Saturday, July 30, 2011

Oh Lelaki! Pompuan reject kau kalau..

Assalammualaikum..

  Hai halu semua. Sebelum ni entry daku asyik cite pasal laki je. Ni nak cite pasal pompuan pulak. Oh si lelaki kalau korang tengah dok usha2 & tackle2 pompuan tu silelah bace entry  ni. Entry ni bukan makne daku ni nak kondem mane2 pihak tapi sebagai perkongsian. Silelah bace :)



  • buat tak tau je dengan kauorang
Kalau dalam tengah2 korang tackle tu kan,tapi si die buat tak layan je ngan korang tu paham2 lah. Silelah jangan memalukan diri sendiri kejar ape yang tak pasti dapat ke tak.

  • selalu buat kauorang sakit hati
Yelah nak bagi skorang benci die kan. So buatlah benda yang buat korang panas hati. Contohnye macam malukan korang ke. Peh hilang macho laki dimalukan woo.

  • recommendkan korang dengan orang lain
Memang nampak sangat kan. Nak bagi korang tak letak harapan tinggi bagai die rekemen korang dengan sape2. Minah tu ke ni ke tak pun kawan die sendiri. Tak pun die kate "weh,aku ni ganas,tak sesuai dengan ko".Kiasan lah tu. Paham2 la

  • jauhkan diri dari korang
Mule2 kawan elok je sume buat same2. Tapi bile dah die tau korang suka die terus die macam nak jauhkan diri dari korang. Kalau boleh tak nak langsung jumpe muke korang. Kejam kau

  • sound direct
Ni care yang agak kejam ye. Akan memalukan korang dengan serta merta. So sebelum korang kene sound pedas bagai silelah undur diri. Kauorang tau pompuan kalau dah kate tak suke tapi kauorang still tak paham bahase jangan tanye kemane hilang ayunye die. Haha.

  • terus terang kate tak nak
Yang ni bagi mereka yang jujur. Betul2 die kate kat korang yang die tolak korang. Punah!

  • kiasan dalam fb ke blog ke meseg ke
Sape suke buat ni? Kalau bagi pompuan yang segan2 nak cakap terus terang tu die akan gunekan macam ni la. "dah aku kate tak nak tu silelah blah","i' in love with u polan" & macam2 lagi. So si lelaki kene pandai paham bahase kiasan pompuan ni tau.

  Setakat ni tu jelah. Dari pengalaman sendiri & kengkawan juge orang sekeliling. Kalau ade yang nam tabah silekan. Tapi si lelaki jangan sampai korang syok sendiri weh. Kesian pulak kang.


blog aku ade potensi jadi blog lucah lah

Assalammualaikum..
Wah..pepagi bute tengok keyword dulu..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

baju raya siti nurhaliza : aah daku memang sponsor baju die =p

nadia marcello : sapekah? Tak silap daku blogger jugak.Aww pemesnye

blog siti bogel : APAKAH..Kesian awok2 name siti.Tempias

siti saleha bogel : keyword paling lame stay. 2 minggu. Dasat

kesimpulan : ade potensi nak jadi blog lucah ye. Oh tidak

Friday, July 29, 2011

Buat budak2 yang sangap nak bercinta

Assalammualaikum..

   Peh penat nak gilos mekap blog malam tadi woo. Cari template lagi edit sane sini. Juling wooooo. So cane muke baru blog daku? Ok tak?

   Ok lah malas panjang citer. Skang ni kalau korang tengok budak2 skolah adik2 kite sakan sangat nak bercinte kan. Terlebih2 advance dari kite yang tue ni. I mean dari segi "kesangapan" nak ade pakwe makwe tu. Peh dasat kau adik2 umur baru 13 dah sakan bercinte yaw. Mak tak marah ke?

 
   Bagi daku lah kan,kalau adik2 gian sangat nak becinte tu cube korang bace ni dulu :


  • pikir pelajaran dulu
Belaja lah sampai habis dulu dik. Ni blaja pun semput nak pikir pasal pakwe makwe. Kang lintang pukang sape susah,mak ayah jugak. Kesian penat2 hantar blaja kat sekolah tapi sebok bercinte.

