Wednesday, November 30, 2011

WW 10 - kawan sampai mati

Assalammualaikum..

Nothing that i can say..
only hoping..
our "frienship" will last longer..
almost 10 years being friend together.


weh kau..
dulu kau ejek aku budak hingus..
kau reject aku sebab aku ganas haha..
aku sayang kau kau sayang aku..
nanti kawin akak datang tau..
love u lah bebeh =p

always be here with me when im laughing, crying..
be my shoulder to cry on..
tq kamu!

Tuesday, November 29, 2011

very the awesome wedding of Shera Ayob & Zahiril

Assalammualaikum..

    Nothing i can say after looking forward to their pictures. 1 word. Awesome! Cantik gilos weh. Terserlah wajah kebudak - budakan muke shera ayob tu. Oh no die dah rampas lagi sorang pakwe i tau ahaks. Jom lah cuci mate weh tengok gamba yang ade. Sebelum tu credit to owner gamba. Super duper ohsem janggut touch.
Credit juge kat Beautiful Nara.

baju 1


baju 2 yang sangat2 cantik wane die


shera, pinjam laki jap eh hihi


macam kenal je laki bawah tu. Sandra Azwan ke?




This one credit to Hatta Dolmat 



More gambar yang sangat2 ohsem kat janggut touch

Jeles nye.

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Assalammualaikum

    Jom join. Tuan belog ajak

kelik je gamba atas ni

CLOSE : 30 NOVEMBER 10.05 MALAM

Monday, November 28, 2011

budak zaman sekarang terlebih2 kurang ajar

Assalammualaikum..

   Fuh selamat sampai kolej dengan jayanya dan unfortunately esok lah test esoklah jugak kene hanta repot tapi 1 hape pon tak buat lagi. Kau mampu? Adoiii ape macam ni ha.


   Berbalik pade tajuk entry. Dah banyak dah entry pasal budak2 sekarang ni kan. Cume daku lagi nak tambah point lah. Ape pun sebelum tu daku mintak maaf kepade those budak2 yang mentah lagi kalau terase sentap dengan entry daku okei. Meh bace.

    Alkisah kat toilet..


"cantik ke pakai baju kurung"
" lawa lah tu"
" ei x bes langsung"

sambil mate jeling aku. Nyanyi kuat2 dalam toilet. Macam harem

   Kau tahu daku rase nak buat ape mase tu. Ade 3 bende :
  • sound kasi sentap budak2 hingus tu
  • simbah air 
  • tarik je tudung die
   Tapi tak pelah. budak2 kan. Tak perlu nak gelabah ayam sangat pun kan. Bia jelah. Budak baru nak up kan. Budak2 zaman dulu :
  • so sopan
  • bute it sikit
  • still hormat
   Sekarang?
  • so kurang ajar
  • terlebih2 celik it
  • waw advanced gilos berpakaian
   Daku bukan nak cakap ape lah, cume daku cume nak pesan lah kat budak2 yang still mude2 tu, at least kau reti lah sikit hormat orang yang lagi tue. Tau lah kau duduk bandar kan tapi bahase tu jagelah sikit. Elok2 orang cop kau budak berbahase jadi pulak kurang ajar kan. Tak mo lah.

   Nak2 kalau berdepan dengan orang tue. hari tu depan mate daku daku tengok sendiri budak pompuan yang bagi daku sangat kurang ajar dah jatuhkan barang mak cik tu tapi bia je. Ape punye manusie lah. Tu lah nak kate budak2 sekarang terlebih diajar kot.

budak kecik ni pun reti bahase tegur budak tu


   Mintak2 adik daku & adik2 korang & korang2 yang budak lagi tu tak jadi macam tu lah ye. Bukan ape, tersilap diajar jadi makin terserlah kurang ajarnye. Ye tak. So budak2, mind ur language, behave urself. Malu kau tahu tak orang tengok.


Sunday, November 27, 2011

tips hilang tension tahap kaw2

Assalammualaikum..

   Samat pagi semua. Memandangkan musim final nak dekat dah mesti ade yang tension kan. Termasuklah daku. Siyes weh daku tension gilo2. Tu sebab balik jugak ni. Hilang tension. Kalau sape pasan status kat fb daku ade cakap nak quit. Wa risau semua orang. Perasaan je tu hikhik.

   Ape yang daku wat bile tension? Meh bace. Tapi ni tahap kaw2 lah kot. Ikutlah kalau rase nak hilang tension2 tu.



  • karoke berlagu2 
Daku kalau dah tension sangat ajak member pegi karok kat mines tu ha. Amik lagu yang high pitch. Peduli hape sedap tak sedap kan. Janji puas. Besnye!
  • nangis kuat2
Peduli kan je orang nak kate ape. Kau nangis je kuat2. Pastu tido. Masyuk kot. Kadang2 air mate tu puaskan kite. Betul tak
  • makan macam2
Mcd,KFC, Pizza Hut, Johny. Walamak telan je semua. Ni yang daku selalu buat tapi tak jugak gumuk2. Isk2.
  • tido sepuasnye
Bangun bile nak solat. Lepas solat sambung balik. Nak2 kalau time tak boleh solat tu kan. Fuh. Masyuk je kau tido tak ingat dunie. 
  • menjerit kuat2
Kau Menjerit bukan kat bilik weh. Nanti kene sound padan muke. Pegilah tempat yang tak de orang baru bes. Dengan beruk2 sekali lari kan.
  • sepahkan barang pastu kutip balik
Dah penant sepahkan barang kutip lah balik. Bes kan lempar2 barang. Tapi jangan pulak kau lempar barang kace weh.

   Tu yang selalu daku buat, korang? Tapi siyes minggu lepas daku tension tahap kaw2 lah weh. Nangis tang tu jugak. Adoi. Tapi da ok da lepas balik umah. Gedik kan. Haha. Btw sory lah tak update. Kemasalan tahap gaban Ditambah dengan tak de idea. 

   Btw thanks jugak kepade nuffy sebab daku dah boleh cashout earning for the 1st time! Yahoo. Jakun eh orang lain dah berkali2 cashout kau dah kecoh. Ah lantaklah.

p/s : kisah sadis. Beli henpon tapi kotak henpon tertinggal kat kedai kasut, Huwaa!

Friday, November 25, 2011

Antara dendam & sayang

Assalammualaikum..

   Hari ni lepas buat repot terpanggil pulak nak buat entry yang kuciwa2 & jiwang2 sikit. Tak pe kan. Dah lame tak mengarang huhu. Pasal dendam dan benci. Tapi sayang. Penah tak korang rase macam ni. Korang benci  berdendam tapi act korang sayang kat die?

    Untuk lebih paham daku bagi korang bace ni BUT im not forcing u to read this. Kalau nak kutuk ke ape ke silekan.

" nates kau buat aku macam ni. Aku dendam ngan kau sampai bile2."
" aku sayang die sob sob "

    Bile perasaan benci ni menguasai diri mulelah rase nak berdendam kan. Yes memang pade mulenye sayang tapi bile diingatkan balik ape yang telah orang tu buat ase nak balas balik kan. Ni more kepade perhubungan lah. I mean love. 
  
    Tapi i always hold my kakak punye words " bia orang buat kite tapi jangan kite yang buat orang. Nanti Allah bagi semula kat kite". Yes i did admit that words. Kenape? Sebab daku penah alaminye. Allah siap bagi "cash" lagi kat daku sebab buat jahat kat orang. Ape yang daku buat?

   3taun yang lalu daku penah tinggalkan orang yang sangat2 sayang daku untuk orang yang daku suka iaitu jamban. Tau tak mase tu kenape daku tinggalkan laki tu untuk jamban tu? Sebab
  • that jamban keep on promise itu ini macam2
  • that jamban bikin daku cair 
  • that jamban hensem mase tu tapi tidak buat selepas pade itu
  • that jamban used to flirt me by his materials 
     Daku ingat lagi mase before daku nak kapel dengan jamban tu laki yang sayang daku tu sempat jugak pesan kat daku " farah, think twice please. Ape salah sy kat awak? Ape kurang sy dari die?". Noe what im just ignored it. Mase tu kan daku rase bodoh sangat weh sebab bole pulak kapel dengan si jamban tu. How stupid i am mase tu.

   At this point, Allah Maha Adil & Bijaksana. Mase tu daku ditinggalkan jugak same macam ape yang daku buat kat laki tu. "Cash" ok. Siyesly daku tak bahagie langsung dengan jamban tu sebab tersangat2 bangge diri & mengongkong. Mase tu kau tak yah cakap lah betape hancurnye hati ni weh. Adoi.
    Sampai lah 1 tahap daku cakap kat diri daku, yang daku akan berdendam dengan lelaki sampai bile2. TAPI. Sampai bile? Sampai bile kite nak terus berdendam kan. Buang mase je. At first memang daku berdendam dengan laki yang sayang daku tu tapi entahlah. Still rase sayang lagi weh.


   Sekarang ni baru daku faham. Allah tak kan temukan kite dengan orang yang salah sebelum yang betul utnuk kite baiki diri kite. Alhamdulillah Allah sayangkan daku lagi. And now? I am still searching. Searching for happiness for myself.

   Boring ok bile peoples keep on asking those shitty questions "fara mane bf kau", "tak cayelah kau tak de bf", "bile nak kapel". Stress ok. Im not going to look on for that for now. Sebab entahlah. Tak de jawapan. Dari pade bagi orang harapan baik biarkan aje kan.

      Tak salah kalau korang nak berdendam tapi kalau boleh tak usahlah lame2. Jangan diikutkan sangat hati tu. Ni ha ubat kalau tengah panas hati :

  • bace al quran
  • tido
  • karoke 
  • kelua dengan kawan2
   So korang, kalau berdendam tu eloknye tak payahlah lame sangat sebab tak dapat ape pun. Lagi makin korang sayang lagi ade. Nak2 pompuan. Kalau kau makin dendam kat laki, lagi makin kau ingat & sayang weh kat die. Cayelah. Sory panjang pulak entry

Allah knows better than us. Hoping for the real "tulang rusuk". Amin.
Setiap ape yang kite lakukan akan dibalas oleh Allah. Same ade baik @ buruk. 


p/s : maybe tak update for 3 days. Babai

Thursday, November 24, 2011

Orang kurus tak boleh nak bergaye? Eh tak lah!

Assalammualaikum..

    Hai semua. Ape kabo? Daku baru rajin nak update sebab last 2 days sangat2 bizi dengan test & asignment & presentation. Fuh lepas beban tapi tambah lagi 1 beban. Huwa! Tak pelah. Opss kalau persoalan. Orang kurus & gumuk tak boleh ke nak dress up macam orang lain? Ape masalahnye? Rileks lah weh. Boleh aje nak dress up bagai tapi bersesuaian.

in love with skirt for now



   Daku kurus jugak. Tapi daku pakai je ape yang daku nak pakai ikut suke janji sesuai & tak keterlaluan. Just hold to this word " lantak kau lah nak cakap ape". Tapi kene tengok jugak ape yang kite kenekan kat badan tu. Obvious sangat ke ape ke. Tips?

  • jangan pakai pakaian terlalu lalu ketat
Kau dahla kurus nak pulak pakai yang ketat lagi nampak papan nye kau tu. At least bialah loose sikit.
  • pakai baju yang  horizontal strip line
Kalau pakai baju yang line die menegak agak nampak ye kekurusan anda disitu.
  • gayakan dengan kardigan @ jacket
Yang ni memang peberet daku skang. Pakai kardigan. Sarung je
  • warna yang tak terlalu terang
Jangan pulak kau pakai pakaian yang terlalu menyilau nyah. Sakit tau mate ni. 

   Selebihnya daku tak pro sangat. Korang tambah2 lah ye. Cume bagi daku korang2 ni kalau nak kutuk pun orang tuu tak pandai bergaye agak2lah. Macam lah kau tu lawa sangat bergaye kan. Die pun ade jugak desire nak bergaye macam pompuan2 lain.

   Tak de salahnye pun orang kurus ke gemuk ke nak pakai ape2 asalkan sesuai dengan badan die. kau nak tengok boleh, tapi kutuk nanti dah balik bilik lah. Sense of humor tu penting ye. Cube jage sikit hati orang lain tu. 

   Tapi ade sesetengah artis yang daku suke sangat tengok care die dress up. Nak tau sape? Jom sini cuci mate

the old yuna

the latest diana amir

    Dorang kurus jugak tapi cantik! 

No matter what people said, just appreciate what we have and what did Allah gave to us. 

    Ala kalau ade jugak malaun yang dok kutuk2 korang berpakaian tu cakap je " sile jage tepi kain sendiri ye". Sibuk je kan. Tak de salahnye nak bergaye kalau kau kurus pun janji sedap mate memandang. 

p/s : tak sabar nak tunggu esok! Pulang ke rumah weh

Tuesday, November 22, 2011

7 Carian Blogger Tertiptop dalam blog ni

Assalammualaikum..

    Dah seminggu lebih ade 1 2 blogger yang memang tiptop lah dalam carian keyword blog daku ni ha. Sape eh? Ape yang dorang cari eh? Jom tengok sape



















Dan yang last sekali paling mengejutkan!
-
-
-
-
-
-
-

Sape tu weh.
???

how come?

Macam2 keyword yang kelua pasal blogger2 yang atas tu. Tak tahulah. Hem. Cari yang elok2 lah ye kalau ye pun obses sangat. Kesian tau mereka. Tata!

p/s : wish me luck for my chemistry test esok. Adoi

Blogging? Macam restoran

Assalammualaikum..

   Sempat update jugak. Cane nak berblog dengan best ye? Cane nak upkan blog ye? Camne nak bagi orang kenal blog kite ye? Macam2 kan persoalan nak2 blogger baru. Act pade pendapat daku kan blogging ni macam belejar masak. Nak tau sebab ape? Jom bace

  • blogger = chef
Kitelah yang tentukan resepi kite. Resepi tu entry lah. Kite lah yang corakkan blog kite ni nak ke mane. Blog personal ke free thinker ke informational ke ape ke. Kalau kite sombong tak bertempat alamatnye memang tak lakulah blog kau kan. Ops!!
  • entry = resepi
Entry yang bes same macam resepi2 yang sedap. Kalau bes entry tu make sedaplah resepi kite tu. make ramailah customer @ readers yang datang.
  • customers = readers
Readers yang datang kat blog kite tu macam customers. Customer akan datang kalau masakan kite sedapkan. Same jugak dengan blog. Readers akan datang banyak2 kali bile blog kite kaye dengan entry2 yang bes2.
  • untung = kepuasan
Bile dapat duit dari hasil jualan mestilah kite rase hepy kan. Same goes to blog jugak. Bile semua2 yang kat atas tu complete kite yang dapat kepuasan. Siyes.

   Tu lah die yang daku ibaratkan. Tapi kalau nak betul2 berjaya dalam blog kene lah usaha lebih. Kan2. Tak harapkan orang lain sangat contohnye macam terlalu pakse orang nak follow sangat. Betul tak. Mentang2lah amik kos makanan, nak jugak kait dengan makanan haha.

motif : undefined


   Apepun think wisely ok. Bye!

Monday, November 21, 2011

Thin Crust Pizza Hand Made versi Cik Najihah

Assalammualaikum..

   Hari ni lab sangat bes sebab dapat buat roti & pizza sendiri. Tak sangke dah pandai. Selame ni tau makan je. Act pizza biase buat je kat umah. Senang je. Tak de beza kot dengan Pizza Hut punye huhu. Jom sini daku share dengan korang resepi nak buat pizza thin crust ni.

Bahan-Bahan

1. Untuk buat doh

  •  225g tepung
  •  1/2 tbsp garam
  •  1 tbsp yeast kering
  • 1 tbsp gula 
  • 1/2 telur 
  • 6 tbsp air
  • 2 tbsp minyak
2. Untuk topping pizza
  • bell pepper (hijau,kuning & merah)
  • cendawan
  • keju mozarella
  • tuna
  • ham
  • bawang besar
  • tomato paste
Cara2 
  • campurkan semua bahan2 kering kat atas tu.
  • campur telur + air + minyak
  • uli sampai betul2 cantik. Tak senang koyak.
  • biarkan selame 20 minit
Untuk buat full pizza
  • amik doh yang direstkan tadi pastu roll sampai jadi betul2 nipis. Lagi nipis lagi sedap
  • cucuk2 atas doh dengan garfu sikit pastu bakar selame lebih kurang 2 minit je untuk bagi doh tu betul2 crust.
  • pastu barulah topping dengan bahan2 diatas tu. Lagi banyak keju lagi sedap!
  • bakar balik selame 15 -30 minit pade 200oC
  • siap!
hasilnye..
-
-
-
-
-
-
-
-
dipuji sebab sedap. Wee. Tapi kene serbu 

Senang je kan. So pasni buat aje kalau ade bahan. 

the 3 of us making those bread & pizza. Well done bebeh

Sunday, November 20, 2011

Review Blog Ni by Ujang Malatop

Assalammualaikum..

Weh ujang nak review blog lah. Mari2 julingkan mate die join ramai2.
Nak join tekan SINI


nah header


nah gambar


blog ujang??

- seronok bace lah bebeh sebab lucah eh tak delah sebab sentap nyah

people & habit

Assalammualaikum..

   Hai semua selamat tengah hari. Ape kaba? Siyes daku tak de idea nak buat entry. Maaf lah korang semua. Em. Ni daku nak cite pasal habit. Semua orang ade habit. Kalau daku? Kat bawah ni habit yang memang daku tak boleh nak lari dari dulu lagi.

  • ucapkan terime kasih
Even dengan kawan sendiri pon tak penah lekang cakap terime kasih tu. Dah terbiase. Ade jugak manusia yang payah sangat nak cakap thanks je pun. Ish2
  • sory
Yang ni memang wajib. Terlanggar sikit je daku automatik akan cakap sory. Perkataan ni lah yang daku rase daku paling2 selalu cakap. Korang? 


  • senyum bile dengan orang yang tak kenal
Zaman sekolah dulu selalu akak2 exco cakap camni " kalau jumpe akak abg2 senyum tau ". Sampai lah skang ni ke upm still ade lagi pesan tu. So bile jumpe sape2 pon tak kenal kalau die senyum balik mesti akan senyum semula. Lain lah kalau daku dah senyum tapi orang tu buat muke kayu die memang tak lah nak senyum dah. Podah!
  • tolong orang tak kenal
Contohnye macam barang die terjatuh. Tak kan barang die jatuh depan kaki kau tak nak tolong kot. Tolonglah. Nak2 kalau lelaki. Mane tau kau jatuh cinte dengan die ke. Haha. Opss!
  • mesra dengan orang lain
Kau jangan mesra tak bertempat sudah. Kan kene pulak muke tembok kan. Sape yang dah kenal daku kat blog ni cube nilai daku cane. Ok tak? Wink

   Ade jugak habit yang buruk nak gilos weh. Orang2 public selalu buat.Ape die?
  • meludah
Sumpit daku geli gilos dengan manusia yang suke meludah merata2 ni. Kalau die hensem terus reject. Yucks! Sangat tak senonoh. Puih


  • merokok
Malas nak cite panjang2 dah cite dah dulu. Geli
  • pemalas
Nak basuh pinggan & container pon malas. Sanggup bia kat dalam toilet sampai berkulat seh. Pompuan pon same je.

   Daku rase tu je kot bagi pandangan daku. Kalau korang? Tak pe kutuk je kat sini. Haha. Ok lah nak sambung buat keje. Bye!

p/s : nak buat segmen tapi nak ke orang join??

Saturday, November 19, 2011

Beloglist Ain Dzaya : Earning Nuffnang Ain Dzaya Untuk Saye!

Assalammualaikum..

Act tuan punye belog invite daku untuk join ni. So daku join lah.
Oh btw tertarik dengan cara die. Kongsi earning nuffy dengan blogger lain. Bagus


nak tag 

MK
Hira

CLOSED : 30 NOVEMBER

the part that i loved most - berjimba kat Muzium Negara ( ENTRY BASI)

Assalammualaikum..

   Hai semua. Ape kabo? Act ni entry minggu lepas. Tapi tak terupdate pon. So daku tak de idea nak update daku jamu mate korang dengan gamba2 ini ye.


comel kan chinese girl tu

nothing to say just wanna laugh when im looking at this pic
















my very simple outfit. Main tibai je
p/s : the patung one doesnt look like me rite


The best ever thing that i loved most is when i was hanging out with those best fren.
The laughter, the sadness + the tension2 we shared together.
Love u guys bebeh


Friday, November 18, 2011

ape sebab orang tak nak datang blog kite?

Assalammualaikum..

   Korang tengah buat ape weh? Nak up entry untuk hari esok teros lah. Nak tanyelah. Prestasi blog korang macam mane? Ok ke tak ok ke ke sentiasa tak ok? Blog daku? Ade pasang surutnye. Nak tau kalau tibe tang tak de orang nak komen tu perkare biase. Yelah entry tak bes nak komen ape. Opss.


   Ade tak korang tanye diri sendiri ke orang lain ke kenape blog korang tak mendapat perhatian dari orang lain & tak de orang nak datang sangat? Penah tak? Daku tengah menyanye sekarang. Jawapan nye

  • blog berat
Ni faktor yang paling2 orang akan consider bile nak masuk sesebuah blog. Nak2 yang pakai berok band yang dah habis limit kan. Sabo jelah. 
  • terlalu kreatif
Skang ni mostly daku bukak blog tersangat2 kreatif sampai tak tau nak komen kat mane. At last bile dah penat skroll ke atas bawah tak jumpe2 mintak maap lah keluar terus. Korang kene consider bende2 remeh macam ni. 
  • ulang entry isi yang sama
Balik2 pasal bf gf kawan cinta. Itu aje. Tak de bende lain. Memang lah topik tu bes tapi ade masenye kite kene variasi kan entry blog kite kan. Barulah orang nak datang selalu blog kite. Betul tak.
  • masalah internet @ personal
Ni tak boleh nak escape lah kan. Even daku pon kadang2 alami bende yang same. Line tenet kadang2 bikin sakit jiwo je.
  • pilih bulu
ade readers yang pilih bulu. Nak bace blog yang dah tip top je. Yang baru nak up ni buat tak tau je. Tapi bile dah up terhegeh2 nak komen. Dasar hantu betol.
  • bahasa
Bahasa yang digunekan dalam entry. Ade 1 blog ni daku penah singgah. Die taip " akuw x suke owg pandang rendah at aku". See. Please dont use that kind of words bebeh. Too berbelit nak bace.Lagi 1 shortfom. Terlampau banyak. Better taip je ayat penuh. Tak pe orang tak kutuk
  • bosan
Readers mudah rase bosan bile entry @ blog sesorang tu seems tak nak nampak menarik. Jadinye pandailah2 korang buat blog korang tertarik ye.

   Tu lah antara sebab yang daku rase orang tak berape nak gemar sangat singgah blog kite. Sekadar drop kat shoutbox je. Kadang2 daku sedih jugak mane pegi mereka2 yang rajin datang blog daku ni dulu kan tapi tak pelah daku paham mesti ade bende yang tak kene kan. Always think positive.


    Rase down berblog ni perkara biase bagi daku. Tapi lame2 akan ok lah mood tu kan. As long as korang bagi ruang kat diri korang nak ade feel untuk buat entry. Baru masyuk kot. So dah boleh tau ape sebab orang tak datang blog kau? Kalau dah bagus. Kalau belum terpulanglah.

dont judge a blogger by its blog appearance but do judge them by their words in their entry. 

p/s : tension sampai rase nak nangis.

Inner Cotton New Stock

Easy to wear
Senang dibentuk

RM 5/ pcs ( Free Postage)

LIGHT PURPLE

LIGHT SKY BLUE

VIOLET

WHITE

APPLE GREEN

HOT PURPLE

Grab now.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi