Saturday, January 29, 2011

dating dengan kucing

   Ha next entry ni daku nak bercerita pasal daku pegi dating lah. Semua orang nak dating daku pon nak dating jugak alahai! Oh tidak lah act daku pegi teman zati berjalan2 sambil ketemu ehem2 hikhik**ni kalau zati baca mesti dia bising. Daku malas nak pegi sebab penat baru balik kelas tapi disebabkan sayang rumate kan....

   Daku,zati,kak nana dengan faten pegilah berjalan2 ke bukit ekspo tu ha**jalan kaki kau. Aiyoooo pancitlah daku berjalan sambil bercakap2 kan haih. Then lepas tu melilau mencari kelibat lagi 2 orang tu tapi..sebelum tu daku dengan kak nana snap lah gamba.*itu mesti haha

inilah kak nana yang saya sayang..hii

ade gaye dekat luar negara tak? **padehal bukit ekspo je pon ceh

meriahkan shawl faten**yang belakang tu tengah koling2 ehem2
bakal2 model kolej 16 hoho
rumate tersayang & tergila**yani tak ade la.. =(
ha inilah kucing yang daku nak dating itu..comel kan3.....
mereka ini penggila kucing
    Bila dah penat dating tu kan kami pun beredar lah. Sangat seronok dapat dating dengan sepasang kucing yang sangat2 comellah! Penat gila lah kau dah nak magrib kami balik dan si zati of koslah gembirakan dalam hati berbunga2 bila............

    Ok daku dah nak off dah sebab nak pegi picnik pulak ni kat ulu yam dengan bapa2 sedara daku. See u oll next time ya! tata...

budak senget

They're great!

Assalammualaikum ...

Yey!! Currently im at home lah bebeh. Yippie.**sungguh mengade2. Ok semalam daku teramat sangat fenat sebab balik dari lab awet dengan mikrob itukan**kau mampu? Mikrob ok lah kan fun tapi bile subjek awet punye lab tu masyaAllah tersangat lah lame ok sebab buat canning ( kau tau ape canning). Ok jom kite usha gamba jom! Tapi harap maklum bagi sesiapa yang muak nak tengok gambar tu bolehlah tekan " X" tu. Diingatkan entry ini memang banyak gamba bagi segar mata tu nak baca **kejam!

dengan kak iza comel lah


semangat kan kak iza
Masa mikrob daku kena buat expetiment paling simple lah dan cepat balik iaitu experiment basuh tangan nak bezakan bakteria sebelum & selepas basuh tangan. Ha lepas tu siaplah experiment kami tu hoho.
Kami kan ahli kumpulan yang berdedikasi so divide2 kan kerja nanti senang tak kelam sangat **padehal dah nak due date hantar baru nak siap.

dengan sue & alia**mereka best!

tengok tu semangat group lab daku
 Cop nak tengok tak gambar budak yang agak perasan kecantikan die ahaks!
Ni ha....
-
-
tada.....inilah bdak tu (^^,)
*********************************************************************
Ok then petang hari jumaat tu ada lab awet pulak. Mak aih bapak lah lame nye krem ** daku heh! 1st kami kena potong ikan dengan nenas yang original tu baek2. Phew kami yang tak pernah turun dapur pun dah terer kat dapur tau ( calon bini terbaek! ). Then kami kena buat macam2 process canning tu tau dan...lepas pada itu nak kena tunggu pulak makanan tu masak.**sumpit penat sebab berdiri selama 4 jam kot. Kami kehulu kehilir bawak dulang letak dulang nak bagi siap awal masing2 muka singa tak sabar nak balik umah kan ki3.

groupmate daku *zati saje interframe ye haha 

yang penting riben kat kepala daku tu hahah. Dengan mas cantek
dorang hantu gambar jugak macam daku tau hekhek
Bila kena tunggu lama retort tu dalam 45 minit kami pun dah kebosanan dah masa tu.
Thank god demonstrator2 dalam lab tu semuanya sporting2 sebab tak marah pun kami nak bergedik bagai dalam lab tu ambik gambar**ceh

ok sile abaikan lab coat daku yang GEDABAK besar tu heh!
aiza & kak masyi
wah! penuh stylo mereka ni kan**
teka kami tengah buat apa? Cooling the can!
can ini tengah di sejukkan untuk dimakan hihi
semua hantu gambar
Ok sile jangan bosan ye sebab entry ni memang banyak gambar pun...

daku dengan budak yang sangat2 comel + cantek cik ain**baby face kau!
Ok inilah hasilnya...............nenas yang telah di tinkan
ehem**model tin yang berkualiti
para tester yang hebat ye mereka ini
para food technologist gonna be
dengan erni**yang belakang tu nak interframe jugak ye
So as a conclusion ( cewah ) daku tersangat happy dan enjoy buat lab ni even penat amat.
No wonder la hari itu semua kosmate daku semua dah jadi mesra alam semacam kan sebab daku pun tak tahu kenapa daku pun terlalu banyak mulut sangat**lumrah
Lastly daku sangat bertuah ada kosmate macam mereka ini. Muah2 lah untuk korang semua!

p/s : korang,korang sangat gila2 sampai nak meletop lab tu. Ape2 pun korang sangat bestlah wok! credit!

tet...
tet...
-
-
ada gaye bakal manager & doktor makanan tak???
tata semua..

Thursday, January 27, 2011

mesin basuh oh mesin basuh

Assalammualaikum...

Phew..Daku baru sahaja selesai membasuh baju penat**padehal pakai maesin aje. Cop pakai mesin basuh pun penat ape nak angkut baju yang bertimbun tu ( hobi ) lepas tu nak sidai lagi huh. ****itu seminggu kumpul baru cuci semua ye. Biasalah student rajen kan sampai nak basuh baju pakai tangan pun  tak sempat hoho.

Nak dijadikan cerita hari ini agak lah sengal sikit sebab pagi2 buta lagi dah kena ambik test subjek awet yang amat senang tu kan. Ha study punya study malam tadi sampai semangat bangun awal pagi semata2 1st test ni kan then bila dah dapat soalan...................? Korang konpem lah tau ape yang daku maksudkan kan. Walamak soalan test dia amatlah menguji minda kan sampai tak terkata nak jawab hape***baek tak payah setady kan ngess

ok macam ini lah muka daku waktu itu**thanks en.google
Bertuah lagi masa kelas bi sedang enak duduk bersembang bagai dengan classmate bi sekali miss tegur aku da. Oh! bertuah nye aku tiap minggu nama naek haish! Tiap kali masa subjek bi konpem daku akan rasa mengantuk amat lah. Setan dok bergayut2 kat kelopak mata ni ha aiya. Tiap masa asyik tengok jam je kira masa bila nak habes ni. Then bila dah habes kelas tu laju je rushing pegi singgah kedai2 yang ada jual shawl tu. OMG!!! daku dah gila shawl lah sekarang ni mak aiii. Tu stok shawl kat dalam bilik yang tengah berhayut2 tu ade lagi.**nafsu la nyah...

Ha kembali pada cerita asal ni pasal mesin basuh ni. Haiyooo. Ade pulak kan manusia yang cerdik amat membiarkan air bertakung dalam mesin itu. Hoi buanglah air tu dah tau ko punye bekas baju,ape da..tak pasal2 daku dengan zati buat pulak keje part time pegi buang isi air dalam mesin tu kan. Cis!!! Mesin basuh kat sini ibarat harta kesayangan student sebab tanpa nya tak terbasuhlah baju kami yang belambak tu.

tipu ye mesin basuh kat kolej tak canggih macam ni**haha

Pewit dah nak cuti dah la. Ok lah daku nak pegi membuta dahulu yer. Tata.
p/s : sape yang terperasan bahawa beliaulah insan cerdik itu mintak maap lah yer.peace!

Wednesday, January 26, 2011

hepy birthday buat si keriting

Assalammualaikum...

  Pewit semua,ape khabar ya u ol. Feh memang semangat lah daku nak update blog ini kan. Act daku terasa sedih + gembira hari ini sebab menang 1st game volley ball lawan dengan K14 tapi kalah 2nd game. Aiyak. Rase terkilan jugak lah tapi tak ape percubaan yang sangat2 hebat dari teammate K16 semua next time boleh cuba lagi kan. Fuh kami main tadi memang superb lah kan sampai bola pun nak mai datang jek selalu haha***riak ye disitu tak baik. Dan adelah sorang mamat K10 ni ha yang daku rase amat sangat nak cili mulut beliau ye. Dah kau menyibok duduk kat situ buat hape kat mane2 ade jek muka kau. Muka bersepah sane - sini.


" tibai je buat lauk. tak hebat mane pun die tu"
"maen pakai mate lah wei"

   Demikianlah antara kata2 sinis seorang mamat senget yang suka menyibuk & menjatuhkan orang lainkan**mentang2 lah topang maen kat kolej depa huh! Eh! daku dah banyak melalut ni berbalik pada niat entry yang asal ye. hoho.

   Hari ni birthday adik kecik daku yang tersangat comel itu. Birthday beliau yang ke 5 tahun dan beliau menjadi semakin gedik ye. 

dek ya
    Budak kecik ni gedik sama dengan akak dia yang ini. Ok selamat hari jadi dek ya sayangsss..

Tuesday, January 25, 2011

opss buruk lah!

Assalammualaikum...

Hai semua....! Cop korang mesti dah bosan dengan ayat statrting entry aku kan asek yang itu je..hahah. Ok sekarang ni daku baru je lepas balik dari game volley ball lawan dengan KOSASS tu ha yang agak tip top lah kot***so2. Eh tapi kami 16 punye team pun ok jugak tau tapi bukan rejeki kami lah nak menang game itu (sadis).

Daku agak nervous lah tadi mase game kan sebab gugup bertemu dengan mereka2 yang kental amat kan haha sampaikan teammate daku pun berkate " farah,relax jangan cuak tau..senyum.." Ok daku memang  tersangat cuak lah tu kan***ngess

Ni nak tunjuk muka daku baru lepas bangun tidur ni masyaAllah amat buruk yer di situ. Bangun2 terus mintak aten spek mata belau yang klasik itu lalu....
-
-
-

muka budak selekeh

Haish..Naseblah kau comot dapat orang macam ini hahaha. Note that this picture was me naturally. Ok lah opss daku nak membersihkan diri dahulu ok wangi tak di sana??? ***tengik kan hahaha. Gtg ok tata!

demam amat kerana kaulah!

Assalammualaikum...

  Ehem! hai semua mintak maap tak update blog sebab daku dilanda demam yang amat memeritkan lah & demam ni disebabkan oleh beberapa sebab lah kot. Tak pe nanti daku ceritakan kemudian.

  Eh2 sebelum tu daku nak nyatakan demam daku ni bukanlah disebabkan sape2 pun sebenarnye tapi adelah jugak virus dari cik yani a.k.a dumber roomies daku ni kan ahaks***yanu jangan mare ye! Kesian beliau kene virus demam secara tiba2 sampai siap pegi beli cool fever lagi nak bagi kebah*isk2.

   Daku pulak dah seronok2 meronggeng berjalan sampai ke klcc ke uitm shah alam ke mid valley segala bagai tak pulak nak kena demam kan yelah dah seronok sangat berjumpe kekasih hati merangkap clasmate daku masa zaman sekolah dulu kan. Ha hari ahad tu ade lah pulak replacement koko punye kelas kan ( ape da orang ari ahad nak rehat2 tido2 ini kene ganti kelas futsal pulak ) **ini kalau cik hasrul baca ni naye aku cess!!

   Ok cut! Then malam ahad tu daku meroyan bagai sekejap sebab ditinggalkan si comot itu. Sampai hati beliau kan buat daku begini oh!! (euwww) . Malam tu daku terus diserang virus demam rindu ni ha ya Allah amat berat ye.alahai gediknya daku. Then pagi hari isnin itu daku amat tidak larat lah nak pegi kuliah kan so ape lagi MC la. hikhik (tersuke pulak). Daku act marahkan si comot tu yang sesuka hati je berkelakuan sebegitu ye adui sungguh biadap kamu ye. Daku demam sebab fikirkan kau lah.


    Berbekalkan semangat dan keazaman yang kental**ok ayat daku mantop!. Sambung balik berbekalkan kekuatan daku nak pegi ke PKU tu nak dijadikan cerita pegi lah naek bas siap sembang lebat lagi cakap kat pak cik drebar bas tu kan berhenti kat depan PKU tu sekali bila dah sampai boleh pulak pak cik tu buat dek jek terus alahai pak cik lupe ye. Ape lagi berjalan kaki lah daku bersama zati yer.


   Bila dah sampai la.....sekarang dah pukul 1 petang doktor semua rehat lah! Bengkek lah jugak kan aish~ Daku menunggu dengan penuh bosan siap sempat tidur lagi tu nak tunggu kan last2 sampai jugak doktor tu.


   Situasi : dalam bilik DR. Latinah


"ye najihah sakit ape?"
"demam dr."
"muka tak macam demam pun"
Ok senyap disitu ye
"ok lah saye bagi awak mc duduk je dalam bilik tu diam2 pegi tidur lepas makan ubat"

Wah tak sempat nak mintak mc dah dapat terima kasihlah doktor! 
Lepas ni saya datang lagi ngess..

   Petang tu daku turun untuk tournament volley ball**percaye tak? ki3. Lawan pulak dengan K 11 tuh memangla tak menang kan. Tapi tak pelah bukan rezeki kami nak menang mase tu kan tapi agak kegeraman dengan 1 supporter K11 ni mengalahkan player mulut die macam nak kena cabai jek huh! Sabar..Kang nanti orang cakap pegi kelas tak nak tapi maen volley ball turun (suke hati akulah)

   Opss ok lah daku nak kena siapkan asssigment daku yang melimpah ruah ni boleh pulak tadi siap berjalan bagai dengan cik faten & cik fyza kat PC Fair tu kan. Ha sape2 yang duduk kat area serdang ni mehla turun beramai2 melawat booth2 yang ade menjual shawl bagai dan barang2 koputer yang murah2 tu yer. Jom!! tata semua!

Sunday, January 23, 2011

Buat Lelaki Ego Di luar Sana

Dia mungkin terlalu sayangkan kau
Itu yang kau amat pasti dan yakin bahawa dia takkan tinggalkan kau
Dia sanggup ketepikan kepentingan diri dia untuk kau
Kau selalu buat tak endah bila dia merajuk dan kau yakin dia pasti akan memujuk kau
Kau terlalu yakin dia akan datang kepada kau untuk merayu kepada kau...
Kau amat yakin dia akan selalu mengalah bila setiap kali berlakunya pertelingkahan walaupun kau tahu itu memang salah kau
Bahkan dia rela buat apa sahaja kecuali mengizinkan kau menyentuhnya..

Kau membandingkan dirinya dengan pasangan lain yang bebas melakukan apa2 pun
Kau mengherdiknya sesuka hati
Kau kata dia membosankan...
Dan...
Kau meminta untuk berpisah dengannya
Dia mendengar  dengan linangan airmata

"mungkin kita tak de jodoh,awak lelaki yang baik,awak berhak mendapat perepuan yang lebih baik...saya nak awak janji dengan saya buat kali yang terakhir..
Bila suatu saat nanti awak sudah jatuh cinta dan benar2 sayangkan seseorang,hargailah wanita itu.Mudah-mudahan wanita itu akan menerima awak seadanya,sayang awak,menghormati awak dan yang paling penting sayangkan awak.
Saya nak tengok awak bahagia.

Dia pergi dengan senyuman dan linangan air mata 
tapi kau tetap tidak menghiraukan nya sampai di suatu saat.....

Kau dikhabarkan dengan pemergian dia yang telah menyelamatkan kau 

Kau terlalu sedih..
Kau terlalu menyesal...
Kau terlalu ego...

Kini tiada apa lagi yang dapat kau berikan padanya selain doa untuknya
Kau sangat menyesal kerana tidak pernah menghargainya..

Buat kau lelaki ego...

Hargailah wanita yang menyayangi kau walaupun seketika...
Jangan biarkan matanya yang cantik dipenuhi air mata atas perbuatan kau..
Jangan biarkan hidungnya yang kecil molek tercemar dengan bau asap rokok kau walaupun kau tahu dia tidak suka dan asap rokok akan buat dia sakit kepala
Jangan kau biarkan bibirnya yang indah tersenyum paksa mengalah dengan setiap kemahuan kau..
Jangan biarkan telinganya yang kau tidak pernah nampak itu menadah setiap kata2 kemarahan kau itu...

dan..

Jangan kau biarkan hatinya yang lembut itu terluka dengan setiap perbuatan kau dan kau sanggup membiarkan dia merawat sendiri luka itu..

Kelak kau akan tahu betapa berharganya dia sewaktu kau tidak mengendahkannya...
Kau akan menyesal kerana tidak memiliki hatinya...

maaf kepada yang terasa atau sebaliknya. Disini bukan niat untuk menyinggung mana2 hati tapi luahan hati seorang dia yang kesal dengan kau.
iaitu aku

Contest 'When Raining Day'

Assalammualaikum...

   Halo semua..tadi daku baru je di invite oleh seorang blogger baru ni..
Dia anjurkan 1 contest yang menarik..
Contest nye macam title kat atas tu lah kan ala2 kiut gituh posing pakai payung aww~~**gedik jap

Btw thanks to sis ni sebab sudi invite daku join contest beliau
tq ya!


nak join?
kalau nak join kelik SINI ye..

jomlah ramai2 join hadiah die besh tu..
perfume DKNY mampu?? hihi

**sis,simpan bagi kat sy ye (^^,)

tarikh tutup die 20 feb 2011 ni

eh lupe!!
ni gamba yang daku rase sesuailah kot dengan contest ni aiyak..


ade can tak nak menang hikhik **perasan

tag kepada
anis
 fiqa aimi

Saturday, January 22, 2011

Gembira vs Sedih Amat

Continue...

  Daku nak mulakan entri yang ini dengan starting yang sedih......sebab????

  Macam ni,si comot daku dah tersalah faham dengan status daku yang kat dalam fb tu,u ol dah bace kan entry itu. Then daku tertidur lepas balik dari berjalan semalam & tak sempat nak reply mesej si comot tu but then pagi tu daku tersedar & baca mesej2 yang beliau bagi pada daku and..........daku menangis dengan tiba2. Silently...

  How come beliau anggap & kata begitu pada daku sedangkan daku dah explain almost everythings pada beliau. And yang paling buat daku sedih tu dengan kata2 beliau dalam mesej daku lah**oh how hurt i am..But then i do went to him on the spot to ask his forgiveness for me but useless,he was not there by that time i was there! hurm...Then daku just balik terus dengan air mata menitik2 sepanjang jalan kan*******sedih sangat.dammitlah!!!
  
   Eh ape ni sedih2. Ok malam itu daku cuba dengan sedaya upaya daku happykan diri sendiri dengan ikut kawan daku dinner kat luar walaupun badan daku penat sangat balik dari sana tu daku ikut jugak mereka. Just for fun daku hadiahkan senyuman pahit daku untuk bufday girl itu. Daku & Farina buat suprise bufday party untuk siti suhailah a.k.a sela. Konon nak ambil barang tertinggal dalam kereta tapi helah je tu.

   Daku dengan muka penuh kekuatan dalam kesakitan bawak kek itu depan beliau plus, dengan bufday song sekali***tq abg kedai!

saye nak suap die!

awak2 semua,jangan jeles tau!
my cuweet heart lah..farina & sela

gedik kan mereka***hikhik
  Bila dah terharu dan kenyang kami baliklah tapi daku still,hoping that he will text me. X suka!!!!!!!
Tq abang cashier sebab bagi diskaun kat kami makan yek. kekekeke..


mood : tak berapa nak betul sebab .....aiyooooo (0_0)

A Great Thaipusam Holiday with Them!

Assalammualaikum...

   Hai semua! Opss daku rasa amat lama daku tak bukak blog + update blog daku ni kan. Sory sebab tak berapa nak available for this weekend**macam ramai jek yang nak bace belog kau huhu. nvm. Tapi daku tersangat excited nak bercerita ni sebab daku tersangat seronok for this thaipusam holiday lah! Amma!

   Nak tau tak kenape? nak...? nak...? ish sekeh kang...Hari khamis hari itu mase cuti thaipusam daku hang out a.k.a dating dengan sayang2 daku tau. Tu clasmate daku masa zaman gmc dulu gila lama tak jumpa mereka padahal study area tak lah jauh mane pun kan huh! Pagi2 khamis lagi daku dah bangun semangat nak keluar jumpe mereka tapi o yosh!!  Sangat lah ramai nye manusia rasa macam nak berkampung kat batu caves lak kan nak celebrate thaipusam itu ha3.

    Ok then daku dengan rakusnya menyelit nyelut dalam bas tu sampailah ke ktm & yes terjumpa dengan hanim so tulunlah belikan daku punye tiket untuk ke KL sentral kan **save tenaga nak kena beratur panjang2 rimas kau! Tapi......................oh tren sangat3 penuh menyukarkan kami nak menyelit lah then kami pun buat pekerjaan part time jap iaitu...

gadis2 bakal model shawl kolej 16 ye ahaks! **
ok 2 jam tunggu bapak lah lame kau!

   2 jam pada tu barulah dapat tren tapi kan masyaAllah. Standard naek ktm kan pepaham lah. Sesudah sampai KL sentral tu daku terus pegi jumpa sela bes pren daku zaman sekolah dulu dengan akim. Then kami terus straight pegi KLCC. Yaw! Our next destination then. Syaza coming late! Penat lah menuggu kau wei tapi at last,peluk bagai dengan mereka2 ibarat yang sudah berkurun lamenye tak berjumpe kan**agaklah.

   Tunggu punye pasal lapar sudah perut daku ni ape lagi pegilah makan. Jom tengok ni..

beliau bodyguard sy tau*hikhik

2 insan kesayangan daku! **cun x?
beliau tersangat pemalu sejak azali

budak gedik ni tak sihat,kesian beliau**sengau

  Bila dah kenyang tu ape lagi kengantukan amat. At 1st kami nak tengok wayang tapi disebabkan masa tak berapa nak mengizinkan kami terus decide solat then jalan ke pavi. Yosh!! Syaza memang amat hebatlah kan bawak kami keliling itu sampai pancit daku**ngess penat dol. Bila dah sampai kami makan lagi yey! 

Opss gambar dah tak ade sebab semua dalam kamera budak kiut itu. Tapi...

perhatian,lab FSM 3201 esok dibatalkan dan ditunda pada hari yang akan diberitahu kemudian..
pliz inform all..

  Fulamak wei tak ade kelas lah jumaat ape lagi jomlah jalan lagi kih3.*syg DR. Ainy lebehlah kan. ( student yang amat......). Then dalam pukul 6 kami dah berpecah balik tapi daku tak balik upm tapi balik kolej kawan daku dekat Uitm Shah Alam. Bermalam lah daku kat situ ye. 


Ok lah daku pun sudah penat,daku bermalam sampai jumaat then tata...to be continued...

Thursday, January 20, 2011

Pabila status bertukar

Assalammualaikum...

   Ehem! Waw awal gila cik najihah mengupdate belog ini ye.Act daku tak dapat nak tido lah tak tau kenapa. Dah try tapi haiyak mata ini semakin meluas pula. So ape lagi daku nak update blog daku dengan entry yang agak panas lah jugak kot malam tadi ahaks!

   Ok at last! Daku tukar jugak status daku kepada in a relationship. Wuwut..Dengan siapakah?? **Opss identitinya dirahsiakan atas sebab yang tertentu. Phew..penat jugak lah nak menjawab dengan kawan2 sekalian kan sebab daku je yang liat nak tukar status ni sekali dah tukar hah! Hamek kau


status yang bikin panasss
  
    Tu kelik lah untuk super duper size. Macam2 kontroversi yang timbul selepas pada itu tapi daku dan beliau hanya senyum dan tidak mengatakan apa2**lebih baik. Daku juga terasa sangat teruja dan gembiralah kot atas notification itu. Tapi sebelum tu daku nak mintak ampun mintak maap jika status daku ni ada yang mengguris hati dan perasaan kalian.Sungguh tidak bermaksud demikian.

    Dear awak oi,
thanks sebab sudi mendengar masalah saye..
awak memang seorang insan yang sangat baik dan saye amat bersyukur Allah telah berikan saye insan seperti awak.
Awak penyelamat saye..
Awak telinga dan tangan saye...
Awak kekuatan saye...
terima kasih awak..
Semoga kita akan terpelihara di bawah lindungan Nya 
InsyaAllah...

syg awak...hehehe***

   Bagi sesiapa yang amat sangat termenyampah dengan daku ataupun beliau ataupun status kami silalah berundur dengan cara yang berhemah. Buat teman2 ku sekalian terima kasih kerana telah mendoakan kebahagiaan temanmu ini. Semoga Allah s.w.b.t. merahmati kalian semua insyaAllah <3

p/s : menaip dengan keadaan yang sedang tersengih2..***lawak!

Oh tidak!!

OH TIDAK!!!!!!!!!

Wednesday, January 19, 2011

JOM GEGAR BLOG


jom join weh!
kelik SINI

mohle!

Wanita Yang Telak Menolakmu

Assalammualikum..

   Hai ehem2 semua! Daku baru berkesempatan nak mengupdate blog ini sebab sibuk sangat dengan kerja2 daku yang masih bertimbun2 lagi x siap tu. Ok entri hari ini daku nak cerita pasal tanda2 wanita tolak cinta lelaki tu.Entry ini khas unutk para lelaki lah.Nak tau sedikit sebanyak? Jom!!

   Tapi sebelum tu daku nak bagi credit kat buku2 yang daku pernah baca tentang entry ni.Terima kasih bolehla daku share dengan korang semua kan. Mesti ramai di kalangan jejaka2 kat luar sana tu pernah jatuh tangga cinta dengan some1 tu kan**eleh tipu kalau x de.Korang sikit punye semangat nak tackle dia kan sekali no respon opss!! Ok jom bace sini :


= Tidak membalas panggilan telefon kamu

Sape yang tak suka kalau ehem2 tersayang telefon weh! Kalau daku pon alahai sukanye~ (terlebih pula). Bila korang telefon dia sengaja mengelak daripada nak jawab panggilan korang mestilah korang akan notice kan yelah bila dah berkali2 x angkat phone itu namenye sengaje! Tak kan lah tak dengar pulak**letak phone bawah katil ke sampai tak dengar. Then lagi2 bila korang bagi mesej tapi berkurun nak tunggu si dia balas**panas jek

= Cuba men'jodoh'kan kamu dengan kawannya

Ha ini lagi mengguris hati yelah nak tackle si dia tapi dijodohkan pulak dengan kawan dia. Bila korang dah luahkan isi hati korang tu kan tetibe dia cakap "eh awak nampak sesuai dengan dialah,secocok" nampak sangatlah dia tak beminat langsung nak berhubungan istimewa dengan korang**penah terjadi

= Tiada bahasa tubuh

Paham?? Bila korang berkomunikasi dengan dia kaku je dia. Macam tembok je nak tengok mata korang pun seakan- akan tak nak je kan. Sabar jelah.

= Tolak pelawaan kamu dengan baik dan sopan

"awak,free tak hari ni? jom keluar makan"
"maaf lah saya ada kerja lah mungkin lain kali..thanks ye"

Kalau pernah berpengalamn macam ni mesti korang dah dapat teka kan. Bila korang ajak keluar sama2 jek mesti dia akan mengelak bagi macam2 alasan supaya korang tak berada dengan dia.Nasib baiklah dia tolak dengan baik cuba kalau dia tolak dengan kekerasan siap tengking2 lagi****adush!!!!

= Memberikan perhatian lebih kepada kawan kamu

Bila korang berkumpul sama2 berborak bagai then korang notice yang dia lagi happy dan excited gila bila kawan korang yang sedang bercakap tu tapi bila masa korang yang tengah bercakap dia buat  tak tau jek buat muka pulak tu, ha maknanya sory......She's not interested on u

= Bercakap tentang lelaki lain

Ha yang ini lagi 1 parah! Tengah2 syok keluar dting sama2 ni tapi dia puji lelaki lain lah pulak kan depan korang. Ok kalau artis tak pelah kan sebab korang tau tak kan dapatnye hahaha tapi kalau bercerita tentang lelaki yang dia adore sangat tu tanpa memikirkan perasaan korang lebih baik korang tarik balik niat korang nak mendekati perempuan tu. Sadis!

= Tidak penah memperkenalkan kawan-kawanya

Dan 1 lagi tanda yang dia sudah menolak cinta kamu ialah bila dia tidak pernah kenalkan korang dengan teman2 baik nya. Bila korang tanya pun si dia akan buat2 tak tahu je kan.

Ok itu sajelah yang daku dapat share..
Kepada guys kat luar sana kalau ada terbaca entry daku ni cepat2 pikirkan semula ye..
Bukan apa takur nanti diri sendiri yang terluka..

Selamat berjumpa dengan Mrs rite ya!


Tuesday, January 18, 2011

Catur Bestari Interkolej

Assalammualaikum...

   Hai2..Malam nii daku nak update pulak pasal event catur bestari Inter Kolej bersempena Hari Siswi pada hari sabtu hari tu.Opss terlewat sikit update sebab sebok teramat ngess. Ok sebelum tu daku nak tanye korang pernah maen tak catur bestari ni? Besh gilak wa cakap sama lu...**eh! terganas jugak.

   Catur Bestari ni mula2 nak maen memang teramat susah nak paham sebab memerlukan kepahaman yang tinggi dalam memahami semua percaturan ni.Catur ni dia jihad cara islam. Siyes masa mula2 daku maen ni x tahu langsong + rase nak menangis je tapi alek2 menang! hahaha..

   OK jom tengok gamba dulu lah...

semangat pagi senam seni

kami sedang bersenam seni 

group catur daku
    Act kami kena bersenam seni bagai sebelum lawan catur entah pape kan ala sebab nak pegi maen catur je pon bukan nak g berlari bagai kih3.Ha nak tengok lagi gambar2 aksi terlampau kami pada hari itu? Jom..

-
-
-

semangat!

tengok! aksi bagai

   Ok then selepas itu barulah kami bertempur dalam dewan besar tu ha dengan pelbagai jenis orang yang sangat2 pandai! Adushh mereka sangat terer lah wei. Memang konpem2 lah daku kalah dah daku baru 1st time lawan maen benda tu aish!
Then bila dah lepas habes tu result nye yey!!!!! Group daku kalah la...hurm...isk2**

   Selepas itu barulah kami jejalan dekat booth2 selendang yang ada kat situ bersempena hari siswi yelah dah nama pun hari siswi mestilah jual shawl segala bagai kan. Teruja jap jumpa sis ayunar yang blogger pemes yang jual shawl + inner shawl yang unik itu. Kalau nak beli shawl ke ape ke pegi je kat belog beliau dekat atas tu. **konpem pueh hati!


**sis ayun,pinjam gamba ye...credit to her...

   then lepas tu jejalan lagi jumpe pulak sis yaya ala yang jual Magic shawl tu...
ha yang inilah sis yaya tu..**sis,saye pinjam gamba sis yek..credit!! (^^,)

Daku teruja sebab sis ni sangat cantek la. Comey je muka die. Kalau nak Order shawl + apa2 aksesori selain sis Ayunar tu kat sini pun ade jugak blog sis ni. Kelik je SINI.

Boleh la nak kate ramai jugak blogger2 yang datang promote barang..Besh gilak sebab murah gilak lah oi2..Bile dah penat ape lagi balik tidor lah kan. Ok nanti daku sambung with da next entri ya! tata!
Ok daku akhiri entri ni dengan gamba pose daku yang tidak berapa comel itu bersama minah ini muah!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Busuk Yang Wangi