Thursday, March 31, 2011

Jom Menangis!

Tengah2 godek u tube terjumpe video ni..
Salam Terakhir by Sudirman..

Daku tak pernah tak menangis bila dengar lagu ni. ite mane pon kalau ade selit lagu ni konpem berair air mate..isk2!! * ha sape kate daku berjiwe ganas huhu..
Tetibe rase rindu nak dengar lagu2 beliau :(

Pape pun jom same2 tumpahkan air mata depan lappy..


Daku sangat mengagumi beliau..
Even tak pernah sempat kenal beliau semasa hayatnya masih ada..namun tetap tersemadi dalam hati..
Lagu2 beliau pengubat rindu..
kebanggaan negara...

AL- FATIHAH...


Kuatkan hatiku Ya Allah..

Assalammualaikum..

   Em hai korang.. Daku nak mulakan entry ni dengan nada yang sedih. Hope korang sudi bace entry usang ni :(

"fara..kenape fara macam ni"
"fara,fara ni budak2 sangat"
"go to hell budak2"

Mesti korang tak paham kan..
Ye, daku admit daku memang budak2,tak matang..
Tapi daku pun manusie biase jugak yang ada hati & perasaan..Daku bukan kayu,tunggul..
Betape terkilannye hati ni bile orang yang terdekat buat macam ni kat kite..How painful it is..

Hati tengah gundah gulana..
Semakin dekat nak final semakin hebat dugaan Maha Esa berikan..
Duhai hati..
Bertahanlah....Kuatlah hanye untuk seketika..
Sesungguhnya Allah itu Maha Adil..
Ada hikmah disebalik apa yang terjadi..
Bertahanlah..

Thanks kawan2 sentiasa ada dengan daku..

p/s : sedang2 menaip entry ni bole pulak airmata turut join sekali..huwa...daku termenangis la pulak...


Eh! Macam kenal je..

Assalammualaikum..

  Cop2 entry pendek je ni. Sape2 budak UPM kenal tak prof ni..?


Eh patutla macam kenal rupe2 nye lecturer nutrition daku..
Alahai..Bangge jap kami jadi student beliau even beliau sangat sukakan presentation walhal kami tak..
Ape yang daku nak kate Prof. Dr. Suhaila ni orangnye sangat berpengetahuan tinggi dalam bidang nutrition ni. 
Bab2 penjagaan kulit,badan bagai ni tanye je kat die konpem dapat jawapan. 
No wonder lah kulit beliau sampai sekarang sangat cantik oke.

p/s : riang gembire bebudak kosmate daku tengok bonda kesayangan depa kelua paper ngeeeeeee

Wednesday, March 30, 2011

SECRET GARDEN

assalammualaikum..

Hai..Malam ni nak cite pasal drama korea Secret Garden yang tengah meletup2 tu.
Daku baru jek habiskan citer tu tengah malam semalam..
Feh besssss gilak!

Btw jom review sini


OST cite ni. 
Wah terpesona lah hihi..

Tak rugi tengok cite ni...

p/s : bole plak main tukar2 badankan. Btw laki ni sangat sayang kat perempuan tu.. Soooo Suweet 
 

Bersyukur lah!

Assalammualaikum..

   Hari ni tergerak hati nak taip entry pasal ni. Semoga dapat direnung2 kan oleh kamu semua ye. Sebelum tu..mulakan dengan bismillah ...

   Kenapa kita perlu bersyukur..??

Sebab Allah s.w.t telah memberikan kita peluang untuk hidup lagi sampai sekarang. Alhamdulillah,terima kasih Ya Allah kerana masih lagi meminjamkan daku nyawa ini untuk berbakti kepada kedua orang tuaku. 

Sebab kite masih diberi peluang tinggal kat tempat yang selamat. Sekarang ni dah macam2 yang terjadi kat dunie ni kan. Macam2 cerita & peristiwa. Semoga kita semua mengambil iktibar atas apa yang berlaku

 Sebab kite masih lagi disayangi. Even tak de kekasih bf/gf yang teman disisi tapi kite still ada Allah s.w.t untuk mengadu.Menangislah disisiNya. Lebih tenang. Ada teman disisi pun belum tentu menjamin ketenangan & kebahagiaan. Yang ada just kekecewaan & kesakitan kan? Ada kawan2 yang sentiasa support kite.

Bersyukurlah sebab  kita dilukai sekarang. "Allah mungkin menemukan kita dengan orang yang salah kerana 1 hari nanti Allah akan menemukan kita dengan orang yang selayaknya memiliki hati kita kelak " . Jadi janganlah terlalu berduka hati andai diri kamu dilukai. 

Bersyukurlah...kerana kamu adalah kamu sekarang. Cuba korang fikir balik. Adekah diri korang yang sekarang ni adelah diri korang yang sebenar? Daku bersyukur sangat bila dah meningkat dewasa ni makin banyak yang daku belajar melalui persekitaran daku. Daku bersyukur daku tak menjadi insan yang sebegitu rupa.........Dan mintak dijauhkan kita tergolong dalam orang2 sebegitu**paham2 la.




Itu saje..
Ape2 pun yang berlaku mesti ade sebabnye..Even orang dok kutuk2 kite bagai diam je..Dan yang paling penting senyum..

**bile orang tengah maki hamun korang marah bagai nak gila cube try korang senyum selebar mungkin konpem orang tu lagi bengang weh!

Jadi...selamat beramal.. :) 
 
 
 

berhenti berblog

Assalammualaikum..

   Hai...Kat sini daku nak mintak maap tak dapat nak rajinkan diri untuk menupdate belog ni buat sementara waktu. Daku nak fokus kat final exam yang bakal tibe ni ha. Memandangkan carry mark daku amat teruk ni daku kena berusaha lebih keras untuk back up balik final daku. Hem..Daku amat kecewa dengan pencapaian daku sem ni. Daku tak tahu mana silap daku atau mungkin Allah sengaja nak menguji daku supaya daku tak terus lalai..

   Korang..Daku mintak maap ye andai ada entry or ape2 yang membuatkan korang terasa & marah ke ape ke dengan daku. Sejuta tangan daku mohon ampun. Doakan daku dapat jawab final dengan baik & dapat keputusan yang cemerlang InsyaAllah.

   Nanti bila2 free daku akan update ye. Btw dah nak habis sem ni sangat3 risau pasal final ni. **ingatkan amik food ni tak susah rupe2nye........Sekian...

Kita hanya mampu merancang...
Tuhan yang menentukan segalanya..
Namun...
Kita perlu berusaha dengan sehabis mungkin...
Walaupun gagal,tapi tetap redha dengan ketentuanNya.....Berkat usaha kita..
Pasti ada hikmah disebaliknya...

Monday, March 28, 2011

Yang ni memang aku hangin!

Assalammualaikum..

   Hai semua! Thanks sudi membaca. Kat sini daku nak meluahkan perasaan tak puas hati daku. Perasaan ni agak meluap2 sampai ke tahap gunung berapi tahap dewa dah ni. Kisah ni pasal budak2 pandai upm yang tersangat pandai & bas upm.



   Ok mula2 daku mintak maap andai sape2 budak upm yang terase ek. Sebab ape yang bakal daku taip ni bakal sentap lah kot. Ok 1st sekali daku nak komplen kat pak cik drebar bas ni. Pak cik..Tolong lah pakcik faham keadaan kami yang beribu ribu dalam 1 komuniti serumpun kat kolej ni. Pak cik tau kan kami punye ramai manusie budak2 kolej serumpun dengan bas tak de nye. Pak cik pulak baik hati betoi pegi bagi bebudak kolej lain tompang sekaki masuk naik ye. Kalau sikit tak pe pakcik ini separuh daripada perut bas tu kolej lain. **harap maklum kolej mane.Bikin panas...

   Daku tak kate daku ni bagus sangat ke hape nak berlagagk ke hape ke. Tapi silelah letakkan diri anda sekalian pelajar pintar upm kat tempat kami. Cube kalau kami budak2 serumpun yang beriban ni pegi serbu naek bas korang yang mewah bagai kosong gila tu. Hang pa marah tak..? Ada rasa nak memaki tak orang tu..? Konpem ade. Siap maki bagai

   Dahla tu bile turn kami nak tompang naik bas depa bole plak pakcik drebar bas kate " tak lalu situlah dik,malas nak pusing balik..Bas kat belakang ade lagi wth". Tolong la paham kehendak kami. kami bayar bukan tak bayar lain lah kami naik secare haram kan. Ade 1 kes ni ade 2 orang minah kolej tut naik dengan muka tak malunye sedangkan pakcik bas tu dah kate naik bas sendiri. Walawei padehal kau nampak depa2 budak serumpun beratur bagai nak naik bas kau boleh suke2 tergedik2 terkinje2 naik. Kalau sopan tak pe ni mulut cam harem. Bikin wa paneh..

   Kat sini daku tak kate semua pakcik bas tapi ade lah certain2 tu memahami situation kami ni. Terima kasih sangat2 makcik pakcik. Bukan daku sorang je yang bersuara tapi ramai lagi. Harap2 lah korang pon paham dah tengah2 tak de bas,bile dah ade bas tengok2 penuh..Tau2 budak kolej lain yang penuh. Hem..Pikir2 kan lah..

   Sekian...Terima kasih kerana ingin membaca :)
   Luahan hati dari insan yang tengah bengang

I looove copycat

Assalammualaikum..

   Hai! Gian nak update blog lagi lah. Hihi even otak dah krem gila ni. Ok nak bercerita pasal copycat ni. Tak kirelah copycat dari segi penulisan ke style ke hape ke. Daku nak share sikit pandangan daku tentang copycat ni. Sebelum tu daku mintak maap lah andai ade yang sentap kan.

   Bagi daku annoying gila orang2 yang suka copy mengopy ni. Yang ni pun daku nak share dari pengalaman daku sendiri. Bukan nak kate ape lah kan & bukan nak kate tak boleh langsung copy ke hape tapi ade sorang minah ni suka copycat cara daku i mean macam style daku berdressing. Tak kate daku ni cantik sangat sampai tak kasi orang copycat cara daku tapi beragaklah kalau nak copy pun kan. Ni sebijik sebuntat tiru terang-terangan. Yaw..

"Fara, kalau aku nak tiru kau bole tak? Cantik lah kasut ni..nak beli jugak.."
"Kat mane ko beli.."
" Aah ko memang suke tiru aku kan"
" Err..."

   Hem skang daku memang tak rajin pakai tudung bawal 4 segi tu sebab lebih sebati dengan shawl pulak even ade yang mengutuk kate tak lawa lah tak tutup aurat lah itu lah ini lah. Mulut orang bialah tak boleh nak tutup kalau penat diam sendiri. As long as daku pandai lagi jaga aurat daku..tak berbogel bagai ok la. Agak2 ade tak orang nak sound daku kat komen nanti mane tau cik anon ke. 

  Then pasal copycat gaya penulisan. Tak dinafikan perkara macam ni banyak berlaku kat otai2 blogger ataupun blogger lain. Opss ni bukan pengalaman daku. Tapi mostly bile daku berblog walking selalu jumpa entry yang seakan2 sama dengan blogger si lagi 1 tu. Oh adil kah macam tu? Tak patutlah sebab penat si A karang ayat dok pikir idea nak buat entry si B senang2 copy paste je**ase nak bagi makan lappy pon ade kan.

   So kesimpulannye kat sini kepada si peng copycat2 sekalian, kalau ye pun nak copy tu berpadalah jangan sampai meniru hasil orang lain. Kan tak manis tu eceh! Kan bagus kalau jadi diri sendiri,ada identiti sendiri tanpa mengopy hasil & gaya seseorang tu. Kang tak pasal2 kena cop minah @ mamat copy cat pulak.Cube try ko duduk kat tempat orang yang di copy cat tu ape rase..sentap..?

   Ok lah sekian saje. Maap lah kalau entry daku ni macam buat orang annoying. Daku berkate2 berdasarkan penglaman & pandangan daku sendiri rasenye tak salah kan nak bagi pendapat. Kalau rasa tak pueh hati silekan komen,daku tak marah :)

sumber : google


Sunday, March 27, 2011

Touch Footy Interkolej ( Kolej 16 )

semangat bagi tengok team dulu..kicik2 tapi power la
Assalammualaikum...

   Ha ni nak bercerita pasal kejohanan rugby sentuh interkolej UPM tadi petang yang membuatkan daku pengsan seketika tadi huhu. Tadi pon sekali dengan majlis penutup sukan interkolej untuk sesi ni. Tak nak menaip panjang tengok je ni.

CAUTION!! Entry ni banyak gamba jadi jangan muntah ye hihi


kak nana : ref tak berdaftar di tepi padang =p

manager yang banyak berkorban sampai tertido :)

kesemangatan warm up
cube teka daku jersi nombor bape
Btw cantik kan jersi kami. Thanks to kak rai sebab bagi jersi yang cantik amat ni hihihi**tak panas..

Mase 1st game lawan dengan K17 akak2 doktor tu ha. Oke daku main untuk second half punye game. Btw, mereka agak ganas ye sampaikan nombor daku tercabut 1 & paling sadis sampai tercabut pin2 kat belakang & hasilnye baju jersi kesayangan daku tu berlubang**ceit!!
Pape pon still menang 3-0 walaupun mereka2 pihak lawan dah ketat je muka tu.

yang tangan macam nak terbang tu daku lah
Ok sambung..
Then second game lawan dengan K13. Wow!! Superb lah
Malangnye kami kalah. Hem semua masa tu dah penat, tension bagai semua. Dan team K13 badan kicik2 tapi ligat masyaAllah penat nak kejar. Tapi kami team K16 tak berputus ase even kalah mase tu. Thanks to kak ane jugak banyak membantu kami 1 team :)

Then 3rd game lawan dengan KTP..Ok lah skor 2-0 dengan depa. Yang paling tak leh blah ade sorang mamat ktp ni siap maen sound2 kami lagi bagi nak downkan player tapi kami kental hihi..kredit to kak rai & kak faz sebab berjaya try..

Ha....


cop nak selit jap**faten tinggi wok

Yang ni game paling mendapat tumpuan 1 stadium kot. Lawan dengan K6 budak MSN tu..Mao tak ketar weh depa besaq2 belaka banding dengan daku & kami yang kecik2 ni.Bawak ketiak depa je. Tapi.....Alhamdulillah kak rai berjaya juga try masa game baru jek mula. **mampu nak maen tangkap2 ayam bola tu..hihi sile belajar dengan kak rai
Yo!! 2nd half daku kena ganti kak izzah yang tengah mabuk padang tu. Sumpah lutut daku ketar gile weh mase jaga depa yang tinggi macam galah tu. Daku rasa macam............Tak tau nak describe macam ane sebab takut sangat. 
Kami hanye mampu defend dan defend sampai....tet!!!!!!! Masa habis!!
2-1 ..**dalam sejarah lah kot kalahkan budak K6 yang gilang lagi kaki sukan upm tu

berkat cheers & doa kami

Final game kami jumpa dengan K13 balik**masin mulut kau zati ngeh2..
Bole plak berarak masuk dari blakang stadium tu**cop rase macam main bole sepak negara pon ade ceh berangan jap ye..
Main punye main punye tackle akhirnye...
-
-
-
-
yeey...Alhamdulillah...menang jugak..
Berbaloi semuanya.

Thanks kepada semua akak2 otai touch footy & trainer2 secara rasmi ataupun tak..siyes bes bile dapat main game ni kalau tak tengok jela orang main.
Thanks semua & congrates sekali lagi..Berjaya jugak bawak balik piala pusingan yang mahal tuh hoho..







sekian..




Jom Join Bloglist Man Yusoef


tekan header yang ada muke hensem ni ye nak join :)

Blog Man Yusoef TAK BEST sebab...

Best ke ..?
Blog beliau tak best sebab header beliau tu cantik & kretip sangat rase macam nak blaja jek dari beliau hoho..
Blog beliau tak best sebab suci je hihii**mate daku pon suci bersih je simple,daku suka
Blog beliau tak best sebab beliau menampakkan gambar beliau pakai jubah grad UPM kat bawah tu***waaaa bes gile dah grad jeles nih..

dan...
Blog beliau tak best sebab berjaya menarik perhatian daku untuk stalk hari2 haha

***btw jangan pelik reason2 daku kat atas tu oke..kang ade plak yang misunderstanding..


tag :
boroi

Sebab Lame tak Update blog

Assalammualaikum..

  Hai semua! Sory sebab tak update belog daku sebab lately bz dengan game rugby sentuh. Alhamdulillah kemenangan berpihak kepada team kolej daku. Feh! Fenat bebeh. Memang berbaloi. Ni pon tak ilang penat lagi nanti daku sambung kat next entry ya. Btw thanks kerana setia follow daku & thanks for ur support semua ya...


p/s : badan tersangat penat otak tersangat jem untuk esok..haish..

Saturday, March 26, 2011

SEGMEN: AKU KAKI BLOGGING


Jom join sini..Klik banner kat atas..

  • Usia belog?
Halamak tak ingat lah bile..Sory eh tapi seingat daku baru lagi tak sampai setahun pun. Tengok follower tu tak banyak sangat..


  • Bape banyak entry?
Em..Ikut mood. Biasenye kalau mood nak taip entry melimpah ruah tu dalam 6 entry pun ade gak hoho. Tapi kalau dah malas & idea kering tu 2 ke 1 entry pun cukup. Tapi lately ni agak bz so tak dapat nak publish entry banyak2. Cuti sem nanti insyaAllah update sampai lebam :)


  • Best tentang belog daku?
Tak de ape yang istimewa pun. Tapi mostly entry daku banyak berdasarkan pengalaman daku sendiri then daku share dengan korang2. Mehla rajin2 singgah belog usang ni.. 


  • Cara berbelog & promote belog 
Daku rajin join contest..GA..tinggal jejak tiap kali blog walking..komen pun ye jugak...Jangan lah jadi sombong...


  •  Blog yang daku suka serbu? Kenapa?
anis adila aris. Sebab daku suka entry & belog beliau yang simple mimple tu. Tapi sekali bace entry beliau tu agak sentap lah jugak. Beliau bukan blogger otai yang hot2 tu tapi beliau bakal hot jugak menurut jangkaan daku sebab berkawan dengan daku kot hahahaha..**kiddin'. Silelah jenguk ke belog beliau,beliau sangat mesra ala oke..


  • Impian dalam dunia belog ?
Harap dapat majukan belog ni. Tak mengharap untuk jadi macam otai2 blogger tapi cukuplah sekadar belog ini berguna buat tatapan korang semua. Btw sangat berterima kasih kepada follower2 daku sebab sentiasa menyokong daku dalam dunia blog ni. Feh memang banyak lah dugaannye & thanks again! Berharap korang2 bagilah tunjuk ajar kat daku ye. :)






 

Friday, March 25, 2011

Study dengan orang lebih tua..best ke?

Assalammualaikum..

   Halo hai semua! Sory sebab lambat gila updat eblog daku ni. Tengok template tukar baru lagi. Hem penat dah daku tukar2 sebab ada jek masalah dengan template yang best2. Hope kali ni tak kan ada masalah lagi. Haiyak.Btw malam semalam baru lepas habis test bi. Alhamdulillah dapat buat. Tapi....

   Act sekarang ni saat ni masa ni daku teramat sangat down & tension sebab result test sangat teruk. Daku terpikir2 macam mane nak back up balik kat final ni ***siyes rase acam nak berhenti pun ada. Sampai tahap macam tu sekali. Eh! Dah lari tajuk ni. Ok jom proceed terus.

   Study dengan orang lebih tua @ lebih berusia dari kita...Best ke?

1. Best sebab....


  • Mereka lebih berpengetahuan
  • Mereka lebih matang
  • Fikiran lagi up
  • Senang bekerjasama
2. Tak best sebab....

  • Mudah sangat touching
  • Suka mengarah tak tentu pasal
  • Berlagak diva lah pulak
  • Tak boleh "masuk" dengan bebudak bawah umurnye
  • Kena ikut cakap die je..**huh
  Act entry ni tertaip sebab daku alaminye sendiri. Orang terdekat buat taik macam tu . Sampai hati beliau berkata sebegitu terhadap daku & kami. Nak kate tak terase tu bohong lah sebab terang-terangan cakap pasal daku & kami. Hai hati, kuatlah. Bertahan lah fara.....

p/s : sentap sampai dah tawar hati!

Thursday, March 24, 2011

maap

Assalammualaikum semua!

   MAAP BLOG DAH TAK CANTIK. ADA MASALAH DENGAN TEMPLATE LAME. MAAP YE. MAAF TAK CANTIK DAH . :)

Kenapa Pelajar U Tak Lulus Exam @ Test

Assalammualaikum..

   Hai semua! Malam ni daku amat penat sangat sebab kena kesini kesana nak buat macam2. Tadi pun tengah sentap dengan sorang perempuan ni a.k.a kosmate daku jugak yang menyifatkan kami rakan 1 kosmate seorang yang bermuka2 & terlalu childish. Ehem nak kate tolong bersyukur. Em..Ok enough ni nak citer pasal tajuk entry kat atas tu ha.

   Agak2 korang sebab ape budak2 U ramai yang kantoi time exam & test? Ok kebetulan daku tengah frust gila dengan result test 2 daku yang sangat amat teruk tu. Rasa macam nak quit je dengan perangai makhluk alam yang macam tut nye ..Sabar jelah wahai hati. Nak tau ape die? Jom terus baca :


  • Hari minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

  • Hari cuti umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari
  •  Cuti semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, lebih kurang dalam 60 hari

  • Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

  • Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

  • Makan
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari. **belum kira lagi daku yang makan berjam2

  • Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.**kecuali daku yang banya cakap bila dah lepak dengan member ni ...??

  • Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

  • Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Maknenye, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.Baki tinggal 21 hari.

  • Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

  • Internet/on9
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isu hangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun. 
 

 Jadi bakinya...???
Haiyoooooooooooooooooooooooo....


 Credit to khairul hazman atas notes yang sangat menarik ni..share bersame kat sini :)


 



 

Wednesday, March 23, 2011

BEN ASHAARI: GAME ANTARA BLOGGER BERMULA !

Ok walaupun tengah bz gila nak jugak join!












sile tekan banner hot itu untuk join sampai 11 malam ini..
moh!!



Tuesday, March 22, 2011

New Bisnes coming soon!!

Assalammualaikum..


   Hai semua! Kat sini daku nak inform yang daku & kakak daku akan membuka bisnes secara on9 nanti akan datang dalam bulan 5 insyaAllah. Bisnes ape? Bisnes jualan shawl, inner, make up, shawl aksesori & macam2 lagi. Bila dah settle semua nanti akan daku inform ya.

   Btw for those korang yang saaangat suka amat pakai shawl tu bolehlah nanti order kat daku nanti ye. Diskaun diberikan kepada rakan2 blogger yang setia & kawan2 daku hihi. Nantikan yeee...


p/s : semoga Allah memudahkan segala perancangan kami ini. Amin...

Cik Epal Contest.

Assalammualikum...

Yang ni nak join contest dari cik epal ni pulak sebab hari tu contest gambar bersama epal tu tak de dah.

   





Nak join ape lagi tekan lah banner hot tu ngee
 cik epal,ni ha gambarnye
-
-
-
-

-
-
-





















Slogan daku berbunyi begini...ehem2..

SAYA MEMBACA BLOG CIK EPAL KERANA .......
entry2 beliau semuaaanye superb lah weh. Dan lagi 1 daku suke sangat cuci mata tengok gambar2 beliau gather dengan gadis2 THE SCRAFLETS tu. Ok daku amat admire dengan mereka semua + pesyen meraka yang hot gitu. 
Disamping tu, daku wajib godek blog cik epal ni tiap hari sebab nak pegi stalk blog2 yang ada jual shawl tu ha**rambeng mate..
Bagi daku yang spesel kat blog cik epal & cik epal ni sendiri sebab keberanian & keunikan beliau dalam menyampaikan ceramah melalui entry beliau. Ade yang sentap tu nasiblah.


So wahai cik epal, saye suke tengok bila anda senyum,manis macam epal juga hihi




Nak tag 
anis adila
pinky momma

AKU BENCI ROKOK

Assalammualaikum..

Hai daku nak join segmen BA lagi..














KENAPE DAKU BENCI ROKOK...?

  •  Sebab tak tahan dengan bau rokok yang amat sangat buat hidung daku rase macam nak tertanggal busuk gila! Pernah hari tu masa daku tengah nak tunggu bas pastu ade sorang mamat ni syok gila hisap rokok dengan syahdunye hembus asap depan daku. Macam die tak nampak yang daku dah tutup hidung mulut muka bagai nak elak kasi cium lagi die mau hembus kasi tebal. Masa tu rasa macam nak hempuk je. 

  • Ha lepas tu sebab bau asap rokok ni membuatkan habis hilang bau perfume + wangi baju daku. Melekat bau rokok. Errr

  • Pendekkan umur. Memang kenyataan for those yang suke hisap rokok tu tak panjang kot sebab dalam rokok tu kandungan tah berbagai2 jenis benda ada. Tah selamat ke tak. Syok jek hisap rokok tu...Btw semalam baru ternampak 1 girl hisap rokok dengan selambe kat kafe serumpum waaaaaa hebat.
PESANAN BUAT MEREKA YANG HISAP ROKOK & BAKAL HISAP ROKOK

Pesanan daku buat golongan di atas tu sudah2 lah merokoknye. Bagi yang ade hasrat untuk merokok tu pikir2 lah banyak kali sebab membazir. Tapi daku tak boleh nak cakap beriye sangat pun kang nanti ade pulak yang datang serang kan. So terpulanglah pada diri sendiri**agak2 nak dapatkan bibir cun warne hitam silekan merokok berbatang2 :)

PANDANGAN?

Hem..Pandangan daku hanyelah tak de ape2**eee ayat kau.
Yelah sebab sekarang ni agak susah nak jumpa lelaki yang suci dari rokok. Zaman la ni baik perempeuan ke lelaki ke sama naik je. Siap ada lagi sapa yang hisap rokok paling banyak dapat duit**bagus!
Semuanya terpulang atas diri sendiri. 

Monday, March 21, 2011

Kenape aku suke join contest + GA????

Assalammualaikum...


   Hai! Ok tak nak pepanjang citer lah. Btw thanks for those yang follow blog usang daku ni + mengomen2 kat entry suam daku ok. Sayang korang lebih lah ni. Ngee~ Hari ni mood daku nak bercerita pasal ape kes daku suka join contest & GA TAPI tak pernah menang pon.Kawan daku pun ade jugak tanye "eh fara,kenape ko suke join macam2 dalam blog tu ye? Menang ke...?" Meh nak citer**tapi sebelum tu mintak ampon kalau ada yang terasa 


  • Suke hatile. Opss ayat macam selfish lah pulak kan tapi memang nak cakap pon. Blog daku suke hatilah nak join pun tak menyusahkan anda2 semua pun. Hado daku mintak anda2 tolong postkan entry/promote blog daku? Hado daku mintak pinjam duet? Hado daku pinjam belog kau? Tak do kan so motip asal suke hati lerr (^^,)v

  • Tanda hormat invitation blogger lain. Yang ni lagi 1 hal. Dah beliau2 tag name daku untuk join contest ke GA ke so daku tengok jugak contest & GA ape yang depa anjurkan tak de lah nak main redah taram semua kan***rakus gila! Cube anda2 ditempat orang yang menjemput join itu ini tapi dibuat bodo jek oleh si budak yang dijemput tu..Apemacam??

  • Kenal laaaagi ramai belogger. Ini tak tipu. Memang sangat berkesan disamping selam air minum susu eh bukan menyelam sambil minum air. Dapat jugak promote blog hangpa yang gila sangat nak pemes tu.Daku berblog bukan hanya untuk suka2 tapi dari sini korang kenal yang rupenye blogger itu ini sane situ budak sebelah bilik je. Tak caye try le.
Ha tu lah die sebabnya..
Makanya,jangan menilai sesuatu itu tanpa mengetahui tujuan asal dulu..
Daku admit memang daku rajin sangat join macam2 & mungkin ade yang berkate "minah ni mane2 contest & GA pun ade tapi menang nye tak pon glamer + buat semak blog je buat entry".

Ehem..
Hobi wa memang suke memcapap tapi pencapapan wa berbatas der..
Wa tak bermulut hanyir macam lu yang suka sebar fitnah merate2..
Lu penah join tapi lu tak penah menang jugak ye..? Opss!!
Wa ucapkan takziah untuk lu..

Adios..

p/s : Maap mungkin entry kali ni bahasa agak kasar tapi sekadar nak kasi malaun bermulut langsi terbelalak biji mato..Tiada kaitan hidup atau mati 

Giveaway - Saya Nak Rasa Coklat Sweet Cottage

Assalammualaikum...

   Cop2! Tadi syok berblog walking sampai tak sedo diri dah pagi kan**macam esok tak de kelas pagi hempeh. Nak join GA sweet cottage ni lah. Weeee sedapnye coklat. Teringin sangat nak makan, nak jugak rasa coklat buatan beliau ni. Untung2 menang**asal blog daku asyik2 pasal GA...GA...GA..suke hatilah wek 

   Moh lah kite join sini sesame nak.













Cop,nak tag sape ye?

atok
anis adila
fiqa aimi

Lulu Caldina 1st Giveaways
















  • Ceh baru nak join ngee. Tak beragak tapi tak pelah tarikh tutup nye lambat ag kot hihi. Cik Lulu! Cik Najihah nak join jugak nie. Ape sebab daku nak join?? Sebab daku rase macam adiah nye suprise semacam jek nih mane tau kot2 rezeki daku join lelambat ni ke hihi. 
  • p/s : cik lulu caldina ni cun oke..*tak bodek
Daku tag pada sape2 yang tak join lagi ok sebab daku rase macam dah join je

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !











  • Ni kisah daku bersama mak daku yang paling pahit bagi daku. Mulanya dari daku yang amat sangat memberontak. Memang lumrah daku yang keras kepala. Ada 1 hari ni daku nak something tapi daku tak ingat ape die then mak daku tak bagi daku pegi or bagi permission macam tu la. So daku pun ape lagi mengamuk bagai sampai lah tak sedar buatkan mak daku terasa hati. Then lebih kurang dalam 2 hari macam tu mak daku tak bertegur sapa dengan daku. Daku sangat2 menyesal & menyesal sebab buat mak daku macam tu. Daku pikirkan kalau daku mati mase tu tanpa dapat keampunan dari mak daku memang tak cium bau syurga lah daku***insaf. Jadi pengajaran buat daku. So korang even kuat mane pun korang memberontak mengalahlah sebab IBU & BAPA lagi penting.Daku banyak belajar dari kesilapan yang daku buat tu & alhamdulillah sekarang mak daku saaangat lebihkan daku ngeeee

  • 2 2 daku lebihkan tapi lagi rapat dengan mak bab2 luahan hati & perasaan. ABAH bab2 nak borong barang  hekhek

  • TIDAK SAMA SEKALI. Dan semoga daku tidak akan menjadi anak yang sebegitu membuang ibu bapa Amin...

  • Pada pendapat daku, mereka yang sanggup bercakaran untuk merebut harta mak ayah depa tu macam orang yang lansong tak de akal. Sebab...? Sebab dengan adik beradik sedarah sedaging pun sanggup sampai nak bertikam bagai nak dapatkan harta. Harta duniawi tak kan kekal dibawa sampai ke mati berbanding perhubungan harmoni antara sesama saudara kandung. Ingatlah hati & perasaan mak ayah sebelum buat macam tu
Gile panjang......huhu

kisah miera liyana punye pasal

Assalammualaikum..


   Feh tadi petang daku post entry pasal miera liyana yang baik tak payah pakai baju tu. Tadi bile daku tengok stats daku walamak rameinye manusie dok jengah bace2 intai2. Hari ni saje dah 400++ orang yang view blog usang daku ni ha. Melonjak naik lepas entry cik anis tu. Walaupun tak setinggi macam blogger lain tapi nak bagi jugak tengok










P/s : oooo...Suke ye korang bab2 macam ni ngeh2

menangislah...











Menangis lah jika..

Tidak tertahan beban tertanggung di bahu..
Tidak tertahan menanggung kesedihan..
Tidak tertahan sakitnya hati..

Kata IBNU QAYYIM :

10 Jenis tangisan :

1. Menangis kerana terlalu sedih
2. Menangis kerana terasa hina & lemah
3. Menangis untuk mendapat belas kasihan
4. Menangis kerana mengikut2 orang menangis
5. Menangis orang munafik - berpura2 menangis
6. Menangis kerana kasih sayang & kelembutan
7. Menangis kerana rasa takut
8. Menangis kerana cinta
9. Menangis kerana gembira
10. Menangis kerana menghadapi penderitaan

"..Dan bahawasanya DIA lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (AnNajm : 43)

Tangisan dapat memadamkan api neraka

Rasulullah saw bersabda: Tidaklah mata seseorang menitiskan air mata kecuali Allah akan mengharamkan tubuhnya dari api neraka. Dan apabila air matanya mengalir ke pipi maka wajahnya tidak akan dikotori oleh debu kehinaan, apabila seorang daripada suatu kaum menangis, maka kaum itu akan dirahmati. Tidaklah ada sesuatupun yang tidak mempunyai kadar dan balasan kecuali air mata. Sesungguhnya air mata dapat memadamkan lautan api neraka."



  • Jangan menangis kerana cinta tak berbalas kerana mungkin dia bukanlah jodoh yang ditetapkan oleh ALLAH
  • Jangan menangis kalau tak tercapai apa2 cita2 kerana ALLAH yang menentukan semua
  • Jangan menangis jika gagal dalam peperiksaan kerana mungkin kita kurang persediann
  • Jangan menangis jika wang kita hilang dijalanan kerana mungkin kita kurang bersedekah 

Woah..! Mau tersembul keluar

Assalammualaikum..

   Oppsss! Tukar lagi template baru**gedik kan. Suke hati le. So abaikan saje segala kecacatan yang ada ok. Hihi. Hari ni nak bercerita pasal 1 minat artis ni. Teen age lagi kot. Memula daku bukak web artis kesayangan daku Beautiful Nara ni memang agak terkejut lah tengok beliau berpakaian sebegitu. Jom tengok sini **kaum adam sila istighfar hoho

sumber : google












Katenye :

"nampak sikit je. Pilih baju ni sebab nak nampak kelainan" 
 p/s : Takutnya bila tengok. Irma Hasmie bertudung suda tapi Miera makin terbukak pula. **Siap nampak lagi plastik cover ****** tu

Saturday, March 19, 2011

Chanteq BerHIJAB

Assalammualaikum..

   Opss tadi dapat invitation dari chanteq hijab untuk join lucky draw beliau kat sini. Thanks ya sis. Btw macam tau2 je beliau ni daku minat shawl kan. Ok jom proceed









  • Jadi..Gambar ape yang daku nak bagi ni..? Ala tak de gambar dah pon...Ok lah bagi jelah gambar ni







:::::::::::::: tekan gambar katon ye kalau nak join,bole dapat tudung free hihi :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

putih suci!

Assalamualaikum..

   Ehem semua blogger! Ok kat sini daku nak promote 1 blog ni weh. Tadi daku berblogwalking dari blog budak hot anis adila ni. Pastu terjumpa 1 blog sis ni. blog adik najwa. Opss!! bukan najwa latif si penyanyi tu ye tapi ni najwa lain. Blog die bagi daku unik kau! Putih bersih template die memang sangat bersih. Memula daku singgah blog beliau ingat ke templet die memang lambat loading rupenye memang putih gitu..Cantik lah bagi daku..**tetibe rase macam buat segmen meng'review' blog orang pulak dah hihi.

Jom singgah ..






p/s : weh! sile jangan pelik bila tengok gambar2 di entri daku jadi ketepi sebab memang macam tu.
Dah malas nak tukar template lainsebab template ni simple & cantik ngee

wahai cucu2 sekalian atok nak tolong promote blog lah

Assalammualaikum..










Kenal lagi tak blog ni? 
Ala blog incik atok yang dulunye daku penah join segmen bloglist beliau..
Ha jom ramai2 join segmen promote blog beliau pulak.
Kire beliau dah baik hati nak tolong promote belog2 kita semua wahai cucu-cucus
Tak rugi pun kalau join sebab lagi banyak join lagi ramai blogger yang kite kenal kan macam tadi baru jek daku kenal 1 blogger yang rupenye belajar kat UPM jugak lah..

Ha kan ke tambah kenalan tu..

nak join tekan banner tu yek

HOT ke die ni??

Assalammualaikum..

Oke ni nak cite pasal sorang minah blogger yang  hot ni..
Tapi memang hot pun minah ni sebab minah ni cantik gila weh**tak tipu..
Daku memang jeles dengan minah ni sebab...

1. Beliau ade pakwe**hahahahah anis ko jangan gelak tau

2. Minah ni macam model & oleh itu she gonne be a model soon

3.Minah ni ade lesung batu pipit yang sangat manis kat bawah tu

4. Minah ni pandai sangat oke**yey berjaye buat ko kembang

5. Minah ni makin lame makin pemes

Ok tu sebab daku jeles dengan minah ni..
Nak tau sape minah ni a.k.a blogger yang hot tu?

ni ha..
-
-
-
-
**anis aku curi gambar ko ngeee

Ha ni lah beliau yang bajet hot tu hihihi.
Name beliau Anis Adila..
Daku same2 kutuk mengutuk bersame beliau ni mase kat PLKN KLCC dulu..
Tapi daku sangat amat geram dengan beliau sebab cancel kan date kitorang nak jumpa grrr!

Jom terjah blog beliau yang ala2 pinkish tu



ucapan TERIMA KASIH,perlu ke?

Assalammualaikum..

   Wah! Daku rasa macam dah lama gila tak mengupdate blog ni kan. Oh btw thanks untuk follower daku ya. Tengok2 meningkat saban hari **yippi. Ok semalam daku memang tak dapat nak update blog langsung sebab sibuk sangat dengan asigment HE yang demand gila tu. Rasa macam nak campak2 jek. Tapi alhamdulillah setelah bertapa dalam lab komputer kat fak tu selama 5 jam sampai beku2 otak ni, lastly siap lah jugak kerja tu.

   Ok tak cukup dengan tu kena lagi redah hujan berlari bagai nak pegi print & lab pulak**ok daku rasa macam nak pitam sangat2. Mood hari ni...? Oh demam bakal tiba kot huwaaaaa. Ok lah dah banyak membebel ni nak proceed ke tajuk entry yang betoi la.

   Ucapan terima kasih tu perlu ke? Penting ke? Bagi korang? Hurm kat sini daku nak kongsikan beberapa pandangan daku tentang benda ni. Bagi daku perlu sebab :


  • Menghargai sesorang / sesuatu kerja
Bayangkan lah weh kalau penat2 korang tungkus- lumus bagai nak buat / siapkan sesuatu benda ke kerja ke kan tetibe bila dah siap 1 patah ucapan thanks pun hampeh nak dengar**lagi2 dalam grouping. Siyes rase macam nak lempang je kan buat kerja malas bagi alasan macam2 bila dah siap nak tumpang nama


  • Kebiasaan
Bagi daku ucapan ni dah menjadi kebiasaan untuk daku ucapkan tak kire lah untuk ape2 perkara pun**bukan nak tunjuk daku ni baik pun. Opss!! Bukan nak kate apelah kite boleh tengok sikap & perangai some1 tu base on die punye tingkah laku & adab kan. Tak caye korang tengok balik kawan2 sekeliling korang tu. Ade tak yang tercalon sebagai jenis kawan yang tak reti menghargai 1 same lain??


  • Boleh hilangkan perasaan marah / bengang
Memang tak dinafikan juge ucapan ni penawar juga untuk orang yang tengah marah @ bengang dengan korang ke sape2. Yela bila rasa diri tak dihargai, at least bila dengar ucapan terima kasih ni sejuk sikit hati depa yang tengah marah tu**berlaku pada daku jugak,nasiblah kawan...

Ha,oleh itu janganlah bersikap terlalu selfish sangat weh.
Takut nanti bila orang lain dah tahu sikap korang tu maca mane kang kene pulau ke kutuk ke korang jugak yang bengang kan**walaupun pada hakikatnye betul

Jadi,fikirkan juga orang sekeliling kalau nak hidup sentiasa diredhai ALLAH..

 
 

Friday, March 18, 2011

header baru

Weh..
Daku da ade header baru tu ha kat atas
Tak cantik...
Tak lawa...
tapi daku puas hati dapat jugak buat even buroks gilak..

hihi..Sape yang baik hati nak tolong buatkan daku header ye...?

Terima Kasih kerana Membuatku Bersedih,Ya Allah!

Assalammualaikum..

   Ehem2 semua! Teka daku dari mane ni.Hari ni hari paling bengang, penat & seronok daku. Sory my dear lecturer sebab hari ni seharian saye ponteng kelas sebab terlambat bangun. Jadi saye dengan tak sengajanya TERponteng kelas miss & Dr hihi peace..

   Berbalik pada title post, sepanjang 2 minggu ni hati daku dilanda badai**ceh ayat! Memang sepanjang 2 minggu ni daku banyak belajar erti kesabaran yang sebenar, nilai persahabatn,erti kasih sayang & paling penting ape itu CINTA. Yup, daku dah putus dengan si comot itu***sedih banget weh!! Cop ade nampak muka daku tengah kuciwa & sedih tak??

**zaman tudung bawal
    Seringkali kita menyalahkan takdir bila kita dilanda kesedihan & kekecewaan kan. Tapi pernah tak korang terfikir yang kita ni sebenarnya bertuah sangat sebab kita antara insan yang sangat disayangi oleh Allah swt. Kenapa daku cakap macam tu?

Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.

   Jadi, redhalah dengan apa jua musibah yang mendatang. Terima dengan hati yang terbuka & jangan lupa mengucapkan syukur. Jika kamu dilanda kekecewaan mahupun musibah,lakukan ini :


  • Berdoalah kepada Allah. Allah sentiasa ada untuk kita.
  • Kuatkan diri.
  • Carilah sahabat2 yang dapat membantu dengan memberikan kata2 semangat.

Allah,sesungguhnya aku bersyukur Kau telah menguji aku dengan memberikan rasa kecewa ini.
Aku belajar untuk menjadi kuat..
Aku bangkit dari kelemahanku..
Berikan aku petunjuk...

Pernah dengar tak ni...?

Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.
Fikir-fikirkanlah 
 sumber : pengalaman & google

Thursday, March 17, 2011

muka baru..mintak maap

Hai..
Tengok ni muka baru daku yang lebih simple..
Feh! Berejam nak kasi touch up**padehal tak lawa pon jugak hoho..tak pelah

Cuma daku tak reti macam mana nak tukar warna font kat post title tu ha..
Plizz anybody help..

TULUN!!!

Sory kalau entry yang dulu2 ada yang lari banyak,daku malas nak edit balik.

Selamat menjamu mate...

TOLONG YEA..

kenape mesti mat ***** yang buzz?

Assalammualaikum...

   Yey!! Dah tamat suda test daku yang killer pade minggu ni,tinggal lagi 2 test je lagi**haiyo.. Ok lah tak nak panjang2 cerita nanti korang bosan pulak. Ni meh nak cerita pasai YM daku ni ha. Tajuk die...

"Apesal yang tegur2 aku kat YM semua mat2 bangla ek??"
"Aku rase aku da delete da depa semua,datang dari celah mane pulak"

   Yaw..! Ade name shepon lah,Indika la macam2..Da la dok buzz2 daku macam tak paham2 lagi daku dah letak sign ( - ) kat situ kan aiyok. 

Wednesday, March 16, 2011

sedetik lebih by ANUAR ZAIN

Opss..!
Daku tersangat tersentuh dengan lirik & muzik lagu ni..Ditambah dengan alunan suara AZ yang boleh bikin daku lentok tu haish~

Nak2 daku sekarang tengah dalam mood gundah gulana tulun2... :(

Layan jom..



Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung

Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan

Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup

Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu

Jap..jap...Cube korang dengar yang ni pulak 
-
-
--


**bole tahan jugak suara mamat ni

2Nd GIVEAWAY - BARNEY & WEIYDA FAMILY (MAC)

Cop..Nak join sini..Hihi**Dalam sebok2 study nak jugak join macam2

Daku tau GA ni dari sis  erin comey ni huhu..


Weh comel gila blog die weh..
Meriah..
Ade pulak hadiah barney2 makhluk warna purple ni kan lagilah cun!

Jom join jom tekan banner kiut atas tu..

CLOSING DATE ON 1 APRIL 2011..

sory...!

Assalammualaikum...

   !st of all semua,daku cik najihah nak mintak maap kalau daku tak balas komen2 tak pun jejak2 korang...Bukan ape daku sangat tak sempat nak balas kunjungan & komen dari korang semua sebab minggu ni minggu pembunuhan daku..Test wok! So lepas test  daku singgah & komen blog korang sampai lebam ye..

   Btw thanks for those yang memollow blog daku ni ye. Sayang lebih! Hihi. Oklah gtg. Test by this evening,wish me luck ya.!

p/s : ekonomi subjek daku paaaling SUKE. HUwa!!!!!!!

Tata....

Tuesday, March 15, 2011

tips cover malu bila TERjatuh

Assalammualaikum..

   Hai semua! Ok sebelum daku nak stop blogging ni sebab esok ada 2 test yang memang killer punye subjek,daku nak kongsi dengan korang macam mana nak cover malu cara yang paling terhormat lah bagi pendapat & pengalaman daku. So for those yang pernah atau pun bakal alami rasa malu tu boleh la praktikkan tips daku yang sengal ni hihi..


  • Senyum & Jangan bangun secara mengejut
Korang pernah tak bile tengah syok2 jalan tu sekali terjelepok jatuh depan public. Oh!! Tentunya rasa macam nak sorok je muka dalam longkang kan. Ha lepas ni kalau terjatuh jangah terus bangun secara mengejut sebab napak sangat  yang korang nak cover malu tu. So cara yang terbaiknye ialah senyum jek tanpa kata ape2 walhal dalam hati rasa macam...........


  •  Slow & steady
Yang ni bila korang agak2 sipi2 jek nak terjatuh ke ape ke. Korang slow2 kan lah jalan korang tu jangan la jalan laju sangat. Bak kate orang "slow & steady bebeh" haha. Daku penah weh jalan2 sekali terpijak lubang feh!! 


  • Buat2 tengok ada benda yang korang terpijak kat kaki
Yang ni daku selalu sangat buat sebab mujarab. Yela elok2 korang nak terjatuh sebelum malu tu korang buat2 lah tengok kasut korang. Kononnya korang ada terpijak something ke pastu terus jalan. Siyes memang lawak sebab hanye mata yang betul2 teliti jek tau perkara sebenar hikhik


  • Duduk je diam2
Yang ni cara paling last korang nak buat lah. Kalau korang jatuh depan kosmate2 tak pun kawan2 korang jek tak pe. Korang just stay jek duduk kat bawah tu diam2. Gelaklah senyap2 sambil mengutuk dalam hati

Ok..Tu sedikit sebanyak tips yang daku kongsi dengan korang untuk cover sikit malu bila jatuh. 
Tak de lah sampai orang dok ketawa macam nak kena bagi makan penyapu kan.
So,selamat mencuba! hihi 


 

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Mari2...Laku ni...


Tekan banner..silekan

>> Ape nak citer ek? Daku ni jenis yang simple mimple je. Jenis yang outspoken & otak gila2. Daku blogger datangnye dari Bentong,Pahang. So skang tengah memerah otak kat UPM Serdang dalam bidang pemakanan**sape2 yang nak tau makanan tu sihat ke tak meh sini meh hihi. Oh cukuplah tu kot nak tau lebih lanjut meh lepak sini kite cite sampai muntah hihi**macam ade kan

>> Daku seorang degree student. Sepenuh mase lagi setakat ni

>> Blog feveret?? Banyak kot tapi yang selalu bukak op kos lah Abg BA ni ha kalau tak tak de nye nak join semua segmen haha**tamak...?

>> Blog yang tak suka masuk? Em...Soalan susah tu. Rasenye tak de kot tapi kalau ade pun blog yang mengutuk sesama blogger tu. Kan tak elok menjatuhkan sesama sendiri.

>> Impian....Impian semoga dapatlah trafik tinggi sikit macam IR tu hihi. Nak jugak merase kan hihi. 

JOM JOIN BLOG REVIEW SHARA BUNGA

Jom join sini weh..


  • DAku mula tau pasal blog miss shara bunga ni mase 2 bulan lepas kot.Kalau tak silap daku blog die ni penah masok dalam majalah Remaja kan. So daku pun usha kasi lebam mate blog sis ni. Oke segar mate sebab almost pink! Lagi 1 shara ni kiut & ada muka baby face**shara,ni cakap betoi tau :) . Rasenye tak de ape kot yang nak diiubah sebab sume dah ok + simple . Suke!! Btw daku suke gila kat header blog beliau ni weh. Tak tau kenape tapi suka hahaha siap sekali dengan tagline sentap tu lagi. Cayalah. (^^,)
  • Entry paling menarik bagi daku ialah yang pasal bakal mak mertua terpikat tu. Siyes comel gilak2 shara pakai tudung. Nampak lagi matured. 
Oleh itu nak tag 

cik eka
anis
nelly
cik kite

DEFINISI CINTA

Haip...contest lagi
Ah alang2 tak boleh nak tido ni taram jela kontest ape2 pun.
**jangan jemu pulak tau korang

kontest yang ni daku diinvite oleh cik carrot susu. Comel kan name beliau :)


sile tekan banner kalau nak join kasi up mood jiwang tu haha

C.I.N.T.A ?? Ape makne cinta bagi daku ??
BAgi daku cinta ni luas maknenye,depends pade individu tu sendiri untuk definisikan cinta tu macam mane.
Pernah dengar?

Cinta pada bunga akan layu..
Cinta pada manusia akan mati..
tapi..
Cinta pada Allah akan kekal abadi selamanya..

Cinta pada kawan pun ada..sesama saudara islam & cinta bagi pasangan kapel pula lain..
Bagi daku cinta tu unik..Cinta tu kadang2 boleh membuatkan daku gembira,sedih,marah & kecewa..
Oke sekarang mood daku tengah gundah gulana bagai sebab kecewa kena tipu dengan sang arjuna comot tu!!
Ha...inilah die maknenye he's not my true LOVE.Cinta akan datang & pergi jika tidak kena pada cara untuk memelihara rasa tu..**fikir-fikirkanlah

Oke kat sini daku nak share 1 lagu yang agak dalam makne cinta bagi daku


**Selamat membaca & mendengar TAPI haruslah ingat bahawa secinta mana pun kita kepada manusia,cintailah selebih2 nya kepada Allah & ibu bapa dahulu..

kat sini daku nak tag semua follower daku untuk join ye :)
Jom kite support sis ni ramai2 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi