Saturday, April 30, 2011

entry realiti - jangan mudah jatuh cinta

Assalammualaikum..

   Hem Pepagi bute ni terasa nak update entry pulak. Siyes penat otak gue study mikrob ni ha. Tolong nak krem dah otak ni haiyo. Btw somebody said " oh pliz fara dun be crazy" . Sengal ubi punye member yek dush2! Tapi kan betoi rase macam dah nak sewel dah ni. Tu yang tukar angin update ni. Ok entry kali ni agak jiwang sikit kot tak pun sedikit sadis.

CAUTION!! ENTRY NI MENGANDUNGI UNSUR2 SEDIH,PEDAS,BENCI & MELUAT

   Ok berbalik kepada tajuk entry tu. Tadi daku tengah syok2 godek gamba kat google sane sini. Then terpanggil hati ni nak melihat gambar "si jambu" ni. Hem. Memula tu agak lah sentap kan sebab ado kisah disebalik itu tak pe nanti daku cerita kemudian oke. Entry yang daku buat pagi ni berdasarkan pengalaman hidup daku sendiri yang memang kaw2 punye lah. Jom baca.

   Alkisah daku pernah lah berkenalan dengan "si jambu" ni masa daku kat PLKN then terus contact after that. Tak dinafikanlah mamat jambu ni memang ada rupa baby face gituh & ala2 romantik bagai. Daku pon tak tau lah macam mana daku boleh terjatuh sayang kat mamat ni sampai mengabaikan 1 "si polan" ni ha. Ok "si polan" ni sangat tulus sayang & cinta aku***eh?? Tapi cinta punye penangan memang hebat lah wa cakap sama lu. Wa bute!! Daku bodoh sebab terlalu percayakan si mamat jambu ni. Nak tau ape yang buat daku benci gilak kat si jambu tu? Meh sini...

   Ni zaman kat matrik..

" B...b pegi mane? Call x angkat mesej x balas"
" B..."
tet....tot..
" Em sorylah,jarak kite terlalu jauh..by kat perak b kat pahang" HAKTUIH!
" tak boleh ke tukar matrik amek matrik pahang je" HAPE KAU INGAT MATRIK TU AYAH AKU PUNYE??
" i lap u.."
"cinta ku hanye untukmu sampai mati"
"khatimah cinta,tanpa,selalu mengalah untukku"

ase nak muntah kelabu dol bile kenang balek


   Berjuta kali daku call,mesej tak berjawab last2 kawan die kate " Si jambu tak de lah main futsal". Wtfishh,aku dengar suare kau kat belakanglah samdol! Kau sembang lebat kate itu ini kat aku alik2 kau buang aku macam sampah busuk dol.. Ha start dari situlah daku tau cerita yang sebenarnya. Si jambu ni dah kapel dengan minah lain siap berpeluk bagai. Name nak macam name daku gak tak tahan...Yaw!!! Ape kau orang rase kalau kat tempat daku? Nak buat ape?

a) bagi penampar
b) bako semua barang2
c) maki hamun
d) dok diam je

    Tapi daku diam je sebab terkilan sangat. Then mase tu lah daku amik segala barang2 yang dia bagi kat daku,daku campak dalam tong sampah tu ha.Feh time tu daku down gila baban weh nak2 masa tu tengah quiz kat matrik memang result pun macam tut lah kan. Sebab kau lah jambu! But then my sis,bakal abang ipor & semua kawan2 yang ada cuba tenangkan daku semua. Then daku memang tak kuat langsung siyes! Ase iman tu dah nipis sangat weh sebab daku yang brutal ni 1st time siyes sayang orang tapi mujur! Daku mohon petunjuk dari Allah s.w.t untuk bagi daku kekuatan untuk hadapi semua ni & alhamdulillah daku kuat sampai sekarang. Sejak dari tu hatiku tertutup rapi untuk mana2 perempuan laki.

**************************************************************
Pada sem 2 tahun 2011......

    Then sem ni daku terlihat fb si jambu tu tengok2 dengan minah lain! Waw! Ape sude jadik dengan minah yang kau gile sangat tunjuk kat aku dulu? Tup2 dah kapel dengan orang lain pulak dah. Btw cara yang sama die buat kat minah tu masa die tinggalkan daku macam sampah! Daku hanya tersenyum.....

setiap apa yang dilakukan oleh kita terhadap seseorang itu akan terpaling kembali kepada kita semula disuatu saat keran Allah s.w.t itu Maha Adil.
    
   Yup bila ingat balik sumpit rase sedih weh terkilan. Tapi nak buat cane dah jadi dah pon. "Muke hensem tak semestinye boleh guna untuk main2kan hati perempuan". Dan kau bajet muka kau macam tomok siap rambut senget bagai kate kau hot. Sile jangan sentap bagi yang tak berkenaan. Betul jugak orang dedolu kate bile dah benci semua tentang keburukan orang tu akan kita nampak dengan jelas.

   Daku nak berpesan kepada hangpa2 yang kat luar sana yang mudah untuk kapel sebelum kenal lame**macam kes daku ni ha:

  • jangan kau baik sangat nak sayang terus kat die**nanti jadi cam daku tertonggeng frust!
  • kawan tu bialah kenal sikap,hati budi masing2 dulu 
  • jangan mudah tertipu dengan keHENSEMannya itu! **PENTING!!
  • berdoalah agar dijauhkan orang yang mahu mencelakakan kita mahupun orang yang tak menghargai kita.
    Sory weh entry daku panjang gilos tapi daku selalu pesan kat kengkawan daku yang cepat berubah hati sedangkan baru sangat2 kenal supaya jangan terlalu cepat ambil keputusan untuk kepal ke ape. Tapi korang,terpulanglah kat korang sendiri ye. 

Ya Allah Yang Maha Mendengar,jika dia adalah jodohku Kau peliharalah dirinya agar sentiasa dekat denganMu tetapi jika dia buka jodohku maka Kau jauhkan lah dia dariku...
Allah s.w.t menemukan kamu dengan orang yang salah dahulu sebelum bertemu dengan orang yang semamangnya untuk kamu. Sabarlah,itu ujian.  

    Sekian....


  

Friday, April 29, 2011

huwa!!!! semua pakwe2 aku dah bertunang suda

Assalammualaikum..

    Ok hari ni kegilaan nak update belog menjadi2 sebab mood nak study tak datang2 lagi tambah pulak cuaca yang tengah sedap untuk tidur tambah lagi bila tengok rumate2 tidur nyenyak bagai **jeles. 1st paper exam tadi dah pun berlalu dengan tenangnye alhamdulillah & semoga keputusannya seperti yang didoakan.Amin. Jom nak share sini daku frust gila bila semua pakwe2 hensem daku dah bertunang wok!

   Hari tu pakwe daku yang menjadi kegilaan setiap perempuan iaitu Ashraf Muslim. Feh sedih banget loh bila tengok video pertunangan depa**perasan gila kan daku ah lantak ler hehe. Pastu 1 Mei ni Zahiril Adzim pulak dah nak bertunang. Yaw! Curang ye. Oh!!

   Btw bertuah tunang depa ni ha. Tunang dengan orang hot. Hadeh. Tetibe nak cari pakwe hensem lain pulak haha. Tapi sekarang dah ade pengganti iaitu Dae Sung dari kumpulan Big Bang. Ha itu bukan pakwe hensem lagi dah tapi comel gilos. Huhu. Ok sila baca entry daku dengan perasaan yang meluat keh2.




ni lah daesung. Senyum sampai mate pin tak nampak dah

kredit to beautiful nara & google untuk gambar

p/s : jawab exam HE sampai kejang tangan.Yaw tak suke sejarah 

KIC, Saya Nak Join Bloglist Awak Boleh..???

Assalammualaikum..

   Hai! Daku lagi join segmen ni. Haha. Tadi dijemput oleh tuan punye belog sendiri untuk join segmen bloglist ni. Bloglist beliau yang dulu daku ade join jugak tapi beliau dah nak bubarkan da. Jom join sekaki. Klik gamba bawah ye syg.


KIC  ni daku kenal masa daku join contest ape tah tak ingat la. Then komen2 tak sangke lah pulak kami 1 kawasan kolej. KOngsi cafe lain2 kolej.Teruja jap ngee. Pasal belog beliau ni daku suka sebab simple,sangat simple. **follower pun dah beriban tau .Ape lagi sape2 yang tak terjah lagi belog beliau g terjah sekarang hoyeh!

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA

Assalammualaikum..

Hai..Sebelum nak mula study semula nak join segmen kak pinky lah**sempat lagi

 Nak join sile tekan atas

Kenape ye daku nak duduk kat teratak kak pinky ni?
Sebab...

1. Teratak beliau membuatkan mate daku berkilau2 yaw! Serba pink meriah weh suke :))
2. Sebab kak pinky peramah orangnye,tak sombong & rajin komen2 jugak. Tak caye teraylah follow.
3. Sebab kak pinky gojes!!! Ini tak tipu


Thursday, April 28, 2011

penyakit malas

Assalammualaikum..

   Hai semua! Wat ape? Tidur kah? Makan kah? Study kah? Haiyoo. Daku baru habiskan baca HE pagi tadi but then kena sambung baca microb pulak. Adoi nak termuntah lor. Tapi kan daku ade penyakit. Penyakit ape? Penyakit malas. Mesti bukan daku je kan yang ade penyakit tu hehe. Tengah syok2 nak study ade jek halangan2 yang datang contohnye :

  • Si roomate ajak men'stalk' orang kat fb 
  • Makan...makan..& makan..
  • Hobi terkini ade lah tido. Rasa heaven gilos kalau dapat tido nyenyak weh.
  • Game
   Hem itulah die. How come nak habes study? Tengah2 menaip ni pun mate kuyu je ha rasa nak tidur. Ok lah chaw dulu ye :)

p/s : Cane nak jadi rajin??

inner itu saye punye!!

Assalammualaikum..

Hai! Wah baru dapat update ni ha. Ngeng la berokband ni overlimit pulak. Dah lembaps bagai nak bace entry hangpa semua ish! tapi tak pe still sempat nak join contest ni ha hihi.

Daku nak rembat stok inner2 yang cuns gilos tu ha ngeee

-
-
-
-
-


Ok daku yang pakai shawl @ dress warna purple tu ..Ayu tak??**ok sewel
Ni semua muka2 model tak jadi & tak berdaftar upm hahaha...

ok lah nak tag

- anis adila
- seyrah

DONE..

entry syok sediri ( tegur-menegur)

Assalammualaikum.

   Hai semua! Malam ni nak curik2 update jap.Sunyi jek tengok blog ni tak de orang nak singgah hukhuk. Tadi kebanyakkan entry mostly pasal tegur menegur. Em hari tu adeah jugak 1 mamat ni nak bertelagah dengan daku hanye sebab daku komen "nak tegur bia beadap,cakap bia berlapik :)". Sebab kan itu je dah nak meletop fb tu ha.Wtfish???

   Bukan nak kate apelah..Sape2 yang nak menegur pun bialah kalau boleh menjaga kata2 tu jangan kau main taram je nak berkata2. Memang lah kau boleh kate "mulut aku suke hati aku lah nak cakap ape". Aaah der,mulut kau tapi sebab mlut kau jugaklah timbulnya macam2 fitnah. Bukan kah kita dah sedia maklum tentang adab2 nak menegur. Even tak suke mane pun kite kat some1 tu kenelah jaga jugak hati die. 

   Daku nak cakap lebih2 pon tak guna jugak kang ada pulak kate daku ni baik sangat kan. So diam jelah.Tu ha kat wall fb tu bersepah orang dok kutuk2 perempuan ni tu lah ni lah. Ehem! Daku yang tak de kena mengena pun terasa sikit la sebab yang dikutuk itu perempuan. Jadinye tak kire lah laki ke perempuan ke kalau nak menegur tu beragak la. Ingat 1 ni je :

cube kau letakkan diri kau kat tempat orang yang ditegur@dikutuk tu..ape macam? Best?

Sekian..

Tuesday, April 26, 2011

perhatian semua!

Assalammualaikum..

  Kepada semua peminat2 pashmina..Kalau nak tengok pashmina yang ada bole tengok
kat sini


perhatian!

1st come 1st serve ya..
LIMITED STOCK!
CEPATT!!



tutorial blog

hilangkan jerawat/cela kat muka dalam asa 1 minit.
tutorial buat header transparent.

tips cemerlang versi cik najihah.
tips elakkan diri dari diragut vs aksesori.
tips jaga tudung beraksesori.
bersyukurlah.
tips berterima kasih

tips kesihatan
tips hilangkan sakit kuku cengkam @ cagu.

tips cinta
eratkan cinta dengan hubungan dalam keluarga.
tips nak handle secret admire.
silap dalam bercinta.
tips putus cinta.

kepada peminat pashmina

Assalammualaikum..

  Hai semua!
Just nak bagitau kepada semua peminat2 pashmina..
Stok baru dah sampai..Tapi daku mintak maaf sangat2 sebab tak dapat nak uplod gamba lagi sekarang sebab bz nak exam.
Semua tu akan diupdate nanti selepas exam ya..Tunggu ok..Sabo2


p/s : pashmina2 tu semua cantik2!! Konpem korang tak kan menyesal kalau beli hihi

Monday, April 25, 2011

tolong....tak nak amik exam!!

Assalammualaikum..

   Tolong!! Daku tak mau amik exam. Sebab daku langsong tak ready untuk final sem ni. Homaigud ape telah terjadi pade daku ni ha? Siyes weh korang penah rase tak ape yang daku rase sekarang ni? Ape kes ha? Start dari luse daku off9 dah. Off dari dunie fb & belog buat sementara waktu ni ha. Sebab daku jadi macam ni:

  • Kemalasan nak bace notes yang banyak gilos tahap gaban babun semua!
  • Kerisauan yang tak terkate untuk amik final sebab carry mark saangat teruks
  • Hati ku dah tak de lagi kat upm tu ha.
  • Otak daku dah krem!
   Ok yaw sebelum daku jadi gile ni baik daku off dulu sebelum daku meroyan kat sini ha. Btw korang i luv sebab setia dengan daku ahaks. 

p/s : pegi borong pashmina lagi kasi hilang tension. Boleh gitu

contest sehati CWL & FARA


Btw thanks to anis adila hot sebab tag daku join contest ni ha.
Ok ke 2 2 mereka ini sangat comel ye harap maklum

Daku 1st time masok belog CWL..wah suka pakai shawl jugak ni hihi comel!
blog fara daku banyak kali masuk usha shawl yang bling2 kan mate daku ni ha huhu.
Ok jom tengok gamba ape yang daku nak pertaruh kan ngee..

ok daku saje nak letak gamba ni sebab...saje je **ngade2 kan
Beliau kate kene letak gamba yang paling kiut kan. Jadi daku rase gamba ni lah kot**ok sile muntah sekarang ngaa
Tak pelah comel tak comel tak kesah harap2 menang la kan ngee

p/s : anis..kalau kau menang kite date kat e station ok hakhak

tag untuk 

- siti nurul afiah
-miszy dian
-KIC
-aynie

Giveaway Nisachoc & Zulfoto

Assalammualaikum..


Ditag oleh nia 

klik atas kalau nak join

Wah coklat lagi lah! Weeee suke nye..Ok hadiah die lumayan bagi daku bole kenyang sebulan makan coklat hikhik..
Hadiah GA dari sweet cottage pun dah sampai dah bole melantak coklat haha..
Harap2 ade luck lah ngee

nak tag

- seyrah
-anis adila
-miss tira
- woofer storm

closing date on 29 APRIL 2011

Sunday, April 24, 2011

Benashari lelaki VS perempuan????

Assalammualaikum..

   Tengok title pon dah tertanye2 kan. Aiyo tadi daku tengok lah search keyword blog daku ni ha. Setelah sekian lame tak jenguk kan. Pastu telek punye telek terjumpe keyword kat atas tu ha. Apekah??? Ape yang engkau orang cari kat blog daku ye huhu. 




p/s : Abg Ben sile jangan pelik huhu


























































bakal bercuti..

Assalammualaikum..

   Hai! Wah rindu gilak kat semua! Sory weh daku tak dapat nak update entry terbaru sebab banyak hal. Tadi pun baru je balik dari kampung ada kenduri kesyukuran atok. Nak harapkan on9 kat kampung memang tak lah kan dah berokband overlimit ditambah lagi dengan lembap kalah sipot huh!

   Em daku akan bercuti dahulu dari dunie blog buat sementara waktu ni sebab nak fokus kat final exam ni ha. Siyes daku tak gaye macam nak exam langsung weh bukak buku dapat baca 1 muka surat pon dah menguap how come. Hem tu lah tak sedar2 diri ni ha.So daku bersara kejap dari dunie blog ni ye**iye ke?? 

  Ok lah kalau sempat daku update ye tapi rasenye tak kot. Papepun thanks ye kerana setia dengan daku hikhik.   Btw gud luck korang yang nak amik exam tu ha. Sebelom nak abeskan entry nak menggedik jap sini.Doakan daku dapat jawab semua dengan tenang. Amin.. 

-
-
-
-
-
-
-
cantik kan pashmina ni..cap pasar malam temerloh rm 10 hengget..hihi
p/s : tengah kuciwa my bf ashraf muslim dah tunang! oh! 

Thursday, April 21, 2011

Cik Najihah = Milah Bubur Kacang??

Assalammualaikum..

   Hai! Penat weh nak edit kotak follower atas ni. Bertindan dengan page daku buat ni sebab header besar kot. Lantak la malas nak edit balik semula dah. Huhu. Tadi dapat komen dari sis zue yang katenye karakter daku ade dalam entry die. Wonder karakter ape? Bile dah tengok & baca daku terus gelak besar**tak sopan sungguh! Milah bubur kacang. Comelkan name itu hahahahaha. Btw thanks akak! Menarik kisah disebalik entry tu.

   Nak bace sekali? Meh kelik SINI

sedihnye bile berkaki size kecik

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ha dah tengok muka baru blog daku kan. Semalam dapat komen dari cik nia chantek yang blog ni berat. Then semalaman daku tak tido cari template edit balik semula bagai sampai dah nak naik lebam mato ni ha. Thanks dear jadik silent reader blog daku :). Em harap2 tak berat da la

   Alkisah semalam daku berjalan lagi ke mentakab pule. Btw dah dasar family kaki jalan macam ni lah gayenye hihi. Tengah semangat nak beli kasut baru ni tibe2 tak de size pulak. Selalu macam tu aish! Dah la lawa sekali tak de size yang tinggal cuma size yang gedabak2 je.Geram ni! Selalu jadi macam tu bile nak beli kasut je tak de size. Kecik sangat ke kaki daku?

   Haila..Ape la nasib bersyukur saje. Tapi tetap geram sebab tak dapat beli kasut tu. :(

p/s : Berharap dibanyakkan lagi stok kasut bersize kecik :)

Line tenet tenat gile!!

Assalammualaikum..

Kat sini daku nak mintak maap bebanyak for those yang tinggalkan kesan tapak tangan & kaki kat shoutbox daku tu ye. Semenjak 2 menjak ni line intenet tenat nak gila! Rasa nak hempuk je berokband ni ha. Hadoi hilang sabar. Btw thanks ya pada yang follow daku,daku akan follow korang balik dalam masa terdekat ni bila line da ok ye. Pada yang tinggal jejak kat kotak jerit daku akan balas kunjungan anda semua kemudian okeh. 
Tata!

Tq kerana memahami

hepy belated bufday Hanan,Syida my dear & Paan

Assalammualaikum..

Pagi ni daku nak buat  entry belated befday untuk bufday girl & bufday boy.1stly korang sory lambat wish & agak lambat buat entry untuk korang ye. 3  orang  ni daku sayang.
Wanna wish u my dear syida,hanan & paan

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu ber 3
Allah selamatkan kamu..

Hanan & Syidah..
Both of u were my bff ever, began from we was in form 4. We donna each other. U kutuk i,i kutuk u**gedik
Till now still..Thanks for being my dearest + closest buddies.
Korang harta aku yang tersangat ternilai. Aku rindu sangat kat korang :( **emo
Btw aku ucapkan all the best for our final nanti ok. Kite dah janji nak gather 10 orang bile masing2 dah habis degree kan. I promise that! Thanks!!

syida i lap u :) **zaman matrik

hanan with her future husband niza :)
Paan..
U're nothing but too special for me. Dun get me wrong okeh. Aku pon sayang kau jugak tapi aku sedih sebab nanti kau dah tak de kat sini lagi. Nanti dah sampai jepun belikan aku baju kimono tau ngee.Btw thanks & sory for everythings ok. Take care..

paan & her little sister hahaha.budaknye muke daku
Itu saje..Awok2 sile jangan terharu haha.

contest : pengalaman cinta paling memalukan


Yaw! Daku suka gila sis zue dah kembali.
Blogger ni daku salah sorang blogger yang daku kagum sebab entry beliau syok2 tapi sayangnye belog dulu "zue cancer" terpaksa ditutup sebab tersalah tukar url katenye. Tapi sekarang beliau dah jadi cekgu chenta la wok. Wa..Bole lah lepas ni sape2 yang sakit jiwa pasal cinta datang belog beliau mintak ubat ngeh2..
Ok daku nak join contest ni lah dah alang2 ade pengalaman macam tu kan huhu.

Alkisah..

Mase dulu2 kan zaman cinta kera monyet yang sedang bebudak sekolah hangat dok bercintun2 tu. Daku pun salah seorang mangsa yang pernah terjebak dalam cinta monyet ni ha. Nak tau? Nak dijadikan kisah la kan. Dapat mesej

"Awak,kite jumpe ye petang ni"
"Ok"
"Pakai cantik2 tau"
"Baik"

Kenape daku merahkan dialog yang tengah tu? Nanti korang akan tau.

Daku pun ape lagi hati berbunga bagai kan yelah nak jumpa incik tersayang**weh zaman dulu zaman daku kalau nak pegi dating sampai nak kecah 1 kelas weh teruk perangai haha.
Lepas tu dah siap semua ni daku pon pegila kedai makan ni ha tapi kan pelik mengape mostly orang kat kedai makan tu pandang gue macam daku ni " Ratu Cantik Sekolah" . Oh tidak!! haha..Ok daku wat tak tau jelah kan. Yang hampehnye daku pulak kena tunggu si malaun kesayangan tu ha. Dalam 5 minit tu sampailah beliau. Kami pon makan punye makan dengan rakusnye sampai kenyang & 1 more thing aku perasan beliau ni asyik nak dok tahan gelak je. Daku tanye mengape tapi tak jawab kan. Hah biakan then kami pegi la jalan2 sekitar temerloh tu kan. Daku sekali lagi pelik!! Ape hal kau orang pandang2 daku dengan si dia tapi daku jenis muka tak tau malu pikirlah "ah sebab kami pasangan unik kot sebab daku bongsai die galah" yey jalan dengan riangnye. Then kami balik la umah. Sampai2 umah dapat mesej dari si sia :

" Awak,thanks ye awak sangat cantik tadi tapi.."
"Heee thanks awak tapi ape?"
" Awak cantik sangat sampai awak tak sedar awak pakai baju terbalik,sory sy x sampai hati nak tegur"
"Hah???????"

Ok daku tak jumpe beliau selame 1 minggu sebab malu!!!!
Woi no wonder lah orang kat kedai makan & tepi2 jalan semua dok pakat pandang daku kan ceh! Dan kau malaun kesayangan,kejam sebab tak tegur huwaaa. Itulah sebabnye daku merahkan dialog tu.Memang cantek aku hari tu.

Tu lah kisah yang paling sangat amat memalukan daku seumur hidup kot. Tapi sekarang da tinggal kenangan. Dia pun dah nak kawin lain da. Hem nvm.

p/s : tetibe taip entry ni sambil senyum sorang2 hahahahah. Btw sory cik zue sebab ni terlebih2 150 patah perkataan kot huhu tapi nak join jugak hihi

tag diberikan kepada blogger yang tengah bercinta

anis adila
zakia
pinky momma

Wednesday, April 20, 2011

Balasan Allah s.w.t Hanya Sekelip Mata

Assalammualaikum..

   Hai semua! Apa kabo? Harap2 tak de yang sakit ke lebam mate ke sebab syok sangat update belog ngee. Btw thanks sesangat kepada follower2 daku semua. Memang tak sangka langsung bole dapat follower sebanyak itu**walaupun tak berapa nak banyak tapi daku bersyukur jugak sebab ada yang sudi support daku dalam dunia blog yang superb mencabar ni ha.Tenkiu! Tapi berjuta maaf kepada CIK EMMA ye sebab tak dapat lagi nak pos kan shawl sempena menjadi follower ke 300 daku. Tak sempat sangat. Sory dear. Harap bersabar ye.

   Kat sini daku nak story mory sikit pasal ujian @ dugaan yang Allah s.w.t timpakan kat kita ni. Kita sebagai hambaNya tak pernah lari dari ditimpa pelbagai musibah. Semua tu kerana Allah s.w.t sayangkan kite. Tak dinafikan daku rasa korang semua pun penah ditimpa macam2 dugaan @ ujian kan. Daku juge tapi alhamdulillah Allah s.w.t bagi daku kekuatan untuk meneruskan kehidupan daku yang masih lagi panjang ni.

   Firman Allah yang bermaksud:“Dan sesungguhnya akan Kami berikan ujian kepadamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang yang sabar.” (Surah al-Baqarah, ayat 155)

   Alkisahnye..

"Rumah si polan tu terbakar semalam"
"yeke bang??"
"Allah nak tunjuk kat die"
"Tu la dulu die berlagak sangat dengan kite sampai caci maki kite"
"Em..."

   Semalam tengah2 daku syok makan abah bagitau rumah si polan tu hangus terbakar. Si polan tu dulu pernah mencaci maki abah dengan amat teruk sekali. Dah didapatnye duit beribu2 kemudian ditunjuk2 & dicampak2 atas meja abah di pejabat menunjukkan yang beliau itu boleh dapat banyak duit kalau abah tak bagi die gaji sekalipun. Subhanallah riaknya! Daku yang terdengar perbualan abah & mama hanya berdoa kepada Allah s.w.t semoga diberi kekuatan hati & kesabaran yang tinggi kepada abah. Mengapa sedeikina rupa manusia????

   Malangnya..Kelmarin rumah si polan itu hangus terbakar dengan duit beribu2 itu sekali. Perasaan terkejut hanya Allah saje yang tau pade masa tu. Sungguh! Daku tergamam weh. Apa yang menjanjikan kau wahai manusia dengan wang sebanyak itu di akhirat? Apakah wang sebanyak itu menjamin kesejahteraan kau di sana kelak dengan riaknya kau? Semoga Allah bukakan pintu hati pak cik.

   Ingatlah wahai semua. Allah s.w.t boleh bagi balasan "cash" je. Usah nak tengok contoh jauh la. Macam daku dulu. Daku dulu pernah menjadi BODOH sebab seorang lelaki. Daku terlalu sayangkan beliau tapi last2 beliau tinggalkan daku dengan mempermainkan perasaan daku yang ikhlas sayangkan beliau. Ye daku memang tak kuat tapi hanya mampu berdoa. Setahun lepas pada tu hamek Allah balas balik ape yang kau buat kat aku pade kau dengan serta merta! Itulah hukum karma...

   Daku bukannya baik sangat nak nasihat orang bagai. Tapi daku suka share kan pengalaman yang daku alami kat korang supaya jadi pengajaran. Ok lah daku rasa ni lah kot entry terpanjang daku. Tapi ape2 pun bukan niat daku untuk menggores hati sape2**ayat tak tahan.



   Semoga kita semua dilindungi. Amin.... 

Trimas Cik Epal!

Assalammualaikum..

   Hai semua! Sory lambat update pulak. Haiyo tadi lepas magrib keluar pegi temerloh pegi membeli barang. Terlanjur pegi singgah pasar yang tak berapa nak malam tu kan. Wau! Daku sangat hepi hari ni sebab dapat borong 4 pashmina sekali gus huhu. Ok my mum tak tau nak kate ape dah sebab daku memang hantu shawl ahaks. Siyes lawa2 pashmina die tambah pulak murah tu yang rembat semua tu huhu. **rakus

   Then bila sampai je umah terus on9 biaselah tu hantu on9 pulak kan. Tup2 log in blog tengok ade komen wonder lah sape kan. Tibe2..Wah Cik Epal gonjeng datang komen lah. Wuwuwuwu. Berbulu mato ni ha tengok. Tak sangke pulak beliau sudi datang komen ke blog usang daku ni ha. Trimas ya Cik Epal. hihi..

malas nak crop bagai..**bukan show off tapi saje suke2 =p
p/s  : hari2 daku tengok org buat entry Cik Epal datang komen @ follow blog depa,daku pon nak juge ngee :)

Tuesday, April 19, 2011

rutin harian bile kat rumah

Assalammualaikum..

  Hai hoi semua! Weh bile daku nak study betoi2 ni haiyo!! Come on fara pliz stop on9 & get back ur notes now. Alahai gedik kan daku. Biala nak study tak de mood pun tak gune jugak sebab konpem tak masuk hape2. Ok done!

   Daku nak cerita lah pasal rutin harian yang selalu daku buat bile balik je rumah. Tapi daku rasa mostly kawan2 daku tak pun korang pun buat benda yang sama kan hihi. Ok jom proceed.


  • Makan
  • Tido
  • Tengok tv
  • On9
  • Menyanyi
   Ha korang pulak macam mane? daku kalau tak on9 kat umah ni alamatnye memang mati kutu la daku ni ha. Yela nasib baik berokband laju kalau tak lagi kusut. Ni ha harap je bawak balik buku bertimbun tapi hampeh nak bukak. Sebab nye kat atas tu la. awak2 sekalian sile nasihatkan daku supaya berhenti bercinta dengan blog ni ye hehe..

   Tata!!

Giveaway Ujang9897


Daku baru je nak join sini.
Orang lain dah lame join.
Incik ujang,cik najihah join sekaki ek.
Daku mule kenal incik ujang ni mase daku join segmen bloglist beliau kot. Beliau sempoi kot even daku tak penah kenal beliau kenal pun dalam dunie blog ni la.
Pape pun daku kagum dengan beliau ni sebab beliau hensem eh2 sempoi ngee
Da follow lame da..

nak tag sape ek?

semua blogger yang belum lagi join sebab daku rase semua dah join..

daku nak kasi gamba ni lah

**sile abaikan keadaan belakang sebab baru pindah umah :)

cara hilangkan cela/jerawat dalam masa 1 minit

Assalammualaikum..

   Hai! Daku nak curi masa study daku sekejap untuk share dengan korang tutorial nak hilangkan jerawat/cela kat muka dalam masa 1 minit. Ha korang mampu? Yang ni tak memerlukan produk kecantikan Safi ke Olay ke bagai . Yang ni pakai produk kecantikan PHOTO EDITOR je hihi. Nak tau? Jom tengok sini.

klik gambar untuk lebih jelas

  • Tekan ikon yang ade gamba brush yang daku bulatkan tu. 



  • Lepas tu tekan pulak kat ikon brush yang daku bulatkan kat bawah ni ha




  • Then bile dah buat step kat atas tu apply kat bahagian yang ada jerawat /cela kat muka korang tu. Bukan boleh hilangkan jerawat je nak putihkan gigi yang hitam kuning pun bole. Kat bawah ni hasil daripada touch up yang daku buat. See.. Cun kan hahaha..


Itu saje.
Nak donlod photo editor bole lah klik SINI..

Selamat mencuba. 
Pas ni tak yah risau2 nak cantikkan muka tu hihi

Contest "AKU & KACA MATA "

Assalammualaikum..

Hai..Rasenye macam dah lame je tak join mane2 contest kan banyak join segmen bloglist je.
Thanks kepada cik iejah gojes kerana mengetag daku untuk join contest ni..


Gamba hape yek?
Tibai jelah..

-
-
-
-
-
--
-


kenape daku sayang spec ni??

Act spec ni daku curik rumate kesayangan daku punye.Beliau ni memang gilekan spec klasik2 maca ni ha.
Bile daku pakai nampai old skool lagi tu ha ape lagi snap la haha.

tag diberikan kepada

KIC
anis adila hot

Monday, April 18, 2011

Jom kenali blogger's

Assalammualaikum...

Opss tengok kotak jerit tu tengok ade jejak dari kechik itu comel tag daku untuk join segmen ni..


Nak join sekaki?
Tekan atas tu ye

meh nak cerita serba serbi

Blog daku ni dah tertubuh sejak bulan 7 atau 8 kot taun 2010. Tapi follower tak lah meriban macam mis KIC tu hihi
Daku punye blog ni simple mimple je tak mampu nak buat cantik2 ..
Idola???

Hem tak tau la.
Banyak kot idola daku dalam dunia blog ni. Tapi daku sangat suka kan blog anis adila,ben ashari,Maria elena,& semua lah otai2 blogger. :)

tag
miss tira 
siti nur faezah

RUBY DRESS GIVEAWAY


JOm join tekan banner aatas ni..Untung2 menang dress boleh bawak pegi dinener ngeh2

Tag 
ANIS ADILA

Ku menunggu by Rossa

Jom layan lagu ni
Korang mesti penah dengar lagu ni sebelum ni kan ala yang Ella ft sape tah
Rossa bawak lagu ni dengan catchy nye rentak best kot..



ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

JOM JOIN BLOGLIST PENULIS SENJA

Assalammualaikum..

Baru perasan segmen ni tadi hihi jom join kat bawah ni tekan je banner.

Tutup 21 APRIL. Sempat ag ni..


Blog PS simple & sangat bes.
Sedap mate memandang & sejuk je pandangan ni hihi


Jom join bloglist bersama terompahcaring

Ommo! Daku tak boleh tido mak oi..
Nak join sini lah..

Daku bukak2 je blog terompah ni terus daku baca entry yang laen.
Entry 1st ya ng agak panas bile die buat entry pasal semua perempuan perasan cantik tu..
buakn ape cuma sentap sikit je lah hangat haha. Btw bes la bro..
Blog simple entry malatop makkk

Tag 
anis adila
nadh


tekan atas nak join sekaki

kurang suka bila..

Assalammualaikum..

   Hai! Ketemu lagi kita ye. Wah sanggup tak tido lagi ni nak update entry ye. Yela sebab sekarang ni shif dah tukar tengah malam on9 siang study hihi. Aci tak macam tu. Tadi jenuh daku berblog walking ke blog2 cun2 ni ha sampai nak naik juling mate ni ha. Tapi kan ade lah agak bengang jugak bile tengah syok berblog walking ni. Nak tau kenape? meh sini nak share. but before that daku nak mintak maap andai ade yang terase ke hape ke kan.

  Daku agak tension @ bengang bile bukak blog yang....


  • Ada comment moderation
Aish..Tengah syok2 nak komen ni sekali terkeluar menatang tu kang. Dah jadi 1 keje nak pegi ikot huruf2 nombor bagai tu ha. ade 1 blog ni daku komen agak panjang disitu tapi salah letak words verification tu ha. Terus spoil mood nak komen pangkah terus. Sory maybe mase tu mood tengah tak betol kan. Tapi berharap lah pada blogger2 yang still buat lagi moderation tu disable kan la ye. Mungkin bukan daku je yang tak suke ada jugak yang lain tapi kalau boleh silelah disable kan sebab berbulu mate ni ha tengok.


  • Content Warning
Yang ni lagi 1 hal. Tension gue. Tadi agak banyak kot blog yang guna benda alah ni. Daku bukan ape daku agak tak suka sebab leceh la. Hem. Sory ek disable kan la.


  • Cursor terlalu kreatif @ menarik
Payah jugak bile dah terlebih2 kreatif ni kan. Habis semua nak bagi kreatif. Nak buat cursor cecantik tu boleh tapi janganlah sampai menggangu pandangan pembaca. Ni kang nak klik kat mana pun tak tau sebab terlalu kreatip mak oi. Cukuplah sekadar ade anak panah biase je.


  • Lagu Hardcore tahap dewa
Feh yang ni daku rasa mostly blogger tak suka kot. Kalau yang auto play bolelah jugak sebab boleh tekan punat pause tu ha. Ni buatnye yang jenis letak lagu yang hardcore gile kentang tu tambah pulak dengan lagu blog lain. Grrr. Rase nak hempuk je lappy ni. Daku ni jenis suke pasang banyak2 blog bile bw so bile blog yang terlalu menggugat jiwe ni mintak maap saye tekan pangkah je.


  • Lambat loading
Yang ni. Hem dulu daku punye blog pun berat jugak.Then ada sorang 2 blogger baik hati bagitau daku yang blog daku berat. So daku cari alternatif untuk ringankan blog ni. Tadi daku timbang blog daku 96.7+ kb. Pk la tu kan. Ni buat blog yang juga terlebih kreatif & tersangat berat dengan widget2 yang daku rasa tak perlu tu silelah amik perhatian. Tadi pun dah tension nak bukak bebrapa blog ni sebab berat sangat.Buat scroll box untuk bloglist,masterlinky,blog archieve pun dah oke.


  • Tulisan susah nak baca
Amma. Ini pun 1 kes. Usahle guna tulisan yang terlalu berangkai sangat sayang2. Juling mate ni ha nak bace. Kalau layout putih tak pe ni warna warni. Susah blogger lain nak baca nanti.

 Daku rasa itu aje.
 Ini dari pandangan daku sendiri jadi pade sape2 yang terase ke sentap ke ape sory eh.
Daku pun newbie jugak pernah je buat benda yang daku listkan kat atas tu ha tapi slowly belajar.
Improvement tu penting. 
Daku tak kate blog daku ni ok sangat pun bersepah je kan tapi ape salah nye tegur menegur dengan cara baik kan
So jangan marah2 ye peace :)

p/s : ade blog ni comel gile weh tapi lelaki. wah!





Kau pergi tinggalkan ku

Assalammualaikum..

   Phew! Baru sekarang dapat update belog ni ha. Sory ye kengkawan. Daku tengok jiran daku si anis adila ni asyik update blog lelaju je. Wah senang hati beliau ek hihi. Daku nak sangat2 balas kunjungan korang semua yang datang & follow blog daku tapi tak berkesempatan la. Sory ye. Maybe pasni daku akan update tengah2 malam je lepas study insyaAllah. Feh dah lame tak bukak blog bersepah entry2 best dari blogger2 hot yang daku termiss nak baca. Baru tadi sempat luangkan masa komen jap.  

   Hem daku pagi ni nak cerita pasal kura2 daku yang dah mati 2 hari yang lepas tu. Sumpah memang sedih gila2 weh sampai kan mak daku pon terikut sedih sebab tengok daku nangis beriya bagai macam mati laki pulak nye. Huhu. Nak buat macam mana dah sayang. Alkisah..

   Baru balik dari Temerloh..

"mama!! Kure2 angah dah mati"
" huuuuuuuuuuuuuu"

Menangis tanpa henti dalam bilik sampai bengkak mata.

" dah ajal die nak buat macam mane macam manusia jugak"
   
   Daku tersangat2 sedih sebab daku bela pun dari kure2 tu kecik je sampai sekarang dah  besar. Mula2 memang dah tengok macam lain je binatang ni tercungap2 tapi tak sangke lak mati terus wuwuwu. Malam tu jugak abah pegi tanamkan. Sempat daku belai2 die sebelum selamat ditanam. Em sedih pulak bile teringat.

kubur si kure2 itu isk2
p/s : berharap dapat kure2 baru ngee

Saturday, April 16, 2011

Maaf

Assalammualaikum..

   Terlebih dahulu saya ingin mintak maap kepada semua ye
sebab tak berkesempatan untuk update blog. Mungkin lepas final baru saye update tak pun curi2 masa study week saye ngee
Pape pun thanks kepada semua yang sudi follow saye ok..
Pas final & kalau ada waktu free saye update ye sayang2 semua..
Doakan saye dapat jawab final dengan baik ye

p/s : tengah sedih gila2 kure2 kesayangan mati ;(

Thursday, April 14, 2011

Berakhir sudah..Kuliah sem ini

Assalammualaikum..

   Gila! Daku update banyak gila entry kan. Bosan tak? Ala jangan la bosan nanti daku dah tak dapat nak update blog selalu lagi dah sebab pas ni nak fokus kat final je. Jap lagi nak balik alamatnye susah kot nak dapat wifi U SIPOT selaju ni. Ngee. Ala rindu kat wifi pulak dah haha. Nvm.

   Ok tepat pukul 10 tadi dah berakhir sudah segala kuliah daku untuk sem ni. Siyes sem ni memang semput tahap cipan wok! Hadoi lab report punye pasal rasa macam dah naik sewel dah ni. Nasib dah setel semua & tadi alhamdulillah markah memihak kepada kami. Berharap ada keajaiban berlaku masa final nanti berkat doaku.So sempena dah habis ni kan daku pagi tadi siap2 dah nak pegi ke kelas nak jumpe kosmate2 semua**yeke? nak dengar lecture terakhir kan tapi............Bila dah sekerat jalan tengok bawah daku pakai seliper jamban je pegi kelas. Haish!


ish tak senonoh betul la.
   Last kelas dengan Dr Ainy kelas mikrob. Em tetibe rase sedih pulak bila dah habis ni. Rasa macam daku tak belajar apa2. Kenape ni??? She was the best lecturer. Dr,sayang dr lebih la hihi. Tapi masa tu bape kerat je manusia yang datang tadi sebab masing2 semua dah melandingkan diri kat umah dulu dah. Tapi tak pelah as long as dapat amik restu & berkat dari dr its ok.



Banyak pulak cerita2 mereka2 ni ye. Daku sempat jugak amik beberapa gambar candid kosmate daku ni. Dah bosan tak tau nak buat hape kan ape lagi tunjuk bakat lah haha..




err kak ira buat hape tu
sirin rajin!!
Last but not least..
Korang doakan daku & kawan2 yang lain untuk final yang akan datang ni ye..
Feh cuak jugak sebab tak tau nak jawab ape..
Btw tengah tunggu follower ke 300 nak bagi shawl kalau perempuan,kalau laki???
Pikir nanti

Ok bebeh tata!

BEN ASHAARI GEGAR LAGI



Jom join sini
Tekan header mantop atas ni

Bergedikan Di Bukit Ekspo -Part 2

Hai! Jumpa lagi dalam entry yang seterusnya. Hihi. Ok kali ni kami berphoshoot kat Bukit Ekspo saje. Tau kat mane? Kat belakang dusun2 kat kolej 13 tu ha. Cakap macam korang yang bukan upm ni tau kan dush2!!
Ok jomlah kite tengok2 gambar saje..

AWAS!! ENTRY PENUH GAMBAR!

ce tengok mate & hidung beliau merah sebab terharu! Lawak la 
tahniah kepada petugas2 acara aiza,sirin,zaty
Jap sebelum tu mesti korang pelik tengok baju kitorang same kan. Aah beli same2. Memang tak dinafikan banyak mata yang memandang tapi macam biasa DO I CARE?

warna baju siape paling cantik? Err model tanpa lesen
i <3 them dem much
depa kembar



Cop Budak yang dikatekan dari atas sampai bawah nampak cantik ayu je tapi bila dah sekali jalan brutal da..hilang keayuan hah!
-
-
-

Sudahla tu kang ado yang kate nak tayang muka pulak kan 
Eh2 suke hati lah blog daku kan..
Ok lah itu aje. 
Thanks ye sudi bace :)

sayang korang semua sampai mati..cop2 sape yang paling cantik ye?  =p


Semoga Allah memberkati hidup kalian semua. Terima kasih banyak memberi sokongan kepade daku time daku down hari tu. Sayang selalu! 

Hepy Belated Birthday Zarifah

Assalammualaikum..

   Hai! Hari ni banyak sangat benda nak cite tapi tak pe jangan gelabah daku akan citer satu2 ok sayang2 semua ahaks gedik. Tapi sebelum tu daku nak mengucap hepy belated bufday to one of my besties kat sini a.k.a kosmate daku. Happy 21 dear! Btw entry ni ade 2 part yang part 1 ni daku buat entry ringkas je then yang part 2 daku kasi mata hangpa semua bulat sikit cuci mata lagi :)
zarry @ cik kacang @ mamy


Minah kat atas tu la. Nak tau tak die ade mengadu kat alia ni cakap kitorang tak wish beday die sebab lupe kot. Nangis tu! Hihi Act my dear kami ingat sangat2 beday awak,cume kami plan untuk buat suprise party yang tak bape nak gaye party ni ha untuk kamu. That's why lah kami ade banyak sorok2 dalam kelas tu nak plan benda ni lah. Ko ingat senang..? Haha.

Pada plan asalnye nak buat ni :

  • Beli KFC kat SS 
  • Beli kek kecik untuk beliau
  • Buat suprise/gamble beliau
Tapi apekan daya kite hanye merancang Allah yang menentukan semua. Habes semua plan hancus sebab lab report mikrob tu ha. Cis! Tak pasal2 pegi beli nasi ayam kat FC je haha. **tak cukup bajet pun ye jugak ngee. But then bila dah sampai bukit ekspo tu adelah jugak suprisenye. Lagi 1 minah ni suka banyak tanye tau penat daku nak cover2 jawab takut kantoi yang kitorang plan suprise untuk die ngee. 

Ok sempena itu daku cik gebob nak wish kamu 

Dear zary, im sory if i am not enough to be da great friend for u. I've try my best to be ur close2 friend at all . Sory & thanks for everythings oke. Semoga panjang umur murah rezeki ya. Belajar elok2 semoga kita semua dapat result yang tiptop untuk sem ni oke. Dun be too weak ok dear. Lastly aku sayang ko weh even baru sem ni kite rapat.Tapi kami buat suprise yang gila2 hampeh kan **Mesti cuti ni ko rindu aku kan hahaha. Tata!!

khas untuk ko zary

*********************************

TAMAT PART 1 

Aku Hampir Kehilangan Dia!

Assalammualaikum..

   Hai semua..Daku dah rasa ngantuk tapi terasa nak jugak update sebelum tidur ni. Ni pasal kawan baik terlebih baik daku. He's back. alhamdulillah. Daku hampir kehilangan beliau sebab mungkin masa tu tengah serabut masing2 then buat keputusan terburu-buru. Bermula dari situ lah kami lost contact sampailah tadi. Tiba2 :

assalammualaikum..
hai fara aku nak wish gud luck untuk final sem ni. 
belaja elok2 & take care..
sori ganggu

   Serentak dengan itu daku dengan rasa amat terkejut & tak sangka terus menangis depan2 lappy ni jugak sebab daku ingat memang kami dah tak kan contact lagi dah. Daku rindu sangat kat beliau dan ye beliau memang jahat,kejam sebab tinggalkan kawan beliau ni sorang2. **kalau ko bace ni mesti ko gelak. Mesti korang tertanya2 peristiwa ape yang jadi sampai kami jadi lost macam tu je kan. Macam ni..

   Masa bila tah daku ade sentap dengan beliau ni. Daku rasa beliau ni dah lain sangat semenjak 3 menjak ni then daku bagitau die daku terasa dengan beliau then beliau kata beliau tahu & yang paling buat daku sebal & kesal sangat bila beliau tak hiraukan langsung daku ni. Biasenya kami ni setiap kali ada masalah mesti share same2. Tapi tak untuk kali ni & daku tak tahu kenape dengan beliau ni & start dari situ kami lost contact.

   Ingat gembira hidup macam tu? Tuhan je yang tau betapa sedih nye hati daku ni sebab member baik sendiri buat macam ni kan. Daku pk banyak kali ape salah daku buat pade beliau sampai macam ni sekali. Berkat doa daku,alhamdulillah. He's back again. Daku gembira teramat sangat Daku ingat daku boleh tak de kawan macam beliau tapi daku silap.. Kuasa Allah..

   Korang,daku nak bagitau sikit ni. Renung2 kan lah

Even sejauh mane pun korang pegi,setinggi mane pun korang pegi..dan secinta mana pun korang pada gf/bf kesayangan korang,utamakanlah kawan2 lebih dari itu. Tanpa kawan korang tak kan kemana. Dengan ada bf/gf seorang belum tentu cukup untuk menjamin kebahagiaan hidup korang. Sedarlah,orang yang bernama kawan yang korang pernah tinggalkan tu lah yang akan tolong korang bile andai kata 1 hari nanti korang ditinggalkan kekasih korang. Hargailah mereka.

Nak tengok tak mamat gedik yang buat aku nangis tu? Ni ha..
-
-
-
-
-
-
-
-

pewit..eyzul jangan mara ye..

Opss jangan tergoda ye hihi. 

Eyzul,aku sayang kau. Kite da janji kawan sampai mati. Kite dah kenal lame sangat.Aku mintak maaf aku tak dapat jadi kawan yang baik untuk ko. Aku tetap ada untuk bagi ko sokongan oke. Lastly jangan buat lagi dah tao. Kalau tak jenuh nak jawab dengan mak sebab gaduh dengan ko tak suke! =p

Nak dating dengan Cik Cikin?? Terharu!

Assalammualaikum..

   Hai! Haish baru siap berblog walking singgah blog yang join segmen BA tadi. Mau naik juling mate ni baca entry depa yang sedih ade, lucu ade, gembira ada & ada juga yang syahdunye. Waw! Follower daku meningkat terus dari 291 kot masa daku tinggalkan lappy ni pegi kelas. Alhamdulillah. Thanks korang ye. Nanti ada masa daku buat award khas untuk semua yang tersayang ye. Muah! Harap follower2 daku ni follow daku dengan iklas la ye. Trimas semua diatas sokongan kamu. **Bajet blogger hot kan

   Ha ni nak berceritalah sikit pasal kak cikin. Ingat tak daku penah cerita dalam entry ni hari tu. Tadi petang kan beliau kol daku! Ommo! Rasa macam tak caye je beliau salah seorang blogger yang daku admire tu sudi nak kenal dengan daku. Alkisah beliau tinggal pesan kat chat box suruh hanta kan no fon. Tup2 tadi dapat mecej yang berbunyi :

salam najihah..ni akak cikin ni..
najihah kat mane sekarang? Akak nak jumpe najihah nak kenal najihah la..


   Then tadi petang jugak beliau kol daku. Hangpa tau daku ketaq tangan nak jawab. Bila dah dengar suara beliau mak ai. Soooooooooooo lembut. Siyes tak sabar nak jumpe beliau ni nanti. Terasa sedih jugak sebab tak dapat nak jumpa hari sabtu ni sebab daku dah selamat pulang le rumah hoho. Date yang seterusnya lepas final. Nantikan entry dari daku ok! Opss jangan berbulu mata bace entry ni ye kang ade pulak cik anon kate baru jumpe 1 blogger da nak kecah. DO I CARE..?

p/s : akak,siyes tak saba nak jumpe akak. Thanks ya. Sayang akak.

Wednesday, April 13, 2011

Thanks a Lot SANDRA AZWAN!

Assalammualaikum..

   Huh sempat lagi update nak pegi kelas jap ag ni haiyo. Ni lah akibat lambat dapat information tapi tak pe esok tak de kelas dah last kelas untuk this sem hoyeh! Btw entry kali ni daku nak bagi credit banyak2 kat saudara sandra azwan coz menghasilkan lukisan yang sangat3 awesome!! Thanks a lot ya kamu. Nak tengok? Ni ha..Btw jangan jeles ye hikhik =p

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Bersempena daku jadi follower beliau yang ke 888.
Daku sengaja tunggu turn 888 sebab no tu cantek! ngee

Jom terjah ramai2 ke blog beliau!

Tekan header mantap kat bawah ni


p/s : sedang mencari follower daku ke 300! Hadiah misteri wuwwu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi