Saturday, December 25, 2010

Untitled

assalammualaikum..

hai haloo semua! Raseye da 3 ari kot daku da x mengupdate blog ni diatas sebab yang x dapat dielakkan.
opss im gonna off about 4 days due to my commitment on my college. Ala kene attend kem asa REX kat Puchong. Just for now not available at all..

p/s :opss gtg! tata ..<3

Thursday, December 23, 2010

Lelaki Selalu Berbohong & Wanita Sering Menangis



Title selalu nak bikin haru je kan..tapi daku rase tertarik la pulak nak post pasal entry ni..
sape setuju cium ketiak sekarang..gagaga..tapi daku setuju dengan ape yang telah daku bace dalam 1 artikel ni..
agak2 kenape ye laki2 selalu berbohong oh! **beautiful lior 
tapi..
perempuan selalu menangis**queen of tears..jom kite tengok..

Wanita selalu bimbangkan tentang mase depan sehinggalah bergelar isteri. Wanita berbohong agar lelaki berasa selesa.

Lelaki x pernah bimbangkan tentang mase depannya sehinggalah bergelar suami. Lelaki berbohong agar dirinya kelihatan baik!

masalah wanitamemang bermula dari lelaki. Terdapat beberapa perkataan yg dalam BI yg mengandungi suku kata men,his,guy yg berkaitan dengan masalah wanita. Cthnye : menopause,mental illness, menstrual pain,histerectomy dan guynaecologist.

( it was fact!) **perasan x..

Lelaki memerlukan kepercayaan,persetujuan,penghargaan,kekaguman,keizinan & galakan.

Wanita pula memerlukan perhatian,persefahaman,hormat,kesetiaan,pengesahan & keyakinan.

Lelaki berbohong untuk meredakan keadaan kerana leteran & soalan remeh

Lelaki memang tidak suka mendengar leteran & soalan remeh. Semakin banyak dileteri & ditanya semakin dia tidak mempedulikan.

Lelaki akan menganggap dirinya telah memberikan kepuasan penuh jika wanita x bertanya utk meminta bantuan.

Wanita perlu meminta dengan berterus terang & ringkas seperti gunakan perkataan "boleh x?"

Lelaki mampu menjadi penyelesai masalah kerana otaknya berorentasikan penyelesaian, sedangkan wanita berorentasikan proses. 

ha ape macam,ade yg x setuju x?? tapi ade juge betulnye kan disebalik semua ni.Renung-renungkan

Cara Memakai Shawl Versi 1

assalammualaikum...

sekarang ni da belambak2 pattern2 shawl kan. Menjad kegilaan ramai sebab warne cantik,jenis kain bes & senang nak pakai..**kalau tau carenye. Dulu cik anis ade jugak request nak tau care nak pakai shawl ni. Ok daku share la sikit2 setakat yg mampu yer untuk semua. Diingatkan ni care daku sendiri pakai. Terpulang pade kamu utk menilainye =)

p/s : daku x sehebat mane bab2 pemakaian shawl ni. Kalau nak gaye yg lebih menarik + cantik bolehla tanye pade yg lebih pakar ye. Ni daku tunjukkan care pakai shawl versi daku sendiri yg simple & panjang di belakang.




1. pinkan macam biase. Make sure 1 pendek & 1 panjang *mengikut keselesaan. Pastikan yang bahagian yang panjang cukup untuk melilit kepala kamu ye,jangan sampai tercekik tau!

2. Gulungkan yang pendek tu mengikut kreativiti anda. Biarlah gulung kecil2 nanti x lah nampak gelebeh je.

3. Then, bila da siap gulung bawakkan ke bahu sebelah kiri / kanan (bahu sebelah yg panjang). Macam yang kat anak panah tu.

4. Kemudian lilitkan bahagian yang panjang litupkan ke kepala.

5. Kamu boleh juge selitkan saje bawah dagu kalau x nak dipinkan.

6. Sesudah itu kamu bolehla pin kan di bahu kanan & kiri tu.


: gambar yang sebelah kiri tu pandangan dari belakang

: gambar yang sebelah kanan kat anak panah tu hasil dari gulungan bahagian yang pendek tu

SIAP!!

Selamat mencuba ye

p/s (s) : kalau nak tau lagi care just let me noe je oke. nanti daku update care yg laen pule

    TIPS PUTUS CINTA

    ehem2..malam ni daku nak buat 1 entry pasal tips percintaan : Kenapa Harus Sedih?


    daku admit le penah jugak heart2 broken  ni kan..adush!! sakit gila! tapi sekarang cool bebeh..hoho..ha jadi kat cni daku share la tips(s) macam mane nak bg kureng itu sakit putus cintes tu versi diri sendiri ni berdasarkan pengalaman ..


    Bersikap Optimis

    try to look everything positive..cece nak speaking plak yek..panjang pendek katenye BE POSITIVE. Dengan bersikap macam ni korang akan lebih bersemangat & bahagie dari yg sebelumnye.Ha lagi 1 muke korang akan tambah serinye tau..macam daku ni ha**gediks..haha BONUS ni!!

    Jangan takut untuk berharap

    pabila terkandasnye hubungan cinta ini**alamak skema nye ..bile clash ni konpem2 akan wat korang trauma kan2..tipula kalau x..yela sebab takut akan kecewa lagi bile nak mule balek dengan org laen.. aiyak kate org pandai minah tukang tulis nie**abaikan. Wahai korang2 janganla takut untuk memiliki harapan & mimpi mane tau nnt jadik kenyataan..*winkwink

    Bersyukur
              manusia hanye merancang,Allah yg tentukan segalanya

    bile da berpisah tu anggap je x de jodoh antare kalian.Cube utk bersyukur & percayelah setiap ape yg berlaku itu pasti ade hikmahnye. Mungkin saje Allah sudah sediakan org yg lebih baik utk kamu nanti. Jadi sabarlah!

    Nikmati hidup (ENJOY)

    mase korang bersame2 dulu konpem ade kenangan yg pahit manis payau masin bagai tu kan. Cth : dulu mase berkapel mase nak melepak2 dgn kengkawan pun terbatas sbb nak teman si dia je. Bangunlah,tengok sekeliling kamu. Kalau dulu korang sebok dengan hal2 personal so sekarangla masenye nak hargai semula ape yg ade tu..yeay!!

    Sayangi tubuh anda

    Percaye ke x klu daku kate putus cinte ni membuatkan diri ni jadi bebas gila! opss jgn lebeh2 tao haha..Yela mane x nye kalau dulu asyik sms / call 24/7 sampai kredit abes pon sanggup tu g korek duwet  marayau meraban cari kedai topup *pengalaman sendiri. Ha waktu da putus ni la time nak g shoping,g spa ke, g manjekan diri gituh. **mane tau kot2 ade yg tersangkut kat kamu..(^^,)

    Hubungi kawan lama

    Ha!! kalau dulu x de mase langsong nak mesra-mesraan dengan kengkawan lame so this is da rite time!ape lagi g penuhkan wall teman2 korang dengan post2 + komen korang. X pun bole la YM ke..Bile dengan kengkawan ni konpem masalah2 ilang x gituh?? konpem!!! 

    Luahkan masalah kepada teman rapat

    Care yg ni pun korang bole try tau. Tapi kenelah pilih kawan yg sesuai, yela buatnye pilih kawan yg bermulut longkang tu kan naye kau! haha **be careful darl. 

    Sahabat bergelak ketawa senang dicari
    tapi
    sahabat utk menangis bersma berkongsi kedukaan sangat susah dicari

    carilah sahabat karibmu! Dengan mereka konpem la korang akan terseeenyum je tau macam daku ni untung ade kawan yg gila + senget tu..haha..mesti ceria hidup korang..

    Luahan atas kertas

    Sesetengah org ni x suke meluahkan ape yg dia rase pada seseorang tapi lagi suke memendam. Bagi korang yg senyap + pendiam ni korang boleh jugak jadikan kertas sebagai teman korang. Cthnye buatla diari untuk korang luahkan segale isi hati korang kat dalam tu. Bile da puas menulis tu korang ade option same ade nak simpan ke x pun terus buang / bakar je ape yg telah korang tulis tu.

    Belajar memaafkan

    PENTING!! kalau korang bace entry daku yg INI korang tau lah kan..kalau nak,belajarlah. Belajarlah untuk memaafkan bekas korang tu even dala hati ni rase macam nak bom2 je muke die kan. Setiap org ade kelemahan masing2**ingatlah! Bersihkan hati dari semua masalah itu then lepas pade tu mulekan hidup baru!


    wah! panjang sungguh entry daku kali ni. Bukan ape cume nak share je dengan korang..putus cinta x bermakne hidup korang pun da berakhir..daku dulu mcm tu la da mcm nak jadi org gile tau tapi nasiblah diberi sedikit kekuatan oleh Yang Maha Besar. Jadi, ENJOY!!


    Wednesday, December 22, 2010

    Kalau Ingin Belajarlah!




    Kalau ingin dimaafkan, belajarlah untuk memaafkan.
    Kalau ingin dihormati, belajarlah untuk menghormati.
    Kalau ingin difahami, belajarlah untuk memahami.
    Kalau ingin disedari, belajarlah untuk menyedari.
    Kalau ingin disayangi, belajarlah untuk menyayangi.
    Kalau ingin dikasihi, belajarlah untuk mengasihi.
    Kalau ingin diterima, belajarlah untuk menerima.
    Kalau ingin dihargai, belajarlah untuk menghargai.
    Kalau ingin disenangi, belajarlah untuk menyenangi.

    ubahlah diri sendiri dulu kalau nak orang berubah utk kite...
    puaskan hati diri sendiri dahulu kalau nak org puaskan hati kite..

    GIVE AWAY IPOD SHUFFLE DARI MR COOL

    assalammualaikum...

    tadi daku jalan2 ke blog cik syara...
    terjumpe lak contest ni..da bosan2 ni terpikir nak join lah..!


    sebab ape ek nak join kontest ni ...
    sebab syarat2 die senang..huhuhu..
    plus,lagi2 mane la tau bertuah badan nie kan nk dapat gift mr cool ni..*wishing
    nak join? meh tekan SINI

    tag pade
    anis
    meya
    iejah
    fiqa aimi
    ayun
    arifah

    : exchange link - turn no 101
    : share on Fb - 105
    : entri - ini cerite HOT ciknajihah!

    p/s : referral sy cik ciku manggis =)

    maaf semua

    assalammualaikum...


            daku nak mintak maap ler pade sape2 yg tertengok blog daku ni ha..
    sebabnye da lintang pukang da..hukhuk ='(
    yela da gatal tangan modified sane sini langsong abes berterabor bagai..
    hoho...
    in progress nk baiki..
    ngess..
    pape pun enjoy ya..even x cantek...

    Tuesday, December 21, 2010

    HEPY BUFDAY TO YANIE

    assalammualaikum...

    si kecil molek*ni gamba yg paling sopan yg aku ade..haha

    wishing u

    • hepy2 bufday dear
    • may Allah bless u owez..
    • smile whenever u feel hard..
    • tq for being my luvly dubby fren lol
    • syg kau!

    beliau gila!

    salam..hola

         tengok title kat atas tu mesti nak tau sape yg gila kan..? guess who..ni ha makhluk itu yg suke bikin huru hara
    -
    -
    -
    khairul affendi

    yes he is..
    ade sape2 penah ternampak mamat gila nie x..klu ade sile maklumkan
    he is my big busuk gendut bro not officially**
    die wat daku tergelak bagai lepas tengok tumbler beliau..really ashamed for myself!!
    ape yg beliau buat??
    -
    -
    -
    -
    jahat..*sile abaikan penulisan itu..
    huwa!!!
    beliau mmg gila..
    yaw!!
    credit to him

    p/s : gendut,jgn mara eh aku amek gamba kau yg HOT gila tu..hahaha

    Sunday, December 19, 2010

    Jiwe Kacau Blog Review

    tekan sini klu nak join
    jejalan jap..
    blog review ni pasal sape2 yg nak blog die dikenali public le..
    ase2 nak pemes tu sile la juin..hihi..
    kelik kat url bawah tu nk tau syarat2nye..
    selamat cube2..
    (^^,)

    UNTITLED

    feel like wanna kill some1 rite now..
    yosh!!!
    u make me like a doll easy to throw away easy to take it back..
    from now on...
    promise to myself on this entry..*hoping

    I WISH I COULD FORGET 

    -ur senget face*bluerkk
    -ur cengeng voice*yucks
    -ur worst number*DELETED
    -hiding ur fb profile*i wish
    -everything!

    yeay!!
    get lussss...

    cardigan

    assalammualaikum..

        selamat pagi..pagi ni terase nak cite tentang cardigan pulak..im sure u ol konprem tao sangat ape cardigan tu..*girl lah kan especially...skang ni da cm2 jenis cardigan da yg ade..cun2 maa...jom cuci mate jap..


    this 1 look much simple but nice rite...
    tapi agak pendek la...


    my most feveret cardigan..
    yg ni daku ase much more comfortable la kot*bagi dakula...
    sebab labuh pun labuh then kaen dy pon bes jugak tapi depends la pade jenis jugak kan..
    daku ade 1 ni wane krim senang nak match dengan tudung kaler ape pun...
    semalam daku pg pasar malam tengok ade 1 sis ni pakai cardigan ni..
    wow!
    gojes!!


    yg nie labuh sampai ke punggung..
    then ade button *bg yg suke buttonkan..shaping of kos..(^^,)


    yg ni pulak pattern yg jarang...
    mostly teen suke pakai yg ni kan..
    teringat mase zaman matrik,mmg majoriti prefer pakai cardigan ni...
    wow hot! ngeess


    ???
    yg nie penah jumpe?
    act sume cardigan yg daku display ni daku google je..x de collection nk tunjukkan..hikhik
    x pe x?

    bg laki pun ade jugak..tapi jarang kan tengok laki2 pakai..hurm klu ade pun ciput je..
    yg pakai tu konpem hot..ngee ahaks..
    next entry daku post tentang laen pule ye.. tata <3

    note : sape yg sukee bangat ngan cardigan tu + in love with 0n9 shopping bole la tengok2 kat cini + klu
    nak tengok care nak pakai cardigan bermcm2 style bole tengok SINI juge..meletop!

    Percubaan Pakai shawl

    penampilan baru!
    teringin jugek daku nak try pakai shawl dengan inner nye..
    ntah cam mane la rupenye yek..*agak2 ade x cm lepat penyek..(#_#)
    bile da dok try lilit sane lilit sini so hasilnye..
    -
    -
    -

    tada....ape mcm?
    daku x pandai nak pakai chantek2 mcm kengkawan2 daku..
    tengok depa pakai cun gituh..malatop...aww..<3
    daku lilit2 je janji nampak kemas..
    dalam ati puji *pandai juge aku pakai shawl kan..ngess
    kenela jugak kutok2 dengan sibs daku yg nakal2 tuh..
    nakal!! geram!!


    lebar x senyuman..gara2 si kecik kat sebelah itu..opss maseh minum botol!
    dalam kekabutan tu baru daku terperasan..
    eh eh
    -
    -
    tengok jambol atas dy tu..amboi**
    sekali tengok knp eh??
    2x tengok o patutla sebab tiru galang a.k.a randy 
    ala yg citer CINTA KIRANA tu..si budak ni mg gilak wa cakap lu dengan cite tu..
    ensem x pakwe sy?? ngess..*gamba nak hot je
    pukul 6.30 je da terpacak da depan tv sampai mama bising2..hoho
    lagi adek2 daku yg suke wat daku menjerit..uffff###
    -
    -
    -
    ei!! sibukla....

    opss..alamak daku da ngantuk la..
    sigh**
    daku bye2 dulu..tata..

    sebelum tu
    snap ckit..ngee

    sempat lagi! hoho
    p/s : btw for those yg nk blaja care2 nk pakai shawl kelik la sini ye..

    Saturday, December 18, 2010

    tag ngade2

    hai2...today's nite feel wanna make few tag for my beloved lubby follower + the hottest blogger out there..answer this if u do feel free..(^^,)

    ‎1. What is my name in ur handphone

    2. Who are me to u

    3. What u like best in me

    4. What u hate in me

    5. Word to describe me

    6. I LOVE/LIKE/HATE me

    7. Song for me

    8. Colour for me

    9. Advice for me

    done!

    compulsory for

    -anis
    -syaza
    -meya
    -faten
    -kamil

    ahaks <3

    Friday, December 17, 2010

    Kontest Blog Terkemas

    jalan2..tetibe tertengok contest yg ditag oleh cik anis ni..
    kontest mcm kat title tu ler..
    agak2 sesuai x daku join contest ni..haha
    kemas ker???? *persoalan harus dijawab..ngess...

    oke la x nk banyak bebel..join je la...even konpem x menang...(!_!)
    tekanla pic ni klu nak join
    arap2 ade la rejeki kan..*ngess
    ok sape2 teringin teringat nak join2 tu kelik kat link bwah pic tu oke sygss..

    tag diberi kpd 

    cik hanan
    fiqa aimi
    syaza

    Thursday, December 16, 2010

    20 sebab Anda Patut Bersyukur!

    assalammualaikum...

    korang tau x ape perkare yg paling indah dalam dunie ni? tanpe kite sedar kite terlupe nak bersyukur kan..kadang2..jum daku share 20 sebab anda patut bersyukur..


    1. masih mempunyai family bukannya anak yatim piatu ataupun terbiar tanpe arah tuju *maaf pade yg sedemikian.
        2.  sihat & x perlu bayar utk bernafas..semue free of charge

        3.  x perlu tidur beralaskan bumi berlangitkan bintang

        4. maseh bole dengar muzik, cium bau makanan yg sedap2 & bergosip sampai puas

        5. ade kawan utk diajak makan besama, ada kawan utk dihubungi ketika kamu bosan & ada kawan utk 
            diajak berjalan2 pade ujung minggu

       6. berkesepatan utk bersekolah.even penat ulang kaji pelajaran & menghadapi exam, namun percayelah
           ramai org yg mengimpikan utk berada ditempat kamu hari ini..

       7. kamu masih mampu ketawa menonton filem komedi

       8. menangis bile melihat something yg mengharukan biarpun x de kaitan ape2 dengan kamu. ni bermakne 
           kamu manusie yg masih lagi mempunyai perasaan

       9. maseh berkesempatan & mampu membeli hadiah utk teman,family & org spesel

      10. ingin menonton file bagus,cume tinggal pg je kat pawagam. nak tengok konsert artis idola kamu hanye
            perlu beli tiket & masuk saje..hmmmm...nasib kamu sungguh baek kan

      11. kau boleh membace & bayangkan berape banyak ilmu yg kamu dapat dr membace*wow!

      12. terase nak makan makanan Jepun,Itali,Cina atau ape saje. mudah aje! tinggal pg saje ke mane2 restoran 
            yg berdekatan. thanks to global trade

      13. idop di negara yg bebas perang!

      14. berterime kaseh kpd teknologi2 canggih yg membuatkan hidup anda menjadi bertambah2 mudah 

      15. punye bakat tertentu? 
            bersyukurlah kerane x semua org mampu melakukan ape yg kamu lakukan

      16. kamu bebas utk memakai ape saje mengikut citarase & keinginan kamu. dalam erti kate laen mengisi 
            almari kamu dengan pakaian yg kamu mahukan setiap hari! 

      17. di dunia ni x kan ade org yg dapat menyerupai kamu. even anak kembar sekalipun konpem ade 
            bezanya.bersyukurlah kerana anda dilahirkan unik & tiada 2 nya..

      18 . setiap kali kamu ade kesempatan nk melihat dunie laen contohnye melancong ke negara org / negeri
             org,manfaatkanlah sebaik-baiknya. x semua org dapat ape yg kamu dapat!

      19. ketika kamu mampu membuatkan org lain ketawa,rasanya x ade perkara yg lebih baek dari tu.. =)

       20. kamu masih hidup hingga ke hari ini & alasan ini semestinya da cukup kuat utk buat kamu bersyukur..


    bersyukurlah..
    (^^,)

    Cek Berat Blog Korang

    hai sume..
    korang nye blog berat x?
    nak tau berat ke x blog kowang cube try korang tengok bape lame nak loading ke blog kowang...
    ade berejam? amboi!!
    ni daku nak share..
    kowang klik la kat SINI
    lepas tu kowang masokkan URL blog kowang dalam box yg ade tulis domain tu...
    then ciap!

    yg tempat daku bulat tu la kepantasan blog kowang
    wat mase ni blog daku ringan lagila..hikhik..
    x de la rase nk hempok hempik lappy ni kan.. ngeee
    ok selamat mencube!


    AL- FATIHAH buat arwah Seha

    assalamualaikum...

    ari ni daku nak mulekan entry dengan kesedihan..
    td daku baru je dapat tau tentang pemergian salah seorang rakan 1 sekolah daku mase smk j2 dulu...
    daku sangat2 terkejut...
    FASIHAH ROZLAN
    even daku x seberapa rapat dengan beliau tapi daku tetap kenal beliau juge
    beliau meninggal pagi td disebabkan penyakit talasemia..
    talasemia penyakit kurang darah merah...
    beliau koma then umur x panjang..Allah lebih sayangkan beliau...
    unfortunately,she didn't finished her STPM exam yet..
    semoga roh arwah dicucuri rahmat & diberkati Allah s.w.t
    dan juge semoga beliau ditempatkan dalam golongan org2 yg beriman di alam sana...

    AL- FATIHAH

    p/s : berite pemergian beliau sedikit sebanyak membuatkan daku terpana & sedar bahawa kite bakal dijemput
    oleh Allah s.w.t tanpe kite sedar bile..org tengah sihat pun bole meninggal esoknye dengan sekelip
    mata..daku sangat terkejut sampaikan air mate daku nak kelua.. =(
    ape2 pun semase kite hidup ni amikla kesempatan utk memperoleh hidayah dariNya..semoga kita
    sama2 saling mengingati..

    Wednesday, December 15, 2010

    Sein Ruffedge & Nana Bercerai

    wowowot...
    terkezot daku td bile terbace artikel ni..
    daku bace dekat SINI


    aik tempias SB pon kene kat depa ke..aiyak..
    apa mao jadi ni manyak artis2 kawen cerai jek..so no wonderla cik abe anuar zain tu x kawen2 even umo da 40..
    opss~~
    ape2 pun kite berdoalah ye semoga perkahwinan kite opss...haha coming2 soon akan berkekalan hendaknye..
    amin~~

    perempuan gaduh dalam FB rebut BF

    kowang mesti teragak2 nak tau ape cite disebalik tajuk entry daku ni kan..ha mehla.. daku nak share dengan kalian....act kesah nie kesah betul tau..x reka2..kesah kawan adek daku ni..dowang gado2 sebabnye x bf dy baek2 dengan bf dy..waw..HOT juge bf dy nie ye..td daku terbace la status awek tu kat fb..aww...garangnye die..huhu..pade pendapat daku la kan..sis ni baru je form 4..opss ala baru nak grow up nak bg sesuai dengan environment ni..x lepaih spm lagi..* ckap kat org pulak yek..oke2..x nak ngarut2 da..hahaha


    aww..ganas!

    semalam daku sempat curik2 bace komen2 depa..oww sungguh menakutkan..u ol bayangkan si sis panda* perampas itu  sorang2 je fight utk defend diri die dari dimaki hamun oleh x silap daku 5 org budak2 kecik nie..sangat sulit komen2 depa..siap ade perkataan tut tat tit lagi..tapi kan yg daku agak terkezot nye bile sis panda ni bolela cantek orgnye tapi mulut beliau fuhhhh..! gila! 18 SXX..hem..yg laen pun berkatelah sedemikian

    " g mamposla ko popuan bitcth,bdoh x seda diri nak rampas bf org"
    "ko pena rase **** die? mesti ko da x suci lagikan"
    "u ol ni mmg dengkikan i la ye..wat so ever"
    "pompuan x gune,murahan!"

    hai2..begitulah sedikit sebanyak petikan komen2 yg agak sulit dalam status tu..hoho..maafla daku x dapat cari komen tu nak share ngan korang sume..tapi klu korang bace lagi hot kan..yela budak kecik..da gado2 besa mcm nie..kite ade x dulu2?? *guessing..
    mereka tu fren adik daku..yg daku geram ni adik daku ni sebok2 nak like2 pule komen2 nie..haih...cepuk nnt baru tau..skang mereka tengah berperang tu..tapi si BF ni diam aje..agaknye suke kot diri die menjadi rebutan hanget gadis2 ituh..ngess~~ 

    oklah..itu je yg daku nk share..

    p/s : x elokla nk gado2 ni lagi2 sebab kan BF sesame jantina plak tu..janganlah,rendah maruah tu nanti..pade kalian diluar sane yg sedang atau bakal bercinte tu hati2 la ye..mulut org mmg x dpt nak tutop,tapi jgnla dibalas,bia ALLAH saje yg balas...klu da busuk tu busuk juge...marilah kite berdamai2 & eratkan hubungan sesame muslim...

    camni la...
    bye sume...

    Tuesday, December 14, 2010

    tag dari FATEN lampai

    asssalammualaikum...
    td daku berjalan2 ke blog cik faten nie..eh2 ade tag dari beliau...

    1. org2 yg u nak tag after finish all of this

    kamil
    syaza
    anis
    meya
    fiqa aimi
    ayun

    2. what r the things that can make u cry
    when sumbody broken my stuff..*bengkek

    3. what r the things that can make u laugh
    being together wif my buddies yg gila2..

    4. cita2 1st u mase kecik2 dulu
    dokter...

    5. choose 1: sailormoon@power ranger@ultramen@kluang man
    power ranger..hoho

    6. mase umur bile u jatuh cinta
    x ingat..

    7. dengan sape u mula2 jatuh cinta
    dengan abg polis traffic tu...wah gila macho..awww...haha

    8. sebab2 yg menyebabkan u jatuh cinta dengan some1
    his patience when being wif me..opss..imma stone head girl..*haha kepale batu le..

    9. u rase ape sebab yg menyebabkan u ade enemy
    oh..dunno le..o maybe sy cute...ngesss haha

    10. what makes people hate u
    my voice + my laugh..*SPEAKER

    11. ramai x org yg selalu tertipu dgn u? sebab?
    a few maybe haha...ade gaye penipu x??

    12. what will u do with the person u fall in love with
    make him do looooveeee me back..ohhh

    13. ape yg u buat supaya x de org jatuh cinta kat u
    oh..bagi org tu tengok "opss selekehnye budak nie"

    14. klu u ade peminat,ape yg u nak cakap kat peminat2 u skang?
    oh time kaseh sbb sudi meminati sy..hahah

    15. listkan 3 sifat yg ade pade i,org yg tag u
    tinggi,kuat makan,cantek!

    done!

    belog TUTORIAL

    halu2....hai assalammualaikum...


    kali nie daku nak share sedikit sebanyak tutorial yg daku da blaja utk
    hari nie tau..ha sampai x tertdo..tergolek2 atas kerusi empuk nie sampai saket2
    tuttt daku..hahaha
    daku pg la walking2 kan sekali daku terjumpe belog sis nie yg menawarkan khidmat tutorial utk budak matrik
    para2 blogger sekalian..cop2..tapi sebelum tu daku nak tanye..cantek x belog daku yg baru di upgradekan nie..
    ciap ade falling2 anak ayam lagi ha...
    meh nak share..kalo berminat nak bg lelawa belog tu kelik la SINI yek..

    ni la sis ni munye belog..pinky segale...cantek! <3

    konpem belog kowang 
    akan jadik laaagi cantek tau...brani kerat tangan kuku la beb*wink2..

    ok la selamat mencube...(^^,)

    tukar panggilan

    oho...assalammualaikum...selamat suboh semua..wowowot..

    entry pepagi bute ni nak cite pasal tuka panggilan kat dalam belog nie..
    jike before nie daku gunekan aku tapi skang nak tuka la pulok..
    jadi daku..
    ha..ape mcm..ala2 sopan x gituh..weks..
    hak tuih...hah btw saje nk tuka angin...bukan ke lebih sopan + mesra mcm tu..
    ngess...
    ape la anak azmi ni wat pepagi bute x tido lagi erk?? *guess..
    daku g explore cane nak update kan lagu belog bg nice lor...
    almaklumla..daku ni x le pandai mane pun pasal IT nie..(rendah diri jap)
    mcm2 daku explore..tekan sane tekan sinu sini...hai..naek fenin pale daku nie...
    ok la..daku rase nk tdo dulu la..nnt daku update lagi..
    chow...


    ha..sempat lagi..budak kecik molek inila kembar daku tau..ngeee

    Contest Gambar Webcam Tanpa Diedit

    aluu...act da lame nk join skali contest yg cik anis nie tag kan..tapi daku x berkesempatan disebabkan adik2 daku yg dok sebok nk berukband ini..hurm..
    eh tapi x pe..meh nak join juge...ngeee


    1. entry ni daku tau dari teman daku yg tersayang..da name pun contest gambar webcam tanpe DIEDIT kan so mestila gamba tu dr webcam..ha yg paling penting skali tu x de nk edit..natural tau..
    antare gamba webcam yg daku ade + burok


    2. kenape daku pilih gamba ni?

        sebab..kami same2 gediks..awww...gamba ni daku amek mase tension blaja kat matrik..tu sebelah daku tu 
        sela @ bespren daku..kami mmg mcm ni..so jgn le pelik dengan kelakuan kami..haha..
        ha x edit kan...natural tu..wohooo...

    3. tag kepade
    • BKN
    • ayun
    • aimi fiqa

    CONTEST GAMBAR PALING CHILL

    tada...
    waw..ari ni saje da 2 contest daku join..saje suke2...
    yg nie plak contest gambar paling chill..musti kowang tertanye2 kan mane la daku tau segale contest2 nie..
    kene la rajin blok blog jejalan...hehe...

    ok la x mau buang2 mase kan..jom daku share gamba mane yg agak chill bg daku..

    itu kami yang gila! kamu mampu?

     daku nk story mory sikit pasal gamba gila kat atas ni..daku snap mase bakti siswa sem 1 dulu..
    da penat sangat so mcm itula jadinye..gugugu

    contest nie daku jumpe kat belog member baru  nie...simple but nice la..ha dalam kowang x tau nk wat ape tu kan g la rajenkan diri selongkar lappy kowang carik gamba yg paling chill skali kowang penah snap.ngee..
    then join la contest nie mane la tau kan..kot menang..bole share2 adiah ngn daku sket..wawa

    sile la kelik kat SINI utk maklumat lanjut yer

    ha..selamat mencube...
    contest nie nak di tag kan kepade suda semestinye
    -anis
    -ayun
    -faten

    dan semua blogger yg rase tertarik & tertawan dengan contest nie

    daku suke wane purple tersangat tau..sebab anggun..aww...<3

    Monday, December 13, 2010

    CONTEST mimik muka MENARIK

    oke..kali ni contest mimik muke paling menarik pule...aik..makin gile pulak dengan contest2 segale bagai nie..hikhik..pape pun sile la ke belog cik september utk syarat2 nye..

    p/s : cik syikin ni cantek...(",)


     dalam banyak2 gamba daku rase gamba yg sesuai daku letakkan kat contest nie yg ni kot..
    ape opinion korang..wateverla kan..
    pade yg rase2 nk kate x lawa tu tutup mulut kate senyap2 tao..shuh..~
    hekhek...
    pic ni mase kat matrik dulu..saje x tau nk wat ape da..
    eh2..daku gile camera jugek..ha pade kengkawan daku mesti tau punye...
    klu x de muke daku dalam camera depa konpem x complete..hihi...

    ok la...done with this contest..btw daku nk tag contest nie pade  rakan blogger daku yg musti suke contest nie..

    • anis
    • BKN
    • kak yati 
    • syaza
    • faten
    p/s : try la! enjoy it..tarikh tutop 25 disember nie tau..


    Photo Contest: My Bestfriend Forever!!

    hai..hai...*gedik jap..
    assalammualaikum...
    tengah2 daku berblog walking terjumpe 1 blog nie..
    ni belog die..cik siti manis
    die organize 1 contest..
    mcm menarik..sebab daku nak juin contest ni yelah..
    simple je nak juin..x de la complicated mane..lagi 1 saje nk tambah hobi..
    okeh2...x yah nk panjang2 lebar madah..
    jum join...


    yg kat atas tu banner die..
    yg nie gamba utk contest tu..

    -
    -

    ni la die..
    1. mula berkawan sejak bila?
    we ol act ade 10 owg sume nye tp yg kat dlm gamba nie cume ade 8 je..
    lagi 2 ilang..
    kami berkawan sejak masuk sekolah ni same2...sejak taun 2007
    kebetulan kami clasmate then terus rapat..kamcing...close..segale bagaila..

    2. kenapa anda rase dia/mereka BFF anda ?
    kenape?
    sebab kami da macam adek beradek da pon...bile 1 ade probs konpem sume akan datang same2 setelkan probs tu sampaila setel..duduk ramai2 mcm ala2 nk meeting gitu
    kami menangis same2..suke2 same2..pg mane2 kami akan berpasangan..waw romantis..hakhak..
    then bile tyme bufday,kami akan tuka2 hadiah..
    ape2 pun yg kami buat sentiase same2..tapi even skang masing2 da bawak haluan masing2 so susala nak together2 macam dedolu kan..hukhuk..*sedey jap..huhu
    tapi pape pun kami tetap berhubung lagi sampai sekarang...*fb kan ader..ngeee..
    dan x kan nye terpisah
    hoping that our frenship will everlasting forever..insyaAllah..rindu sangat kalian <3

    p/s : meh la join same

    mari menjala

    asssalammualaikum...

    alamaks...ari ni nak bercerite tentang ke terpaksaan utk ke kampung..hehe
    tapi dalam keterpaksaan itu pon ade yg sangat menarik...
    korang ade talent dalam menjale x? x kire la jale ape pon..
    hua..dikampung pegi join abah menjale jap...hoho..dengan kesemangatan x mandi nye..ouch!! busuks..ngee
    tp x pela..x de org nk tengok..haha...

    si baju kuning tu yg hyper semangat..ade ikan x?
    care menjale dr yg pakar..wawa
    konco2 yg sedia mengikut..tambah2 lagi si kerdil berseluar pink itu
    tapikan..tengah syok2 menjale..alamaks...tersangkut pule jala nya...
    maka...
    -
    -
    -
    opss...
    ikan nye adela 10 eko..tp x sempat nk amek gamba sebab ikan tu terlampau terkejot dengan suasana baru itu..hahahaha
    ape kabar agaknye cik kure *cinte hati aku kat uma tu ye..hukhuk..

    cak! inila buah ati kesayangan fara...muah2..<3
    okela..nk off sude..nnt mama keep on yelling me..oh..
    haha..ok to be continued..(^^,)
    tata..

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Busuk Yang Wangi