  • setia ke pasangan tu?
Sedangkan yang besar ni pun tak de pasangan,korang kecik2 dah ade. Sedangkan buaye bersepah2 ni pun tak setia lagikan korang yang masih kecik. Erk,boleh caye ke pasangan korang?

  • takut tak tertanggung sakit
Buatnye korang terbreak tengah jalan ke ha mau rase nak bunuh diri kan. Yelah bercinte sakan pastu putus. Huwaaaaa adik nak matilah. Wat the hal.

  • takut terlanjur
Dah besar pun macam2 hal lagikan yang kecik ni. Lagi menakutkan. Kes dah banyak sekarang ni budak bawah umur terlanjur. Pastu sape yang nak bela baby tu,buang jugak. Kau tau 2 dosa besar kau buat. Membunuh & berzina. 

  • tak perlu lagi 
Kapel mase mude bukan 1 keperluan. Tak payah lah nak pikir lagi. Buat semak kepale je. Baik pikir exam tengah tahun & akhir tahun. Kang turun kelas pulak. 

   Daku kate ni bukan ape. Daku pon dulu gatal jugak nak bercinte mase kecik2 pastu tak jadi . Monyet lah katekan. Korang kene ingat,jangan sekali2 libatkan diri dalam cinta kalau korang betul2 tak pasti tu lah cinte korang. Nak berjiwang pulak kan.



   Daku pon sangat geram kat adik daku yang tak habes spm lagi dah gedik2 nak berkapel pastu kene tinggal padan muke kau. Cinte lagi kan. Ha pastu blaja tunggang langgang. See. Sangat tak perlu lagi. Bak kate mak daku"kat alam U & kerje nanti macam2 orang kau jumpe ngah,pilih je nak pakwe @ makwe cane". How sporting my mum. 

   Jadi,budak2 think it wisely daling.Jangan sakan sangat. Nak bercinte silekan tapi jangan salahkan sesape kalau tertonggeng. Sekian.

p/s : cane nak buat kotak untuk susun banner kat page tab tu weh? sape tau?

Thursday, July 28, 2011

Status hot peminat bola sepak kat fb

Assalammualaikum..

   Baru tadi daku tak lepas dari tengok setiap update orang2 kat fb pasal bola. Peh gile bengang weh. Daku rase nak menyumpah kat player singapore itu.Nak tergelak daku bole bace 1 1 status. Boleh jadi pengulas sukan ni kite kan hihi.Jom daku share. Semua status diminta permission owner fb ye.

SEBELUM GOL
-
-
-
ni status daku yang tengah bengang ye sebab pes time tengok bola sungguh2













BILE DAH GOL
-
-










TAPI BILE DAH 1-1






yang ni status paling daku suke yaw





Sedikit pesanan buat player singe yang berpura2..

Lu orang memang dasar kaki propa kan. Sikit2 jatuh injured. Tak kental langsung ma. Tengok harimau,kene tendang steady lagi,cool. Jiwe nak gagah main setanding name.
Dasar lutut second hand huh

Begitulah semua status nye. Ade yang bengang. Ade yang kecewa sangat2 kan. Ade yang marah. 
Macam2. Tapi bagi daku player mesia dah all out kot nak main even lemau.
Pape pun.............

WA CAYA SAMA LU APEK. TERBAIK LAH 

p/s : pas ni update mesti bersepah dengan luahan hati pasal bola kan hee

Tragedi Princess Diana ( Gambar Ngeri )

Assalammualaikum..

   Semalam google2 tertengok gambar mendiang princess diana. Ngeri owh. Mendiang Princess Diana mati dalam 1 kemalangan dasat dengan tunang die. Sile jangan muntah ye.


kete merc sebelum kemalangan

sebelum eksiden






that was her





berakhir lah kisah seorang puteri pade 31 Ogos 1997



sumber & lagi gambar di oh artis

perkara2 annoying dalam dunia blog

Assalammualaikum..

   Tahu tak annoying? Erk! Harap maaf andai entry ni enyentap korang2 yang membaca cume daku rase bukan daku sorang je kot yang rase macam tu. Banyak yang daku jumpe perkara2 annoying ni dalam dunie blogging. Hem. Apekah?



  • terlalu mendesak suruh orang follow
Bukan daku nak kate ape lah kan,ade jugak certain blogger yang sangat mendesak daku untuk follow blog beliau. Kalau cakap elok2 tak pe ni gaye ayat macam nak marah,memang tak lah nak follow kau kan. Kalau rase nak orang follow tu tak payah lah kot buat macam tu. Biakan blogger follow dengan hati yang senang & terbuka.

  • menipu
Menipu dalam banyak hal. Antaranya : konon tinggal jejak kat shoutbox "hai singgah sini". Sekali bukak2 link iklan. Haram lah kan. Sape yang bile dalam situation ni tak rase nak menyumpah? Lagi 1 pasal hal contest,GA,segmen ape2 lah. Kate nak bagi hadiah itu ini close date hari ni tapi haram tak de update pemenang. Harap nak orang follow. 

  • terlalu obses
Obses ape? Obses nak pemes. Opss!! Mungkin ade yang buat blog ni semate2 nak kejar fofular je kan tak pun sebaliknya. Cube pikir,berbaloi ke?

  • mengate dulang paku serpih,mengate orang kau yang lebih
Sembang lebat kritik blog orang itu ini. Tapi blog kau?

  • meniru
Ni lagi 1. Daku hangen kot. Adoi nak tiru bagi backlink tak pe ni tak. Nak sedap die sorang dapat name. Masyuk. 

  • sombong nak gile
Blogger yang sombong memang tak nampak. Tapi bole tau kalau kau bagi komen nak tak nak jawab,tegur lagi haram nak sapa balik. Pening2.

  • spesis cakap cam k****g
"sy suke blog kamu,hari2 sy akan bace". Dan macam2. Esoknye kau tengok kat nuffy tak de pon orang tu. Bes kan.


  • terlalu mendesak nak suruh orang komen
Ni ade jugak ni. Harus diingat ye bukan semua yang suke buat ape yang kite suruh kan. Macam kau suruh die komen entry kau tapi masalah banyak gilos timbul. Tak semua orang suka.

  • spesis "jual ikan"
Bersepah kot yang macam ni.  Maaf bukan nak kate,blogger baru ke otai ke same je. Memang semua orang tau die blogger tiptop tapi selfish nak mampus. Wah. Disanjung tapi tak gune kalau pentingkan diri sangat.

  • bahase terlampau romantik + budak = geli
"itew nax mamam duyan jap. 6t itew atang ag oteyh.".Kau paham? Nak terbelalak mate bace. Aiyo. Nak orang ramai datang bace kat blog bahase kenelah jage kan. Setuju?


   Tu lah die. Daku bukan ape,cume kecewa dengan sikap certain blogger yang pandang remeh benda2 macam ni. Patut lah pun perang blogger selalu je timbul. Masing2 kenelah pandai pikir. Bijok menilai sikit. Jangan sampai nanti kite dilabel sebagai "blogger hampeh". Sekian.

   Daku buat entry ni bukan sebab daku blogger yang dah cukup baik. Tapi daku kate benda yang daku rase korang pon same terpikir kan. Jadinye,paham2 lah.
lebihkan kualiti dari populariti 

Wednesday, July 27, 2011

misi cari kembar bermule

ENTRY MELEKAT SAMPAI 12 TENGAH MALAM
CARI SAMPAI JULING



Assalammualaikum..

   Alhamdulillah lastly tamat jugak segmen daku yang ke 2 ni. Ok agak penat nak tunggu segmen ni habeskan. Mane taknye juling mate. Alhamdulillah sambutan yang sangat2 baik. Tenkiu korang. Harap segmen ni dapat tambah kan lagi kenalan korang ek. Jom cari kembar2 korang kat sini :

   Sory lambat keluarkan list sebab semalam berokband buat gile.

JANUARI

FEBRUARI
MAC
APRIL
MEI
JUN
JULAI
OGOS
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DISEMBER

PROBLEM 



Alhadulillah selamat jugak listkan semua.
Ade sape2 punye link tercicir & tersalah letak bulan lahir?
 Bagitau ye sebab mate dah juling haha
Btw tenkiu sesangat kat korang ye sebab join. 
Muah2! Hee

Ape lagi silelah cari kembar masing2 ye. Salam perkenalan.

Sebagai tande penghargaan amiklah award ni

Photobucket

WW - Masalah bogel & Angelina Joling

Assalammualaikum..

Keyword yang daku rase kelakar. Pes time dengar ANGELINA JOLING
Comel pulak dah




Kalah laki bini Miera Liyana ni - Ini baru Wordless Wednesday

Assalammualaikum..

   Tak usah kate banyak tengok aje. Tq kak rara.







muke nak stim je


Tak terkate keintiman. Time kasih OH BULAN ( lagi gambar kat sana )

Ape yang blogger ade tapi tak de kat orang lain?

Assalammualaikum..

  Kat sini daku nak mintak maaf atas kesilapan dalam menglistkan peserta segmen daku tadi. Semua silap daku. Terkeliru semua. Mintak maap banyok2.

   Daku nak share dengan korang ape yang daku rase nak share dengan korang pasal tajuk ni. Dulu daku ade post pasal beza blogger & bukan blogger. Tapi kat sini daku nak share sikit more kepade kelebihan lah kot. Jom :


  • skill menaip dengan sangat2 pantas
Dah name blogger mesti lah hari2 dok menaip kan. Lame2 bole menaip dengan 1 jari ha. Kau ade? Hebat kan blogger ni. Sepantas kilat tak payah tengpk keyboard pon dah bole taip. 

  • hobi baru
Nak tau ape hobi tu? Hobi bawak kamera ke mane2 aje. Daku lah tu. 

  • hafal kod html
Bile dah selalu sangat edit2 blog lame2 mesti korang dah hafal kod2 yang senang kan. Orang lain? Tak termampu kot. Juling mate ni.

  • jadi hos @ pengacara @ penganjur
Free2 dah jadi hos,pengacara & penganjur di alam maya ni. Yelah sebab buat segmen,contest & GA. Betul tak. Bukan senang nak dapat jadi hahaha.

  • tension yang melampau
Sebab tak dapat on9 tak pun in case tak dapat update untuk 1 hari. Mau mengigau.

  • senyuman yang melebar
Sebab? Follower makin lame makin banyak,trafik mencanak,komen bersepah & lagi tambah senyum bile makin lame makin pemes. Sape kat sini tak tersenyum bile trafik @ UV die naik mencanak2? Tak pun sedih bile follower die makin naik? Ade?

  • identiti sendiri 
Kekuatan sebuah blog tu terletak pade isi entry & penulisan seseorang. Blogger ade identiti tersendiri yang orang lain tak de & tak mampu nak ade. Dah tau ape identiti blog korang? Pegi kaji sekarang.

   Itulah die serba sikit. Betape kuatnye pengaruh blog ni sampai kawan2 daku ade yang bertanye "fara,ajar aku buat blog,nak jugak jadi pemes ". Ape??? Ape2 pun korang berblog lah secara aman ye tak payah nak dengki2 bagai. Gunekan kelebihan yang korang ade tu sebaiknye. 

korang bace quote ni sampai lebam. Bermakne woo


p/s : esok tak de update dari daku sebab notis blackout kelua. Benci yaw!!

Tuesday, July 26, 2011

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger

Assalammualaikum..


ENTRY MELEKIT TAU


   Terfikir nak buat segmen buat kali ke 2.
Teringin nak cari kembar bufday blogger .
Mari2.

Syarat2 yang super simple :

  • Letak header daku & link ke entry ni

  • dalam entry letak tarikh lahir korang 
  • siap hantar URL kat entry ni ye. 
  • Sape2 nak join silekan
  • Done!

Korang yang join akan daku listkan mengikut bulan lahir. Selamat bertemu kembar!

CLOSED : 26 JULY 
                                       12 TENGAH MALAM

Ben Ashaari tuhan trafik?? Ben Ashaari bodoh?

Assalammualaikum..

   Peh tajuk ni bakal bikin dunie blogging malatop. Awww. Kenape tu? Alkisah tadi nak google blog Abg Ben nak buat entry lain tapi bile tengah2 google tu terjumpe keyword yang bagi daku agak keterlaluan kot. Nak tau ape?



  •     Ben Ashaari tuhan trafik
Kenape kau gelar die camtu ek? Sebab die rajin buat segmen? Lepas tu kau label die "tuhan trafik". Subhanallah. Tu dah dikire bahaye sebab melibatkan name tuhan kot.Jangan dibawak main2 der. Memang tak dinafikan Abg Ben banyak sangat bantu blogger lagi2 blogger yang newbie2. So daku rase tak perlu kot nak label sebagai tuhan.Asal die buat segmen je nak promote blog lain kau kategile trafik. Apekah.

  • Ben Ashaari bodoh
Ini memang keterlaluan. Daku sempat bace blog yang buat entry macam tu. Maybe certain blogger dah tau kes ni kan. Tapi bagi daku kau yang melabel orang bodoh tu sememenangnye ibarat campakkan diri kedalam lubang yang sangat2 dalam. Blogger ni follower die ramai jugak kot. 

Beliau dah hantar emel maaf. Daku sangat2 salute abg ben sebab jawapan yang abg ben bagi sebagai reply emel beliau sangat2 profesional ok. Ehem,tak semua manusia boleh buat macam tu. 

petikan entry si polan


Daku rase daku tau kenape si polan tu kate macam tu kat abg ben :


  • terlalu obses nak same level
  • kurang kasih sayang
  • sifat dengki
Jadinye buat korang yang kat luar tu,tak payah nak dengki sangatlah kat blogger2 lain. bersyukur dengan ape yang kite ade. Kau  tau,once kau dah involve dalam dunie blogging ni risiko kau kene sedia tanggung.Ape pun. Pengalaman abg ben 2 tahun maaaa dalam dunie blogging. 

Nak berjaye bukan senang,kene ade jatuh bangun. Trafik jatuh,follower tak ramai,readers sikit semua tu asam garam. daku dulu penah jugak kene kondem siap pakai bahase lucah lagi. Nak selesai cane? pegang kate2 ni lantak kau lah manusia.

So,tepuk dada tanyelah diri sendiri. Entry ni bukan niat yang sentap mane2 pihak ye.Tak juge mengaibkan Maaf.

p/s : pasni ade yang ggogle kang huhu. Kesian Abg Ben. Tak pe,Abg Ben kan gagah heee. Marilah berblog dengan aman.

Backstabber - Pigi dah!

Assalammualaikum..

   Hai semua! Baru lepas bw rase naik juling dah mate ni aiyo. Entry hari ni pasal backstabber. Tau tak ape tu backstabber? Da name back- stab konpem tikam blakang hee. Backstabber ni banyak orang yang boleh buat kan tak kire lah sape2 tapi mostly kawan2 especially bff (ATAS DASAR NAME).

 
    Ape korang rase bile kawan sendiri tikam korang dari blakang? Ape nak buat :


  • nak caci maki depan2
  • sembur dengan air liur
  • sembah dengan air
  • tampar laju2
  • sound pedas2
  • biarkan aje
    For sure yang last sekali tu hanye yang ade kesabaran yang tinggi je buat kan.Opss! Kalau lah daku kan,daku tak sebaik itu nak biakan kot. Maybe buat yang ke 3 tu baru bes hahaha. Opss! Kejam nye kan. Tapi asalkan berbaloi dengan ape yang die buat kan.

    Kawan daku penah jugak alami benda ni. Kawan baik amik bf die sendiri! Wah sound good but rubbish. Ape yang daku boleh cakap "kau pegi tampar laju2 2 2 manusia tu,baru adil". 2 2 salah. Si kawan baik salah sebab tak reti bahase tu bf orang nak amik & si lelaki tu pun salah sebab gatal tak cukup gf depan mate.

   Kenape eh backstabber ni wujud ?

  • tak puas hati
  • nak balas dendam
  • tak remajelah beb
   Tu lah die. Papepun,daku nasihatkan kalau korang ade rase nak buat camtu tak payahlah buat. Sebab rugikan diri korang je. Tambah dosa lagi ade. Dan juge ingatlah ye wahai kengkawan " jangan mudah sangat nak percaye orang". 


     lebih baik berkawan dengan musuh jika musuh itu lebih bernilai jika berkawan dengan bes pren sendiri yang tidak bernilai seperti yang disangkakan

Oh! The Lucky 1001th Follower - Liana Norazmi

Assalammualaikum..

Juling mate ni ha
Tenkiu cutie  liana norazmi sebab jadi follower ke 1001 saye ye

Jom terjah belog die 


Header die penuh kate2 hikmah. Tenks dear!

PhotobucketAward yang tak seberape

p/s : Follower ke 1000 silent reader kah? Buat kamu,tenkiu.

Tolong Jerit Kuat2 Kat Follower Daku Yang ke 999th - PinkUmmi

Assalammualaikum..

    Alhamdulillah! Memang tak terkate.
Tenkiu kak PinkUmmi jadi follower daku yang ke 999. 
Seperti yang dijanjikan ade sesuatu untuk kamu. Tapi nanti ye hihi sebab bz

Jom terjah 


Klik je header yang super pink ni hee

Btw blog beliau sangat cool ok. Pinkaholic!

Award untuk akak. Sory tak sempat nak buat award eksklusif hee
Photobucket

Tenkiu!

p/s : sape2 jadi follower ke 1000 & 1001 bagitau kat komen ye, shoutbox tah kemane hilang. Grr!

GIVEAWAY : Ady Budika Nak Kasi Ole-Ole Dari PHUKET

Assalammualaikum..


jom join GA Ady Budika ni
Beliau memang pemurah,selalu buat GA kan
Tekan header


entry paling suke  kawan aku convert ke,ape nak jadi ni. Suke sebab entry ni sentap. Entry sentap menyentap ni daku suke hee. Lagi pun sebab suke ayat beliau yang part last tu

*Buat semua... Jadikanlah Iman, Akal Dan Minda sebagai tonggak dalam melakukan sesuatu keputusan....Jangan kerana duniawi, tergadai ukhrawi...


pinjam ye abg ady

CLOSED : 31 JULY 6 PETANG

Monday, July 25, 2011

TIPS : nak hilangkan jerawat + muka bersih

Assalamualaikum..

   Hai semua. Alhamdulillah segmen daku segmen : mari cari kembar blogger dapat sambutan yang sangat2 baik. Tenkiu semua ya.

   Btw kat sini daku nak share dengan korang macam mane daku hilangkan jerawat yang sebok2 nak bertepek kat muke daku ni. Mungkin ade yang ikut jenis kulit jugak kot. Tapi kalau korang nak try tu bole aje. Jom2 semak :



  • jangan picit!
Jangan gatal2 tangan picit ye. Even daku ni memang geram sangat2 nak picit jerawat yang sangat lawa bertepek kat muke tu tapi sabo jelah. Kuman kat jari dengan kuku tu banyak sangat sebab korang sentuh macam2. Jadi bile sentuh kat jerawat tu berparutlah.


  • letak krim anti jerawat yang sesuai
Yang ni ikut jenis kulit muke. Yang mane sesuai tu bolela gune. Skang ni dah macam2 jenis produk anti jerawat da. Pilih je yang mane sesuai.

  • minum air masak banyak2
Yang ni memang kene buat. Air masak memang banyak khasiat nye. Air masak bole buang toksik dalam badan kite.

  • amalkan cara tradisional
Rajin jugak daku buat. Letak serbuk kulit kayu manis,telur,macam2 lah. Bukan boleh hilangkan jerawat tapi boleh buat muke lawa jugak.

  • sentiase basuh muke
Jangan malas nak basuh muke. Lagi2 lepas mekap. Kuman banyak membiak jadinye jerawat mudah naik. 

  • tuam dengan air suam & picit
Yang ni buat tangan2 yang gatal nak picit jugak. Tuam air suam kat jerawat then picit perlahan2. Tapi jangan gune jari tau!

   Itu lah die serba sikit. Kalau dah susah sangat jerawat tu nak hilang korang pegi tenyeh kat dinding yang menggerutu tu ha. Konpem hilang hahah. 

p/s : blog tuka warne. Tuka angin jap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi