempat lagi kau

Tuesday, December 20, 2011

tips : sile jage mate anda

Assalammualaikum..

    Quick update! Cane nak jage mate bagi segar je ye? Jom ikut care daku yang selalu jugak daku buat. Barang2 yang daku gunekan sume ade kat umah. Alah kalau kat hostel pon kau beli je.
  • uncang teh
Gune yang dah masak tau. Ape motif kau letak yang tak masak punye kan. Amik letak kat mate time tido. Agak2 meleleh tu amik la tisu ke kain lap. Bia sampai pagi. Tapi kalau daku tak sempat sampai pagi dah tercabot haha. Dah lepas buat air tu, bia kan dulu uncang tu then nanti mase nak tido baru letak.
  • timun
Yang ni lah yang common orang buat kan. Hiris letak kat mate bagi segar


  • tomato
Pon same macam timun. Tapi letak kat muke lagi bes
  • rendam mate dalam air suam
Mate kite kan letih. Nak2 yang macam daku 24/7 ngadap lappy kan ha padan muke kau. Nasib tak rabun. 

   Act ape yang daku listkan kat atas ni cara nak hilangkan lebam bawah mate & bagi mate tu segar. Tak lah kuyu je mate tu kan. Tak cantik nanti. Try lah buat. Agak2 kaye belilah bende alah roll pen Garnier tu ke eye bag punye mask tu ke. Agak2 tak de duit pakai yang ade je sude.

   Penjagaan mate tu bagi daku sangat penting sebab orang nampak kalau mate kite tak sihat. Nampak letih je. Elok muke kau cantik jadi kureng pulak kan. Opss! Tapi lebih baik kalau korang spare kan Eye Mo tu. Senang. Bawak letak je dalam pencil case.

kau tengok ape jadi bile mate tak jage. Kau ade? Haha

   So korang jangan lupe jage mate tu. Asek jage muke je mate jadi mate panda. Huhu. Bye

Monday, December 19, 2011

aku lupa bersyukur

Assalammualaikum..

   Baru lepas habis final exam untuk lab kitchen. Alhamdulillah everything was done. Plus, i got "tip top" for my appertizer ahaks. Btw nanti daku sambung cite. Bile dah keje dalam kumpulan banyak sangat yang daku belajar. Bukan dalam kumpulan je la even dalam kehidupan seharian pon. Korang bersyukur? Kite penah tak terpikir sebenarnye yang kite kadang2 terlupe untuk bersyukur.

  •  bersyukur bila ditimpa musibah
  • bersyukur bila dapat bekerja dengan musuh @ orang yang langsung kau tak suka
  • bersyukur bila ape yang kite buat semua failed!
  • bersyukur bila kene marah
  • bersyukur bila kene kutuk
  • bersyukur bila dikurniakan kecantikan paras rupa
  • bersyukur kau dah ade segalanya
  • bersyukur ade yang sayang
    Perasan tak? Kadang2 daku sendiri pon terlupa nak bersyukur sebab terlalu seronok dengan ape yang ade. Bile dah kene kat batang hidung sendiri merasa sendiri baru tau nak menghargai kan. Subhanallah jahil sangat rase diri ni.


   Jadinye jangan cepat mengeluh bile ade je bende yang tak kene terjadi kat diri kite. Disebalik kesusahan tu mesti ade hikmahnye. Allah dah janjikan. Macam tadi. I used to work with him that i've been never ever thought to work with but alhamdullillah. Everything was well. Thanks Allah for giving me chance to work with him. 

   1 je. Kalau ye pun korang dah kenal lame dengan kiawan2 korang tu tapi at least please lah. Tolong ade ade perasaan sikit ye. Tata.

“Ya Tuhanku, anugerahkanlah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada kedua orang tuaku dan agar aku mengerjakan kebajikan yang Engkau ridai; dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-hamba-Mu yang saleh. (Q.S. an-Naml [27]: 19)”

Allah knows better whatever going to happen, will happen. Everything. And, Allah knows whom i used to be a " tulang rusuk". So chill lah bile putus cinta oke

Friday, December 16, 2011

lara lagi - adira

Assalammualaikum

 A short update. 
Layan lagu adira OST Ombak Rindu jugak. 
Kalau ase2 lagu ni bosan tutup jelah. Tapi sedap je 


Tak jumpe yang official video punye. Nah layan jelah

p/s : babai nak pegi berjimba dulu hikhik. wish me luck for my final upcoming monday!

Thursday, December 15, 2011

lambakan artis u tube. Most prefer?

Assalammualaikum..

    Cite pasal artis2 u tube ni ha. Untungla ade suare sedap record pastu uplod kat u tube. Pastu pemes. Jadi artis terus. Skang ni dah berlambak2 artis u tube kan. Macam masing2 nak menonjol. Jom kite usha2 sikit sape.







   Dian Hazwani ( most preferred 1, ohsem ok )














last sekali?

the most craziest artist not gonna be goes to
-
-
-
-
-
-
-
-
ok sile fokus kat beg bidan cap melak tu. xcantik kan hee. 10 hengget tau
wat the hal? tong sampah pon nampak. ceit! haha
ok kiddin' . Just joke lah wei. Haha. So yang mane 1 yang korang pilih? Kalau daku pilih Dian Hazwani. Bes gilos suara die weh. Siyes. Yang lain tu bole la.

Wednesday, December 14, 2011

10 sebab kenape korang perlu eksited bile dapat PLKN

Assalammualaikum..

   Halo2. Mostly daku tanye orang2 including kawan daku sendiri pasal plkn ni mesti dorang akan kate "nasib baik aku tak dapat". Noe wat. Sangat rugi tau kalau tak dapat PLKN. Alah standard lah tu citer2 basi kate plkn ni macam tentera lah itu lah inilah. Tak rase tak tau lagi. Berdasarkan pengalaman daku sendiri yang pegi rase pengalaman join PLKN selame tak sampai 3 bulan ni, meh daku nak share dengan korang cite2 & bende2 yang bes gilos pasal PLKN ni.

  • kau akan jumpe raaamai sangat kawan yang macam2
Contoh macam daku lah. Kalau tak daku tak kenal sape blogger hot ni. Macam2 jenis orang korang boleh jumpe kat situ.

kenal tak sape minah ni?
  • diberi advantage masuk U
Nak2 kalau korang berpangkat lagilah free2 percent untuk koko full mark. 
  • jumpe cinte
Haha yang ni tak boleh blah. Daku jumpe si wan tu kat sini lah. Penghulu tu kau ade? How sweet kan. Aah sweet sangat sampai ade yang nak main serang2 daku kan. Dem lah. 
  • merase pakai baju celoreng yang LAWA tu
Bagi yang dapat tu kire bertuah tau dapat rase pakai but keras nak mati, celoreng tebal nak gila, tudung macam alas meja tu. Orang lain tak dapat de.
  • belaja adapt dengan outdoor activity
Bagi yang agak manje2 & lembut2 tu kan. kat sini lah korang boleh atasi korang nye ketakutan tu. Fuh 1 word daku boleh kate bes! Tak caye? Pegi dulu plkn  tu okeh. 
  • travel jauh2
Daku dapat kat Kem KLCC Kemaman. Anyone? Ade tu sampai ade yang kene campak kat sabah sarawak tau. Ha untung2 dapat travel hutan2 negeri lain kan. Yang lain ade? haha
  • kene maki, basuh, denda, brainwash habis habisan
Yang ni part wajib kalau kat PLKN. Daku berani jamin lah mane2 kem pun kalau tak de bende denda2 maki2 ni memang bukan plkn lah tu. Daku nye pengalaman kene denda :
  1. tukar baju kelas, baju PT, baju half loreng & full loreng dalam mase 5 minit. Kau bayangkan nak pakai butt je dah 10 minit.
  2. berdiri 1 jam kat lua dorm sebab ape tah tak ingat
  3. cadar & tilam kene terbalik kan. Towel kene sangkut kat kipas. Bilik tak kemas. Seliper kasut kene campak sebab tak ikut susunan
  4. PT 10 @ lompat bintang pakai heel. Yang ni jahanam gila
See. Banyak tak banyak. Tapi bes woo. Terkenal jap 1 kem hahah
  • dapat masuk tv
Kadang2 ade menteri ke VVIP ke yang datang. Pastu masuk lah tv haha. Dulu kem daku banjir seminggu. Masuk lagi tv. Untung kau
  • dapat pakai mask muka free
Muka time plkn tak hitam macam bontot kuali tak sah. Free2 je tau dapat. kat PLKN je ade kat tempat lain kureng.
  • pengalaman yang sangat2 berharga & mahal
Yang last ni yang paling bes. Yang tak semua orang ade. Nak2 bile dapat belakon tu. Waw.

   So adik2 kalau dapat plkn tu pegi jelah. Konpem kau dah abis latihan nanti kau nangis bagai nak gilos. Sebab dah rapat dengan member2 kompeni, dorm sume. Nak2 bile nak tinggal pakwe makwe tu kan. Lagi haru tau hahaha.
   Jangan takut. 3 bulan plkn tak rase langsung. Yang penting pengalaman. Daku da ade pengalaman khemah kene sondol dengan babi. Korang ade? Bile lagi nak rase kan. Sekali seumur hidup. So bagi sape2 kate plkn tu tak bes memang tak de perasaan lah kot. Sekian

   Jom daku share dengan korang gamba daku mase kat plkn. 

time habis perbarisan. Siyes yang ni syok gila. Delta no 2 weh. Btw ni lah baju full loreng

dengan JL yang bes gila. U see how hitam my face

ni baju kelas. Macam baju kilang kan haha. Tu la tudung yang  macam alas meja tu






penolong penghulu. Hensem tau skang. Bakal lawyer hihi

   Ok cukup la tu. Sedih pulak bile teringat kenangan kat sini. Huhu. Rindu gilak. Oh btw thanks to blogger MK, farah alias & sofea sebab pilih blog daku sebagai blog pilihan mereka

blog personal vs blog macam2. Mane kau pilih?

Assalammualaikum..

   Tengah hari semua. Skang blog dah banyak sangat2 tumbuh kan. Tinggal kau pilih yang mane nak bace je. Blog personal & blog macam2 ade. Mane 1 yang korang pilih nak bace? Kalau daku? Semua pun daku bace janji bes. Oh nak yang bes je kan. Opss!

   Contoh lah macam blog personal.

" hari ni aku berak. lepas berak aku nak pegi datim dengan pakwe aku"

Balik dari dating

" kitorang g karoke,die belikan aku spender"

    Agak2 korang muak tak nak bace blog yang macam tu? Yes blog die suke hati die lah kan. Kalau macam tu baik die privatekan je blog tu. Bukan ape cume bagi daku tak perlulah nak cite details sangat pasal kehidupan kau tu. Betul tak.



    Berbeza dengan blog yang cite pasal personal tapi menarik. Contoh? Tak yah cakap korang dah tau kan. Ramai je blog yang more kepade personal. Korang pon boleh cari sendiri. Tapi ape beza antara blog mereka dengan blog personal yang lain. 

" alah blog aku pon personal jugak tak kan tak de orang nak bace"

    Ade orang nak bace tapi sikit kot. Sebab ape eh? Readers ni kadang2 cerewet sikit. Nak cite yang hot2 je kan. Kite sebagai blogger kene lah paham readers jugak. Hai kate nak pengunjung ramai tak kan nak cite bende yang same kot. Alah fara macam lah orang nak bace blog kau. Lantak mereka lah

    Pendapat daku, mane2 blog same je. Cume tuah badan je yang buatkan blog personal & blog lain tu pemes. Oh kalah artis kau. Kalau isi dalam bes lagi lah ramai orang nak bace. Daku bace je semua tapi kalau yang tersangat personal untuk diciterkan & tak perlu daku awal2 kate sory lah. 

   Bukan ape. Orang nak bace entry yang boleh la dikatekan sedap bukan kisah hidup yang terlalu detail termasuk pakwe makwe tu kan. Daku bace je semua as long as tak melampau2. Korang? Bagilah pendapat sendiri ok. Oh lupe, bialah blog dorang kan. Pastu bising bile kate tak komen lah itu ini. 



   Kadang2 blog personal ni boleh jadi kontroversi kot. Tereksited uplod gamba yang agak lucah tu kang jadi pulak isu. Ade pulak haters. Jadi pulak perang kan. So pikir2 kan lah.


Tuesday, December 13, 2011

Jom Naikkan Trafik Blog!

Assalammualaikum..

join mak dara punye segmen


tekan je banner ni nak join

nothing much bout this blog. Blog usang & thanks to dearest followers and visitor yang datang blog daku. nanti datang lagi bace entry sentap2 ye. Ahaks.

ini baru namenye berjimba

Assalammualaikum

   Hari ni terase nak buat entry personal. Bacelah kalau sudi ahaks

   Nothing that i can say only felt tired! The whole day ahad tu berjalan 1 melaka. I was heading to melaka on saturday noon to TBS ke Melaka Sentral. Eh2 kenape nak speaking bagai ni. Gedik tau. Dalam pukul 6 sampai Melaka Sentral. Kau tahu keras punggung duduk lame2 dalam bas. Ape lagi jum lah cuci mate dengan gambar. Macam tak biase.






kawan saye yang pakai beg belakang memang suke pejam mate. 

time ni nak naik menara taming sari
Daku hampir2 menangis sebab tersangat2 gayat bile naik menara tu. Hahaha. Tah hape2. Luckily having them for keep on making me relax. 











i was soo so tired

u see how gila i am mase tu sebab penat



makanan yang buat perut2 kami meletup



last but not least.
the most eksited one


she was 20 but still like 2
    Act zarifah yang pakai back pack  kakak kepade blogger pemes jugak si zamir tu. Muke sejibik kan nak2 mate tu besar! So korang kalau cuti2 tu pegilah berjimba habis2 siyes sangat2 seronok & hilang tension. Tata!
Thanks for reading & take a look.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi